Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Pedig de jó volna egy Milestone Racing Bundle vagy egy Deep Silver Veteran Bundle benne a régi cuccokkal.. stb
Next PC upgrade: 2022
1$:
Oxenfree
AER Memories of Old
Inventory Pro
UFPS: Ultimate FPS
FlowCanvas
BTA:
Wasteland 2: Director's Cut
The Final Station
Realistic Effects Pack 4
Ultimate Game Music Collection
GameFlow
15$:
Torment: Tides of Numenera
Shadow Tactics: Blades of the Shogun
Discover Unity Game Development - From Zero to 12 Games
uMMORPG
Heroic Fantasy Creatures Full Pack Volume 1
Universal Sound FX
Gaia
$2 Humble Wallet credit for Monthly subscribers
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
A pályák meg nem véletlengeneráltak, hanem kézzel megalkotottak, de nyilván mind Arulcóban vannak, tehát a latin-amerikai környezet adott, nem lesz alpesi pálya meg űrbázis. De van például kórház, múzeum, bordély, benzinkút, katonai bázis, bánya, hegyvidéki redneckek stb. Általában célra éri meg menni, nem cél nélkül a vadonban kószálni. Én inkább az újra és újra meginduló seregek és milíciaképzés meg a két összecsapás közötti tápolások (gyógyítás, javítgatás) miatt tudom úgy érezni, hogy vontatottabbá tud válni, mint az előrehaladás miatt. A védekezős harcokat érdemes kiszámoltatni, mert nem élvezet nézni, hogy órákig szórakozik a szövetséges, nagyon idióta AI.
A többi ugye már későbbi bőrlehúzás, a Wildfire is inkább inkább egy moddolt JA2 néhány új karakterrel. Nem próbáltam, de inkább a sima JA2-t szokás modokkal megpakolni, mint például az 1.13.
Ha érzed magadban retróelszántságot, akkor lehet akár az első résszel is kezdeni. Ott kevesebb a szórakozás a harcok között, játékbeli naponként három tartomány elfoglalható átlagban. A DG kihagyható, de a régi engine ellenére feature-ökben és karakterekben is összeköti az 1-et és a 2-t, ott jött be igazán a zsoldosok közötti viszony (akár gyilkosságig jutóan), meg hogy lelép a pénzeddel némelyik jómadár. Viszont az lineáris, küldetések jönnek sorban, és X darab körre mennek, ami miatt még normálon is mázli kell, mert néha tökéletesen kell alakulnia a dolgoknak. A JA2 már jóval komplikáltabb az elődjeinél, az számít alapvetésnek, meg tartalomra is legalább annyi, mint a többi együtt.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Igen, mivel a BG 1-ben 161000 a max. XP határ, ami a thief-nél pont arra elég, hogy Imoen elérje a 10-es szintet. Ha dual-classol az ember, akkor az alacsony XP limit miatt minden egyes XP, amit az első osztályra költünk, hiányozni fog a másodikból (a fighter-nél itt is van értelme a magas THAC0 és a viszonylag jó mentődobások miatt). A másik dolog, hogy BG 1-ben folyamatosan szükség van tolvajra (igaz, hogy elég sok alternatív karakter létezik BG 2-vel ellentétben, ahol csak a gnóm tolvaj/illuzionista van - őt mondjuk már csak a beszólásai miatt is érdemes felvenni 😄), míg BG 2-ben akad olyan terep ahol el lehet lenni (-> lehet tápolni az inaktív duálozott tolvaj karit) tolvaj nélkül. De ugye éppen ott adott Imoen az elcseszett duálozással...
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
ettol fuggetlen ha kap egy leertekelest most GOGon behuzom mert kivancsi lettem ra.
Anno vmelyik jatekujsaghoz volt melleklet, en azt kaptam kolcsonbe es vittem vegig de nem emlekszem melyik volt es h tkp miben is ternek el egymastol. Amivel en jatszottam abban viszont mar az elejen fel lehetett berelni verprofikat is csak rizikos volt h lesz-e annyi zsetonod h fizesd oket egy het utan. 😊 (es van egy olyan metodus is ami pont erre epul mert csak a franko fegyver kell toluk a kezdeshez.)
Utoljára szerkesztette: Andule, 2018.09.04. 15:47:24
Jagged Alliance 2: Unfinished Business - 3.39$
Nekem is kimaradt, és szeretném pótolni. Ennél az volt a problémám, hogy az elején eszméletlen vakok az emberek, és gagyi kispisztolyokkal kell szerencsétlenkedni... anno valami demo-t is próbáltam, ahol már nagyobb arzenállal, profikkal harcolsz, és hát zongorázni lehetett a különbséget. Szóval nyilván megéri küzdeni az elején, mert később jön az igazi fun. <#vigyor1>#vigyor1>
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2018.09.04. 14:45:38
Imoenhez még annyit tennék hozzá, hogy a szintlimit miatt überkaraktert senkitől nem lehet csinálni a BG1-ben, míg duálozva azért lehet belőle kihozni elég jó tolvajt és varázslót egyben. Persze ez azt is jelenti, hogy egy jó időre kiesik mint tolvaj, ami szívás, a végén meg ütős lesz. Szóval endgame powerplaynek van értelme, ha nem is kötelező, és hátrányokkal is jár. A 2. részben tényleg borzasztóan duáloztak gyárilag.
Szerk.: De ahogy írtam, személy szerint kifejezetten nem csípem az AD&D-s duálozást. Más dolgokkal együtt egy nagyon is elefántcsonttornyokban megszült, mesterkélt rendszernek hat.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2018.09.04. 12:00:50
Az Arnika Road legendás, mert ha az elején a monostorban túl sok szintet léptél, akkor ott nagyon kemény lehet, én is félóra körökre osztott meneküléssel abszolváltam harc helyett. De ha nem lövöd el a szintlépéseket a játék elején, akkor elvileg könnyebb.
Az Oblivion volt még olyan, hogy adott lények jobban fejlődtek, mint a karaktered, bárhogy is fejlesztetted. Az utolsó ágról szakadt tolvajok daedric cuccokba öltöztetéséről nem is beszélve. A Wiz 8 ettől nagyon messze van, és ahogy mindenre lesz válaszod, még túl erős is lehetsz a végén. Nem mondom, hogy nem kell figyelni, de az eleje szerintem nehezebb, főleg ha akkor tanulod a szabályokat. A lényeg, hogy később egy lépést se tettem védővarázslatok nélkül, azok meg nagyon jók, úgy már nincs az, hogy megőrjítik a fél partyt, a saját harcosod meg szépen agyonveri a mágiahasználóidat.
A játékot hasonló okokból ajánlom, mint Atisz, nekem az egyik kedvenc RPG-m. Egész szórakoztató tud lenni egyébként a karakterek kommentárja is, jobb mint jó pár sztorisabb RPG-ben.
Sajnos azt tapasztaltam, hogy általában fix 30-ra és fix 50-re se lehet rámenni igazán PC-n, ha a proci a kevés, mert ott is hullámozni fog, visszavenni a CPU-igényből meg ritkán lehet igazán.
W8rol az infot koszi, vmi leertekelskor behuzom majd es adok neki meg egy eselyt.
A Wizardry 8-ban legalább voltak érdekes küldik (azok a félék, amikről azt hiszed, hogy már elbuktad, de aztán a játék vége felé találsz rá a megoldásra), remek karakterfejlődés és innovatív (legalábbis nekem) megoldások (mert a világ ott sem tetszett). Az, hogy az ellenfelek egyre erősödnek, azt én sem szeretem (az Icewind Dale 2 volt a legalja ennek a megoldásnak, ebből a szempontból, ahol konkrétan jól jártál, ha alacsonyan tartottad a karakterek szintjét), de a Wiz 8 jobban jutalmazta szintlépést és okos fejlesztést, mint ahogy büntetett az egyre magasabb szintű ellenfelekkel. A játék legeleje a durva, amikor a mágus gallerik kilométerekről bombáznak és elfutni sem tudsz, mert baromi gyorsak... ott bizony a kezdéskor megtalált, nagy erejű, 1x használatos bombákat, varázsitalokat be kell vetni, úgy ahogy vannak.
Egyedül a fejlődési rendszer volt jó, valóban a Wizardry-hoz hasonlítható (amelyik skillt használod az, ill. az ahhoz tartozó tulajdonság fejlődik).
A Wizardry 8 viszont nagyon tetszett az elborult világ (a mágia és a tech ilyen keveredését annyira nem szeretem és a hangulat sem volt az igazi) ellenére és ott tényleg gyönyörű karaktereket lehetett létrehozni (ha túl tudtad élni a játék elején a slime és varázsló inváziót...). Emlékszem, hogy a bishop mindent vitt (szerintem 2 is elfér egy party-ban) és a priest/lord is elég korrekt volt. A monk meg minden játékban brutális magasabb szinteken 😊
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2018.09.04. 01:38:14
A BG 1-ben szerintem pont hülyeség dual-classozni Imoent , annak ellenére, hogy minden marha ezt mondja. A dual-classnak általában 9-es szinttől van értelme (ahol már vannak is bónuszok az előző osztályból), ráadásul a 10-es szintet egyáltalán nem olyan nehéz a második osztállyal elérni, pláne ha varázsló. Tolvajnál még ott is komoly kompromisszumokra van szükség, bár ha az ember lemond a lopakodásról, akkor meg lehet spórolni a tolvajt és lesz egy mágus, aki csapdákat távolít el és zárakat tör fel. A 2. részben némiképp ezért is van elrontva Imoen, mert valami elég gáz szinten lett tolvajból duálozva és így gyakorlatilag csak csapdaeltávolításra (tény, hogy az a legfontosabb) alkalmas... komolyabb zárakhoz már vmi bónusz kell, lopakodás 0, csapdák (amik iszonyatosan durvák) szintén 0. Szóval duálozni főleg inkább harcost érdemes (azt viszont nagyon és az már akár 6-os, sőt még 3-as szinten is megéri).
Ja, a Drakensang 1-2-ről hallottam, hogy német BG-utóérzés, de a RoA saját jogán régi nagyon HC klasszikus. Bár az első rész pár dolog miatt nagyon necces. (Nem 2018-ban, hanem általában.)
A respec értelme nem az, hogy 70 órán át gyúrsz valamire, majd 0-ról újraalkotod, hanem az időközben szükségtelennek ítélt, kevésbé jól használható képességekre elszórt felesleges pontokat lehet átcsoportosítani oda, ahová szeretnéd.
Távozz tőlem, RPG-Sátán! Egy igazi férfi beleáll a döntéseibe! És ha hibázott, akkor majd szidja a fejlesztőket és nőnemű felmenőiket. Ez a világ rendje.
Drakensang 1-2-t ajánlom figyelmedbe Dark Eye és RPG ügyben feltétlenül.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
A DSA (Das Schwarze Auge/The Dark Eye) rendszere számomra csak a Realms of Arkania által használt formában ismerős, ott nem volt multiclass.
Itt meg ha a törpe férfi harcosod marad végig, törpe férfi harcos, akkor azzal csak magadat szívatod. Előbb-utóbb ebben az ember ráébred, hogy itt a multiclass a nyerő. Aki valamiben igazán jó, annak millió más gyengesége van. De hát ilyen a Dark Eye rendszere és nem mondom, hogy ez a rossz. Más.
A respec értelme nem az, hogy 70 órán át gyúrsz valamire, majd 0-ról újraalkotod, hanem az időközben szükségtelennek ítélt, kevésbé jól használható képességekre elszórt felesleges pontokat lehet átcsoportosítani oda, ahová szeretnéd.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.09.03. 21:29:27
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Meg hát az egész rendszertől is függ, ahol a használt képességek fejlődnek, ott a respec értelmetlen. Bár a Skyrim LE-ben állítólag megoldották, de milyen már, hogy direkt gyúrsz valamire 70 órán át, aztán átvariálod. Ki is maradt, jó volt nekem a Wizardry 8 és a Jagged Alliance 2. (Azért a Wiz 8-ban volt egy kisebb szívás, de megoldottam, és a játék is partner volt.)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
(már ha nem a 4 K-zás a cél 😊)
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2018.09.03. 19:37:23
[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Játszott itt vele valaki? Jóféle? Sok, kissé ellentmondó dolgot olvastam róla, azért kérdem.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2018.09.03. 17:43:29
//2 helyből megvolt, így nem adja - értelemszerűen (MDK, Tempest)
//A többivel meg nem rendelkezem STEAM-en (For The Glory: A Europa Universalis Game; Jagged Alliance 2: Unfinished Business; King of Dragon Pass; Knights of Pen and Paper +1 Edition; Toonstruck)
Witcher 2 és 3-an tudtommal ott van... nézd nem mondom, hogy kötelezővé kéne tenni, de súlyos áron (gold), van létjogosultsága, mert 30 óra után rájönni, hogy elszúrtad a kari fejlesztést és kezdheted előröl az nagyon gáz. Ebbe kicsit én is beleszaladtam. 2 karim op-abb lett volna, ha már az elején tudom azt, amit a negyedétől csak sejtettem, a felétől meg már tudtam. Gondolkodtam is a restarton, de aztán csak összejött amit akartam, de addig 2 karim elég szerencsétlen volt és az amúgy se egyszerű harcokba, ez gyakran végzetes.
A respec lehetőségét kihagyni, szerintem időhúzás. Ha már ennyire modernizálunk, kikönnyítünk, akkor ez lenne az, aminek van értelme és nem az olyanoknak, hogy kiherélünk komplett harcrendszereket, mint a BlackG 2 esetében.
Viszont a 2. részről olvasottak nem nagyon izgatnak fel... 😞
A 2. résznek is nekiestem, csak van/volt meló, így max 1 óra ment bele. Amit eddig látok az vegyes.
Egyrészt a graf szebb lett, a sztori már jól indul, viszont leestem majdnem a székről amikor megláttam a karakter lapot, skilltreet stb.
Tudni illik ugyanis, hogy a Deadelic-et szétkapták a fórumokon, meg úgy szembe is, hogy TÚL NEHÉZ a játék és túl összetett. Nem vitás, hogy összetettebb, mint amit megszoktunk és nehezebb is amihez hozzászoktunk, de az van, hogy ez a normális és amivé az RPG-k lettek, na az a nem normális.
Szegények hajlottak a nyomásra és leegyszerűsítették a játékot... bevallom így az 1. rész után közvetlenül, nekem eddig túlontúl egyszerűen is tűnik. Eddig kb. 50x csaptam egy fabunkóval és NULLASZOR ütöttem mellé, egy n00b, senki karival.
Erre most azt mondod, hogy Tinman neked semmi sem jó. De nem. Én a végleteket nem szeretem. Az 1. részben a 100%-os esély melletti melléütés zavart, igazságtalanságnak tartottam és fordult meg meccsem miatta, de ez meg a másik véglet! Nemes egyszerűséggel kivették a találati eséllyel összefüggő jellemzőket, skilleket, MINDENT!
Vagyis, ha ütsz, akkor betalálsz. Az egyetlen ami módosíthatja a dolgot, az az, hogy az ellenfél fedezékbe volt-e, vagy nagyon magas a kitérési értéke, de ennyi. Ekkor vagy eltalálod, vagy nem.
Idiocracy van!
Csináltak egy addiktív, nehéz, összetett játékot, majd jöttek a buta birkák és elérték, hogy kis túlzással hekkenszlessbe torkoljon az ügy.
Elvették a Dark Souls-t, csináltak belőle idegrángásos BB-t, meg DaS 3-at, kb. az összes RPG ki van már könnyítve és majdnem fantasy kaszab szinten van... és akkor most a TBS-be is belevizelnek. Mi lenne, ha leszállnának végre a játékaimról? -.-
Sima RPG-ben sem tartom gyakorinak, az oldschoolokból hiányzik, a BioWare-t Mass Effect 2-ig ismerem, ott sem volt, és a Witcher 1-ben sem volt, Deus Exekben sem. A Pillars of Eternityben sem - mert amióta belepatchelték nem játszottam vele, így nekem ez új információ.
Ezért is kérdezem, az utóbbi pár évben lehet, hogy elterjedt, de én még igazi RPG-ből sem játszottam respecessel, nemhogy SRPG-ből, ezért meglepett, hogy ez ennyire kiemelendő.
Szóval lehet, hogy őskövület vagyok, de számomra annak van hírértéke, ha bekerül valamibe, és nem is örülök neki. Inkább a lootfestekben fogadom el, mint a Borderlandsek, illetve a Diablo 3-ban meg ugye alapból a váltogatás a koncepció.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
//Látom, a 2. rész is pereg már 😊
Az a baj az emlékeim megkopnak és mivel nem szoktam a respec lehetőségét használni, hanem előre gondolkodok, így nehéz felidézném, hogy melyik RPG-ben pontosan hol volt erre lehetőség... van még jó pár az tuti.