Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Viszont olvasgattam a hazai teszteket és szokás szerint rendre elkövették azt a hibát, hogy csúnya hibákat is felsorolnak, de végül nem merték lepontozni. Na mindegy, azon szerintem senkivel nem veszünk össze, hogy szegény nemrég elhunyt GYU (igen, a GS-nél kötött ki végül) meglátásai általában nem szoktak rosszak lenni, komoly lexikális és évtizedek gamer tapasztalata áll mögötte. Neki a mentésről ez volt a véleménye:
"A játék mentése sem logikus – utólag értesít a rendszer, előre tehát nem lehet kiszámítani, mikor ment." Ő sem mélyed bele jobban... ha olvasol a sorok között, ez pontosan azt jelenti, hogy El One Saab-va.
Igazából én azt javaslom neked, mint TBS kedvelő kollégának, hogy vedd előre a "to do" listádon és komolyan érdekel majd a véleményed a játékkal kapcsolatban.
Még egy gondolat... nem szoktam én gondolkodós TBS játékokban rage quit-elni, de ebben ma is megtörtént. Néha egyszerűen röhejes az egész gameplay.
Fejlesztgeted az egyik kiemelten fontos hősöd, gyakorlatilag ő áll most a legjobban, erős, állja a sarat, megbízható, még a játékbeli karaktere is gerinces. Majd valami random szikláról a mélybe zuhan, mert te menteni próbáltál valamit. Kapsz egy IJ kártyát vagy betöltöd a korábbi mentést (ugye mentettél manuálisan third party appal!!!???), nyomsz ott mást és van esély továbbhaladni a játékban. Honnan a faxból kéne sejtenem, pusztán leírt szöveg alapján 2 mondatból, hogy mi jelenti egy hősöm végét? Akkor minek treníroztam? Akkor minek erős, ha józanul is leszédül?
A KJK könyvekben legalább te magad dobtál és ha nem jött össze tudtad, hogy miért nem. Itt nem jön össze, mert csak. Csak.
Másik...
Aszondja' ez a fos szabályrendszer: Az életerő = atk/dmg, ahogy tetszik! Tehát ha van 15HP-d, akkor elvileg 15 az ATK-d. Oké, ez nem tűnik túl nagy hülyeségnek, nem? Elvégre egy full egészséges barbár harcos, üthet teljes erejéből, egész testtel akkorát, hogy kettényílik egy csúnya ember feje és ott helyben szörnyethal nem? De... vagy mégsem, mert rasszizmus van. A szabályrendszer azt is mondja, hogy mindenkinek van olyanja, hogy armor. Naná! Nincs ezzel gond, pajzs/páncél/természetes ellenállás/izomzat = armor. Elfogadva!
Tehát van egy harcosunk 15 armor-al és az egyszerűség kedvéért 15 HP-vel/ATK-val.
Majd jön egy ellenfél 15 armor-ral és 15 HP-vel. Tudunk-e védekezni? NEM! Mi van? Mondom nem! Nincs védekezés.
Oks, ne védekezzünk, mert olyan nincs (ezen még mindig röhögök kínomban, hiszen ott a pajzs egy csomó hősöd kezében), akkor támadjunk.
Megsuhintom a hatalmas pallost és döntök:
a, Páncélt akarom leverni. -> Beleversz a 15 támadásoddal szaros 5-öt, vagy willpowerrel felspékelve 7-et. Képzeld el, hogy rácsapsz egy ekkora palossal egy ellenfélre és az SEMMIT nem sebződik páncél alatt. Ha-ha. Jó. Verjük le pár kör alatt 1-re a páncélját, csapjunk rá megint 15ATK-val. Oké, levetted az utolsó 1 páncél értékét. Muhahahaha. Tehát az ellenfél 1 páncél értéke teljesen elnyelt 15 ATK-t. Lássuk be, ez faszság a négyzeten, szorozva tízzel.
b, HP-t akarom leverni... de a HP az ATK is nem? Attól függ. MIVAN? -> 15 ATK-val nekirontok, nem foglalkozom a péncéllal, leverek róla 7HP-t, +2 willpowerrel 9HP-t. Érted? Jó, mert én sem. Ott áll az ellenfél 15 SÉRTETLEN páncél értékkel, és 6 HP értékkel.
És mi történik? Az, hogy amikor ő jön, akkor ő 9HP-t ver rád!!! Ez hogy lehet? Nem úgy van, hogy ATK/DMG=HP. DE. Rád ez vonatkozik, az ellenfélre meg a rézfarkú bagoly tudja, hogy mi. A következő körben ott állsz 15 armor és 6 HP értékkel és na mi lesz? Alig tudsz sebezni az ellenfélen! NEM 6HP-nyit, hanem örülhetsz, ha +1 willpowerrel 3-at! Na nesze TBS rajongó élvezd, innen nyerj!
Mozgás? Mozogjunk!
Van 5 lépéspontunk + 2 willpower felhasználásával. Menjünk 3 lépést előre... hmmm... legyen 4. Ja bocs, késő, már nem tudsz lépni! Miért nem? Mert... mert, mert a Hold sajtból van! Mert kioldódott a kibaxott cipőfűződ! Mert terhes a szomszéd tikja azért! CSAK!
Tehát ott állsz 3-at lépve és támadnál, de nem tudsz, mert az ellenfél 2 kockával odébb van. Persze volt elég lépéspontod, de elveszett a Hawking sugárzában, hogy a radai rossebb enné meg -.-
Szintén a mozgással összefüggő, hogy ott állsz egy akkora fejszével, mint amekkora műbrét a legnívósabb anal fisting művészfilmekben látsz és ha átlósan van az ellenfél, közvetlenül melletted, akkor sorry, nincs támadás. A dárdás gyíkarcú humanoid az tud átlósan is támadni, de a LVLsok barbár az sajnos nem, mert 45 fokban biztos nem lát ki a nem létező sisakrostélyán.
Oh come on... <#ticking>#ticking>
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2015.03.09. 20:21:11
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
De ez nem lényeg az én szempontomból... 😊
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
Én félek a játékot illetően, hogy gebasz lesz, mondjuk akkor megúszok egy konzolvásárlást.
Megnéztem amúgy, a StarCraft 2-ben is csak egy autosave van (persze van manuális mentés és újra lehet játszani a pályákat), márpedig a Heart of the Swarm 2013-as, és ugye eléggé sűrűn patchelik, bőségesen változtatják, polírozzák.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2015.03.09. 18:57:41
@wantonly: én se bonyolítottam túl:
Éppen játszott
Pihen/DLC-re/magyarításra vár
Végigjátszott
Játékok (az összes többi ebben az alapkönyvtárban)
Mondjuk ezen kívül van egy txt-m, ahol meg azért vezetem hogy melyiknél hol tartok, vagy éppen miért nem játszom még vele (meg mondjuk többkaraktereseknél vagy többvégigjátszósoknál, Skyrim, Mass Effect, ilyesmik, hogy milyen karakterrel toltam már ki vagy milyennel akarom még, mi a háttértörténet ha éppen olyanom van).
Más:
Shadow Warrior véleményt nem felejtettem el, de még szenvedés van azért nehéz szinten, nem szoktam én ehhez... 😞
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Én nem vagyok hozzászokva, hogy külön doksiban vezessem a dolgaimat, de aláírom, hogy van értelme. Addig oké, hogy egy kedvenc kategóriába rakom a kiválasztott játékokat a kliensben, de ott továbbra is halomban lesznek, egy excel-ben ezt tovább tudnám bontani mondjuk kategóriákra, viszont az igazi az lenne, ha a steam könyvtár ilyen szinten alakítható lenne, mert szeretnék ott is rendet.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Nem kisebb céllal, minthogy ne sikkadjon el semmi az egyre növekvő szénakazalban, szépen egyenként megnézek minden játékot, hogy akarok-e vele játszani a közeljövőben, vagy félreteszem. Ami meg nem érdekel azt kukázom. Már most látszik, hogy baromi nagy lesz a kedvencek kategória... Viszont előkerülnek olyan játékok, amikre rácsodálkozva nézek, hogy már rég ki kellett volna próbálni, olyan gyöngyszemek vannak, akár az indie címek között is. Sokszor csak gyorsan bedobáltam valamelyik kategóriába a játékokat, és csak gyűlnek-gyűlnek... Mostantól átlátható lesz minden.
Ti hogyan rendszereztek?
Tudom, van depressurizer, de sokszor nagyon nem oda rakja, ahova én akarom.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Akit ez felcsigázott, mihamarabb vásároljon 😊
10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.
Számomra egy nagyon egyedi, remek hangulatú játék volt. Mindenképpen fontos az elején megjegyezni, hogy csupán 2 óra alatt letolható az egész, de nekem se túl rövid, se túl hosszúnak nem tűnt (igaz, heti 3-4 óránál mostanában nincs is több időm játszani). Az egész játékban csak "ugrálni" kell, így szerintem ha 4-5 órán keresztül kell ezt csinálni, akkor valószínűleg a 3. óra után felkelek és otthagyom. A vége felé nekem már komoly nehézségeim voltak, így csak többszöri próbálkozásra bírtam bizonyos pontokon végigmenni, szóval volt benne kihívás. A grafika csodálatos, a hangulat magával ragadó. A sztori kicsit bugyuta, de elviselhető. Újrajátszhatóságból 0, de ha achikat akarsz kimaxolni, akkor szerintem akár 10 órát is a monitor előtt fogsz kuporodni, feltéve, ha nem pattintod fel az ereidet addig, mert nagyon mocsok dolgokat kell teljesíteni 😊.
Összegezve: (8/10)
Tőlem megkapta az ajánlott plecsnit!
SteamTrades -en még mindig berántható 1 ToD -ért (~ $1) akit érdekel. Ennyit bőven megért!
10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Másnak is volt gondja.
Egyébként a világ legegyszerűbb dolga. Van autosave és te is menthetsz bizonyos helyeken. Ennyi kellett volna. Ezernyi játékban van ilyen és működik.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.03.09. 11:06:39
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Az oldalsó pöttyökből látni, hogy 6 helyed van. Az utolsó mentés az amit fogalmam sincs miért, de a tegnapi egész d.u. folyamán rendre felülírt. A következő mentés Chapter mentés. Még csak azt sem lehet mondani, hogy fejezetenként ment csak és kizárólag, mert ennek ellentmond a velem történt dolog, meg lehet látni a képen, hogy egy random faluba is mentett. Ahogy én látom minden egyes csata előtt, csata után, táborozás, döntés választás, falu/város ki/be lépés után ment. Ez tök jó. Csak for fák szék ne ugyan oda mentsen már 5 órát könyörgöm. Egyetlen nap alatt van, hogy 4-5 döntést hozol, meg 3 nehéz csatát megvívsz. Nah... ez ment kukába.
Innentől csak ezzel fogom tolni:

Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.03.09. 10:27:16
Utoljára szerkesztette: Botond, 2015.03.09. 10:14:38
A Banner Saga-val amúgy nagy vonalakban minden oké, bár vannak szemöldökráncoló dolgai, na de majd a végén értekezek róla.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.03.09. 10:15:36
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2015.03.09. 10:11:35
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2015.03.09. 10:02:03
Még a mentési rendszert is elfogadtam volna, ha nem lett volna ennyire qrvára félreérthető! Nálam egy hosszas taktikai tervezés után, ahol megbeszéljük, hogy fogunk menni, elhangzik egy olyan opció, hogy mi lenne ha hátulról kerülnénk, az nekem azt jelenti, hogy megkerüljük a kócerájt és hátulról megyünk be. Taktikai lépés baze! Erre mi történik? Szedik a sátorfájukat ignorra qrnak egy komplett helységet és baktatnak tovább? Pánikszerű visszatöltés és mi történik? A döntésem után tölt be, baktatás tovább. DIE NOW!
Parasite Eve 2, best game EVER!
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Nem tudom neked mi a meglátásod, de azért 1-2 harc elég húzós tud lenni. Volt, amit gyakorlott TBS játékosként, normal fokozaton 6x töltöttem vissza (mert ezt bezzeg LEHET!!!), mert egyetlen csapásra néha megölték 1 emberem.
Hát persze. Nem... nem lett volna elegánsabb, ha külön menti ez a szerencsétlen. Nem, nem lett volna elegánsabb, ha én menthetek mondjuk legalább táborozás közben.
Ezt nekem se élő ember, se járkáló halott nem magyarázza meg. Ez fasság, gyűlölöm az ilyet és pontosan ezért gyűlöltem meg a Fable 3-at is, ahol a 180 akárhányadik nap utána jött az 1. nap és támadtak... rohadjanak meg az ilyen fejlesztők. Legközelebb nem, hogy 1700-at, de 1.7 Ft-ot nem fogok adni a szemetjükért, hanem elcserélem majd egy 10%-os wc papír kuponra.