Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én a 4-et nagyon szerettem anno, jól eltalálták. az 5-öt meg azért mert koopban letoltuk két barátommal is, úgy remek volt. Viszont egyedül nagyon nem, egyik bossnál elakadtam mert két emberre volt tervezve, a hülye AI társam meg nem csinálta amit kellett volna. 6. játszható egyedül? Mert tudom, hogy az is koopos lenne.

Why so serious?

IMYke2.0.0.0
ERŐSEN SAJÁT FELELŐSSÉGRE -- vannak benne spoilerek! Csak azok nézzék és/vagy hallgassák meg, akik NEM érzékenyek a spoilerekre.

A videó címe: "Why Resident Evil 6 is Awesome"

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Lehet mozogni.

//EZ segíthet elhinni.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.12.10. 20:53:32

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Atisz
Ezek azért a 4-re és 5-re is igazak voltak 😊

Nekem a 0-3 vonal is tetszik, de jó ötletnek tartom az akció vonal erősítését (mondjuk az 5. részre már szinte teljesen eltűntek a horror jellemző stílusjegyei). Csak az irányítást találnák már el végre... apropó, a 6-ban milyen? Lehet pl. mozogni lövés közben?

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

darkSectorxxx
Pontosan.

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

IMYke2.0.0.0
El kell kicsit keserítselek: a "Resident Evil 6" a 4-es résszel (állítólag, mert személyesen nem ismerem még), és az 5. résszel megkezdett Lövölde-tér vonalat követi, és a történet, a dramaturgia erre van ráfűzve... azaz: akciójáték, QTE-kkel, amik a nehézségi szint növelésével meglehetősen keserű szájízt tudnak hagyni a gyanútlan játékos szájában.

Amúgy, ha másképp nem, akkor a
- Resident Evil Degeneration - <2008> --- TRAILER
- Resident Evil Damnation - <2012> --- TRAILER
- Resident Evil Vendetta - <2017> --- TRAILER
CGI animációs filmekkel már belekóstolhattál ebbe a világba. Sőt: a Damnation az egyenesen a 6. rész felvezetője volt!
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.12.10. 20:09:16

darkSectorxxx
<#worship>

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

IMYke2.0.0.0
Én vagyok a PH-n a helyi evangélistája a boltnak, szóval, ja, tudom 😊

darkSectorxxx
CD a legolcsóbb 99%-ban mindentől.

Teljesen más :
Edge of Eternity ea státuszba került (nagy szívfájdalom) pedig hatalmas reményeket tápláltam iránta.
Kis Resident Evil 6. Ez a játék a horrorok CoD-ja,ennyi agyhalott marhaságot rég láttam! Minden felrobban,az intróban megöljük az elnököt (a könnyem kicsordult 😄) pankrátorokat megszégyenítő közelharci mutatványokat csinálunk,QTE+++,éééés összeborulva lelkizünk...FAK JE!
Viszont még sehol nem tartok,majd ha sorba letudtam mind a 4 történetet eldöntöm 😊
IMYke2.0.0.0
Nem hülyék dolgoznak a CDKeys-nél.

Eddig a "Just Cause 4 GOLD" náluk jóval drágább volt euróból, mint a GMG-nél fontból átszámolva.
Nos, 7 órára (vagy a délután folyamán, mert délelőtt még nem így állt) levitték 57 euróra, és így néhány száz forinttal alálicitáltak a briteknek! 😊

Így most már ez a helyzet:

"Hitman 2 Gold"
CDKeys --- ~12170 Ft
GMG --- 19170 Ft

"Just Cause 4 Gold"
CDKeys --- ~18450 Ft
GMG --- 18870 Ft

"Pathfinder: Kingmaker"
CDKeys --- ~9230 Ft
GMG --- 10720 Ft

"Resident Evil 2"
CDKeys --- ~11520 Ft
GMG --- 12670 Ft

RatBaG
Hoppá!

Per Aspera Ad Inferi.

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Gratt, az jo ar erte (CDkeys-en vettem hasonlo osszegert) es sokkal szorakoztatobb mint amilyen ertekeleseket kapott megjeleneskor. (boven van hibaja persze de igazan tisztesseges iparosmunka szvsz). tudom ajanlani a legnehezebb fokozatot h kihivast is talalj azert benne
a legtobb ember aki ott vasarol az a drm free miatt teszi. az altalad felsoroltak mindegyike rendelkezik sajat platfromos baromsaggal (most lattam h a Rage 2-hoz is a Beth launcher kell :/ ) es ezek bizony a tobbsegnel levagnak a biztositekot. multkor lattam egy review-t a Stellarisrol ott amiben 3/5-re volt ertekelve amiatt h a multihoz mar a paradox izejere kell bejelentkezni, balblabla es ebbol a szempontbol nezve biza igaza is van.
en spec a valodi jatekosbarat felfogasuk miatt szeretem oket es nem zavar h sok friss cim nem jelenik meg naluk. (de tegyuk hozza h en extrem valogatos tudok lenni jatekok teren es eleg sok stilus van amit bottal sem piszkalnek kategoria nalam (tobbnyire mert c64-en vagy 'korai PC-s koromban' egy eletre csomorom lett toluk (shoot them up-ok, platform jatekok, auto/motorversenyzos cuccok, repszimek, sportjatekok, etc)))
Tinman
Ez az amazonos 7.99$-os Mass Effect Andromeda az eddigi legjobb ár. Be is rántottam, valami 2400 Ft körül vontak. A hozzá megvehető DLC-k SEMMIT nem érnek, fegyó, skin, multi szar DLC-k, ergo akinek kimaradt, szerintem most nyugodtan pótolhatja.

Ezzel a vásárlással végre nem kell mostanában EA játékra költenem, a számomra összes lényeges megvan.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Sajnos a 3. rész nem volt egy nagy ász, de ott és akkor nem volt annyira rémes, egész jól elvoltam vele. Nem tudom jól emlékszem-e, de az első rész annyira nem hosszú, mert haverék anno 4-5 d.u. végig szokták tolni, szóval olyan 15-16 óra rémlik.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

zorrobomber
Csak nagyon óvatosan merem ajánlani, mert nagyon nem konvencionális cím (nem dungeon crawler, hanem RPG-RTS keverék), akad (szerintem még éppen elviselhető) technikai probléma van vele, és az általam ide beszúrt trailer-re se igazán harapott akkor, ott senki, de nálam surranópályán GOTY lesz a Kenshi. Na ebben hasonló módszer van a fejldősére, sőt, egy kicsit tovább is van gondolva, talán egyik-másik ember ízlésének talán túlságosan is 😄, szerintem zseniál. Fix HP-ja van mindenkinek, nincsenek kasztok, nincs szintlépés. Ami fejlődő érték van, az úgy fejlődik hogy használod. A Strength a harcon kívül a nagy súlyok cipelésétől, a Toughness, azaz a dmg ellenállás attól hogy leütnek és túléled, és így tovább 😊

Saját képek itt
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2018.12.10. 10:42:25

Atisz
Na igen, de ott volt szabályrendszer (mint ahogy a legtöbb ilyen típusú játékban). A LoL-ban az volt az abnormális, hogy a Westwood készítette és amolyan lázadó játéknak számított, szabályrendszer és attribútumok nélkül. És mindezek ellenére élvezetes volt 😊

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

A Dungeon Masterban is az fejlődött, amit használtál. Sőt ha varázsolgatva wizardként léptem szintet, akkor csökkenhetett is a HP-m, ami fighterként nőtt.
Atisz
Nem nevetlek ki, nagyon hosszú játékok.

A Lands of Lore trilógiából csak az 1. résszel játszottam, mert azt hallottam az a legjobb (bár a 2. is jónak tűnt a sok fanyalgó vélemény ellenére).
Remek játék volt, sokáig el is jutottam (szerintem már majdnem a végéig), bár az egyszerű felépítés (3 tulajdonság) kissé zavart. Az azonban tetszett, hogy az a tulajdonságunk fejlődik, amit használunk.

Tinman
Ne nevess ki: A Lands of Lore 3 volt az egyetlen LoL amit végigvittem. A másik kettővel is játszottam, de a végét soha nem láttam meg egyiknek sem.

Atisz
Kösz, a GOG-on az Eye of the Beholder is várat magára...

Dzsini
A DM és főleg a DMII nem volt nehéz... még anno Atari ST-n játszottuk 😊 A CSB igen, de azt nem földi embereknek készítették 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Atisz
Igen, bitang nehezek voltak.

Sajnos a Wizardry 8 és a Lands of Lore is abbamaradt gépcsere miatt (pedig azokat már érett fejjel kezdtem el).

Tinman
Nehéz ügy. Szerintem a tervezőket csak dicséret illeti, hogy ennyire addiktív játékot hoztak létre. A kést is lehet fafaragásra és gyilkolásra is használni.

Csúnya tőlem, de szerintem itt a szülők felelőssége mérhetetlenül nagy. Észre kell venni, hogy a gyerekem, hogy viselkedik és igen, egy 20 évesnek is rá kell nézni a körmére, ha felmerül a gyanú, hogy valami nem oké vele a suliban.

De igen, alapvetően a Dota függőség, a játékfüggőség miatt történt ami történt. Ez persze az egyén gyenge jellemére is utal, de ezen a szülő segíthet...

Tinman
Azokkal régen toltam, de túl régen... túl kevés voltam még hozzájuk. Most meg már annyi minden van, hogy csak kapkodom a fejem. Kéne egy lottó ötös és akkor tudnám ezeket is pótolni. De akkor meg nem is gamelnék szinte semmit, hanem másznám a hegyeket :-D

Tinman
Az első rész nekem nagyon beütött! Alig várom, hogy tolhassam a 2. résszel... az ára se vészes szürkéknél. Nyami!

Dzsini
Modern gépeken ajánlott a Return to Chaos, 99.99%-os frame-by-frame freeware remake a Dungeon Master - Chaos Strikes Back - Dungeon Master II játékokhoz, letölthető innen

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tinman
Jogos :-)

De az emlékek megszépültek, már csak a jóra emlékszem belőle... komolyan :-)

Tinman
Igen... ezzel az Artifacttal is mit csináltak? Egy kereskedős játék lett. A saját ismerősöm aki soha nem játszott még CCG játékkal megvette a játékot, majd amikor rákérdeztem mit csinál benne, azt válaszolta, hogy kártyát farmol (játékbeli kártyát, nem Steam-est), amit majd el tud adni.

O.M.G.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.12.10. 09:52:28

Atisz
Akkor már Dungeon Master vagy Wizardry, hiszen a Legend of Grimrock azok alapján készült 😊

Tehasut
Huhh, nagyon jó ez az Evil Within 2! Élvezetes, érdekes és kellően félelmetes. Pikkpakk beszippantott. És frankó hozzá a magyarítás is.
Csak sajnos újra ezek a technikai problémák, már megint képtelenek voltak optimalizálni. Kénytelen voltam lemondani az ultra beállításról, sőt néhol a high-ról is, és még így is időnként simán lemegy jócskán 60 alá az FPS. Pedig nincs gyenge gépem (i7-7700K, 24Gb RAM, GTX-1060 6G😎.
Ilyenko vagyok hálás, hogy nem vagyok az a függő típus. Sokat játszom, régen amikor nem dolgoztam akkor meg még többet, abból 5-6 évet online, társasággal, de olyan szinten sose tudtam ráfüggni, hogy baj legyen. Persze, egyetemen sulit lógtam el, de annak több köze volt ahhoz, hogy utálok olyasmit tanulni amit haszontalannak érzek (ez máig így van) és a szakon amit jártam ott mindenféle szart tanítottak aminek semmi haszna nem volt, csak fel kellett venni, hogy kijöjjön a kredit. Ezek helyett inkább maradtam otthon játszani.

Why so serious?

zorrobomber
Persze nyilván utólag úgy gondolkozik az ember, hogy bárcsak ne lenne DOTA és akkor még köztünk lenne... ezt abszolút megértem, és lehet kicsit rosszul fogalmaztam, terheli felelősség a játékkészítőket is, de az nem kizárólag az övék.

Dzsini
Azért a Grimrock 2-re morogtál eleget mikor játszottad 😊

3Error
Sajnos nincs, mivel a Steam jóval több már, mint "játékbolt". Kár, hogy nem feltétlen "jó" irányban...

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

Tinman
Én is a vásárlói közé tartozom és nem bánnám, ha lenne a Steam-nek komoly ellenfele. Amúgy egyelőre pont a GoG tűnik a legnagyobbnak, de nekik sincs sok esélyük ellenük.

Tinman
Voltam én is ilyen függő, az akkori kapcsolatom majdnem ráment teljesen... alapvetően az a pár hónap szúrta azt hiszem el annyira, hogy később emiatt (is!) mentünk szét. Persze én nem csórtam meg semmi ilyesmi, de nem érdekelt SEMMI... ha valaki csöngetett nem engedtem be, ha fürödni kellett volna már eltoltam, az evést csak akkor műveltem, ha volt rá időm.

Az online csapatjáték egy pokol. 4-6 ember összehozni úgy, hogy azok ott és akkor 2-4-5 órára ráérjenek? Qrva nehéz és amikor 1 emberre vársz 1.5 órája mert ő a healer és közben semmi nem történik, mert lehet, hogy 2 perc és beesik.... pffff... a gaming legalja. Soha többé!

Ja és Zomil anno annyit Dota-zott, hogy jó, ha pár órát tudott aludni, a tanulást/sulit teljesen ellógta, a szüleinek sokáig hazudozott, végül végzett magával. Bizony a Dota miatt, a játékfüggősége miatt!
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.12.09. 21:15:39

Tinman
Igen, emlékszem erre, ennek ellenére azért a nyálam továbbra is csorog rá, mert a Grimrock 1-2-re úgy emlékszem vissza, mint NAGYON kellemes élményekre.

Az a "baj", hogy, hogy nem használsz elég PSN-t és Windows Store-t, azok Steam-fanboyt nevelnek az emberből. Mondjuk a legtöbb PC-s kliens is vicc hozzá mérten. És itt a viszonyítás nagyon fontos.

De nem is csak erről van szó, hanem amiről beszéltünk itt, is láttunk is jeleit: a Steam képes reagálni, de a többiekből azt sem nézem ki, hogy a tépőzárás cipővel megbirkóznak, ha már a cipófűző egyszer tutira űrtechnika nekik.
IMYke2.0.0.0
"de a Valve-nál nem elvárás a szellemi fogyatékosság, mint másoknál."

Pedig de.

Csak a videóban látottak alapján nem olyan körökre osztott játék, amilyenről álmodom, és a rivjúd alapján sem jöttem lázba. Nem hagy hidegen, de a "talán egy plusz egy sor lesz belőle" jelenleg nálam a játék helyzete.
Dzsini
A Vaporumba került Stop Time Mode, azzal gyakorlatilag körökre osztott lesz.

A Grimrockokat és Vaporumokat is passzoltam a valós idejű harcok miatt, ahogy a Dungeon Master 2 óta szinte mindent 😊

Ez viszont körökre osztott magyar beütéssel, ami elég csábítóan hangzik.
Persze, csak világossá akartam tenni, ha félreértenénk egymást, vagy kívülről úgy tűnne, hogy egyikünk az Epicben bízik, másikunk a Valve-ban.

Szerintem ehhez amúgy nem kell végtelen pénz, és a Steam kiszorítása sem az egyetlen végeredmény, ami sikert jelenthet. A többiekkel az a bajom, hogy mind csak saját üzletet akart, de modern formában, azon túlmutató funkciókkal, esetleg mások játékait bónuszként árulni (ugye Battle.net vagy a Rockstar Social Club, de talán a Bethesda Launcher is, csak azt nem is láttam még).

A GOG volt a kivétel, de az a retróigények kielégítése mellett vált indie platformmá is, meg-megjelengető frissebb AA(A) játékokkal. (És a retróáttörés begyűrűzött onnan Steamre is.) És ők maradjanak csak önállóak!

A végtelen pénz+alkamatlanság+ambíciómentesség kombinációjánál a sok pénz+tehetség+innováció kombója sokkal többet ér. Vagyis érhet. Az a következő egy évben derül ki, hogy az Epic össze fog-e rakni olyan alapokat (pl. GMG-s árakat több komolyabb előrendelésnél, erősebb akciókat stb.), amivel kisebbségi, de releváns tényezővé tud válni, amire már lehet építeni. Ha egy 100%-os lefedettségű Windows Store-t vagy PSN PC-t kellene lenyomniuk, már most nyertek volna, de a Valve-nál nem elvárás a szellemi fogyatékosság, mint másoknál.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2018.12.09. 17:24:41
Hehe, ha a GOG osszefogna ezek kozul barmelyikkel rogton huzna is le a vasarloit a slozin. 😊
zorrobomber
Ezek az extrém függőségek általában valami lelki defekt eredményei, plusz vszleg hajlam is bejátszik. A drog/játék csak egy eszköz, a folyamat elindítója, az oka pedig valami más. Unokaöcsém CS-zett, PUBG-zett, aztán Fortnite-ozott, közben nem lopta meg a szüleit, és azóta abba is hagyta ezeket, 14 éves, a gimiben is "5*-ös" tanuló és komoly barátnője van, akit a szüleinek is bemutatott...

Nem ismerem a konkrét körülményeket, de erősen kétlem, hogy bárki is egy játék miatt halt volna meg. Persze a nem százas ázsiai példákon kívül, akik dehidratálódtak a napokig tartó akármizés közben.

Voltan
Ezek a sztorik igen durvák. Elég komolyan emlékeztetnek egy nem lájtos drogos ismerősömre még gimis koromból. Azért írom, hogy nem lájtos, mert azért nem heroinista volt, de azért a néha füvezésnél már jóval durvábban tolta. Na ő lopkodott a szüleitől. meg olyat is csinált, hogy a szomszédba csöngetett be, kölcsönkérni valami értékesebb könyvet, amit eladott antikváriumban.

Ez már kb. az az szint, nagyon durva...

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"