Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zorrobomber

grebber
Ahogy nézem egyre nehezebb nagyobb kiadókat győzködni... Egyre szarabb bundlek vannak.
Pedig de jó volna egy Milestone Racing Bundle vagy egy Deep Silver Veteran Bundle benne a régi cuccokkal.. stb

Next PC upgrade: 2022

genndy
Humble Unity Bundle
1$:
Oxenfree
AER Memories of Old
Inventory Pro
UFPS: Ultimate FPS
FlowCanvas

BTA:
Wasteland 2: Director's Cut
The Final Station
Realistic Effects Pack 4
Ultimate Game Music Collection
GameFlow

15$:
Torment: Tides of Numenera
Shadow Tactics: Blades of the Shogun
Discover Unity Game Development - From Zero to 12 Games
uMMORPG
Heroic Fantasy Creatures Full Pack Volume 1
Universal Sound FX
Gaia
$2 Humble Wallet credit for Monthly subscribers

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

A JA2 tele van NPC-kkel, küldetéseket is adnak, kidumálással is meg lehet oldani némelyiket. Van bokszmeccs, mint a Falloutban, és uyganúgy lehet gyerekekre is lőni (na jó, a zsoldosok erkölcsösebb része, mint a volt SWAT-tagok, ezt megtagadják, sőt civilekre sem támadnak). Van olyan likvidálandó célszemély is, akit felvehetsz. Még a főellenségnek is lehet virágot küldeni, amire kapsz is egy átvezetőt, ahogy kézhez kapja. Mindezt marhára nem tolja az arcodba, pláne az elején nem az elején nem látszik ebből sok minden. (Az első részben meg például lehetett találni titkosírásos leveleket, és azt megfejtve lehetett rajtaütni az ellenség találkozóin, megkapva a szektort és az időpontot. Mondjuk nem egyszerű annyit összeszedni időben, hogy ez sikerüljön.)

A pályák meg nem véletlengeneráltak, hanem kézzel megalkotottak, de nyilván mind Arulcóban vannak, tehát a latin-amerikai környezet adott, nem lesz alpesi pálya meg űrbázis. De van például kórház, múzeum, bordély, benzinkút, katonai bázis, bánya, hegyvidéki redneckek stb. Általában célra éri meg menni, nem cél nélkül a vadonban kószálni. Én inkább az újra és újra meginduló seregek és milíciaképzés meg a két összecsapás közötti tápolások (gyógyítás, javítgatás) miatt tudom úgy érezni, hogy vontatottabbá tud válni, mint az előrehaladás miatt. A védekezős harcokat érdemes kiszámoltatni, mert nem élvezet nézni, hogy órákig szórakozik a szövetséges, nagyon idióta AI.
JA->JA😄G->JA2->JA2:UB

A többi ugye már későbbi bőrlehúzás, a Wildfire is inkább inkább egy moddolt JA2 néhány új karakterrel. Nem próbáltam, de inkább a sima JA2-t szokás modokkal megpakolni, mint például az 1.13.

Ha érzed magadban retróelszántságot, akkor lehet akár az első résszel is kezdeni. Ott kevesebb a szórakozás a harcok között, játékbeli naponként három tartomány elfoglalható átlagban. A DG kihagyható, de a régi engine ellenére feature-ökben és karakterekben is összeköti az 1-et és a 2-t, ott jött be igazán a zsoldosok közötti viszony (akár gyilkosságig jutóan), meg hogy lelép a pénzeddel némelyik jómadár. Viszont az lineáris, küldetések jönnek sorban, és X darab körre mennek, ami miatt még normálon is mázli kell, mert néha tökéletesen kell alakulnia a dolgoknak. A JA2 már jóval komplikáltabb az elődjeinél, az számít alapvetésnek, meg tartalomra is legalább annyi, mint a többi együtt.
Atisz
Igen, nekem is érik egy újrajátszás, mert annak idején sosem értem a végére (géppel együtt elszállt a mentésem).

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Atisz
Nagyon kevés játékot szoktam feladni (M&M 6-ot végül nagyon nehezen befejeztem, de ma már /skip lenne) és a JA 2 annyira egyhangúnak tűnt, a küldetések hiánya és a tucatpályák felépítése miatt, hogy biztos, már nem teszek vele több próbát. Érdekes, hogy egy X-COM-ba ugyanakkor bármikor nekifogok (amit mondjuk később megbánok, mert a kezdeti stádium után baromi monotonná válik).

Igen, mivel a BG 1-ben 161000 a max. XP határ, ami a thief-nél pont arra elég, hogy Imoen elérje a 10-es szintet. Ha dual-classol az ember, akkor az alacsony XP limit miatt minden egyes XP, amit az első osztályra költünk, hiányozni fog a másodikból (a fighter-nél itt is van értelme a magas THAC0 és a viszonylag jó mentődobások miatt). A másik dolog, hogy BG 1-ben folyamatosan szükség van tolvajra (igaz, hogy elég sok alternatív karakter létezik BG 2-vel ellentétben, ahol csak a gnóm tolvaj/illuzionista van - őt mondjuk már csak a beszólásai miatt is érdemes felvenni 😄), míg BG 2-ben akad olyan terep ahol el lehet lenni (-> lehet tápolni az inaktív duálozott tolvaj karit) tolvaj nélkül. De ugye éppen ott adott Imoen az elcseszett duálozással...

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Igen, vmi olyasmi remlik h a kezdohelytol mentem vhova es sok ellenfel volt akik kozul amikor vegre leszedtem 1-2 csoportot es szintet leptem a tobbiek automatikusan tobben lettek, ami akkor es ott kinyirta a fejlodes elmenyet. Ahogy megjeleneskor az Oblivion is, jo hasonlat. (6 evvel kesobb mikor ujra adtam annak egy eselyt akkor az elso ket mod amit telepitettem ez a szintlepos marhasag kiiktatasos volt, a masik meg a lassabb fejlodes, mert meg 5odere lassitva is sikerult ellonom egyszer egy olyan tuzlabdat amivel 17et nott egybol a destructionom)
ettol fuggetlen ha kap egy leertekelest most GOGon behuzom mert kivancsi lettem ra.

Anno vmelyik jatekujsaghoz volt melleklet, en azt kaptam kolcsonbe es vittem vegig de nem emlekszem melyik volt es h tkp miben is ternek el egymastol. Amivel en jatszottam abban viszont mar az elejen fel lehetett berelni verprofikat is csak rizikos volt h lesz-e annyi zsetonod h fizesd oket egy het utan. 😊 (es van egy olyan metodus is ami pont erre epul mert csak a franko fegyver kell toluk a kezdeshez.)
Utoljára szerkesztette: Andule, 2018.09.04. 15:47:24
zorrobomber
Ha már Jagged Alliance, melyik verzióval/patch-el érdemes kezdeni, illetve milyen sorrendben? Annyiféle változat van csak GOG-on is, hogy csak kapkodja az ember a fejét, hogy egyáltalán melyiket vegye meg. Most pl. ez a standalone kieg(?) van sale-en csak:
Jagged Alliance 2: Unfinished Business - 3.39$

Nekem is kimaradt, és szeretném pótolni. Ennél az volt a problémám, hogy az elején eszméletlen vakok az emberek, és gagyi kispisztolyokkal kell szerencsétlenkedni... anno valami demo-t is próbáltam, ahol már nagyobb arzenállal, profikkal harcolsz, és hát zongorázni lehetett a különbséget. Szóval nyilván megéri küzdeni az elején, mert később jön az igazi fun. <#vigyor1>
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2018.09.04. 14:45:38

Tegnap elkezdtem a Half Life 2-t, miután végeztem az elsővel és valamiért sokszor baromira sokáig tartanak a töltések, valamint amikor benyomom a quick save-et, akkor is sokszor másodpercekig tart, plusz folyamatosan ism-ism-ismétlődik a hang. Először azt hittem, h hosszú idő után látok egy BSoD-et, de csak simám várni kellett.
Pedig szerintem jó az. Illetve a második rész gyakorlatilag műfaj csúcsa, iszonyú casual hozzá képest a régi X-COM és az XCOM is. Rengeteg duma, rengeteg poén, rengeteg fegyver, rengeteg RPG-elem. Megértem, ha valakinek nem jön be, de alapvetés, érdemes neki esélyt adni.

Imoenhez még annyit tennék hozzá, hogy a szintlimit miatt überkaraktert senkitől nem lehet csinálni a BG1-ben, míg duálozva azért lehet belőle kihozni elég jó tolvajt és varázslót egyben. Persze ez azt is jelenti, hogy egy jó időre kiesik mint tolvaj, ami szívás, a végén meg ütős lesz. Szóval endgame powerplaynek van értelme, ha nem is kötelező, és hátrányokkal is jár. A 2. részben tényleg borzasztóan duáloztak gyárilag.

Szerk.: De ahogy írtam, személy szerint kifejezetten nem csípem az AD&D-s duálozást. Más dolgokkal együtt egy nagyon is elefántcsonttornyokban megszült, mesterkélt rendszernek hat.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2018.09.04. 12:00:50
Nem egy az egyben igazítja a tiédhez a szinteket, hanem adott zónáknak van különböző szintű lénycsoportjai, és azok közül választja ki a megfelelőt. Ha túltápoltad magad, akkor az alacsony szintű zónákban félisten leszel, ha meg alul, akkor a komolyabbakban agyonvernek. A spéci szörnyek és nevesített karakterek meg fix szintűek.

Az Arnika Road legendás, mert ha az elején a monostorban túl sok szintet léptél, akkor ott nagyon kemény lehet, én is félóra körökre osztott meneküléssel abszolváltam harc helyett. De ha nem lövöd el a szintlépéseket a játék elején, akkor elvileg könnyebb.

Az Oblivion volt még olyan, hogy adott lények jobban fejlődtek, mint a karaktered, bárhogy is fejlesztetted. Az utolsó ágról szakadt tolvajok daedric cuccokba öltöztetéséről nem is beszélve. A Wiz 8 ettől nagyon messze van, és ahogy mindenre lesz válaszod, még túl erős is lehetsz a végén. Nem mondom, hogy nem kell figyelni, de az eleje szerintem nehezebb, főleg ha akkor tanulod a szabályokat. A lényeg, hogy később egy lépést se tettem védővarázslatok nélkül, azok meg nagyon jók, úgy már nincs az, hogy megőrjítik a fél partyt, a saját harcosod meg szépen agyonveri a mágiahasználóidat.

A játékot hasonló okokból ajánlom, mint Atisz, nekem az egyik kedvenc RPG-m. Egész szórakoztató tud lenni egyébként a karakterek kommentárja is, jobb mint jó pár sztorisabb RPG-ben.
Nekem 4590-em volt, az minden hasonló korabeli kicsit is gépigényesebb játékban elfogyott. A Witcher 3-at pont nem próbáltam, de a fix 60-hoz hasonló kategóriás procikat 4,5 GHz-ig húztak. Az 50-60-ra néhány nagyobb beeséssel valószínűleg jó lesz. Ahhoz a VGA-hoz meg nyilván elég.

Sajnos azt tapasztaltam, hogy általában fix 30-ra és fix 50-re se lehet rámenni igazán PC-n, ha a proci a kevés, mert ott is hullámozni fog, visszavenni a CPU-igényből meg ritkán lehet igazán.
izles dolga meg igazad is van. 😊 nagy HoMM2 rajongo voltam (vagyok) es h ugyanazon a vilagon lehetett hentelni az marha nagy volt akkor szamomra. spec en a mai napig szeretem h annyi monszta van benne mert igy meg kell kuzdened minden elorejutasert, persze tok logikatlan is egyben. (h kozlekednek a nepek?) masik oldalrol meg visszaadja a strategia hangulatat ahol ugye meg a szomszedos "favagdat" is egy kisebb csapat csonti vedi. ez volt az elso MM-em de igy utolag letolva a 4-5ot ill a folytatasokat a 8assal bezarolag sztem is a 6os a legjobb mert absz nem korlatoz foloslegesen es iszonyat hatekonyak lehetunk mar alacsony szinten is. kb 3ik vegigjatszasra mar direkt a leheto legrovidebb (jatekbeli) ido alatt akartam vegigtolni igy pl New Sorpigal-t (kezdo varost) a szigetek kivetelevel lvl1en takaritottam ki fullosan es mivel a legtobb idot szintlepesekkor vesztunk igy azt is igyekeztem nem tul surun csinalni. (ezert volt h lvl20rol lvl50re leptem rogton).
W8rol az infot koszi, vmi leertekelskor behuzom majd es adok neki meg egy eselyt.
Atisz
Azt én is úgy játszottam végig, bár oda nem is nagyon kellett több 😊

Atisz
Én is a Might & Magic 6-ot nyomtam végig, de ki lehetett üldözni a világból a hordákban bóklászó ellenfelekkel és az idétlen egysíkú világgal. Kínszenvedés volt. Tényleg nem tudom miért kapott akkora nagy elismerést annak idején (szerintem ha nem a stratégiai játékra épül, akkor kuka). Ráadásul az 6-os M&M-re mondják, hogy a legjobb...
A Wizardry 8-ban legalább voltak érdekes küldik (azok a félék, amikről azt hiszed, hogy már elbuktad, de aztán a játék vége felé találsz rá a megoldásra), remek karakterfejlődés és innovatív (legalábbis nekem) megoldások (mert a világ ott sem tetszett). Az, hogy az ellenfelek egyre erősödnek, azt én sem szeretem (az Icewind Dale 2 volt a legalja ennek a megoldásnak, ebből a szempontból, ahol konkrétan jól jártál, ha alacsonyan tartottad a karakterek szintjét), de a Wiz 8 jobban jutalmazta szintlépést és okos fejlesztést, mint ahogy büntetett az egyre magasabb szintű ellenfelekkel. A játék legeleje a durva, amikor a mágus gallerik kilométerekről bombáznak és elfutni sem tudsz, mert baromi gyorsak... ott bizony a kezdéskor megtalált, nagy erejű, 1x használatos bombákat, varázsitalokat be kell vetni, úgy ahogy vannak.

Marha nagy rajongoja vagyok a Might and Magic 6-nak, rongyosra jatszottam, es emiatt kerult a latoterembe a Wizardry 8 is. A demoja anno elegge tetszett igy mikor kijott a viragboltit kiprobaltam de bevallom annyi maradt meg belole h amint szintetleptem az ellenfel csoportok is rogton nagyobbak lettek ami anno annyira zavart h visszaadtam a peldanyom. Mennyire futottam bele ilyen kezdok hibajaba ezzel, erdemes lenne igy kozel 20 evvel kesobb ujraprobalnom?
zorrobomber
Valamiért sokkal érzékenyebb vagyok a frame-re mint régen. Átlag ~20 FPS-el (és ez esett még lejjebb 😊) nyomtam végig a KotOR-t anno, most meg a 30 is zavar, de azért az 50-60-al elvagyok... meglátjuk.

Atisz
Jagged Allience nekem kimaradt, bár 2x is nekiveselkedtem, valahogy nem tudtam tovább játszani. Az egész játék valahogy túl puritán (nem a grafika) volt és hamar érdektelenné vált. Maga a játéktér, a 12 egy tucat pályák kicsit a Fallout és az UFO keverékévé tették, csak gyengébb kiadásban.
Egyedül a fejlődési rendszer volt jó, valóban a Wizardry-hoz hasonlítható (amelyik skillt használod az, ill. az ahhoz tartozó tulajdonság fejlődik).

A Wizardry 8 viszont nagyon tetszett az elborult világ (a mágia és a tech ilyen keveredését annyira nem szeretem és a hangulat sem volt az igazi) ellenére és ott tényleg gyönyörű karaktereket lehetett létrehozni (ha túl tudtad élni a játék elején a slime és varázsló inváziót...). Emlékszem, hogy a bishop mindent vitt (szerintem 2 is elfér egy party-ban) és a priest/lord is elég korrekt volt. A monk meg minden játékban brutális magasabb szinteken 😊
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2018.09.04. 01:38:14

Atisz
Szerintem a proci jó, bár annak idején i7-eket ajánlottak hozzá... mint ahogyan a RE 5-höz is, lol.

A BG 1-ben szerintem pont hülyeség dual-classozni Imoent , annak ellenére, hogy minden marha ezt mondja. A dual-classnak általában 9-es szinttől van értelme (ahol már vannak is bónuszok az előző osztályból), ráadásul a 10-es szintet egyáltalán nem olyan nehéz a második osztállyal elérni, pláne ha varázsló. Tolvajnál még ott is komoly kompromisszumokra van szükség, bár ha az ember lemond a lopakodásról, akkor meg lehet spórolni a tolvajt és lesz egy mágus, aki csapdákat távolít el és zárakat tör fel. A 2. részben némiképp ezért is van elrontva Imoen, mert valami elég gáz szinten lett tolvajból duálozva és így gyakorlatilag csak csapdaeltávolításra (tény, hogy az a legfontosabb) alkalmas... komolyabb zárakhoz már vmi bónusz kell, lopakodás 0, csapdák (amik iszonyatosan durvák) szintén 0. Szóval duálozni főleg inkább harcost érdemes (azt viszont nagyon és az már akár 6-os, sőt még 3-as szinten is megéri).

Attól függ, hogy mi az a bőven jó. Elfutni el fog, de a fix 60 fps felejtős. Én kihagynám azon a procin, de ha Zorro nem annyira érzékeny rá, akkor el lesz vele beakadásokkal is.
Atisz
A processzor bőven jó és szerintem a kártya is megfelel egy korrekt beállítással.

A BG1-ben ugye a Imoent szokás a szintlimit miatt dual-classolni, meg ugye az a kánon is. Ott sem halott az ügy, csak szerintem elvi szinten retardált baromság. Magyarul legfeljebb ezt szoktam meg, nem mást 😊

Ja, a Drakensang 1-2-ről hallottam, hogy német BG-utóérzés, de a RoA saját jogán régi nagyon HC klasszikus. Bár az első rész pár dolog miatt nagyon necces. (Nem 2018-ban, hanem általában.)

A respec értelme nem az, hogy 70 órán át gyúrsz valamire, majd 0-ról újraalkotod, hanem az időközben szükségtelennek ítélt, kevésbé jól használható képességekre elszórt felesleges pontokat lehet átcsoportosítani oda, ahová szeretnéd.

Távozz tőlem, RPG-Sátán! Egy igazi férfi beleáll a döntéseibe! És ha hibázott, akkor majd szidja a fejlesztőket és nőnemű felmenőiket. Ez a világ rendje.
Tinman
Nem is írtam, hogy AD&D-ben ne lenne. Azt írtam, hogy itt ez a nyerő. Nem pakoltam semmit sehová, hiszen ebben nincs ilyen lehetőség, amely játékokról írtam ott meg nem érdekelt, mert mind könnyebb volt ehhez képest.

Drakensang 1-2-t ajánlom figyelmedbe Dark Eye és RPG ügyben feltétlenül.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

AD&D-ben is van dual-class és multiclass. Meg Wizardryban is lehet variálni. A Blackguardsot nem ismerem, de eddig egy RPG-ben nem volt rá igényem, ezért is reagáltam általános értelemben rá, nem a konkrét játékra. Számomra az átpakolgatási kényszer nagyon rosszul hangzik. Lehet, hogy félreérthető voltam, nem azt állítom, hogy te csaltál. Azt sem, hogy nem, végül is nem tudhatom még <#zavart1>

A DSA (Das Schwarze Auge/The Dark Eye) rendszere számomra csak a Realms of Arkania által használt formában ismerős, ott nem volt multiclass.
Tinman
Mert az AD&D-hez vagy szokva, azért nem csinálsz belőle mást.

Itt meg ha a törpe férfi harcosod marad végig, törpe férfi harcos, akkor azzal csak magadat szívatod. Előbb-utóbb ebben az ember ráébred, hogy itt a multiclass a nyerő. Aki valamiben igazán jó, annak millió más gyengesége van. De hát ilyen a Dark Eye rendszere és nem mondom, hogy ez a rossz. Más.

A respec értelme nem az, hogy 70 órán át gyúrsz valamire, majd 0-ról újraalkotod, hanem az időközben szükségtelennek ítélt, kevésbé jól használható képességekre elszórt felesleges pontokat lehet átcsoportosítani oda, ahová szeretnéd.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.09.03. 21:29:27

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Lehet, hogy a Blackguards nem volt fair, és ezért időhúzásnak hatott, de nekem még nem volt RPG-ben ilyen gondom. Egyszerűen a szerepjátszáshoz hozzátartozik nálam, hogy a törpe férfi harcosomból nem csinálok félúton fekete transzvesztita női elf mágust. Számomra ez "komoly" játékban csalás.

Meg hát az egész rendszertől is függ, ahol a használt képességek fejlődnek, ott a respec értelmetlen. Bár a Skyrim LE-ben állítólag megoldották, de milyen már, hogy direkt gyúrsz valamire 70 órán át, aztán átvariálod. Ki is maradt, jó volt nekem a Wizardry 8 és a Jagged Alliance 2. (Azért a Wiz 8-ban volt egy kisebb szívás, de megoldottam, és a játék is partner volt.)
zorrobomber
Dehogy, bőven elvagyok 1080p-vel szerintem még egy évtizedig is 😊 Az első rész amúgy kicsit beijesztett néha, az átlag 100FPS a végén néha leesett 35-40-re(!). Mintha kicsit kevésbé optimalizálták volna az
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
égő Vizima-s
részt. i5-3450+GTX 760 2GB amúgy.

Atisz
A Witcher 3-hoz nem kell ám azért olyan cucc, mint amivel az elején hergelték a népet... azóta elég sok patch érkezett hozzá és simán játszható egy 2 GB-os videokártyával.

(már ha nem a 4 K-zás a cél 😊)
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2018.09.03. 19:37:23

zorrobomber
Sajnos a vasra gyűjtés része fikció, úgy érzem hogy még sokáig be kell érnem a jelenlegi cuccal, és egyébként is több értelme lenne Switch-et vennem.

3Error
Jól tudod, az ME:Andromeda-ban is van lehetőség skill resetre.

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

IMYke2.0.0.0
Witcher részre mindenképp: <#eljen>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

zorrobomber
Papíron nekem nagyon bejött, és meg is vettem, utólag amondó vagyok hogy simán bevárhattam volna a 4.99-es árat én is. Egyelőre abszolút nem sikerült belelendülni, sajnos rá kellett jönnöm, hogy anno nem a shooter mechanikáért játszottam rongyosra az X-Wing-et, Tie Fighter-t, Freelancer-t és társait, hanem a hangulatos sztoriért, az izgalmas scenario-kért, a kereskedelemért, stb. Na, ezek itt mind nincsenek, és elvileg nem rossz ami marad, nem nagyon tudok belekötni semmi konkrét hibába, de erősen hátra van csúszva a rangsoromban most. (Már csak azért is mert tegnap végigtoltam a 2011-ben elkezdett Witcher 1 mentésemet, és hát a vége... gondolom itt kevés embernek kell részletezni miért epic 😄 na szóval kb. ma este indítom is a 2. részt, aztán kezdek gyűjteni az új vasra a 3. rész alá <#nevetes1>)

IMYke2.0.0.0
Tudom, az enyémet... de én sztímre akarom majd olcsón. 4,99-ért jöhetne is.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Dzsini
Ezeket a videókat néztem róla (a tartalomkészítőt az Elite Dangerous közösségből ismerem, hatalmas űrhajózós-játék mániás, 2015 óta nyúzza az Everspace-t), ez alapján jó kis akciós-lövöldözős fejlesztős dolog (roguelike space-shooternek nevezik). Látványra igencsak pazar, és van benne bőségesen tartalom. Ha az ezerszer újrakezdős játékstílus neked összeillik ezzel... biztos vagyok benne, hogy nagyobb hülyeségre is kölötöttél már 8€-t.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Voltan
Az Everspace most 8.4 Eur a GOG-on.
Játszott itt vele valaki? Jóféle? Sok, kissé ellentmondó dolgot olvastam róla, azért kérdem.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

zorrobomber
Persze... pár dolgot én is ott vettem meg, ellenben friss címeknél meg sokszor késve kapnak patchet.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2018.09.03. 17:43:29

Atisz
Attól függ... van pár olyan régi játék, amit érdemes, mert a steam-es verzióval ellentétben még működik is <#vigyor2>

zorrobomber
Igazán nincs mit. Van valami sale is, de fölösleges linkelni, úgyse ott vesszük meg 😊

IMYke2.0.0.0
Köszi! <#worship>

//2 helyből megvolt, így nem adja - értelemszerűen (MDK, Tempest)
//A többivel meg nem rendelkezem STEAM-en (For The Glory: A Europa Universalis Game; Jagged Alliance 2: Unfinished Business; King of Dragon Pass; Knights of Pen and Paper +1 Edition; Toonstruck)

zorrobomber
Van pár új GOG Connect game.

Tinman
Igen, SRPG a műfaja, de szerintem jóval több benne a duma, questelés, inventory és kill pornó, mint hasonszőrű társaiba... nekem a BlackG inkább a TBS alapú RPG-k felé húz már, de tény, hogy ettől még SRPG a műfaja.

Witcher 2 és 3-an tudtommal ott van... nézd nem mondom, hogy kötelezővé kéne tenni, de súlyos áron (gold), van létjogosultsága, mert 30 óra után rájönni, hogy elszúrtad a kari fejlesztést és kezdheted előröl az nagyon gáz. Ebbe kicsit én is beleszaladtam. 2 karim op-abb lett volna, ha már az elején tudom azt, amit a negyedétől csak sejtettem, a felétől meg már tudtam. Gondolkodtam is a restarton, de aztán csak összejött amit akartam, de addig 2 karim elég szerencsétlen volt és az amúgy se egyszerű harcokba, ez gyakran végzetes.

A respec lehetőségét kihagyni, szerintem időhúzás. Ha már ennyire modernizálunk, kikönnyítünk, akkor ez lenne az, aminek van értelme és nem az olyanoknak, hogy kiherélünk komplett harcrendszereket, mint a BlackG 2 esetében.

IMYke2.0.0.0
<#buck>

Viszont a 2. részről olvasottak nem nagyon izgatnak fel... 😞

Tinman
Részemről a köszi, ha átfutottad :-)

A 2. résznek is nekiestem, csak van/volt meló, így max 1 óra ment bele. Amit eddig látok az vegyes.

Egyrészt a graf szebb lett, a sztori már jól indul, viszont leestem majdnem a székről amikor megláttam a karakter lapot, skilltreet stb.

Tudni illik ugyanis, hogy a Deadelic-et szétkapták a fórumokon, meg úgy szembe is, hogy TÚL NEHÉZ a játék és túl összetett. Nem vitás, hogy összetettebb, mint amit megszoktunk és nehezebb is amihez hozzászoktunk, de az van, hogy ez a normális és amivé az RPG-k lettek, na az a nem normális.

Szegények hajlottak a nyomásra és leegyszerűsítették a játékot... bevallom így az 1. rész után közvetlenül, nekem eddig túlontúl egyszerűen is tűnik. Eddig kb. 50x csaptam egy fabunkóval és NULLASZOR ütöttem mellé, egy n00b, senki karival.

Erre most azt mondod, hogy Tinman neked semmi sem jó. De nem. Én a végleteket nem szeretem. Az 1. részben a 100%-os esély melletti melléütés zavart, igazságtalanságnak tartottam és fordult meg meccsem miatta, de ez meg a másik véglet! Nemes egyszerűséggel kivették a találati eséllyel összefüggő jellemzőket, skilleket, MINDENT!

Vagyis, ha ütsz, akkor betalálsz. Az egyetlen ami módosíthatja a dolgot, az az, hogy az ellenfél fedezékbe volt-e, vagy nagyon magas a kitérési értéke, de ennyi. Ekkor vagy eltalálod, vagy nem.

Idiocracy van!

Csináltak egy addiktív, nehéz, összetett játékot, majd jöttek a buta birkák és elérték, hogy kis túlzással hekkenszlessbe torkoljon az ügy.

Elvették a Dark Souls-t, csináltak belőle idegrángásos BB-t, meg DaS 3-at, kb. az összes RPG ki van már könnyítve és majdnem fantasy kaszab szinten van... és akkor most a TBS-be is belevizelnek. Mi lenne, ha leszállnának végre a játékaimról? -.-

Scooter
Ja, nekem nem is lesz, csak meglepődtem. Ritkán látni ilyet. 20 évente ha 1-et. <#vigyor1>
Nekem leginkább SRPG-nek jött be, szóval a King's Bountyra asszociálnék. A japó rokonokat (Final Fantasy Tactics, Disgaea) kevésbé ismerem. Amellett ugye valóban a HoMM, a Disciples és más hasonlók vegyítik bele az RPG-t a TBS-be. Total Warban sincs, legalábbis a Warhammerben csak leokézásig lehet visszavonni (múlt héten játszottam utoljára vele), a Warhammer 2-ben meg csak nemrég jött ki erre mod.

Sima RPG-ben sem tartom gyakorinak, az oldschoolokból hiányzik, a BioWare-t Mass Effect 2-ig ismerem, ott sem volt, és a Witcher 1-ben sem volt, Deus Exekben sem. A Pillars of Eternityben sem - mert amióta belepatchelték nem játszottam vele, így nekem ez új információ.

Ezért is kérdezem, az utóbbi pár évben lehet, hogy elterjedt, de én még igazi RPG-ből sem játszottam respecessel, nemhogy SRPG-ből, ezért meglepett, hogy ez ennyire kiemelendő.

Szóval lehet, hogy őskövület vagyok, de számomra annak van hírértéke, ha bekerül valamibe, és nem is örülök neki. Inkább a lootfestekben fogadom el, mint a Borderlandsek, illetve a Diablo 3-ban meg ugye alapból a váltogatás a koncepció.
Jim Morrison
en is a mult heten lepodtem meg, talan a Prey elejon volt - es mar pont nem amd kartyam van...:c

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Scooter
A Warhammer 40000: Space Marine elején AMD logó. Aztaaa, ilyet se sűrűn látni. <#hehe>
IMYke2.0.0.0
<#eljen> - köszi a kedvcsinálót 😊

//Látom, a 2. rész is pereg már 😊

Tinman
A TBS rokonokra gondolsz? Ez elég öszvér, eléggé RPG-s ahhoz, hogy ne azt mondjam, hogy a Heroes-klón. Na most pl. a Divinity-hez közel áll, ott van respecre lehetőség a 2. részben is nem csak az 1.-ben, kapásból még a Pillars jut eszembe, meg a Witcher... de ha jól tudom pl. ME Andromédában is van erre opció.

Az a baj az emlékeim megkopnak és mivel nem szoktam a respec lehetőségét használni, hanem előre gondolkodok, így nehéz felidézném, hogy melyik RPG-ben pontosan hol volt erre lehetőség... van még jó pár az tuti.