311803
  • Moby
    Hálisten volt belőle demo, nekem annyi elég is volt.
  • Rony94
    Ez az a játék, ami 2 éve, a debütáló előzetesével nagyon felcsigázott. Addig-addig húzták a megjelenést, míg a hype el nem tűnt teljesen, így most hogy megjelent, szinte alig van késztetés hogy beleszagoljak. :(

Talán majd később, leárazva. Ha esetleg jönne Switchre, az érdekes volna, de ez még nagyon 50-50% esélyű.
  • Voltan
    Én sem vagyok nagy fan, de vannak körülmények, amikor bejön. Ez valamiért ilyen. Fene tudja, miért pontosan.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Most vagyok az Anor Londo koppintás pályán. Gondolom, tisztelgés akart lenni, de meglehetősen szemérmetlen :D
  • MerlinW
    Eddig nekem is hasonló a véleményem. Olcsó darksouls anime köntösben:) Ha lenne, az én pontszámom kicsit alacsonyabb lenne, lévén abszolút hidegen hagy az anime/manga világa.
  • Tinman #307987
    P.ü.

(Nekem se jelezte ki, ha nem nézek rá, az imént észre se veszem, pedig 2 üzenet is jött tőled.)
  • Voltan
    Leszedtem a pontot, mert nem játszottam még vele eleget, szóval pont nélkül van már :)
    Amúgy meg egyáltalán nem rossz, élvezem, leköt, és mindjárt megyek vissza :) Csak sok olyan pont van, ahol az kaparászik az ember agyában, hogy ezzel azért még kellett volna foglalkozni, gyerekek. Egy igazi telitalálat lehetett volna, ha jobban odafigyelnek erre-arra. Persze nincs kétségem afelől, hogy így is kult darab lesz. Nem érdem nélkül.
    Utoljára szerkesztette: Voltan, 2019.09.29. 14:36:33
  • IMYke2.0.0.0
    A 7 pontos játék még mindig nem rossz ám... :)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Köszi a beszámolót!
  • Voltan
    Pár gondolat a Code Vein-ről néhány óra után.

A grafika alapvetően rendben van, de nem ezzel fog bekerülni a nagykönyvbe, az biztos. A karakterek nagyon jól néznek ki, gyakorlatilag mintha egy anime filmből léptek volna ki, a főkaraktert egy olyan komplex karaktergenerálóval lehet megcsinálni, ami párját ritkítja, itt aztán tényleg mindenki kedvére díszítgetheti az anime csaját, határ a csillagos ég :) Könnyű olyan karaktert összehozni, ami simán elmenne bármelyik rajzfilmbe, tényleg nagyon jó a tool. Az NPC-k is faszák, jók a fegyverek, a ruhák, a csajok kellően csöcsösek és lengék. Dögös, na.

Az ellenfelekről viszont már nem mindig lehet ugyanezt elmondani, elég egy katptafára készültek eddig, és míg van egy pár igen jellegzetesen és kreatív módon kinéző enemy, a többség kicsit olyan összecsapottnak tűnik, nem valami emlékezetes a többség, sajnos. A pályákról is ugyanezt lehet elmondani, kicsit egyhangúak, és messze nincs olyan kreatív pályadesign, mint a DaS játékokban, kicsit olyan bland feelingje van a pályáknak, és mintha jópár évvel ezelőttről csöppentek volna ide. Kevés az igazán emlékezetes helyszín eddig. Nem rossz, de láttunk azért ennél sokkal jobbat is. A bossok viszont faszán néznek ki (az ötödiknél tartok asszem), igen dögös anime bigék vannak köztük, meg alapvetően fasza a design, ez ügyes, szép munka.

Hangok terén semmi extra, hozza a kötelezően elvárjható szintet, a voice acting tipikusan animésen túltolt és ripacskodó, de ez stílusbeli jellegzetesség, akinek bejön, annak megfelel, akinek nem, azt idegesíteni fogja, semmi extra, korrekt. A zene nem rossz, ez is a túltoltan teátrális anime jellegű, vagy bombasztikus, vagy gyerekesen nyálas. Szóval a stílusnak megfelelő.

A sztori érdekes, a karakterek sem rosszak, kellemes ki vámpíros posztapok történet, és kellően egyedi ahhoz, hogy fenntartsa az érdeklődést. A cutscene-ek nem fogják megváltani a világot, in-game jellegű a többség, és itt is jópár év elmaradás érződik, eléggé statikusak, és időnként indokolatlanul hosszúak. Párszor már remegett az ujjam a továbbnyomó gomb felett, amikor lelkiztek a szereplők a szintén a stílusra jellemző éretlen tini módon. Olykor kimondottan idegesítő :D De OK, ezt is be lehet tudni a stílusnak. God of War szintű film színvonalat ne várjon senki.

A harc alapvetően nem rossz, de nélkülözi a DaS összetettségét, átgondoltságát és precizitását. Nem tudnám megmondani, hogy könnyebb-e, mert sokszor kicsit véletlenszerűnek tűnik, a hit boxok nincsenek igazán jól kialakítva. Sokszor ugyanazt a támadást röhögve kikerülöm, máskor elméletileg ugyanazt csinálva, beleszaladok. Ugyanez a fegyverek range-ével, valahogy nehezebb megszokni, ezért előfordul, hogy a már ismert fegyverrel is luftot ütök, mert bár érzésre range-en belül van az ellenfél, de a játék szerint mégsem. Az ellenfelek háta mögé kerülni általában nem túl nehéz, de mégis sokszor nem triggereli rendesen a backstab-et, pedig esküszöm, hogy jó helyen állok. Ezen kívül az egész kicsit statikusnak tűnik, valamint sokszor nincs érzésre ereje a fegyvereknek, a stagger-elés nem az igazi, kicsit olyan véletlenszerűnek tűnik. Ezért sokszor nincs semmi következménye hogy eltaláltad az ellenfelet, csökken a hp, és kész, de az elkezdett támadása még simán betalál. Ez kicsit gáz...és érzésre tök random. Persze tévedhetek is. A társunk eléggé hasznos, meglehetősen hatékonyan aprítja az ellent, ez néha még idegesítő is, mert gyakran megesik, hogy épp energiát akarnék leszívni az ellenfélből (ez kell a képességek használatához, afféle mana pool), de a társunk lecsapja az ellenfelet, mielőtt megtehetnénk, és ott maradubnk szárazon :) Bossoknál sokszor leköti őket, ami hasznos tud lenni, kicsit meg lehet pihenni, vagy a hátába kerülni. Néha fontos, mert elég sok nagy range-ű támadása van a bossoknak eddig, értsd a fél pályát beteríti egy csapásával.

Érdekes a karakterfejlődés, mert szabadon cserélhetők az unlockolt kvázi-kasztok, amiknek saját képességei vannak. Ezeket kellő gyakorlás után már lehet variálni a többi kaszt képességeivel is, szóval egy idő után tényleg tök egyéni build-et lehet kialakítani, ráadásul bármikor lehet variálni is. A fegyverek-páncélok prerequisite-jei számomra még nem teljesen világosak, ezt még ki kell tapasztalnom, az általad épp választott kaszt függvénye, hogy milyen fegyvert és páncélt hordhatsz, de ez nem mindig teljesen magától értetődő. Viszont magát a kasztot egy kattintással cserélheted az inventoryban, és sok van belőlük.

Szóval az egész olyan felemás élmény. Egyrészről van egy érdekes sztori és világ, jópofa, és nagyon animésen felépített karakterek, és az egésznek van egy vitathatatlan hangulata, ez kétségtelen. Ugyanakkor van egy folyamatosan érződő "fapados" jelleg is a dologban, folyton előjön a "nem rossz, de azért ezt láttuk sokkal jobban is megcsinálva" érzés, szinte állandóan, és majdnem mindennel kapcsolatban.
    Ugyanakkor tagadhatatlanul van egy lelke, na és bája, hangulata, ami miatt mégis nehéz letenni, és alapvetően azt mondhatom, hogy tetszik.
    Kár a hiányosságokért...

Pontozni nem akarom még, ez csak afféle eddigi benyomás. Később változhat. :)
    Utoljára szerkesztette: Voltan, 2019.09.29. 13:52:18
  • Tinman #307983
    Érdekel igen, thx, hogy jeleztél. P.ü.
  • Scooter
    Megvettem a Enchanted Bundle-t, ha még érdekel belőle a Toki és a Fort Boyard. Szóval PÜ?
  • Tinman #307981
  • darkSectorxxx #307980
    Jó szórakozást hozzá, jó a játék, csak most nem vonz annyira hogy beleálljak. :)
  • jarlaxxe

Nekem is tervben van de elöbb befejezem a surge 2-öt aztán jön a breakpoint majd a destiny 2 és a gears 5-re is kiváncsi vagyok...majd utána.
  • MrAndree
    Hajrá! Nekem még kb 2 hét mire bele tudok merülni, még tart a Divinity, meg sok egyéb dolgom is van, de október közepétől két hét szabadság, oda tökéletes lesz.
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor hétfőn jöhetne egy kis élménybeszámoló :)
  • MerlinW
    Megvan a hétvégi programom :)

• Scooter
    Observer-t játszotta valaki? Vélemény? Csábít a Fanatical-on a Star Deal-ben. Ennyit simán megérne szerintem.
    Utoljára szerkesztette: Scooter, 2019.09.27. 21:35:20
  • Kmarha
    Nos, végül a Beyond: Two Souls is ki lett játszva. És ha már a Heavy Raint kicsit lehúztam, akkor most ez után annyit azért megemlítenék hozzá, hogy az inkább volt játék, ahol a döntések komoly(abb) hatással voltak a karakterek sorsára és ezáltal a történet lefolyására (nem csak a végére). Ha ott az egyik játszott fő karakter meghalt, nem game over volt, hanem azáltal módosulva folyt tovább a történet.

Na itt a Beyondban ilyen nincs. Egy főszereplő van, a befejezés is, hiába számolhatunk meg 24et, az igazából csak kettő. Amit a túlélő mellék karakterek módosítanak csak. A játék menet pedig még kevésbé játék, mint a Heavy Rain.

Mindezek mellett is, nekem ez az, ami jobban tetszett. 11 órás filmet kaptam, remek szereplő gárdával, csodálatos arc mimikával, látvány világgal hangulattal, történettel. Mondjuk megnézve hogy hogy készült (videó a spoilerben)

nem is csoda, ez lényegében egy éven át forgatott film volt, amit aztán némi interaktivitás köré megvágtak.
    Összességében hatásos és emlékezetes, csak tudni kell a helyén kezelni.

• zorrobomber
    Ebben abszolút igazad van, tökéletes célközönség vagyok, az ok egyszerű, mindig van más amire tudok költeni, és fontosabbnak ítélem. Amúgy időm sincs túl sok, a PC-t szerintem 1-1,5 hete csak kávézás idejére kapcsoltam be, és most a vonatozást is hanyagolom. Egyrészt mert áldatlan állapotok vannak a vonalunkon (ma épp egy rendőrautót(!) ütött el a vonat), másrészt az asszony alig bír lábra állni, a 2 éves gyerek után rohangál, így igyekszem minél többet otthon lenni és segíteni. Kemény időszak, de eljön egyszer a Switch ideje is :)
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2019.09.27. 17:04:43
  • Tinman #307972
    Venném azonnal, ha tolnám... de nem tolom azonnal sőt, mivel ez egy erős közepes játék, így kitudja, hogy mikor. Így nézve meg ennyiért is drága.
  • Tinman #307971
    Értem... mi lenne ha vennél egy Switch-et és utána beszélnénk erről, hogy ájfón 6-on mi tökéletes, meg mi nem? :-)

Te vagy a legjobb célcsoportja egy Switch-nek, hiszen írtad, hogy a Vita is sokat megy nálad, sokat utazol. Nem is értem, hogy miért nincs még ilyen konzolod.
  • grebber
    Bárcsak steamen lenne végre ennyi euroba... Meglepő ez is hogy 2.5 év után még a bundlet is kerülte...

#307968: Aki megveszi, Infinite Air with Mark McMorris-t átvenném!
  • zorrobomber
    PC-n van jobb(vagy talán pontosabb az ingergazdagabb) is, és biztos nekem jó a szemem, de már az iPhone 6-on is tökéletesen tudtam olvasni a betűket (eleve a játék mobilra jelent meg, oda van optimalizálva), most meg kánaán van a ~6,5 collal (bár vszleg nem sokáig, mert a kezemnek meg rémesen nagy a teló).
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2019.09.27. 15:21:24
  • Tinman #307968
    Elég faja...

https://www.fanatical.com/en/bundle/shadow-bundle

Tier 1 - €1.09:
    - Tales from Candlekeep: Tomb of Annihilation (legolcsóbb ár ever)
    - Super Inefficient Golf
    - Infinite Air with Mark McMorris

Tier 2 - €5.45:
    - LEGRAND LEGACY: Tale of the Fatebounds
    - Equilinox
    - Eador. Imperium
    - Shadwen
    - The Hex

Tier 3 - €7.09:
    - Life is Feudal: Forest Village
  • Tinman #307967
    Vikings Wolves of Midgard 3.99 GBP

• Tinman #307966
    Kvarcjátékot vittem már előtte, a legkomolyabb ami megjárta a trónt, az pedig a PSP és NDS.

A 80 days Steam-en is nagyon szép értékeléseket, véleményeket kapott, rettentő gyenge gépeken is jól elfut, ideális "office" game pasziánsz helyett. Aztán az, hogy ezt valaki elviszi a kezében a vonatra és vakoskodik vele, vagy 127 centin tolja az már egyéni preferencia kérdése.

A Switch ilyen szempontból "tökéletes" hiszen, egyszerre desktop és handheld, a Lite meg éppen ezért (is) egy nagy kula. Rohadt nehezen fogom vissza magam, hogy ne vegyek normál switch-et már, de kitartok.

Anno Angry Birds-el toltam telefonon, össz gametime-om talán 1.5 óra lehet. A Plants vs Zombies 2 pörgött többet, de eluntam a kicsi kijelzőt és a tapogatást, így soha nem toltam végig. (Azt se tudom van-e igazi vége.) Az 1. részét, viszont PC-n, Steam-en imádtam! Mi a faxért nem jött a 2. rész PC-re, amikor az 1. rész tarolt? Hülyék ezek?
  • zorrobomber
    A C64-et is vitted a budira?

Lehet gúnyolódni, ettől még úgy fogom tartani, hogy az 80 Days páratlan játék a maga nemében (igen, van PC-n is, de nem oda való). Az Angry Birds nem az én műfajom, de elvitathatatlan, hogy mobilon ennél tökéletesebb UI-t/irányítást nehéz csinálni. Persze maga a játékot formálták az irányítás köré, de ez nem von le semmit az értékéből.
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2019.09.27. 13:50:38
  • Tinman #307964
    Ez elsőt ilyennel tolom PC-n, eszméletlen kényelmes vele, miután 5 perc alatt bekonfigoltad az irányítást.

A többit C64-en toltam 30 éve.
  • zorrobomber
    És amikor mindez rendben meg van oldva, avagy miért játsszunk tapival:

• Tinman #307962
    Destroy all Humans még PS3-on ment, majd PS4-en fillérekért. Csak eljön Steam-re is. Mondjuk erősen mediocre cucc, szóval Grebber pozitív (hint: fillérekért, bundlizva).
  • Tinman #307961
    Miért nem játszunk tapival... ebben a képben minden válasz benne van, sőt még több is :-D

• Dzsini
    MS Storeban két Batman Telltale sorozat első epizódjai ingyenesen kipróbálhatók
    Batman - The Enemy Within
    Batman - The Telltale Series
  • Scooter
    Civilization: Beyond Earth – The Collection = 12.99$
  • darkSectorxxx #307958
    Spoileres és nem jó a minőség. :)

• darkSectorxxx #307957
    Olyannyira igaz ez mindenre, hogy a Medievil is tartalmaz magyart.
    És a most általam legjobban várt Concrete Genie is tartalmaz feliratot!!!!
    Ez mind magyar mert Sony-s cím. Ennyi, ha mondanak valamit, úgy korrekt, ha betartják, és eddig jól állnak.

• darkSectorxxx #307956
    Én mindent megveszem 2 éve ami sony, ez miatt, már 2 éve tudni leghetett hogy minden belsős cím magyar lesz, csak ugye így nyilvánosan mindig hírt csinálnak ebből.

Ahogy a "Ghost of Tsushima" is magyar lesz és majd január-február körül megirja a sok sajtó.... :)

Én támogatom a magyar feliratokat és igenis szép dolog, hogy a Sony ezzel foglalkozik. független eattól hogy kis ország kis ritka és nehéz nyelvvel!
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2019.09.26. 17:01:45
  • grebber
    Majd 4.99$-ért meghálálom valamikor 2023-ban
  • IMYke2.0.0.0
    Na, akkor lehet is a kasszákhoz járulni, hogy megháláljátok a Sony bizalmát.
  • grebber
    The Last of Us 2 Part II - magyar felirattal érkezik

A tegnapelőtti State of Playen kaptunk egy új előzetest, amiben végre feltűnt Joel is, és lehullt a lepel arról, hogy februárban folytatódik a Ellie-ék kalandja. Persze mindenki arra lett kíváncsi, hogy vajon a kétlemezes giga kalandot honosítva élhetjük-e át, mennyire lesz kegyes hozzánk a Sony. Lehet bontani a pezsgőt: a PlayStaion Magyarország nemrég bejelentette, hogy a játékot magyar felirattal is megvehetjük majd.
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.09.26. 15:15:21
  • zorrobomber
    MAGYAROK EGY KEGYETLEN VIDÉKEN - INTERJÚ A VAGRUS - THE RIVEN REALMS FEJLESZTŐIVEL