Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Botond
Eszik a gyerek, és két még egy pohár vizet, akkor fel kell állni, de amúgy rágni tud nélkülem is. Együtt játszanak, akár egyenesen többen a szomszéd gyerekkel, és akkor kell a felsőpolcról hirtelen a színes lótüdő, megint csak fel kell állni, felmenni az emeleti játszószobába. És ezekcsak a legbanálisabb dolgok, amik mondjuk F1 nézés közben történnek (jövő vasárnap első futam!!4!), szóval én nem nézek semmi rögzített dolgokon, mert nincs értelme. Játszani meg végképp nem lehet, ha ébren vannak, mert jujj meglátjuk, hogy kirántok vki az autóból GTAban, vagy hátbaszúrok vkit ACben, max forza horizon szokott menni, mert abban nincsen semmi vér. Múltkor bepróbáltam nfs:hp-t, de asszony letiltott, hogy rendőrautó elől menekülés, na az azonnal off. 😄
Viszont amikor velük vagyok/játszok, akkor persze nincs se F1, se semmi, hanem velük vagyok, de ez nem 0-24 van, néha elvannak magukban, félig meddig. Ez nem ilyen feketefehér sajna.
Moby
>Régen rossz, ha a gyerekkel játszás közben akarsz még stream-PC-gamingelni is...

Szerintem ő nem ezt mondta 😊 A gyereket azért hozta fel, mert onnantól jobban ügyelsz magadra. Ami tény, ja.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2015.03.06. 12:08:00

Adversus solem ne loquitor

IMYke2.0.0.0
Régen rossz, ha a gyerekkel játszás közben akarsz még stream-PC-gamingelni is...
Gyerek mellett csak a gyerek létezik. Amikor az nincs otthon, alszik, stb., akkor meg le lehet ülni a rögzített cuccokhoz.

Szerintem, kicsit (ön)igazolás is ez a stream-mánia, közben az elkényelmesedés az indok. Szó se róla, mindenkinek van oka fáradtnak lenni, de úgy játszani sem jó - legyen az fotelből, ágyból, vagy PC-asztaltól.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Botond
Majd lesz neked is két kisgyereked, aztán többet nem fogsz aggódni, hogy trombózisod lesz a sok üléstől, és akkor rájössz, hogy tökjók ezek a rögzített dolgok, csak nem tudod már őket használni semmire. 😊
Tinman
Jah igen a lekjopp, hogy lesztrímeljük az erőgépből kijövő 1080p@60fps-t az 5 colos telónkra vagy 10 colos tabletünkre... közben persze megy a PC... hogyne menne? Sztrímel vaze :-D

Jó elfogadom. Megöregedtem :-D

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Moby
Tudom. Az épületszobrász ismerősömmel learanyfóliáztattam az egész lcdpanelt. Olyan penge kép van, hogy beszarok. Mondjuk a filmeket a telefonomra streamelem, de ez mellékes <#banplz>

Tinman
Az aranyozott HDMI kábelen jobb a kép, mint a simán. <#banplz>

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Moby
Az univerzum, az emberi hülyeség és a marketingbullshittenger mélysége végtelen. Nekem az analógvilág baromságaitól is hamar felszalad a szemöldököm, de ott főleg csak olyan empírikus úton cáfolható ostobaságok vannak, amikkel a néhai, magát audiofilnek tartó kollégánkat hoztuk sokszor kényelmetlen helyzetbe 😄

Tinman
Hát ez a bundli egy vicc.

Csak a Blitzkrieg I. Anthology és a Blitzkrieg II. Anthology-ért is önmagában kiadtam volna rongyos 1.420 Ft-ot. De akkor még ott az Enemy Front és a Hegemony Rome: The Rise of Caesar (meg a maradék)... mit akarnak ezek? Így nem fognak meggazdagodni ilyen remek ajánlatokkal :-D
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.03.06. 11:21:48

Tinman
Hát ez a jelenség nem a memkártyád miatt van az hótziher ;-)

Tinman
Miért? Van aki ezt másképp gondolja/ta? ^^
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.03.06. 11:15:54

Botond
Ez azért kezd nagyon elmenni a régi covboy postás levél irányába, amikor arról vitatkoztak, hogy akkor kattog vagy nem kattog a c64 billentyűzet, és vhogy volt benne egy ilyen szófordulat, hogy "fel lehet jönni meghallgatni a csendet"... 😄
Dzsini
Nálam ez az egyik kedvenc: Sony Premium Sound SD kártya
(működés közben kevesebb elektrozajt generál, nem az mp3 lesz rajta jobb)

ha elég csend van, hallani fülhallgatóval az n7-nél ha épp aktívan olvasgat a háttértárról, halk sercegésként - ahogy azt a kiemelt hozzászólásnál részletezik is, ez egy létező dolog, analóg átvitelnél, fülhallgatónál
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.03.06. 11:13:36

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Moby
Van, de ez eszközfüggő, illetve sávszélesség függvénye is (felbontás/freki).

zorrobomber
Ki kell fúrni a falat és akkor átér a 10m-es is 😊

Botond
Na, akkor csak van korláta a technológiának, és nem lehet "a szomszéd szobában" a gép. 😊
kigyi
Kedves egészségedre a hörgéshez, de azt is el kell adnunk valakinek, ha már a legtöbb ember mint jómagam is az olcsó kábeleket használja és veszi. Ha ők meg vannak győződve erről én nem beszélem le róla a hifiseket az biztos.

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

Tinman
+1

Moby
>50" felett azért már látszik a különbség a kábelek között is

Not. Digitális jelátvitel van, fasz se látszik, nemhogy különbség 😄 Ha nem megy át, akkor nem megy át, akkor villogó pixelzaj van. Az egyik stúdióban csináltunk ilyet, hogy meg akartuk spórolni az sdi-hdmi konverziót, inkább kicsit olcsóbb 50K -ért vettünk 20m "minőségi" hdmi-t(kácsában), ugyanolyan pixelvillogós fos lett a végeredmény, talán még rosszabb, mint az olcsóval. Végül nem úsztuk meg, maradtunk SDI-nál. Az megy 300m-en. A hdmi kábelek minőségéről szóló hoaxokon meg felröhögök mindig 😊

kigyi
Még nem ölték meg? Hát a Hardline mi már megint azt is megcsúfolták ezzel a lépéssel....

benőmenő
A Visceral games-t is lassan odasorolhatjuk.
A Dead Space szériájukat folyamatosan tolták az akció-orientáltság felé (pedig ez milyen jót tett a resinek is ugye), a 3-ban már külön dlc a rendes endingnek és mikrotranzakció hegyek.
Most oda jutottak, hogy ők is számozatlan BF-et hegesztenek, mert azt a szériát még nem ölték meg.
ZsZso
Hopp, bocsi. IGN Prime -on adják ingyen. Minden hónapban van egy ingyen játék, de előfizetéshez kötött.
Utoljára szerkesztette: ZsZso, 2015.03.06. 10:45:20

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

Dzsini
tipp: IGN kap egy csomó tesztpéldányt játékokból, és nem mindet aktiválják be?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

zorrobomber
Mi az hogy IGN játék?

ZsZso
Jó üzlet, vagy baromság ezen gondolkozni?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A Story About My Uncle - 1 ToD. Ti bepróbálkoznátok? Látszódik, hogy a tag már hosszú ideje az IGN játékok eladásával szedi meg magát, de eddig csak plussza van.

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

TBTPumpa
EA, a stúdiók gyilkosa

Akkor már alig van stúdiójuk? DICE, BioWare, A Sims játékokat fejlesztő csapat és még a Criterion (nekik már nincs sok hátra, így is már csak immel-ámmal vannak).

A Westwood-ért kár, Pandemic-ért szintén, EALA miatt is kár (nincs több C&C RTS) és még az EA Black Box is szállított anno hangulatos és élvezetes NFS játékokat...
Danger Close nincs, Ghost Games elvileg nincs, Flagship Studios már nincs, Victory Games szintén nincs.
Ebből is leszűrhető, hogy hogyan s miként alakult át a játékvilág. <#szomoru1>
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.03.06. 10:34:21

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

zorrobomber
Nekem ilyen szalad a gépből a tévébe 2011 óta(akkor volt ennyi):
OEM HDMI kábel, aranyozott, 90°, 10m - 2.875 Ft
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2015.03.06. 09:59:25

kigyi
Van pedig nálunk is folyamatosan most is van 2820-ért 7.5m-es persze vannak drágább kábelek komolyabb HM rendszerrel rendelkezőknek komolyabb kábel kell ezt is megértem, de csak játékhoz szinte mindegy. 50" felett azért már látszik a különbség a kábelek között is, de főleg hangban lehet különbséget tenni.

zorrobomber
2012 volt szerintem a legjobb, azóta motort cseréltek benne ami szebb, de nem tudtam még megszokni(=nem tetszik). Az sem segít hogy folyamatosan változik(minden évben tanulni kell), és kicsit talán kezd feature creep lenni, nem véletlen hogy bevezettek egy egyszerűsített FM Classic módot, amihez viszont úgymond veteránként már nincs igazán kedvem. Ja és mondom, én inkább azt mondanám hogy RPG.

Dobozos játék kép alert 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2015.03.06. 09:50:38

IRL szeretek focizni hosszú évekig voltam hátvéd is, de, hogy PC-n/konzolon ilyesmivel kínlódjak? Kizárt. Ha stratégiai játékra vágyom van ezer+1 jobb.

100%-ig megértelek, de hogy lenne ezer+1 jobb? Nyilván ha nem érdekel, akkor van. Akár még egy téged érdeklő hulladék is jobb lehet egy világklasszisnál. Ettől még a saját kategóriájában a Football Manager minőségi, mély, és nem igazán váltja ki "más stratégia", de menedzserjáték sem. (Mondjuk 2009-essel játszottam utoljára, neked talán van frissebb tapasztalatod.) A King's Bounty vagy a Supreme Commander pláne nem, de a Crusader Kings is csak néhány százalékos mértékben, ha van értelme így nézni, számszerűsíteni.
zorrobomber
Ok, np, csak abból indultam ki hogy elkezdted védeni Rapid-ot.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2015.03.06. 09:41:48

Tinman
Én ahhoz szokok nehezen hozzá, hogy úgy állítanak be mondatokat, mintha tőlem hangzott volna el. Ezt nehéz megszokni aZinterneTTen.

Nem kell szeretni, sőt még játszani sem vele, csak nem kell úgy tenni, mintha valami szemét lenne csak azért, mert az érdeklődési körödön kívül esik. Attól, hogy valakit nem érdekelnek az FPS-ek, nem kell szaroznia a HL-t, vagy kalandjátékokkal szembeni averziója esetén a Monkey Islandet.

Természetes, hogy efféle játékok kerültek a listára, hiszen ezek nem nagyon voltak bundle-ben, de a potenciális bázisa folyamatosan tölt el velük sok-sok órát. Nem minőségi vagy ízléslistáról van szó. Érted, ha a leggyorsabb madark listáján a vándorsólyom (zuhanórepülése) vezet, nem fogom azt mondani, hogy hülyeség, mert én a csirkemellet szeretem.
Tinman
Rám? Sose mondtam, hogy szar.

zorrobomber
Persze, de mivel mondhatni rajongója vagyok a játéknak(akkor is ha utóbbi években hanyagoltam), így úgy érzem megérdemel némi védelmet. Igyekszem nem a "szar a foci" érvekre koncentrálni, hanem arra hogy a játék jó. És egyébként nem csak és elsősorban stratégia a játék, hanem szerepjáték...

Dzsini
Hozzászokhattál volna, hogy az interneten az "engem nem érdekel" / "nekem nem tetszik" sokszor egyenlő a "ez vacak" és/vagy "hülye akinek tetszik" kategóriával.

Pont ugyanez a kör fut most a humorosaranyosban is. 😊

zorrobomber
Az első dolog volt amit leírtam hogy megértem, csak azt ne mondja hogy szar, úgy hogy gőze nincs az egészhez, ez rád is vonatkozik.
Lásd: #244811

Plusz még egy kisszínes a témával kapcsolatban:
Football Manager Player becomes a football manager
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2015.03.06. 09:32:43

Botond
Csak xbox liveról veszek játékot jó ideje. 😄 PC játék vásárlási hobbim feladtam, már életem végéig el vagyok látva, azt az évi 1-2 címet megveszem steamről, ami számodra gondolom pont olyan, mintha elsétálnék az 576ba. 😄 Szóval részben megfogadom a tanácsod!
Troger911
De jó film is volt 😊
Tinman
A játékokat akkor innentől érdemes lenne 576-ban vásárolnod :-D

Tinman
Sose told fullba... sose.

Botond
Botond
Gondoltam, hogy én nem járok utána alaposan, de kb ennyire érdekelt a dolog, hogy ami a media marktban volt a polcon abból egy és kész. Köszi az infót! <#eljen>
Tinman
Elég komoly ostobaság 5-6k-t kiadni egy 3.5 méteres HDMI kábelért, mi itt a sárban 5 méteres 1.4-es 3D rdy HDMI kábelt 1900-ért vesszük, a 7.5 méterest 2700-ért, a 10 méterest kereken 3000 Ft-ért, a 15 méterest pedig kicsit kevesebb, mint 4000 Ft-ért. Ezek bruttó áfás, kisker árak, számlával 1 év garral.

A HDMI kábelen egyesek és nullák vándorolnak, így qrvára mindegy, hogy te Sony HDMI kábelt veszel, vagy gagyor márkával ellátottat, mert vagy van kép vagy nincs.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.03.06. 09:09:03

Botond
"Én azért nem játszok a baldurs gate-el, mert zavarnak az alacsony emberek." (törpék)
"Én azért nem játszok a forza horizonnal, mert tériszonyom van." (van egy gát, ahol át lehet menni)
"Én azért nem játszok a theme parkkal, mert nem szeretem a buszos játékokat". (busz hozza a látogatókat)
A fenti kijelentést tevő embereknek sikerült megragadni a játék lényegét. Nektek is sikerült. Ezek menedzserprogramok, nem fifák, a meccsből kb semmit nem is kell látni, ha úgy állítod be. Mint ahogy kiváló szövegértési szint a "focit kötelező szeretni" összegzés is.
Troger911
Én 2500 Ft-ért vettem az 5 méteres 1.4a kábelt... De gyártanak hosszabbat is!
Utoljára szerkesztette: Troger911, 2015.03.06. 09:05:18
Troger911
Nekem is így van! Most épp az Alan Wake-et tolom kontrollerrel tv-n! Nem rossz, még a végén megszeretem a konzolokat (lassan ideér tesóm xbox360-a is tesztre)
Botond
Azért én még nem láttam boltban 5 méternél hosszabb HDMI kábelt, és a 3,5 méterest is amit vennem kellett legutóbb azt is 5-6k körül lehetett beszerezni, szóval azért túl messzire nem viheted a TVtől. 😊
Tinman
"azé nem játszik vele, mert nem szereti focit"

Ezen mit nem lehet nem érteni?

Nem szereti a focit, így nem szereti a vele kapcsolatos dolgokat sem. Maximálisan megértem.

IRL szeretek focizni hosszú évekig voltam hátvéd is, de, hogy PC-n/konzolon ilyesmivel kínlódjak? Kizárt. Ha stratégiai játékra vágyom van ezer+1 jobb.

Tinman
Szánalmas baromság.

HDMI kábelen átszalad a hang, meg a kép is, a PC-d kb. a másik szobában is lehet. Nekem is így van évek óta.