Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tinman
Engem eléggé érdekel a Surge, alap nekem is megvan.

Eléggé elfáradtam én a From témáiba, azért is tudok elleni most ezzel a LotF-el, mert bár sok dologban Souls, de egy csomó mindenben meg nem. Surge meg még különlegesebb lesz számomra, mert nem fantasy, hanem sci-fi/machine/tech alapú.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Szerencsére a LotF bossai se véletlenül olyanok amilyenek, hanem tudatos tervezés eredményei. A LotF egy kikönnyített Souls és az is akar lenni. Fogalmam sincs, hogy az epertől miért vár valaki cseresznye ízt.

Nem mellesleg a From 2 évtizede építi fel ezeket a King's Field klón játékait, a Deck 13-nak meg ez volt az első Souls-like játéka és részemről egyetértek azokkal akik azt mondják, hogy első lövésnek ez eléggé okés.

Amúgy a LotF-ba is rágyúrhatsz keményen a lövöldözésre. Most volt pont egy olyan böszme pajzsos mob, amin 3-at sebzek fegyóval ha védekezik, 34-et, ha meg tudom ütni, és 64-et, ha rálövök! Ez utóbbi akkor is 64-es dmg, ha fent a pajzsa.

Nincs ezzel gond. Mindenki úgy játssza a játékot, ahogy neki szimpi. Te mainly végiglőtted a Souls-t, én meg végigvagdostam.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

A DeS utolsó "bossa" legalább szándékosan olyan, az jóval nagyobb baj, hogy bizonyos fejlesztési ágakra gyúrva totál broken a fél játék. Úgy le lehet verni karaktert kijátszva kemény bosst is, hogy az észre sem vesz.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A False Kinggel ha nem áll le mágussal kardozni meg vetődni az ember, akkor méregfelhőkkel kezelhető. Egyszerűen nem fog reagálni. Na most logikusan mágiahasználóként miért mennél hozzá közelebb? Azért kéne logikátlanul viselkedni, hogy ne legyen soft cheat a gyenge AI miatt?

Persze ez egy közelharcos játék, melyben bennfelejtették a támadóvarázslatokat.
Voltan
Pontosan, akkora hiány van, hogy még a kontárok is nagyon jól keresnek. Egy igazi mesterember elkérheti a súlyát aranyban. Persze tiszta módon, számlával, garanciával.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

IMYke2.0.0.0
Nálam egyetlen széria létezik, amire képes vagyok 10 felett költeni: ki fogod találni 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Manapság minden ócska telefonon van GPS...
...játékokban meg büntetnek minket a térkép-hiánnyal 😊)

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

3Error
Sok, bár játéka válogatja. Van amelyik "megéri". Bár az szvsz évente 1-2 cím.

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

Atisz
Az a vicc, hogy a fél milliót itthon is megkeresné (és nincs inga).

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Igen, ez a másik gondom. Bár ha maga a játék amúgy élvezetes akkor megveszem én a DLCket is, de a gameplay videók amiket néztem belőle nem igazán győztek meg.

Why so serious?

Tinman
Állandóan backstabelek mindenkit palával :-D

Tinman
Bevallom rengeteg backtracet toltam el eddig a 3 boss lecsapása alatt. Nem akartam semmit kihagyni, de így is van 2 olyan "quest" amiről most nem tudom, hogy később folytatható-e, vagy egyszerűen elhagytam? Meg van 2 kulcsom is, ami nemtom' mit nyit... elmentem vajh mellette, vagy majd később? :-/

Szóval, ja... nem vagyok map függő, de most örülnék neki, mert sok a felesleges mászkálás.

Tinman
Surge-el k. nagy gond, hogy a játék 2 sztori DLC-jével nem rendelkezünk :-/

Az egyik olyan 7-8 óra content, a másik 3-4. Na most ez így egyben kitesz egy base game contentet máshol :-(

Tinman
Az az igazság, hogy a bossok témában 1-2 DaS/Souls boss se volt ám a toppon. Nagyon nem. Emlékezzünk csak a DeS King Allant-jára, a DaS Pinwheel-jére, Moonlight Butterfly-jára, Prowling Magus & Congregation bandájára. Ezek kb. csukott szemmel lehetett leverni és a nehezebbek közül is volt pár ötlettelen: gonosz harcos démon páncélban, nagy karddal? Nem akarom tudni, hányszor lett elsütve.

A körözök és kiismerem a patternjét, az nagyon nagyon sok Souls bossnál is bevállt "taktika".

Na távol álljon tőlem, hogy egy City Interactive címet itt védjek, de ahhoz képest mekkora középszar (se) retkeket szoktak ezek kitolni, ahhoz képest meglepően rendben van a Lords of The Fallen.

A pályákkal nekem nem volt sok bajom. A katakombás résznél az még tetszett is hogy gyakorlatilag egy kisebb útvesztő a hely, de az már kevésbé tetszett, hogy a rohadt szűk folyosók miatt a harc nagyon kínkeserves volt.

Másik negatívum, hogy Rogue karakterrel menni nettó szopás. A pici fegyverek, tőrök nem olyan hatásosak mint a nagy kardok és fejszék.

Egyszer ki lehet ki lehet játszani, de ha bárki el akar gondolkodni rajta, NE VÁLASSZA A ROGUE KARAKTERT!!!

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

IMYke2.0.0.0
Akkor nem csak én éreztem így az alatt a 3 óra alatt, amennyit eddig játszottam vele...

...mondjuk, engem a pályák is frusztrálnak... ...ebben a játékban idegesít a térkép hiánya, és a direktbe szopatás a sok önmagába nyíló mellékvágánnyal...

//Nem vagyok szó szoros értelemben klausztrofóbiás, de a szűk pályák sem tetszenek... eddig.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2019.02.22. 22:02:39

Én Soulsok előtt toltam le, tulajdonképpen bemelegítésnek a főfogás előtt pont jó volt. Surge is érdekel tőlük, Humbliban bezsákoltam, de még nem mertem nekiállni mert arról már inkább rosszat hallottam.

Why so serious?

A bossok nekem nagyon nagy csalódások voltak. Egyáltalán nincsen meg bennük a Dark Souls-os mélység. 1-2 percet keringőzik velük az ember és látott MINDENT. A támadásuk nagyon kiszámítható és önismétlő. Egyetlen boss volt ami egy kicsit is hasonlított egy Souls boss-ra, na azt élveztem a legjobban szinte, de a legnagyobb baj a bossokkal hogy szimplán unalmasak, ami nagy baki egy Souls-klónnál.
Utoljára szerkesztette: Rony94, 2019.02.22. 21:10:14

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Tinman
A szakemberek tényleg komoly része elhúzott osztrákba/németbe dolgozni. Nejem apja csőszerelő 15+ éve kint melózik, ingajáratban jön-megy, 1m alatt nem keres/hó... azt mondja, ha bárki ez alá ígér neki, el se megy/képébe röhög.

Bloodborne? Majdnem nekiálltam ma, mert ARPG vágytam, de a kromatikus lószar emléke újfent visszatartott, így nekiestem a Lords of the Fallen-nek. Nagy elvárásaim nem voltak, főleg egy City Interactive címtől, de be kell valljam egész kellemes meglepetés.

3 boss-t vertem le eddig. Az első kettő nekem könnyen ment, de a 3.-nál nem vágtam le, hogy a quest itemek lesznek a kulcs vagy valami más, aztán mire rájöttem, már párszor one hit killelt, mert, hogy tud olyat.

Eddig korrekt... sok shortcut, secret, nem kevés felfedezni és kitalálni való dolog, meg egy nagyon felejtős történet és zenék, nyakon öntve dark-WoW-os mobokkal/helyszínekkel, fegyókkal.

Tinman
DS-al én évek óta képtelen vagyok lépést tartani a vásárlásait illetően. Evvan.

darkSectorxxx
Nem mondtam én hogy drága volt. 😄

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

IMYke2.0.0.0
Kurvajólkereshetszazújmunkahelyeden...

Nekem 16 ezer még mindig qva sok egy játékért... 😞

darkSectorxxx
Én megvettem már. 😄

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

IMYke2.0.0.0
Irodalmi módon szitkozódsz 😊)))

<#worship>

Voltan
Az megy most is:

"Hú, na ez odaver, az az igazán jó, hogy a grafika művészetileg, meg a pályadesign, bazmeg, ezek a japánok aztán tudják, hogy AKURVAANYÁDAT, HÁT VÉDEKEZTEM!!!! AZ ANYÁD NE SIRASSON, TE FÉLKEGYELMŰ ROSKADÉKEVŐ PAPUCSÁLLATKA! HOGY A FERDESZEMŰ KURVANYJÁT ANNAK AKI EZT A SZEMETET KITALÁLTA. A SÍRÁSÓ LEGYEN AZ UTOLSÓ CIMBORÁD, A HATOS VILLAMOS LEGYEN A SZABÓD, TE MOCSKOS ÁLLAT"

Szóval szerintem így fog ez kinézni az eddigi Souls tapasztalataim alapján 😄 Imádom őket 😄😄
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2019.02.22. 14:52:53

GMG-n most 8 százalék kedvezménnyel adják pre ordert, illetve ha VIP vagy akkor 11. Mivel dobozos is 19 ezer, ez meg így VIP-val kb 16300-ra jön ki ezért nem gondolkodtam sokáig, hogy kell-e. 😄

Why so serious?

IMYke2.0.0.0
"A Sekiro-t azért megveszem."

Beszámolót írhatnál majd 😊)

Voltan
Hogyne tetszett volna! Imádtam! A Bloodborne-t is imádnám, tudom jól. A gondom az, hogy rengeteg káromkodással, üvöltözéssel, kidagadt nyaki és halántéki erekkel jár a dolog nálam, és nem hiányzik se egy sztrókszívroham, se egy házassági válság. 😄
A Sekiro-t azért megveszem.

Atisz
Igen, ilyesmi a Resi 2-ben is volt (nem is beszélve az árnyékolás minőségének beállítási lehetőségeiről, ami nem ám csak az árnyékok küllemét befolyásolja, hanem low-on bizony a falakon olyan csíkok keletkeznek, hogy arról koldulsz). Ki kell lőni, ezek az ocsmányságok általában csak azért vannak, hogy jobb teljesítményt generáljanak (csak akkor nem tudom miért nem lehet így kategorizálni, mi szükség az efféle hülye parasztvakító elnevezésekre, illetve tudom, na, csak nem fogadom el 😊).

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Atisz
A Bloodborne egy Dark Souls 3 asset flip (horror-beteg-viktoriánus angol környezetbe helyezve), se több sem kevesebb. Ha az tetszett, ez is fog, ha nem, akkor /skip.

zorrobomber
Változó... nekem Spelunky pl. analóg karral jött be igazán, míg a Rogue Legacy d-pad-al.

darkSectorxxx
Nekem ilyen a Resi 2-ben ez a fátyolszerű faxság.

Seth
Uh,probald d-paddel, sokkal jobb ezeket azzal jatszani

PSN ID.: Beegabor

Tehasut
Hollow Knight.
Zseniális játék, és baromi nehéz is. Találó, hogy a platformerek Dark Soulsa. Ha meghalsz, a hullád helyén ugyanúgy ottmarad a nálad lévő "lóvé", és ha odafelé újra megmurdelsz, bukod az összeset. Jelenleg a Steam 30 játékórát ír, és a charmok felét se szedtem még össze. Mire végzek vele, szerintem cserélnem kell a DS4 kontrolleremet, annyira erősen nyomom az analóg kart az ugrabugra közben. <#vigyor2>
zorrobomber

Voltan
Átvinném az offba, de van on jellegű megjegyzésem is, de előbb az off:
Kedves kúrmányunk felújított egy kúriát valahol Pesten, valamiféle "Nemzeti tudósok háza", vagy mi a faszom címmel. Volt képriport is az Indexen. Namost én aztán fakezű balfasz vagyok, az alapszintű glettelésen, meg a festésen túl én már mestert hívok, mert nem vágom a témát. Szóval a képek alapján még én is ledobtam a hajamat. A lehető legdurvább luxus anyagokkal dolgoztak (borzalmas ízlésficammal ugyan, de még én is láttam ránézésre, hogy ott minden négyzetcenti egy vagyonba került), viszont olyan szintű gány melóval összerakva, hogy annál neked jobbat rittyent a fóti Hidegburkolós Józsi két sör között. Fél centis résekről beszélünk, meg olyan huzalozásról, hogy csoda, hogy senkit nem kúrt agyon még ott az áram. Szóval burkolásilag is, meg elektro szinten is katasztrófa. Egyrészről nagy gratula a kibaszott államnak, hogy ezt így sikerült (milliárdokért ofkorsz), másrészt örökérvényű tanúlság, hogy vehetsz te akármilyen prémium cuccot, ha balfasz hányja föl, akkor az egy rakás szar marad.

ON:
A Bloodborne nagyon bizgeti a csőröm, de őszintén szólva nem vagyok kész még egy akkora idegrohamra, amiket a Dark Souls széria csinált nekem. Headset dobálós, kurvaanyázós dolog, a házasságom nem bírna még egy ilyet 😄

IMYke2.0.0.0
"Japan Will Soon Stop Producing the PS Vita

The official Japanese PlayStation website has delivered some bad news for avid fans of the long-existing Vita handheld as physical production of the device is slated to soon end completely, despite having games continuously produced for it for almost a decade.

Following up a previous announcement detailing the end of production for physical game cartridges in both the American and European markets (come March 31st), Japan will also no longer produce the Vita itself at some point in 2019.

Those hoping that Sony are planning some sort of new handheld device may be disappointed to know that this may not be the case."

Tinman

Igen, 1.3-tól okés már!

Tinman
Zseniális példa :-DDD

Minap voltam egy ügyfélnél, gyönyörű szép iroda, de ilyen 1950-es évek Amerikája stílusban megcsinálva! Csöngött a telefonja, felvette én meg közben néztem a mesterek munkáját és megakadt a szemem egy akkora böszmeségre az ajtókereten, hogy szó szerint hátrahőköltem. A "mester" díszlécekkel körbeszegelte az ajtókeretet, de a tetején nem volt neki egybe olyan hosszú léce és 2 db-ból hozta össze, ráadásul a 2 léc illesztésnél iszonyú trehány módon.

A lényeg: Azt mondta a csaj, hogy csak erre tud gondolni, de nem talál jobb asztalost. Mondom neki: Ennél drámain jobb munkát végzek a fával, pedig IT-s vagyok.

Na de a kérdésre, hogy miért teszik bele?

Erősen úgy vélem, hogy egyetlen ember önigazolása ez. Megcsinálnak egy tök szép és hangulatos objektet a grafikusok, amit aztán szétcsesznek egy ilyen post process effekttel a fakezű kollégáik. Erre egyetlen magyarázat van: Az effektezésért más felel, mint aki a textúrázását műveli és így akarja a saját hasznosságát bebizonyítani.

Ja és From Soft ellenében, hadd dicsérjem meg a Deck13-at és a City Interactive kiadót, ugyanis a userek írtak nekik pár mailt, hogy tegyék bele a CA kikapcsolásának lehetőségét és bele is tették. Ilyen leveleket a From is kapott Bloodborne ügybe... le se szarták a népet.

IMYke2.0.0.0
Hát, ja...

IMYke2.0.0.0
Igen, "fantasztikus"... 😞

//Mondtam már, beszéltünk is róla: hasonlóan rühellem, mint a "képernyőre fröccsenő cucc"-effektet...

Tinman
Eléggé egyetértek és elvileg szegyellem is magam érte, mert a Bayonettát elvileg imádnunk kéne, de nekem se megy.

Mind a NÉGY Onimusha játékot végigtoltam, én nagyon szerettem az összeset... az 1. rész ráadásul kicsit ilyen survival Resi-like játék csak a szamuráj érában :-)

Voltan
Egyébként van arra elméleted, hogy ugyan mi a hurutos lófaszért csinálják ezt? Az én szememet annyira nem bántotta addig, amíg fel nem hívtad erre a jelenségre a figyelmemet, de most már kiszúrja a szemem (tudod, mikor festés után egy hónappal jön át a haver és jószándékúan rámutat egy hibára a bal sarokban, amit addig nem vettél észre, de utána a tarkódat szúrja, ha nem is nézel oda, és inkább egy vasárnap délelőtt kijavítod 😄)

Tinman
Tök jó effekt! 3D filmet nézni 3D szemüveg nélkül <#banplz>

Tinman
Bocsi! Elnézést kérek, felfrissült és az 1.3-as patchben már beletették, hogy külön kikapcsolható. Így már okés! Mea culpa!

Amúgy ilyeneket láttam és kezdtem begolyózni:

Solid Snake
De szép kép<#hehe> nekem bejön 😛
Voltan
Jaja, értelek. Nálam a Bayonetta volt az egyetlen játék, amit refundoltam Steamen. Nem volt szar, annak, ami, rendben van, sőt, egyesek szerint legendás, de az volt a helyzet, hogy olyan szinten irritáltak a karakterek, beleértve a címszereplőt, hogy nem bírtam egy óránál tovább. 😄 Amikor fel akarod rúgni az általad irányított karaktert, az már egy komoly jelzés, hogy ezt nem kell erőltetni 😄 Szubjektív, tudom, nem is fikázom a játékot magát, az nyilván teljesen jó, de huhh.

Hasonót utoljára a Jean Reno-s Onimushában éreztem, az ún. "Ez meg mi a fasz?" feelinget, de az aztán valahogy hozzámnőtt, és végigtoltam, szerettem. A Bayonettánál sokkal zsigeribb volt a dolog. Éreztem, hogy én ezt akkor inkább nem 😄 Evvan, mea culpa.

IMYke2.0.0.0
"nem volt ilyen Grafikai hibám"

Ez nem grafikai hiba -- a fejlesztők előszeretettel használják ezt a filmes effektet. Bizonyos helyzetekben nagyszerűen elfedi a grafikai hiányosságokat.
Ugyanakkor, az ilyesmire (is!) érzékenyeknél ellenreakciót, rosszabb esetben rosszullétet tud okozni (különösen, ha animálják!).

wesker24
Én végigjátszottam a Lords of The fallent és nálam semmi ilyen hiba nem volt minden rendben volt vele, nem volt ilyen Grafikai hibám.

Amugy a Lords of the Fallen igencsak jó játék egy Beginner Casual Gamereknek készült Light/Easy Dark Souls Clone.
Tinman
Engem ez a kromatikus aberráció üldöz.

Lords of The Fallen. Életemben először indítottam el. Az első ezredmásodpercben kiverte a szemem a hiba. Minden "szellemképes", duplázott vonalú ahogy "kell". Most buzerálom az ini-t, hogy megöljem, mert menüből nem lehet -.- (Lehet, de egyetlen kapcsolóval egy csomó használható effektet is kikapcsolsz. Idióta barom fejlesztők!)

Aki szerint ez normális, az a halállistám első helyére kerül azonnal... közvetlenül nyuszika elé!

Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.02.22. 10:50:01

Tinman
Igen, nyilván nem lett a DaS 3 egy combogeek őrület, de abba az irányba mozdult és kövezzetek meg érte, de én nem szeretem azt az irányt. Bayonetta-t is letoltam, aztán kb. el is felejtettem, anno olyan 7/10 körüli értéket ért nálam.

A DaS 3-ben a felcseszést nálam kizárólag a joyrángatós harc okozta, a többi az elment, de nem estem hasra. Nagyon sokat én is elvoltam egy csomó helyen, ahol később percek alatt átvágtam. Jófajta betanulós, exploration game feelin'.