Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Botond
Eddig nem voltak közel 10 éves cd-id, dvd-id... 😊 Ahhoz 10 év kell, hogy vmi 10 éves legyen! <#idiota>
benőmenő
Eddig csak ilyen urban legend szinten hallottam az olvashatatlan lemezekről, szóval elég durván kiábrándító volt látni.
Nem is olyan rossz ez a digit disztrib.
Botond
Igen, nekem az elnök emberei sorozat 7 évad negyvenenx dvdjéből kettő is ilyen lett az évek során, egy már csak részben olvasható (3ból 2 rész már nem játszik), egy még teljesen.
Botond
Siemens az ugyanaz, csak másik matricát tesznek rá, és asszem az indesit az ocsított márkájuk ami szintén ugyanaz, csak már negyedár a boschhoz képest.

Nyilván nem tudod ezt megnézni, szóval ennyit tehetsz, hogy bemész a boltba és amikor hűtőt veszel akkor ráböksz a bosch/siemens/indesit közül vmelyikre, vagy az electroluxra (jászberény szintén), és azt viszed haza, nem a whirpoolt vagy a csingcsungizét tizedáron.

Amikor meg kocsit veszel, akkor beszambázol a papashoz, hogy na akkor egy cla-t, de gyorsan. 😄
benőmenő
Ha már gyártás:
tegnap épp a csekély dobozos gyűjteményemet nézegettem, amikoris egy mini szívrohamot éltem át, amikor megláttam, hogy A Mesterlövész nevű eredeti pécécédérom az alábbi állapotban leledzik (bocsi, hogy a krumplival fotóztam, de talán így is látszik ez a fura matt felület).
Ami utána még inkább megdöbbentett, hogy a pc gond nélkül beolvasta. <#wow1>
Természetesen azonnal backupoltam hdd-re, mivel semmi másolásvédelem nincs a cuccon.
Más járt már így? Egy kb. 8 éve megvett cd-ről van szó. Van egy ennél régebbi eredeti cd-m, ami szintén fakul, de közel sem ilyen durván. A többi lemezem, ami írva van, vagy a fiatalabb dvd korongokon eddig még csak hasonlót sem tapasztaltam.
Quno már leírta. Sajnos a 7850 felett meg nagyon úgy néz ki egyre jobban eljár az idő. Rendszerkövetelmény alatti Ac Unity-nél (azért eldöcög vele) és már Witcher 3-nál is úgy néz ki.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Sir Quno Jedi
Oké, de a siemens meg nem. Pedig ha jól tudom megvette már őket a bosch, vagy most mi van. majd megnézem a bosch mosogatógépem papírjait, de azokról sem úgy eddig tűnt, hogy magyar gyártás.

Itt két cucc neve:

Bosch SMS53N18EU
Siemens HC744540

Ez alapján meg tudod mondani, hogy itthon szerelték-e össze?!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Botond
Bosch cuccok nagy része európában készül, jelentős részük itthon. 😊 Azért mert nem tudtok róla, attól még elég sok gyár van az országban.

/szerk: háztartási gépekre gondolok
Utoljára szerkesztette: Botond, 2015.01.08. 09:08:00
Sir Quno Jedi
Senki sem mondta, hogy szar ember vagy, ezt te költöd már hozzá. Itt mindenki szeret. Csak vitatkozunk. Ez hasznos, hiszen mind új információkhoz juthatunk és megismerhetjük mások állás(és néző)pontját is. Ez csak baráti csevej, nem szabad besértődni feleslegesen.

Ugyanakkor:

Az EU-ban összeszerelt != az összes alkatrész kínában rabszolgamunkával készült hozzá. Nekem is bosch, siemens stb. cuccaim vannak, de hiába, mert törökben szerelik össze és minden kínai benne (vagy rosszabb). Pár hete vett siemens tűzhelyhez még magyar nyelvű leírást sem tudtak adni, merhogy török. Faxom beléjük, mediamarkt.

Ezt szöveget, hogy asszongya "hogy olvasol, olvasol, olvasol, tájékozódsz, tájékozódsz, tájékozódsz, odafigyelsz, odafigyelsz, odafigyelsz, nem pedig beleszarsz és megveszed, mert azt mondják, hogy most az a csúcsszuperállat" nem tudom hova tenni. Akkor te megtaláltad azokat a VGA-kat, RAM-okat (amit alig pár cég gyárt a világon, tegyük hozzá) meg mindent ami kell a gépedbe, amin nincsenek kínai alkatrészek, vagy mégis mi a halálról beszélsz?!?
Utoljára szerkesztette: Sir Quno Jedi, 2015.01.08. 09:07:26

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Botond
Ez egyébként nem igaz. A boschnak miskolcon vagy kecskeméten van a konyhai gép gyára (elég nagy), szóval de, gyártanak itthon konyhai cuccokat, nem is szarokat, csak gondolom annyira azért nem érdekel a dolog, hogy fizess 300k-t egy olyan hűtőért amit electroluxnak címkézve megkapsz 150k-ért. És erről beszél SQJ, hogy ez a hangemberség.
TV gyár több is van itthon, pl samsungokat jászberényben gyártják, korábban vácon is volt gyáruk, de az asszem már bezárt.
De amúgy a sok cinikus megjegyzésen túl, ez valóban nagyon fontos, hogy a zemberek a hazai ipart/mezőgazdaságot támogassák, a német gazdaság is azért tart ott ahol, meg a japán is, mert ebben elég jók, hogy hazait vegyenek. Csak ugye ez úgy volt, hogy mindkét országban a cuccok drágábban és szarabbak voltak, mint az import, és mégis azt vették, kvázi invesztáltak a jövőbe. Az 50es évek japán cuccai az ócskaszargagyi megfelelői voltak, mint a 90es évek kínai cuccai. Aztán ma már a japán a hightech, és kína is zárkózik fel szépen.
Szóval hajrá, csak így tovább!
De az amd egy sz*r ettől függetlenül, és nem magyarból meg a jobbat vesszük mindig. 😄
Utoljára szerkesztette: Botond, 2015.01.08. 09:01:28
Sir Quno Jedi
Szégyeltem is a pofámat, mikor Doctor Who-ról kiderült nemrég, hogy nem is ősi szittya neve van...

Rapid81
A hozzászólásaid és stílusod csupán Téged minősít, nem engem...

Továbbá nincs konzolom és nincs tabletem sem. TV-t, mosógépet, stb meg tudsz EU-ban gyártott és összeszereltet venni.

A számítógépes/telefonos dolgoknak egyébként meg úgy jársz utána, hogy olvasol, olvasol, olvasol, tájékozódsz, tájékozódsz, tájékozódsz, odafigyelsz, odafigyelsz, odafigyelsz, nem pedig beleszarsz és megveszed, mert azt mondják, hogy most az a csúcsszuperállat... A többit meg már leírtam párszor. ha nem sikerült megértened, akkor sajnos nem tudok már Neked mást mondani. A lényeg, hogy VAN választási lehetőség mindenből. Bizonyos dolgoknál a nagyobb rossz helyett a kisebb rosszat tudod választani, még ha az nem is a legszipiszupifelsőkategóriás kütyü, akkor is. Mint mondottam volt, engem ezek érdekelnek. ha emiatt szar ember vagyok a szemedben, hát legyen. Nem fogok sem belehalni, sem világnézetet váltani miattad...

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

Botond
Kifogás mindig van. Most népnemzetiősszittyákaszírisuzról vagyunk, avagy sem?! <#idiota>
Sir Quno Jedi
Mondjuk nekem még a bojlerem is magyar, mer ragaszkodtam a jó öreg bevállt 120-as hajdúhoz. Árban már nem jó, dehá legalább elvileg magyar. Bár mintha már ezt is megvették volna a törökök vagy mi... Eh... Viszont egyik gázkazánom FÉG!

Sir Quno Jedi
Há nézd, ha adnak egy olyan magyar autót (nincs is magyar autó ugye), amibe kényelmesen beférek (értsd. nem japán gyöngytyúkokra van méretezve), bírja a magyar utakat (gyk. full 4x4 telepjáró, felezős stb.) és annyié adják, mint az öreg exploreremet (szal. 500k max.), már veszem is meg. Addig meg leszophatnak. Igaz ezt legalább nem kínyai rabszógagyerkőcök szerelték össze, mert ezt a ZUSÁkiáBAN tolta össze a gyárban Tengó és Kess!

ZsZso
Nekem az is elég, ha a "made in china" feliratot magyar nyomtatóval tolták rá az árura <#fogmosas>.

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

Botond
Én is magyar ford explorert veszek ám, ha nagy leszek, és a 970gtx-ből is csak made in hungary feliratost fogok a gépbe tenni! Sőt játékot sem a steamről, hanem a szittyagőz.hu játékoldalról szerzem be. Már azt a hármat, amit magyarok készítettek, a többinek a közelébe se nézek!
Botond
Az apple most viszi vissza a gyártást az usába, hogy ne kínai rabszolgák szereljék össze a cuccaikat, szerintem ez egy olyan kezdeményezés, amit támogatni kell, itt az ideje, hogy lecseréld a pc-d egy 1,5 millás imacra, mint minden magára vmit adó tudatos vásárló! <#eljen>
Sir Quno Jedi
Te beteg vagy. Hogy jön ide a kaja, meg a ruha? Elárulom neked, én is MIDNENből magyart veszek, még talán jobban is mint te. A gond az, hogy van amiből NINCS magyar és most ezekről beszélgetünk itt, mivel ez az SG, az eredeti játékok tátyig és a vasról van szó elsősorban, mint rabszogagyártott cucc.

Azt meséld el inkább, hogyan oldod meg, hogy olyan routered, sz.géped, konzolod, telód, tableted, tv-d, mosógéped stb. legyen, hogy biztos lehessél benne, hogy nem rabszogagyerekek rakták össze éjjelente bengáliában?!

Szóval egyelőre még mindig hangember vagy szvsz. 😄DD

Rapid81
Ez ellen annyit teszel, hogy nem vásárolsz ilyen termékeket. Látom nem jutott el odáig. Ha nem kukutyinban lenne gyártatva, nem lenne 20x árú, mert senki nem venné meg... Pont azzal tudsz az ilyen gyakorlat ellen tenni, ha nem veszel ilyen terméket... Hallottál már a tudatos vásárló/lás fogalmáról? Nem? Akkor olvass utána... Az ilyen szarokbeleúgysemváltoziksemmi emberek, mint Te soha nem vitték előre a világot és nem is fogják.

Zöldséget/gyümölcsöt/élelmiszert kizárólag magyart veszek, mert nekem ne hozzák ide a külföldi szemetet. Ruházatból, meg mindenből, ha létezik, keresem a hazai gyártásút, de ha ilyen nincs, az európait. Amiből pedig nem létezik ilyen, abból próbálom a kisebbik rosszat választani. Sajnos ez látom számodra már túl bonyolult, meg hangemberség, vagy nem tudom mi lesz a következő beszólásod. Üljél csak nyugodtan tespedve a leszarom világodban, mert az neked jó...

Utoljára szerkesztette: Rapid81, 2015.01.08. 08:33:23

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

Sir Quno Jedi
Ez kérdés? Nézd meg a teszteket, nincs jobb ár/teljesítmény arányú kártya, mint a GTX970-enek. Fogyasztása röhejesen kevés, driverek is pipecek hozzá. Szal. kéjhömpöly.
Utoljára szerkesztette: Sir Quno Jedi, 2015.01.08. 08:28:01

Sir Quno Jedi
Hangember vagy. Mint oly sokan. Ha azt mondanák neked, hogy a 60k-s VGA-d 120k lesz, DE valami távoli országban a sok kisgyerek majd murvajól lesz tőle, akkor te megvennéd?!??! Mert ha nem, akkor hangember vagy.

Telókat, memóriát, de még a ledizzókat is tripla áron adnák, de rendes felnőtt szakemberek gyártanák, mondjuk németország kellős közepén, komoly munkaügyi és biztonsági előírásokat betartva, rövidített munkaidőben. Nem is tripla lenne az az ár, hanem durvább.

Mit gondolsz miért faszomsetuggyahol gyártanak a multik? Mert ott van éhbérért rabszolga. Ha már nincs, akkor továbbállnak (mint a Foxconn) egy még nyomorultabb országba. Ilyenek a tőkések. És minden tőlük van, minden. Ez ellen vajmi keveset lehet tenni.

dartonite
Mit tud ez a kartya hogy most mindenhonnan ezt olvasom, latom, hallom?Ez most a legjobb ar/teljesitmeny-ben?
Nekem is 7850-em van es hamarosan fejlesztek, ezert gondoltam hogy megkerdezem.
Sir Quno Jedi
Assemmi, de szaros routerek, meg minden cucc ott készül a gyerkőcökkel, szal. akinek BÁMRILYEN modern elektronikája van (nodepláne nete, meg áram, meg fűtés, meg ilyenek), az rohadék rabszolgatrtószimpatizáns álladék... Vissza a békés kőkorba!

Rapid81
Inkább menjél, gyújts fel pár amazóniai esőerdőt...
Bírom, amikor valaki csípőből elítél olyan dolgokat, amiket inkább magáénak kellene éreznie, csak mert ettől menőnek érzi magát... Te is ezen a földön élsz, tudtommal. Vagy már annyira menő vagy, hogy vettél földet a Holdon és a sufniban már indulásra kész az űrsikló? A leendő unokáid meg hadd fulladjanak csak bele a szennybe, amit itt hagysz.
Utoljára szerkesztette: Rapid81, 2015.01.08. 08:21:50

benőmenő
És ők fizetnek a főnöknek hogy dolgozhassanak napi 72 órát 😄
Egyébként javítsatok ki, ha hülyeséget mondok, de mind az AMD és az Nvidia is a TSMC-vel gyártatja a gpu-kat.
Utoljára szerkesztette: benõmenõ, 2015.01.08. 08:19:08
Sir Quno Jedi
Na nem is neked írtam, hiszen te úgyis meg fogsz szabadulni még az internettől is, mert azt is szegény árva, kampókezű kiccsávók szerelik össze brazildzsunkákon, miközben hideg mérget itatnak veük reggelente! 😄DDDD

darkSectorxxx
What?

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Rapid81
Ne dönts már mások helyett... Én is mondhatnám, hogy felejtsd már el azt a sz@r NV-t, meg Intelt, de lesz@rom, mit veszel a saját pénzedből...

Nem vagyok egyedül a nézőpontommal... Meg ennyi erővel szarjunk a természetre, úgyis mindenki szemetel, meg öljük le mi magunk a veszélyeztetett fajokat, úgyis ki fognak halni..............
Utoljára szerkesztette: Rapid81, 2015.01.08. 08:17:14

darkSectorxxx
Az elv jó, csak arra gondol MerlinW hogy ha te vásárolsz vagy nem vásárolsz nem lesz kihatással a gyerekekre. Nem a bevétel függvényében lesz változás. De mindegy , te így érzed szíved joga így tenni.

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Sir Quno Jedi
Huhh, jól hallottam gyerekek, az utóbbi oldalakon valaki(k) áemdét mondtak??? Elhangzott így?? Úristen! Fetrengve röhögök! Felejtsétek már el azt a szart. A három betűjét sürgősen töröljétek ki az elmétekből!!! Nóóóómális! Plíz! MAszterrész vazeg! <#wilting>

Rapid81
Ha ez szerinted álszentség, ám legyen, de engem legalább nem csak a saját jólétem érdekel, minden/mindenki más meg le van...

Van olyan, ami esetében van választási lehetőségem és élek is vele, van aminél pedig nincs. Üzemanyagnál nem igazán, kivéve, ha a cég majd elektromos autót ad a seggem alá... Valamint nem minden vállalat sáros. Ez egy hibás nézőpont.

MerlinW
Lehet, mindenesetre én ezt álszentségnek látom. No mindegy.

[merlinw.org]

ffxi
Lehet ő úgy véli, hogy a sok rossz közül a kisebbik rosszat kell választani?

Fákjúal!

MerlinW
" Az én pénzemből ne dolgoztasson 10 éves kínai "rabszolgagyerekeket", stb, stb... De ez továbbra is az én véleményem, mert engem érdekelnek ezek a dolgok is."

Akkor nem értettél. Pont ezt írom. Ha ezek a dolgok érdekelnek, akkor ne vegyél senkitől semmit. Mert minden vállalat sáros. A kocsiba se tankolj, hiszen az olaj miatt milliók halnak meg évtizedek óta😊

Na jó, tényleg messzire mentünk, zárjuk le😊
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.01.07. 23:46:29

[merlinw.org]

darkSectorxxx
Manapság a név mindent elad.

kill3r21
Teljeségel egyetértek!
Pontosan! <#banplz>

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Shep
Nem, azért mert ő leszarja a környezetszennyezést, meg a rabszolga gyerekeket.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

wantonly
Miért? Egy Mafia III logo miatt? 😊
Shep
Hú ez a téma nagyon messzire vezetne, szerintem bele se kezdjetek, mert rossz vége lesz!

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Régen is sovány volt a Commandos 3, de most, hogy annyira azért nem volt régen az, hogy a a többi részt is újra végigjátszottam, kiábrándító a visszafejlődés és az, hogy akcióirányba mentek el, persze csak a stílus keretein belül de akkor is, ráadásul az irányítás is pocsékabb. Eleinte annyira nem volt vészes, de most, hogy már a játék utolsó harmadához közelítek egyre szembetűnőbb az egész. Kár, hogy egy ilyen jó sorozatot elrontottak, meg még megfejeltek egy "bámulatos" Strike Force-al is. ami igen jó is lehetett volna, mert az alapötlet bizony nem volt rossz, hogy ugyanaz csak FPS nézetben, csak hát nem jött össze.

Rapid81
Nem támogatok olyan céget, mely nyíltan durván sáros. Az én pénzemből ne dolgoztasson 10 éves kínai "rabszolgagyerekeket", stb, stb... De ez továbbra is az én véleményem, mert engem érdekelnek ezek a dolgok is. Egyébként meg pontosan, hogy mindenkinek foglalkoznia kellene az ilyen dolgokkal, mert akkor azok a cégek, melyek durván törvényt sértenek vagy durván szennyezik a környezetet, nem maradhatnának fenn és nem folytathatnák ezen tevékenységeiket. A szanaszét szennyezett folyók/légkör, szétcseszett erdők nem csak a cég és a hatóságok ügyei, hanem a mieink is. Sőt... A mindent leszarok, csak nekem legyen jó nem épp jó hozzáállás a dolgokhoz... Pont nem ennek kellene lennie a "normális" hozzáállásnak és a "normális" embert ennek érdekelnie kellene... Elég hamar elég nagy szarban lennénk (már vagyunk), ha mindenki így gondolkozna.
Utoljára szerkesztette: Rapid81, 2015.01.07. 22:39:50

Ó jajj, csak óvatosan. Hidegvér...hidegvér! 😊

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

zorrobomber
Nem, igazad van. Hasított az új gép, végignéztem a steam listámat, alig pár címet láttam ami eddig nem futott. Belőttem a Bio Inf-et, bámultam 10 percig(elismerésre méltó a látvány minden szempontból), azóta 27 óra Divinity Original Sin. Egy idő után ha nem töltök vissza mentést belassul de asszem ez nem a gép hibája 😊

Holy fuck in heaven...Felüllök a hypetrainre....Eldőlt...Idén gépújítás!

MerlinW
Várós😊

[merlinw.org]

MerlinW
Itt a probléma. Nem a céget kell támogatnod, hanem magadnak örömet szerezni. Mi a franc közünk van ahhoz, hogy a multik hogyan maradnak talpon? Ne vegyek Bosch mosógépet mert volt környezetszennyezési ügye? Ne vegyek Logitech-et, mert 10 éves kínai "rabszolgagyerekekkel" rakatja össze a cuccait? Ne vegyek Sony hangfalat, Playstation-t a Sony botrány miatt? Windows-t az MS adatlopós botránya miatt? Akkor ne vegyünk EA, Ubisoft, Bioware, Activision, stb játékokat se, sőt semmit, mert minden cég sáros. Nettó hülyeség.

A terméket veszed magadnak, ha az megfelel. A gyártó dolgai a gyártóra, a partnereire és a hatóságokra tartozik. Normális embert csak a termék és a szolgáltatás minősége kellene hogy érdekeljen, különben csak magával cseszik ki.

[merlinw.org]

Moby
Sajnos csak személyes tapasztalat 😄

Adversus solem ne loquitor

MerlinW
Nekem sem volt, ereimet vágtam, mikor megvettem, de meg vagyok vele elégedve 100%-osan.

[merlinw.org]