Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FEARka
Még nincs magyarítás. Készül és annak a tesztelésére gondoltam 😊

Ezt nem próbáltátok? Door skip

Magyar feliratos játékvideók: http://www.youtube.com/Magyarfeliratosjátékvideók

IMYke2.0.0.0
Én nem játszottam annyit ugye, hogy ajtófrász kerülgessen, de át tudom érezni. <#papakacsint>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Tinman
Én door skip modot kerestem, nem találtam.

Na de ne intézzük el ennyivel: Az ajtó nyitás animációnak korábban volt értelme, hiszen a játék akkor töltikézett.

Nvme SSD-ről, 1080TI-vel, 16 GB rammal, meg i7-el kb. ramdrive-ból tolhatnám a cuccot, tehát totálisan felesleges bele.

Igen ám, de ott karik közötti váltás. Az PC-n nyilván azonnali! Hogy volt ez GameCube-on? Dettó azonnali a váltás! Akkor mi a ráknak kell még mindig a PS1-es ajtónyitós anim? Iszonyat!

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Atyaég mekkora tök vagyok :-DDDD

Na most a játékot amikor feltettem a magyarítást én is feltettem, majd 2-3 napig nem indítottam el a játékot. Aztán nekiálltam játszani, és minden angol volt. De úgy volt angol, hogy fel sem fogtam, hogy az. LOL ^^

Aztán itt vagyok lassan a játék legvégén és erre megtudom, hogy angolul játszottam végig a játékot, miközben a magyarítás ezek szerint valamiért mellément (mittomén' rossz elérési út).<#banplz>

Na hát igazából ez arra bizonyíték tökéletesen, hogy a Resi 0 nyelvtudás igénye az benne van a játék címében: 0. :-D

Sajna én nagyon túlbiztosítós típus vagyok, ha 2 fegyó nincs nálam, már rosszul érzem magam. A 2 db. kést is a játék felééig hurcoltam, mert szentül hittem, hogy key item, majd biztos azzal nyitok ke egy beszorult ajtót. Oszt' nem :-)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

IMYke2.0.0.0
A 3 órányi játék után már kerestem a neten valami MOD-ot, amivel lehet hackelni az inventory-t. Nem vicc.
Ha jól emlékszem, nem találtam ilyesmit.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

FEARka
Én még emulátorral játszottam végig a GC verziót 2007-8 környékén, de én nem emlékszem ennyi szopásra az inventory miatt. De majd most a magyarítás miatt úgy is végigjátszom, lehet én is szidni fogom 😊 Kicsit ésszel kell és nem telepakolni az inventoryt. Úgy rémlik a legtöbb bosszharcból is simán ki tudsz menni az ajtón, ha nincs nálad épp az a fegyver ami kell. Én általában minden ilyen resiben így csináltam: 1 fegyver + lőszer + életerő és akkor marad 2 vagy 3 helyed a cuccoknak, de általában az ilyen "kulcs" tárgyakat is beraktam a teleportálós ládákba és csak akkor vettem ki, ha már tudtam hova kell. Tény, hogy sokat kell futkosni ide-oda.

Magyar feliratos játékvideók: http://www.youtube.com/Magyarfeliratosjátékvideók

Tinman
Resi 0.

Életem leghosszabb Resi játéka lesz ez így :-D

Most is bejött a trial&error ezerrel. Egyik boss harc előtt szokásos inventory gonddal küzdöttem. Az hagyj ám, hogy 10 perces sétával megértem áthordani a pálya elejéről a cuccaim az új helyszínre, de utána úgy gondoltam gránát a vetőbe nem fog ártani némi más fajta gránát is, így magammal vittem. Igen ám, de boss harchoz kell egy kulcs, ahhoz kell egy hely. Semmi gond, a kulcs meglelési helyére letettem a gránátokat. Lenyomtam a bosst, könnyebb volt mind gondoltam
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
az első Proto Tyrant
.

Majd nagy örömmel megyek tovább, de bármerre is járok nem tudok visszamenni oda, ahol a fal feljött és ahol a kulcsot felvettem és ami helyett a gránátokat letettem.

Szóval, reload! De érted?! Akkor is reload kell ebben a zokni game-ben, ha jól megoldod a dolgokat. Fúúúúúú.

Igen... engedjem el azokat a gránátokat, meg lehet oldani nélkülük is a játékot, de miért nehezítsem a dolgom? Nem csalás remélem, hogy azokat a gránátokat akarom, amiket kb. 5 órája cipelgetek magammal, just in case, boss harcokra. -.-

Egyébként annyira nem fos azért, mint Fpocok mondja, de tény, hogy annyira oldschool gondolkodású, hogy az már túlzás. A hangulata és 1-2 feladvány is egész jó, a survivor hangulat megvan, sosincs nálam szinte extra HP regen cucc, mert elhasználom korábban, tehát jó a balance. A boss harcok valóban nem epikusak, de annak idején GameCube-on ez nagyon is odavághatott, boldogan toltam volna.

Az item managmentről írtam, az teljesen száni és értelmezhetetlen. Mondom a példát: Egyetlen picike kulcsot nem tudsz felvenni, mert 1 helyet foglal és tele vagy. Leteszel egy másik picike kulcsot. A helyére 12 db. benzines kannát ZOKSZÓ NÉLKÜL felvesz a karid, mert 1 helyet foglalnak azok is. <#wow3>
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.11.28. 10:50:03

Atisz
A RE2 remake nekem a mai napig zsákbamacska (mondjuk nem is csoda, sok idő van még a megjelenéséig), mert a videók alapján bármi lehet belőle.
Személy szerinte jobban örültem volna egy konzervatív RE 1-0 HD féle remasternek, ami instabuy lett volna, hiszen hangulatban - azt hiszem nem egyedül gondolom így - a 2. rész viszi a prímet. De ezzel az új kinézettel kapcsolatban (+irányítás, ami mindig is rákfenéje volt a sorozatnak) vannak kételyeim. Így mindenképpen meg fogom várni az első let's play (nem béta!) videókat, hogy eldöntsem, megéri-e.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Atisz
A nagyobb költségvetésű címekre gondoltam, amik valamiért mind bukósak (még ha nem is egyértelműen), de legalábbis az előzetes elvárásokkal szemben nem átütő sikerűek lettek. Mint pl. az új Torment, a Friday the 13th vagy akár a Wasteland 2. Számomra egyébként a Kingdom Come: Deliverance is annak számít, olyan szempontból, hogy szinte az összes youtuber elkezdett játszani vele (még az is, aki csak Minecraft videókra "szakosodott"😉, de néhány rész után szinte egytől-egyig abbahagyták. És itt még csak nem is magával a játékkal van a baj, hanem az alapkoncepcióval, hogy a készítők képtelenek voltak belátni, hogy az amúgy sem túl eseménydús cseh történelem ezen szegmense nagyon rövid úton az unalomba fullad.

Továbbra is jó dolognak tartom a kickstartert, de valamiféle komolyabb felügyelet szükséges, főleg amikor már USD vagy GBP százezrekről van szó, ami t nagyon ritkán képes egy cég saját maga betölteni.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

genndy

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

darkSectorxxx
😄

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Tinman
Na... ez pl. egy tökéletes példa a paradoxonra. :-)

darkSectorxxx
Jaa, Nekem konzolom van nekem minden perfect. 😄

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Tinman
:-D

Nem Dark... a perfect az azt jelenti, hogy nem bugos, nem hibás, jól optimalizált, stb. Az az eset, amikor nem tudsz mibe belekötni. Pl. A Limbo ilyen volt, de az nem AAA ugye, hanem indie.

darkSectorxxx
Hát ugye kérdés mi a perfect? Lehet valakinek jó és megéri egy kicsit kevesebb is. 😊

Tinman
Elengedtem én ezt már régen. A gaming eleve egy luxus, de a pre-order és a Day1 gaming, az a csúcsa.

Szó szerint nem merem megszámolni, hogy mennyit költöttem el eddig a korábbi Dragon Age és Mass Effect játékaimra. Eltemettem ezt magamban jó mélyre.

Tinman
2-3 olyan eset van, amikor Day1 perfekt volt egy AAA játék, itt a gond.

darkSectorxxx
nem rossz, hanem csak kevés. 😊
mint kb az RDR2, amugy kurvajó, csak játszani nem akarsz vele, mert megunod.

Prince23
De nem tudom elképzelni sem, hogy az új generációs Tomb Raider 3. része miért "sikerült" ilyen rosszra. TR egy kiváló volt, a Rise meg még jobb lett szerintem.... és vidiket nézve, szerintem hozza az előző részek elvárt minőségi szintjét...

IMYke2.0.0.0
De azt amúgy --- ami a modern, 21. századi játéktörténelem talán legnagyobb bukása lesz -- miért nem veted fel, hogy a "Fallout 76 2 héttel a megjelenése után kapott nem egy helyen már 40+% engedményt?

IMYke2.0.0.0
Részemről: Croft Edition. Pre-Order. 65 óra (és még lesz benne sok, a DLC-k miatt és az Öcsi max is hátravan).
Nem sírok. Miért is tenném?!

//For the Record: Croft Edition: 89,99 euro
//Nekem 18200 Ft volt. GMG. (~56 euro)

Megkaptam, amiért fizettem, és amiért támogatni is akartam a legkedvencebb sorozatomat, az egyetlen Játékot, ami miatt gyakorlatilag játszani kezdtem úgy igazán.
Az, hogy más 2 hónap után, 56% engedménnyel kapja meg, (nem tudom, pontosan mennyi, mert nekem megvan már, így STEAM-en az ára nem jelenik meg) mondjuk 48,4 euroért (ami ~15600 Ft), az engem nem izgat fel.

darkSectorxxx
Én akkor vettem, nekem sehogy nem esik, mert 50%.os áron is kidobott pénz.
😄
De a kommentek NAGY része ez, az undok emberek.

De azért amugy se lenne kiemelten pozitív, mert nagyon tré.

minden jó, a látvány, az irányítás, minden, mégis lapos szerintem, egy undoritóan nagy copy, úgy, hogy harc meg logikai részek alig vannaak.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.11.27. 17:31:27

Mondjuk emiatt lehúzni bármit a létező legovisabb megoldás. Aki megjelenéskor vette, az vállalta ennek minden pozitív és negatív hozadékát is. Közük nincs hozzá, hogy a játék esetleg szarul fogy és emiatt hamar olcsósítják, de sírnak mint a fürdőskurvák. Persze amikor bele kellett tenni az 50 órát, akkor nem volt baj...

Why so serious?

Prince23
Épp most nézem, hogy a Shadow of the Tomb Raider 50% offot kapott. És valaki egy hónapja rendelte elő a Croft kiadást, ugye. Most annak ez a leárazás hogy esik?
Amúgy a sok negatív vélemény a Steamen nem ennek köszönhető, hogy egy alig egy hónapos játékot 30-ról 50%-ra is leértékeltek? 😄

Nem szeretnék most azok bőrébe lenni, akik preorderelték a TR-t.

Szerintem, ami NAGYON JÓ lett, és az adott műfaj minden kedvelőjének érdemes megkóstolnia az az A Hat in Time és a Thimbleweed Park.

De sok van, amit ennél alacsonyabb polcra teszek, vagy nem játszottam vele. A topikban erősen pozitív véleményke hangzottak el többek között a Divinity: Original Sinről, a Shadowrunokról, a A Hand of Fate-ről vagy a Dexről, de sok más játék megtalálta az elismerést rétegközönségében, olyanok, melyek itt fel sem merültek (pl. Resonance, Hero-U). (Az inXile és az Obsidian játékait szándékosan nem említettem.)

Tartok tőle, hogy a System Shock-vonal felejtős, én most a Phoenix Pointban és a Psychonauts 2-ben szeretnék reménykedni.

A minőség aránya persze itt sem jó, de hát itt ugye olyan korai fázisban kerül napvilágra a projekt, melyben a hagyományos modellben nem is hallanál róla, és a felüket még elkaszálják a közönségnek való bemutatása előtt. Pre-ordernél jellemzően már elég sok konkrétumot tudni.

RPG-knél meg annyiból is érdekes a helyzet, hogy míg ugye lehet, hogy a NUmenera nem egy Planescape (döntse el, aki mindkettőt jól ismeri), de AAA szinten az RPG-k egyre kedvelvevőbbek. A BioWare-rrel már a DA-nél kénytelen voltam leállni, de a Bethesda termékeire is rossz ránézni. A Witcher 3-on és egy-egy érdekesebb darabon kívül inkább hibridek és "statos játékok" vannak.
Létezik pre-load, és dobozos játékokat is előbb postáznak így megjelenés előtt. Plusz ott vannak az előrendelői kedvezmények, extrák agy bétázási lehetőségek. Nem vagyok az előrendelések propagátora, de régóta léteznek ezek a praktikák, melyek miatt a játékosoknak megérheti.
Az SC2-ben korlátlan mennyiségű egységet lehet kijelölni a megjelenése óta. Az SC1 remasterében nem, mert a koreai profiknak akartak a kedvére tenni.
IMYke2.0.0.0
Kapcsolódik:

"Darksiders III - DarkSoulsSiders (Jimpressions)"
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

IMYke2.0.0.0
Olyan mendemonda is járja, hogy Tolkien a magyar nyelv hallatán szült meg nem egy nevet, szót a saját nyelvébe.

Szerintem a Blizzard inkább a Warhammer világát nyúlta le, bár ez szembetűnőbben inkább a Starcraft-ban jön át. Viszont a fantasy világok 99%-a meg a Gyűrűk Urából épitkezett. (az orkok kapcsán anno volt erről egy elég jó cikk, asszem valamelyik Rúna magazinban, Kornya Zsolt tollából, azidőtájt, amikor kiadták a Warcraft 3-t)
A C&C látványosan irányithatóbb volt, hiszen ott csak "elkaptad" az egységeket, és könnyedén, kattintásokkal irányithattad őket. Az útvonalkereső algoritmusokat most inkább hagyjuk. A Blizz viszont valamiért a mai napig ragaszkodik a kijelölhető egységek limitálásához, ráadásul a Warcraft első részében még nem is lehetett sima kattintással irányitani őket, hanem mindenképpen kellett nekik egy "move" vagy "attack" parancs. De nem rémlik, hogy akkoriban nagyon telitett lett volna a fantasy RTS piac, igy ezt elnéztük nekik.

#303737: valami ilyesmi rémlett nekem is, de csak ezért nem fogom most feltenni a játékot. Igy is alig van hely a gépen, és először még a Deathwing-et szeretném kipróbálni.
zorrobomber
És ezzel sincs baj, főleg ha nevén van nevezve a gyermek. FM esetében már évek óta bevált, hogy az előrendelők béta hozzáférést kapnak.

darkSectorxxx
ja jó, mert én is így gondolom, és megint hangsúlyozom, a Pre-order az ráér akáár az ucsó napra is, hogy ha kell extra, kivéve ha a day -1 (vagyis 48 órával előtti) hozzáférés kell.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.11.27. 13:39:06

IMYke2.0.0.0
Én már egy ideje lelkiismeretfurdalás nélkül pre-ordert és sima vásárlást is nyomok az engem érdeklő címekre, DLC-kre, tartalmakra.
Mivel nem vagyok milliókat mozgató szektavezér, így nem is befolyásolok annyi embert ezzel a viselkedésemmel. Feltételezem továbbra is ugye, hogy felnőttek költekeznek a digitális piacokon...

Szóval, ha engem érdekel a Resident Evil 2, akkor lököm a pre-ordert.
Ha kell a Sekiro: Shadows Die Twice kattintok a pre-orderre...
S a többi.

darkSectorxxx
Attól függ, valakiknek a spoiler mérce sokkal feljebb van ám! 😊
Holott ja a fórumoknak ez lenne a célja. 😊

Amúgy ha ezt úgy értsem, hogy egyetértünk akkor egyeértünk a többiben, de pl a Resi 2 Remake-ben nekem szóse lehet Day1-ről mert a játék kelleni fog, még ha ez a fos 7-es rendszer is van benne. Vagy legalábbis számomra idegennek tűnő invertory.

De a pre-order extrákból nem fogok engedni.
És most nem a day - hozzáférésre értem, hanem kontentekre.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.11.27. 13:33:10

IMYke2.0.0.0
Remélem, itt azért érthetőbb lesz az ide íróknak (semmint a PH-n, ahol lehet, hogy diszlexiások is sűrűbben írnak/olvasnak, vagy mit tudom én): felnőttek vagyunk, legalább annyi ésszel, hogy felfogjuk, hogy mi érdekel és mi kell nekünk, a pénzünkért (WRZ Demo Huszárok most kíméljenek <#bee1>)

Szóval, ha nem tegnap "került" fel Egyszerű Elemér a netre, és már elmúlt 18 éves, akkor nyilvánvalóan van értékítélete, kiszemelt játékai, játéksorozatai, és tudja, hogy mit akar egy videojátéktól.
Kiszemel egy címet/sorozatot, és várja annak megjelenését (mert ha tényleg nem Strucc Sanyika a neve, akkor eddig nem homokba dugott fejjel élte a napjait), mert tudja / sejti és reméli, hogy azt kapja, amit a média által a megjelenés előtt évekkel/hónapokkal/hetekkel/napokkal a szemébe/agyába öntött video- és képi, reklámanyagok sugallnak.

Ha valaki "vakon"*** vásárolva akar magán Oscar-díjas játékot...
...na, az vessen magára.

//*** - spoilereket-kerülő magatartással is lehet magunkba szívni annyi infót, hogy tudjuk, a kiszemelt cím kell-e egyáltalán nekünk Minus Day, vagy Day One... vagy esetleg Day 485...
//Arról nem is beszélve, hogy a tocsikban azért mindig akad valaki, aki az adott (multiplat vagy konzol exklu) címet már megvette, végigjátszotta és tud róla személyesebb véleményt is alkotni azoknak, akik nem sietnek a kasszákhoz...
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.11.27. 13:28:46

darkSectorxxx
O hogyne, most hogy day 0 vagy day 1 veszem nem derül ki 1 nap alatt semmi.
A Pre-order az a launch előtt 1 perccel is Pre-order, ne úgy fogja fel mindenki, hogy akkor évekkel előtte megveszek mindent, van hogy előtte lévő 3-4 napban, addig látok gameplay-t és a pre-order extrakat nem aszerint kapom, hogy hány nappal előbb veszem meg.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.11.27. 13:13:55

IMYke2.0.0.0
Ezzel a Day One vásárlók is így vannak --- még akkor is, ha (tegyük fel, a kiadó nem sújtja moratóriummal a Tyúkereket és általában a médiát, és már) nézhetők/olvashatók vélemények...
...mert a Zemberek olyanok, hogy "hiszem, ha látom", meg "különben is, nekem az x dolog bejön"...

darkSectorxxx
Hogy érted? PC--re nem szoktam pre-orderelni. 😊
és nem Falloutukat, azért megnézek egy gameplay-t mielőtt előrendelek valamit. 😄

ne 2-3 kirívó esetből következtessetek, mert van egy fallout vagy Batman vagy nemtudommmi.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.11.27. 13:10:29

Tinman
Valójába meg drágán kapsz belépőt egy fizetős bétatesztre, ahol a tartalom egy része még meg sem jelent.

IMYke2.0.0.0
Manapság?: Napokkal előbb.

//szerk.: természetesen, nem kőbe vésett törvény... de ezzel (is) csábítják a nagyérdeműt a vásárlásra.
//Aztán vannak olyan pre-orderek is, ahol még csak pre-load sincs, hanem mindenkinek egy időpontban válik elérhetővé a játék --- lásd Darksiders III...
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.11.27. 13:03:55

darkSectorxxx
Percekkel később.
De visszakérdezek, mennyivel vagyok előrébb? (ja és bukom az extrákat is. 😄)
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.11.27. 12:53:47

zorrobomber
Mennyivel előbb játszol, mintha a megjelenés pillanatában vennéd meg (amikor már nem preorder, hanem day1 vétel)?

darkSectorxxx
Vannak sorozatok amik képessek hozni a megszokottat, ha nem, akkor is 1x bukhat max meg. 😊

3Error
Jogos, de a mai félkész, teszteletlen játékok esetében azért a kicsit zsákbatehén. <#vigyor3>

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

darkSectorxxx
Nézőpont kérdése, nekem jó mert előbb játszok. 😉

Atisz
A kickstarter nagy ötlet, csak az a bajom, hogy még nem játszottam olyan játékkal, ami így készült volna és jó (mármint, hogy igazán JÓ és nem "elmegy" besorolású lenne) is lett volna. Be kell látni, igenis is szükség van a kiadó b*szogatásaira, annak minden hátrányával együtt.

Tehasut
A Starcraft II-t elindítva, a 'Collection' fülre kattintva, a Campaign Collection menüpontnál tudod megvenni a hiányzó cuccokat, és csak a különbözetet kell kifizetned. Én is így vettem meg akcióban a Legacy of the Voidot.
Utoljára szerkesztette: Tehasut, 2018.11.27. 10:19:24
Atisz
Igen a Warcraft 1-et nem olyan régen játszottam újra és nagyon rosszul öregedett. Egyedül a hangulat az, ami még mindig jó, ami mondjuk nagy Gyűrűk Ura lenyúlás, de ez annyira nem érdekes. A játékmenet elavultsága szembetűnő, hasonló, mint a Command & Conquer esetében.

A Diablo 1 viszont a mai napig élvezetes, bár a meghatározott tilesetekre való lépkedést (négyzetekből áll a játéktér) ki nem állom és a véletlenszerűen generált pályafelépítés is taszít (ami arra jó, ha nincs fantáziád és nem tudsz egy igazán jó pályadesignnal előállni 😛)

zorrobomber
A pre-order sosem jó, max elfogadható.

Atisz
Az angol amazont érdemes nézni, mivel annál nem halsz bele a szállítási költségekbe (ebből a szempontból mondjuk a német az ideálisabb, csak ott szinte 0 a választék), bár az igazi az, ha rokon/barát-hoz rendeled a cuccot, aki kinn él/dolgozik; illetve az amerikai/európai régiókód különbséget (fizikai példányok esetében) is figyelembe kell venni.

(kódot még sosem vásároltam ilyen oldalról 😊)
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2018.11.27. 09:53:10