Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
De ha erősebb lenne a gép, akkor ugyanúgy meglenne az a grafikai részletesség, amit csak 30-on tudsz kihozni, és 60-on nem. És akkor az lenne az elvárás, és a játékokat azon a részletességen készítenék, mert az sokkal szebb lenne, mint amit 60-on lehet összehozni. Ezért írjuk, hogy nem hardverfüggő a dolog, hanem fejlesztői döntés kérdése (kiegészítve, és igazat adva Mobynak abban, hogy persze azon is múlik, hogy milyen a konkurencia, az elvárások, stb.).

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

zorrobomber
tess

Spank mindenki a maga útját ebben a három csodálatos címek és átélni az izgalom az egyik legnépszerűbb arcade játékok a 80-as évek!
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2015.01.16. 12:50:09

Jim Morrison
60+30=90

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Shep
Vagy ti beszéltek el mellettem. Én leírtam ,hogy ha erősebb lenne a hw a konzolokban akkor lehetne 60fps ugyanolyan részletesség mellett amit most tudnak 30-on, erre ti csak magyaráztok.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Fpocok
ezt nem ismerem. nem beszélem nyelvet.

Parasite Eve 2, best game EVER!

ezt nézted már?
http://www.nuuvem.com.br/produto/2600-double-dragon-trilogy

Uplay: Rakkimcer_HUN Steam: Rakkimcer

Totti5
Erősebb gépen sem tud. Na?

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Ott befolyásol, ha a két hardver eltérő erejű, és az egyik tudja (többé-kevésbé) a másikkal szemben a 60 fps-t, lásd remasterek vagy Bayonetta, fps-különbségek a platformok között vagy a PS3-as DmC 20 fps-re lockolt átvezetőit. Nyilván egy erősebb hardvernél nagyobb a mozgástér, hogy még "elfogadható" látvány mellett megcélozzák a 60 fps-t, de ez marginálisnak tekinthető, az utóbbi generációk ebbe az irányba mutatnak. A Nintendo esete más, hiszen merőben más a saját játékaiknál az art direction már generációk óta, és nincs is ok tőle eltérni. Így az eleve eltérő közönség megtcélzása mellett ez jól működik. (Mármint a játékokban, a konzolpiacon nem állnak olyan jól, mint pár éve, másrészt splitscreenben ők is kötnek elképesztő kompromisszumokat.)
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2015.01.16. 12:47:19
benőmenő
Metal Gear Solid 2 - 60 fps
Metal Gear Solid 3 - 30 fps
Akkor a ps2 most hány fps-es gép?
Dzsini
Akkor elbeszélsz mindenki mellett szerintem - azért nem "hardverfüggő", mert nincs erősebb meg gyengébb PS4, és nem a PS4 határozza meg, hogy egy játéknál milyen kompromisszumokat kötnek a készítők. Nem azért készülnek a játékok High/30 beállítással a konzolokra, mert az csak ennyit bír - lehetne bármilyen erős, akkor is lenne egy "High/30" és egy "Low/60" lehetőség, és ez fejlesztési döntés, hogy mit szeretnének előhozni.
Példa rá, hogy már Amigán is voltak 50/60 fps-el játékok. Meg lehetett csinálni, kompromisszumokkal. Nincs olyan hardver, amit ne lehetne megizzasztani, legfeljebb tovább emelik a részletességet, a post processinget, a felbontást, stb. A mostani generációnál 1080p közeli felbontásoknál, 30 fps mellett a most látható részletesség elérhető. Ha a hardver sokkal erősebb lenne, akkor valószínűleg elsősorban a felbontást és a részletességet, szépséget növelnék, mert az eddigi generációkban is egy "gimmick" volt a 60fps, a vásárló többség megvan nélküle. Persze van olyan játéktípus, ahol az a fontosabb, akkor pedig a felbontáson, a részletességen spórolnak. De olyan nincs, hogy egy hardver "mindent" elbír.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Fpocok
Kössz!

Double Dragon Trilogy-t tud valaki olcsóbban, mint a STEAM-en?

Moby
>Konzolon nem - ott a fejlesztők választása

Egy ideális világban, a valóságban meg van egy csomó "kényszer" aminek meg kell feleni (prevgen látvány, konkurencia látványa, futása platformban, és címben is, estébé). Az már persze más kérdés, hogy ez mennyire valós, vagy mennyire keresik a bajt a stúdiók maguknak valójában. A gond az, hogy ellenpélda alig van, az is rossz(nemtudjukmér): nintendo.

Adversus solem ne loquitor

Shep
De egy gyenge gépen nem tudod kihozni a 60 fps-t ugyanazzal a grafikai részletességgel amit 30-on még ki tudsz.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Sir Quno Jedi
Etyépként egy RPG-nél inkább áldozom be a hatvanat 30-ért, ha viszont DURVÁN szebb a grafika cserébe!!!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

A grafikai harcot, az üygeskedéseket, a fixtől való eltérést viszont jól mutatják. C64-en a Mayham in Monsterland esetében gyakorlatilag széthackelte a az Apex, amit lehetett, hogy a "lehetségesnél jobb" grafikát csaljon össze, ami persze nem lett túl stabil (hajlamos volt lefagyni).
Totti5
Koncepció, elhatározás, döntés kérdése. Ha te 60al akarod akkor annyi is lesz.

Jim Morrison
ment válasz.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Jut eszembe, fps-t nemcsak N64-en lehet "választani", de a Last of Us Remasterednél is lehet választani PS4-en a 30 fps-re lockolást, némileg gyengébb grafika mellett. Továbbá egyes remasterelt játékoknál PS3-on lehet a 720p és az 1080p között választani, igaz, nem a játék menüjéből. A PSP-ről portolt Ghost of Sparta például 1080p-ben jobban meg tud recceni, 720p-ben kevésbé, így felbontás mellett végül is frame rate-et is választasz, ha nem is jelentős eltérésről beszélünk.

Egyébként meg a generáció eleji játékoknál gyakran nem ismert specifikáció - vagy nem kitapasztalt az architektúra - , így érik meglepetések a korai fejlesztőket. A Ninja Theory is ezzel magyarázkodott a Heavenly Sword miatt, de náluk ez szerintem "tehetség" kérdése is, ahogy többször bizonyították.
Dzsini
A One húzása igazából a piacra kerülés előtt volt, tehát valószínűleg kevés játék fejlesztése során számított. Az kérdés, hogy a "Kinect lekapcsolásával plusz kraft marad" dolog mennyire valós, és mennyire kihasználható, erről nem tudok.

Persze a C64 NTSC és a PAL verzió között is volt különbség (985 és 1023 Hertzen pörgött a processzor), így lehetett ugyanazzal a játékkal "gyorsabban" játszani, és az Amigáknál is volt turbokártya (méghozzá egész komolyak), játékfejlesztési szempontból mégis fix hardvernek számítottak, elvétve volt olyan, aki ezt a lehetőséget kihasználta. A fix hardvernél pedig a fejlesztők döntése, hogy hova helyezik a hangsúlyt, mert a kereteket megadja a vas. Az N64 bővítése, a MegaCD, és ilyesmik inkább vadhajtások, ahogy az X360 HD-DVD olvasója.

Shep
De én nem is mondtam ,hogy ez nem így van, de az ,hogy nem hw függő az marhaság, mert akkor mi futtatja a kódot, a tyúkok az udvarban?

Pedig a Microsoft húzta a One CPU-ját "utólag" a PS4 bejelentése miatt. A Nintendo 64-hez pedig egyrészt van memóriabővítő (van, ami csak azzal megy), illetve a GPU-t is lehet házilag húzni (én nem merném), így lehet az órajelhez kötött (!) Rare-játékokat (GoldenEye, Perfect Dark) jóefpéesesíteni 😊 Persze ez nem a főszabály, csak érdekes, de a grafikaháborút és -uralmat illetően nem teljesen lényegtelen mellékzönge.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2015.01.16. 12:25:47
Totti5
Akkor hazudik. Magyar sg fórum huszárok okosabbak és többet tudnak mint azok akiknek ez a munkája. Így is lehet értelmezni.

Dzsini
Konzolon nem - ott a fejlesztők választása, hogy mennyire lövik be a játékot, hol kötik a kompromisszumokat. A hardver adott, nem kérdéses a hivatalos bejelentés óta. Olyan játék nem rémlik konzolon, hogy adnak egy "options" menüt, ahol választhatsz a "low graphics, 60fps - high graphics 30fps" módok között.

PC-n viszont hardver kérdése, mert a kávédarálótól a Quad SLI-ig mindenre írják, és adnak választási lehetőséget a felhasználónak, hogy ő válassza meg a kompromisszumokat (720p-től 4K-ig, low-tól ultra részletességig).

Szerintem nem olyan bonyolult a képlet (bár leírtam már egyszer ~30 hozzászólással ezelőtt).

Már írták mások is: nemcsak a 60 fps-hez kell erősebb ahrdver, de a csilivilihez. Akármilyen erős a konzol, 30 fps mellett mindig komolyabb grafikát hozhatsz össze, ha tucatnyi GTX 970-et vágnak bele a dobozba, akkor is.

Tulajdonképpen a szoros verseny teoretikusan sem kedvez a 60 fps-nek. Az egymás ellen hadat üzenő ütős grafikával hatékonyan lehet földművesek látóképességét lerontani,a játékosok többsége amúgy is a látványt a választja a folyékonyság és reszponzivitás helyett, itt, a topikban is. A mai uralkodó műfajok az AAA-kategóriában pedig egyébként is ritkán igényelnek tizedmásperces vagy -milliméteres precizitást. Arról nem is beszélve, hogy ha csak a GamerSyde 60 fps-es trailereit nem nézed, akkor YouTube-on vagy GameTrailersen a frame rate-et sem lehet jól előadni. (Tudom, van már 60 fps-es YouTube, de ahhioz komolyabb PC kell, mint a játékhoz.)

Egyébként igen, ha erősebbek lennének a currentgen konzolok, több játékban lehetne megcélozni a 60 fps-t, illetve nem sülne el úgy, mint a Tomb Raidernél égett be a Sony. Alapvetően nagy különbség mégsem valószínű, hogy lenne. A PC-hez képest a maga idejében erősnek mondható Xbox 360-on sem próbálkoztak vele túl sokszor.
Fpocok
"de komolyan egy fejlesztő mondta el hogy megy, nekik sem hisztek? Bár biztos ők nem értenek hozzá."

És akkor mivan? Hány olyan fejlesztő nyilatkozatát linkeltem már be, ami azt mutatta, hogy nem értenek hozzá és vagy hazudnak?

Shep
Azt mondtam már ,hogy igazad van?

Shep
Én nem tudom te miről beszélsz, most lett leírva, hogy nem hw kérdése a 60 fps 😄

Sir Quno Jedi
60FPS-hez pont kétszer erősebb gép kell, mint 30-hoz. Amúgy pl. ha Dragon Age Inquisition-ben be van kapcsolva a vsync és csak 60FPS-sel fut, akkor szépen csendben vannak a kártyáim, amint lekapcsolom a vsyncet és ez erősen megugrik (110 környékére, abban a pillanatban megjön a hangjuk is. Hiszen a sokkal több fps-hez sokkal nagyobb teljesítmény is kell (feleslegesen, hiszen a monitor csak max. 75hz-es IPS) és elkezdik zabálni az áramot. Kész pazarlás lenne vsync nélkül tolni (nomeg az élettartamot is csökkenti).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Totti5
Ha 50 %al erősebb lenne akár akár Ps4 akár az X1 akkor sem lenne 60fps, mert 30al meg könnyebben még szebbet lehet előállítani, de komolyan egy fejlesztő mondta el hogy megy, nekik sem hisztek? Bár biztos ők nem értenek hozzá.

Shep
Én nem ülök fel erre a vonatra, bocs. Az, hogy ti nem látjátok, értitek, hogy egy jóval részletesebb, élethűbb grafikához erősebb gép kell a 60 fps-hez, mint a 30-hoz arról nem én tehetek, ellenpéldák mindig vannak, de nem mindegy az engine, a fejlesztő, a játéktípusa, stb.

Valamint, mint írtam engem nem érdekel a 60fps mizéria.

Totti5
Számtalan cím megjelent prevgenre és mostani gépekre amik 60fps mellett is szépek voltak, sőt WiiU eleddig csak 60fps gémeket toltam és mindegyik nagyon szép.. Most azon lovagoltok hogy hogy 60fps már nem szép? Nem értem...

benőmenő
Akkor ps2-n hogyan voltak 60 fps-el futó címek?
Vagy prevgenen? Sok cím (köztük nótiék) is csak ímmel-ámmal tartogatták a 30-at, míg pl. egy dmc4 beton stabil 60 fps cucc volt.
Shep
Nem hardver kérdése, akkor mié, az éves csapadékmennyiségé?

Totti5
Na még egyszer utoljára. Fps értéke nem hardwer kérdése. Soha nem volt az és sosem lesz az. 60fps mellett is lehet egy játék nagyon szép, de 30al 2.5 ször több powa marad csicsára. Lehet a hardver erősebb akkor is fejlesztői döntés volt 60vagy 30fps.

Dzsini
Mert évekkel ezelőtt mindenki azt várta, hogy a ps4-el megjelent generáció ezt hozza el, és azóta kiváló elfoglaltságot jelent minden alkalommal nyivákolni rajta, hogy ez is, meg az is 30 lett.

Nem baj, majd a következő generáció 4K/3D/120 lesz.

Ha meg nem, akkor lehet tovább nyivákolni. Másképp nem működne az internet.

Shep
Akkor miről beszélünk és miért van mindig csodálkozás, ha nem 60 hanem 30? 😊

kigyi
Pontosan ezt mondták csak nem kérdeztek meg mit választasz. Közölték, hogy egy rakás... a gép és 30fps lesz, mert ennyit fog tudni, ha azt akarjuk, hogy jól is nézzen ki.

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

Shep
Lefordítom akkor neked, azért nincs 60 fps, mert gyenge az új konzol generáció és ennyit bír a hw, ezért 30-ra lőnek be mindent ,hogy jól nézzen ki az adott cucc és a cinematic meg egyéb maszlagokkal hülyítik a népet. Engem amúgy nem izgat a 60 fps, én jól elvagyok a 30-al is csak ezt a sok vakítást amit előadnak, azt nem bírom. Egyszer jönne valaki és ismerné el, hogy igen gyerekek, gyenge a gép ha 60 fps-t akartok akkor csúnya lesz, ha meg szépet akkor csak 30 és még akkor is lehet némi fps drop de azért nem vészes. Úgyhogy válasszatok, mi kell!

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Előre tudom a választ, és igazad van, mint mindig.

Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.01.16. 11:39:43

Fpocok
És ez már nem a gagyi comicbook-os, hanem a TV verzió. Ráadásul ő is dumál. Jó cucc!

MoRT2195
Na ez igen. 😄
Totti5
Viatkozz a Metró fejlesztőivel akik elmondták hogy a következő játékuk azért nem lesz 60fps mert 30fps mellett 2.5 ször több powa jut eszembe csillivillirie.

Nem értem hogy ezen mit nem értesz. 30fps el könnyebb dolgozni és látványosabb eredmény érhető el.

De a továbbiakban vitázz a fejlesztőkkel, ha jobban tudod :

Actually for the next unannounced project, the designers want more and more of everything (as usual) and quite possibly we will target 30fps.

Now just imagine if we do target 30fps, that would enable around 2.5 times better, richer visuals.

Fpocok
JIM MORRISON MENT PÜ

IMYke2.0.0.0
Szerintem, ezt majd annak / azoknak írd le (többször kell majd, ezt garantálom), akik a jövőben szóvá teszik az OFF-tengert.
Részemről zárva a téma, próbálom tartani magam az ígéretemhez - itteni szabályok élnek, és ha annak megfelelően OFF-oltok, én nem szólok, de azt nem garantálhatom, hogy más nem fog rád/rám/ránk szólni...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

ZsZso
Ment a privát.

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

Botond
Óriási 😄
Tinman
Sajnos ezzel most egyet kell értsek, de nekem tök mindegy mit csináltok :-D

Ebben a szabad országban, ezen a szabad fórumon amúgy is mindenki azt csinál, amit szabad :-P
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.01.16. 08:51:21

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
"AMD Silver kupont szerválsz valahonnan, megtartod magadnak a Saints Row -t és 4k -ért túladsz a Star Citizenen."

Ez kizárt! A Star Citizen-hez tudtommal csak egy vacak hajó jár (Mustang Omega Variant Racer) és nem a játék, azt meg 4 Ft-ért se veszi meg senki, nem, hogy 4k-ért... történetesen éppen van itt nálam egy ilyen aktiválatlan Silver kupon.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Fpocok
Egyik legjobb dolog volt, hogy megcsinálták az értékelős dolgot. SÍROK 😄DDDD

kigyi
Már nem is tudom milyen régóta ki akarom próbálni a Saints Row sorozatot, de valami miatt mindig elmarad pedig még a 3. rész meg is van steam-en. Addig meg ugye nem akarok beruházni a 4-re, mert lehet nem is az én világom.
Utoljára szerkesztette: kigyi, 2015.01.16. 08:41:39

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

Fpocok
Kijött a H1Z1, néztem értékeléseket mert most valami wow pótlót keresek... de mindenki azt írja hogy P2W. Annak ellenére hogy a fejlesztők mondták hogy TUTI NEM LESZ AZ.