Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zorrobomber
Save témában nálam Max Payne 3 volt az ami kiverte a biztosítékot. Nagyon degradáló az is ahogy nagy kegyesen osztja az ammo-t meg a painkiller-t. Az 1-2 save scumming végigjátszása bár valahol elvesz a feszültségből, de nem csak a rosszul sikerült szegmenseknél töltöttem vissza, hanem mindenhol ami érdekes helyzet volt. Így pl. megkerültem az ammo hoarding problémámat is 😊 - pl. eldobáltam a gránátjaimat, aztán visszatöltöttem, hogy kipróbáljak egy másik irányt. 😊

Botond
Nemannyira. Quicksave szokott 1 slot lenni, autosave ritkán.
Nem tudom elképzelni azt a konstellációt, melyben attól "szar" egy játék, mert kellő rendszerességgel csak egy autosave slotot használ. Lehet jobbat csinálni, akár még találni is, de sosem vártam el, és sosem volt általános, hogy efféle igényt kielégítsenek, ezen kiakadni egy tapasztaltabb huszárnak több mint fura.

Esetleg ha manuális mentési lehetőség nincs benne, az is csak árnyalná a helyzetet, hiszen ez esetben direkt van így, lásd Tinman kedvencét, a Demon's Soulst. (Mármint ha feltesszük, hogy zsákutcába itt sem lehet jutni, de már így is egy feltételzett, viszont egyáltalán nem valószínűsített szcenáriót tárgyalunk.)
Myselor
hát tudom.nem kell bemutatni.de végülis tinman majd elmondja mi a helyzet igazából.mert nagyon érdekelne.most saját bénaság is volt e benne vagy totálisan a játék szarsága😊
Körökre osztott stratégiáknál azért nem szokatlan, hogy mentenek minden körben, és akár egyszerre több autosave-et is fenntart. Pl. egyet az aktuális kör elejébőlből, egyet az előzőből, vagy éppen kör elején és végén ment. Ez elég lehet, ha nem quicksave/quickloadfestet játszik az ember. De speciel a Crysisban is vannak checkpointok a hagyományos mentési lehetőségen felül, sőt mindig új állásra menti őket, tehát a végén nemcsak a pályák közül választhatsz, hanem az összes checkpoint közül is, ha addig nem törölted őket.
Myselor
én is ugyanezen gondolkodtam xd inkább mentek sokat külön,minthogy így járjak 😄 az autosave nem sokra jó.kivéve abba a játékban amiben csak az van😄
Nem tudom, én ha egy játékban mindneáron vissza akarok tölteni döntési szituációkat, akkor biztos magam is mentek előtte. Ha az autosave-re hagyatkozom, ez meg sem fordul a fejemben. Egyébként meg elég kevés támpontot adtál, lehet, hogy logikus (fejezet elejei mentés, esetleg szintlépéshez kötött stb.), mikor készít külön mentést.

A Dragon's Dogmában amúgy meg egy mentés van. Érted, másik karakterrel sem játszhatsz ugyanazzal a profillal, mert nem lehet több. (Cloud save-vel vagy pendrive-ra HDD-re mentéssel persze kijátszható.) Szóval ha elcseszel valamit, akkor ha bevárod, hogy mentsen, az biza úgy marad. Mondjuk a Demon's Soulsban is ez volt a helyzet, a folyamatos mentés miatt, ha kinyírtál egy karaktert, azt new game plusig nem láttad.
MerlinW
A Season Pass része, amit ugye 2 ezer magyar forintért lehetett kapni sokáig Nuuvem-en (a'sszem ott).
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.03.08. 20:37:03

[merlinw.org]

MerlinW
Ööö.. az autosave mindig magára mentett, mióta a fogalom létezik. Vagy nem értem mi a probléma.

[merlinw.org]

Tinman
Egyszerűen nem hiszem el, hogy épelméjű emberek egyes játékkészítők.

Egész nap nyomom Banner Saga-t.

Csinál nekem ez a szerencsétlen egy mentést 13:50 körül, meg előtte még van 4 másik. Teszem tovább a dolgom, nem gondoltam volna, hogy egyik döntésem következménye egy falu elkerülése lesz ("Nem tetszik ez nekem, kerüljünk hátulról..." -> Hátbatámadás NEM? Hát nem -.-). Gondoltam visszatöltöm az állást és megnézem arra mi újság. Ez a fekáliahalom folyamatosan a saját friss mentéseit írta felül. Ergo kb. 2-5-10 percenként mentett ugyan oda.

A 2 mentés közötti különbség TÖBB ÓRA! Ki volt az az agyhalott barom, aki ezt így alkotta meg? Miért nem hal meg szépen csendben egy sarokban? Miért engedik az ilyet fejlesztői környezet elé?

Ragequit. Instantdelpurgethxby.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

IMYke2.0.0.0
Stílus...!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Ez esetben tiszta hazson, hogy beltették őket. Mint a Mass Effectnek az a párbeszéde, ahol bármely lehetőséget választottad a három közül betűre ugyanaz történt és hangzott el. (A többiben a három közül csak kettő egyezett - legalábbis az esetek 70-80%-ában.)
MerlinW
Hát meg azért a TT QTE-k nem egy pl. Batman Origins szintű precíziós hadműveletek😊 A 2-3+ másodperces reakcióidők teljesen elfogadhatóak, ráadásul az esetek nagy részében nincsenek is különösebb hatással a kimenetelre, amennyiben elrontanád őket.

[merlinw.org]

Sir Quno Jedi
xbox kontrollerrel toltam, úgy sokkal könnyebb, intuitívabb. A célzés persze nehezebb, de hagy rá azért időt.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Troger911
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Bocsi 😊
zorrobomber
Lehetne jobb a grafó meg miért nem 3d? 6/10 😊

Totti5
Oké, akkor hogy legyen ebben valami tartalmi kommunikáció is. Mi olyat tett vagy mutatott eddig ami arra utal hogy valamiben nem lesz jó?

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

zorrobomber
Neked.

Totti5
A játék eleddig semmi olyat nem tett, vagy mutatott ami miatt ne lehetne 10-es. Amit láttunk videón és amit hallottunk az mind hibátlan. A többi majd végigjátszás alatt eldől.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

MoRT2195
Jaja, nagyon jó kis játék. Sose játszottam ilyen játékkal, de a Tha Banner Saga nagyon megfogott, egyszerűen imádtam, alig várom már a 2. részt. 😊
TBTPumpa
A rajongás nálam nem egyenértékű az elvakultsággal. Majd Steam-en, ide már nem írok ezzel kapcsolatban.
Egy igazán jó címhez (legyen az bármi, nem csak játék) meg amúgy sem kell ajánlólevél. Megtalálja az az "arra érdemeseket".
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.03.08. 11:52:48

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Tinman
TWD S1-2 után Banner Saga... ezt a játékot nekem találták ki. Finom :-)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

IMYke2.0.0.0
Tudom, hogy 10/10-et adsz majd rá, de azért pro-kontra véleményedre azért kíváncsi lennék majd - továbbra is.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

TBTPumpa
19,99 euró, USA-ban 19,99 dolcsi, Angoloknál pedig 15,99 font.

A Soundtrack pedig 2 nap múlva elérhető!
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.03.08. 11:28:57

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Váv! Kivi vagyok, hogy mennyibe fog fájni, mivel még mindig nincs ára Steamen. Gyönyörűszép btw.
IMYke2.0.0.0
Ez most ütött:

"YEESS!! .. now i can go back to my favorite hobby 😄 .. clicking on profile links!"

Rapid81
Ezek szerint ezt kell csinálni a Valve-val, ha ilyesmire bukkan az ember. .)

Máris javították!

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

Nem, azt eddig is csinálták.

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Akkor lehet hogy mostanában ezért akar tömegével felvenni sok sok 0 leveles ismeretlen emberke!

Rapid81
Ne nézzetek meg semmilyen Steam profil oldalt a sajátotokon kívül, mert egy exploitnak köszönhetően bármilyen kódot futtathat a gépeteken!

Egy programozó hozta nyilvánosságra, mivel a Valve tojt rá. Most aztán szépen sz@rban van mindenki...

Twitter
SG fórum topik

"It's an XSS exploit, effectively evil people could use it to send trade requests, edit your profile, buy stuff on the Market & more"

Ugyanúgy működik a kliensben is, mint böngészőben!

Hivatalos Valve infó még nincs...
Utoljára szerkesztette: Rapid81, 2015.03.07. 18:32:30

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

MerlinW
Ugyehogymegmondtamén?😄

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Pont az "intuitív" QTE-k miatt kerülgetett a sikítófrász az uninstall megkezdéséig...
Utána béke s nyugalom honolt kis lelkemben.

Biztosan túlérzékeny vagyok a témára - egyéni szoc.poblémám -, de rohadtul nem jött be nekem ez a QTE-téma és inkább Torturelandnek éreztem, mint Borderlandsnek.
Különben is, majd egyben. Mikor már a Telltale + 2K is elég bőrt vélt lehúzni így a témáról.

Sir Quno Jedi
Na ha már telltale:

Tyű ez a Tales from the Borderlands nagyon baró gyerekek. Lassan indul, de úgy felpörög a végére, hogy beszarsz élve. Aki Borderlands fan, annak kötelező. Iszonyat jó az egész, no és a zenék (Szárnyas Fejvadászból téma pl.), a poénok, meg a voice acting 11/10. Igaz, inkább csak egy interaktív film, de megéri. Ehónapban jön is az ep2 elvileg, de már ez az ep1 is állat. Nagyon rövid nyilván, hiszen csak a játék eleje, de így is jó élmény. Érzed benne az akciót és nem kínos a QTE, sőt, intuitív.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Troger911
Hát igen, komoly súlya van egy-egy döntésnek!
Moby
Ezt mostmár így annyira nem értem, hogy asse tudom mire kérdezzek vissza 😄
Utoljára szerkesztette: Moby, 2015.03.07. 17:03:36

Adversus solem ne loquitor

MerlinW
De itt nem az a lényeg, hogy 20 felé ágazzon a történet. A lényege az, hogy mikor játszol, kemény döntések elé állít a játék, ami úgy hat, mintha nagy hatással lenne a történetre. Tudod játékélmény. Ez egy kalandjáték, forgatókönyvvel. Ezt nem fogják fel sokan. A pillanatnyi döntéshelyzetek a lényeg, a feszültség. Senki sem fog 15 játéknyi anyagot leprogramozni egy játékban - még az AAA RPG-kben sem teszik meg -, főleg nem egy olyan játékban, amit az emberek többnyire 1x játszanak végig. A TT játékokban számítanak a döntéseid. Így van. Akkor.

[merlinw.org]

wesker24
Mondom nekem jelenleg 87 órám van a Grim Dawnban úgy hogy most kezdtem csak el a Chapter 3-1-et.

És ez csak egy karakterre vonatkozik. Jelenleg van egy lvl 40-es Pyromancerem (Occultist+ Demolitionist) a mapok benne óriásiak olyan dungeonok vannak benne hogy legalább 3-4 óráig tart mire bejársz csak 1 Dungeont. És ugye ott van a mazohistáknak a Steps of Torment Dungeon ahol a legdurvább szörnyek vannak nálad jóval 5 szinttel nagyobbak és minden egyes fejlesztéssel egy szinttel többet raknak be.

És még arról nem is beszéltem hogy 5 nehézségi szint lesz a játékban ( Normal Veteran Hardcore Nigthmare Ultimate).
Fpocok
Jó azé nem kell túlozni 😄

Parasite Eve 2, best game EVER!

wesker24
Igen van már multi a Grim Dawn- ban tavaly Október óta !

Ugye nem rég jött ki a Chapter 3-2 április vége május elejére jön a Chapter 3-3 nyár közepén júliusban jön a befejező Chapter 4 és 2015 öszére lesz Final Release.

Mire eljutsz a Chapter 3-ig egy fresh új karakterrel az is kb alsó hangon 100 óra és akkor még semmit se láttál.
Fpocok
Igen, lehet demózni a játékokat.

Ez eddig semmi extra. A bérlés opció viszont érdekesnek tűnik!

Ha jól lövik be az árat használható lehet a dolog.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2015.03.07. 16:42:41

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Fpocok
GameSessions lets you try Deadfall Adventures for free on your own PC. You get to download a full copy of the game to try out for a free trial. If you like the game you can purchase a copy instantly in-game. After purchase we will provide you with a Steam™ key for you to add the game to your Steam™ Library.

Right now Nordic Games is allowing you 1 trial session of 60 minutes during which we’ll give you the chance to learn more about the game, provide feedback or upgrade to a purchased copy.

És ez mit tud? Letölti neked a demót?

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Fpocok

Weskert kérdezd. Ugyan nekem is megvan, de nem akarok nekifogni míg ki nem jön.

Fpocok
Vammá multi?

Azóta nézd meg mennyi mindent beletettek. Idén szerintem meg fog jelenni. Gyakorlatilag az utolsó fejezeteket kell már csak beletenniük (lehet már meg is történt).

Óvatosságodra meg csak annyít írnék a State of Decay is early accessben kezdte.

Jah és most látom az évek ótát....2013 novembere óta van fent steamen...Kickstarteren valahogy azon év tavaszán jelenthetett meg először. Nem olyan sok idő az azért. SoD is legalább 6 hónapig volt EA-ban, pedig az a játék már kész volt.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2015.03.07. 16:34:25

IMYke2.0.0.0
Évek óta Early Access.
Az más kérdés, hogy már tavaly decemberre ígérték a végső verziót, majd idén tavaszra, és jelenleg idén a harmadik negyedévre.
Szóval, ahogy neki is mindig írom: Nyugtával dicsérd a napot - a Grim Dawn még EAc - mindaddig, míg tényleg eltűnt az adatlapján a titulus.

Hónapokon belül megjelenik szóval majdnem hogy már early accessnek sem tekinthető...Ez már-már lassan preorder, de wesker bővebben be tud róla számolni hogy álll a játék.