311803
-
Darun #308593 Nekem a Black Flag volt eddig az egyetlen AC játékom (az első részt anno kipróbáltam, de annyira unalmas volt és túlbonyolitott az irányitása, hogy pár óra után töröltem). Ez a kalóz dolog volt az egyetlen olyan téma, amire azt mondtam, nem hagyhatom ki. A története nekem is tetszett... bár a főszereplővel elég nehéz volt azonosulni.
A viharok tényleg egyik pillanatról a másikra törtek ki, aztán múltak el. A szárazföldön nem nagyon vettem észre az időjárás változását, a napszakoké viszont a lopakodás miatt azért nem rossz.
Én gyűjtögettem benne a csetreszeket is, ha valami nem sikerült (volt egy amit úgy raktak fel egy fára, hogy sehogy se tudtam leszedni onnan) az bosszantó volt, de pár perc után inkább otthagytam. Annyi plusz órát én se akartam belerakni. -
Vagy a Skyrim-é, felülsz a szekérre, és elvisz, közben meg alszol :D -
Evoluti0N #308591 A Witcher 3 megoldása tetszik. Mindenfelé útjelző táblák, amikhez lehet teleportálni, de csak kizárólag olyanokhoz, amiket már felfedeztél és kizárólag tábla közeléből lehet teleportálni, nem bárhonnan. Így megvan a felfedezés öröme, de ugyanakkor ahelyett, h századszorra mennél végig ugyanazon az útvonalon, helyette teleportálhatsz. -
Jogos. De szerintem pont ez a beleélés faktor.. a sima teleportálgatás megöli ezt a játékot. -
Evoluti0N #308589 Igen, de rengeteg az olyan terület a játékban, aminek a közelében nincs város és csak hosszas lovaglás az egyetlen módszer az eljutásra. Még ha a legközelebbi városból használod is a "teleportálást" a kitűzött végállomáshoz legközelebbi városba, akkor is sokszor utána még sokat kell lovagolni. Arról nem is beszélve, h sokszor az első legközelebbi város is nagyon messze van. Engem jó darabig nem zavart, egy idő után már unalmas volt. Szóval valóban van benne teleportálás, de sok másik open world játékhoz viszonyítva sokkal körülményesebb és sokkal kevesebb teleportálási pont van. -
Black Flag kb csak nevében AC-játék. Sok köze nincs a fősodorhoz, na meg a főszereplője nem is nevezhető Assassin-nak. Csupán egy kalóz, aki felveszi a ruhát. AC2-t és annak a kiegjeit (Brotherhood, Revelations) viszont mindenképpen érdemes végigvinni, sztori szempontból. -
xbox on a tábláknál lehetett.. városból városba. -
Evoluti0N #308586 Az a Witcher 3. RDR2-ben meglehetősen korlátolt és körülményes a gyorsutazás és csak kevés helyen lehet. -
mod nélkül is lehet benne teleportálni az útjelzőtábláknál.. -
No, azért a walking simtől messze van a RDR2, de az tény, hogy nem egy gyors menetű dolog. Aki a pörgősebb dolgokra gerjed csak, az valszeg tényleg nem találja meg a számítását. Nekem nagyon bejön a kicsit kényelmesebb tempó,szóval nagyon szeretem, zseniális játék. Hála az égnek eddig a porttal sincs bajom, bár érdekelne egy statisztika, hogy a játékosok hány százalékának voltak vele gondjai az elején, és most.
-
Red Dead 2 "már-már walking szim"
Szerencsére pc-n már most van "kb" bárhova teleportáló mod....
Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.11.11. 14:45:50 -
Az AC1 baromi szép volt akkoriban, de tele volt játékmechanikai és egyéb hibákkal, többek között azzal is, hogy iszonyat repetitívre sikeredett. Emiatt szoktam rá mondani, hogy a fő küldiket tessék letudni, max 1-2 mellékzöngét próbának és ennyi, lepereg a credits. Minden egyéb csak rontja az összképet.
A Black Flag arról lett híres, hogy a legkevésbé AC, jóval inkább egy tengerjáró szimulátor, frankó hajós csatákkal. Maga a főhős, a története, a fő szál küldetései erősen középszerűek, nagyon felejtősek. Viszont a környezet sok dologért kárpótol, nagyon jó az összhatás + hangulat.
Részemről én feltétlenül javaslom, hogy érdemes letolni az AC 1-2-t is és sorban haladni, mert az egész sorozaton átível egy történet. Persze nem halálos bűn kihagyni a komplett Ezio vonalat, csak nagy pofára esés a modern AC részekből a kezdetlegesebb, egyszerűbb felé irány venni.
Metro: Exodus, Shadow Warrior 2, Sekiro, Outer Worlds, Shadow of the Tomb Raider -> Ezek mindig "költségesebb" címek. Sokan szenvednek abban a kórban amiben te: Lecsapnak ezekre a drága címekre, nagy a lelkesedés, majd végül vagy el se indítják, vagy valahol otthagyják.
Írtad, hogy neked is sok játékod van, így feltétlenül az a tanácsom, hogy ne költs már drága játékokra, hanem azokkal játssz amiket megvettél! Közben persze figyeld a bomba árakat, húzz meg egy kb. határt mondjuk 2000 Ft-nál és felette ne nagyon vásárolj. Mint látod nincs értelme, ezzel csak a kiadók járnak jól...
Nekem ilyen gondom sosem volt. Most is tolnék vagy 30 címet egyszerre, de nincs rá idő, így a régóta tologatott Unity kapott, most sanszot, nyilván végig is tolom. Utána AC: Syndicate, Surge, Sekiro van soron, de lehet, hogy még AC-t nem fogok bírni.
Jó pár éve felismertem, hogy ha a 7-8/10-es címekkel játszanak csak életem végéig napi 8 órában, akkor is kényelmesen kitartanak. Ergo szükségtelen 10 ezrekért újabb játékot venni... eleve érdemesebb bevárni a teljes, felpatchelt kiadásokat, mint drágán béta tesztert játszani.
A Red Dead Redemption 2-be ne nagyon bízz, mert abban a core gameplay még inkább ásítós, nagyon lassú menetű, már-már walking szim. Nem az fogja felpezsdíteni a véred, az tuti. -
Én sokáig félretetten a sorozatot, aztán amikor elővettem az első részt, mindig beleuntam. Hiába kezdtem újra az AC1-et már harmadszorra, legutóbb is félbemaradt. Ugyanakkor érdekel a sorozat, ezért mivel az Uplay fiókomban megvan a Black Flag és az Unity, ezért teszek velük egy próbát, különben soha nem veszem elő. Jó lenne haladni a sztorival, de a II-t is azért hagytam ki, mert az meg az I. folytatása. Ezért aztán bele a közepébe. Nem tudom mennyit vesztek ezzel, mert a Black Flag ilyen szempontból elég jól indul.
Mostanában egyébként elég alacsony a végigjátszási rátám... Utoljára talán a Metro: Exodust játszottam végig.
Shadow Warrior 2 - Amikor elkezdtem leesett az állam. A látvány elképesztő, de pár óra után kezdtem megunni a Doom féle trancsírt. Nem erre emlékeztem az első részből, amit az elejétől a végéig imádtam.
Sekiro - Félrettem valamelyik boss-nál, mert képtelen voltam megöldni. Tervezem, hogy újra nekiesek az elejétől.
Outer Worlds - Nagyon jó, de mégis hangulat kell hozzá. Nekem kicsit sok benne a társalgás, és kevesebb az akció, lépten-nyomon beszélni kell valakivel. Lassan lehet vele előre haladni.
Shadow of the Tomb Raider - Ne ez jó. Mégis félretettem. :D
Még szomorúbb, hogy átnéztem a Steam, Uplay, Origin, Gog, Epic fiókomat, hogy mégis mivel játszanék és 2db(!) játékot szedtem elő a kb. 1000-ből, amihez úgy lenne kedvem.
Pedig most vettem egy 1660Ti-t, új 2K monitort - aztán valahogy semmi sem köt le hosszabb ideig.
Most már egyedül a Red Dead Redemption 2-ben bízok. -
Jónak tűnik a Call of Juarez: Bound in Blood Win10 alatt. Nem volt gond az indítással.
-
Igen, itt is van ilyen :-)
A Black Flag nekem egy nagyon szórakoztató cuccként maradt meg... valami 92% körül zártam a végén, az agyatlan grindelést nyilván nem csináltam benne, az sajna az összes AC-ben jelen van, viszont csodásan ignorálható. Ebben is csak az összes küldit (az aprókat is) csinálom, abban van tartalom/sztori/történés, az ilyen gyűjts össze xy kokárdát baromságokra rá sem nézek. Fogalmam sincs ezeket kinek teszik bele... ehhez már iszonyat nagy kényszeresség kell.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.11.11. 08:54:52 -
Most kezdtem bele a Black Flag-be. Rögtön az elején, a hajótörés után visszaúsztam a roncsokhoz. Meg is lepődtem, hogy hirtelen bevágott a sötétség és eső. Aztán egy ugyanilyen huszárvágással kisütött a nap. :) -
Ez a napszak váltakozás ez baromi érdekes kérdés. Nekem ebben a játékban hol esik az eső, hol beszürkül a táj, hol köd és füst van, hol meg verőfényes napsütés, de 1 perccel később meg beborul. WTF? Ez ezek szerint utólag került bele? Nem modolt.
A Nostradamus-féle cuccokat egyelőre hagytam. Az elsővel korábban tettem egy próbát, de valamit biztos rosszul csináltam, mert baromira nem találtam meg a jelet eagle vision mellett se amiről írt a versike... majd visszatérek később rá, de nem annyira szimpi, mert szimbólum keresés, az meg nekem a halálom :-(
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.11.10. 22:47:24 -
Rony94 #308576 A nyomozás nekem is nagyon bejött. Plusz vannak puzzleök is, mikor egy rejtvény szöveg alapján kell bizonyos jelekre/szimbólumokra bukkannod a városban. Az is jó szerintem.
Plusz, ha hiányozna a napszak váltakozás, a beállításokban tudsz napszakot választani, eléggé gagyi helyettesítés, de legalább hangulatod szerint cserélgetheted.
Utoljára szerkesztette: Rony94, 2019.11.10. 22:44:11 -
A látvány szerintem lehengerlő. Egészen őrületesen néz ki + hangulat is durván odacsap, de a gameplay? Háááát... eddig szerintem 100 olyan küldit csináltam, ami meg sem közelítette a korábbi részek komplexebb küldetéseit. Eddig gyak. hóhért játszottam.
Ami viszont bőven kiemelkedik az eddigiek közül: Nyomozós küldik. Na abban már a 3*-os nagyon jópofa, összetett és némi agyalásra is késztet. Most ezeket csinálom, kellemes :-) -
Ezt utálom a legjobban mikor egy alapvetően nem rossz játékot elcsesznek ilyen marhaságokkal. Maga a kor nagyon jó, sztori elmegy. Én mondjuk először töröltem is kb a játék felénél. 1 évvel később nekiálltam és folytattam. -
Ja hogy az free.
Régen még ezért büntettek. -
Ubisoft te kretén. Tolom ezt az AC:Unity-t.
- Nincs new game opció. Ha valamiért új játékot akarsz kezdeni, le kell törölnöd a játékállásod a 12. elrejtett könyvtárból, majd ki kell kapcsolnod a szinkronizációt a felhővel és csak így jön be újra a new game.
- Elég gyakran kell vissza kell mászkálni a saját kávézódba, hogy a lét felszedd, különben nem jön több/elveszik. Na most ezek a retkek odatették közvetlenül mellé a Dead Kings DLC markerét is, amit dettó gyors utazással érhetsz el bárhol a térképről. Nyilván bekerültem a DLC-be bőven akkor, amikor még abszolút nem álltam rá készen. Kimenni, hogy lehet? Állítólag a DLC egy összetettebb küldetését meg kell csinálni, utána megjelenik egy marker, akkor vissza lehet lépni a fő játékba. És, hogy ezt hányan benyalták... pfff. -
PS3 emuhoz nem kell, a firmware-t pedig a Sonytól töltöd le full legálisan.
PS2-höz pedig egy freemcboot-os memkártyával tudod dumpolni a sajátodat usb stickre. -
Semilyen emulátor nem legális a bios miatt. :) -
Rony94 #308569 Részletkérdés. A lényeg, hogy játszható PC-n is, legális módon. Amíg nem készül el az emulátoros verzió, addig csak ez van.
Egyébként élvezem a játékot, köszi szépen. :)
Utoljára szerkesztette: Rony94, 2019.11.10. 10:17:54 -
Élmény lehet a közismertem és elismerten leggázabb ps 3-as verziót tolni a még gázabb nowon keresztül. 
Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.11.09. 18:56:49 -
Rony94 #308567 "Az már egy más kérdés, hogy egy RDR 1-hez képest nyilván vékonka', de az ugye nincs PC-re"
Dehogynem, most is azon játszok vele. :D -
Az xbox gamebar felvesz, csinál képet, meg tud dolgokat. Nekem a klienssel meg sosem volt bajom.
-
- Magyarítás nem használhatósàga ezer éve köztudott (ezért is csak azokot tolom ott max amihez tudom nem készül magyarítás)
- Nálam a sebességgel sosem volt gond a 100gbos gow 5 kb 1.5 óra alatt jött le
- Fps kijelzés nem zavar képet csinálni meg fraps nélkül is tudok mivel lehet. -
Xbox game pass pc - nem ajánlom senkinek!
Még tart az előfizetésem, de töröltem.
- Bűntetően lassú kliens. Konkrétan másodpercekre befagy amikor lapozol a játékok között.
- Nem működik együtt vele semmi (FPS mérő szoftver, felvevő, stb.)
- Nem módosíthatóak a fájlok, ezért magyarítás sem telepíthető semmihez.
- Nagyon lassan telepíti vagy tölti le a játékokat.
Extra: Megadtam neki, hogy a D-re tegye a játékokat. Teleszemetelte minden szarral, persze semmi sem módosítható, vagy törölhető. Fél órámba telt mire különböző engedély megadásokkal lepucoltam a mappáival együtt.
Pfuj. Soha többet. -
"mert végig olyan, mintha a játékos csak nyűg lenne a programnak."
Ez jó, ezt lopom, ha szabad, és abszolút igaz, én is így éreztem :D -
Ez a mindig a Black Ops 4 volt összesen a 16 számozott, nagygépes játékból.
Meg lehet ezt normálisra is csinálni, csak nem mindig sikerül. A mostani Modern Warfare kampány elvileg egész jó lett. A WW2 viszont inkább lett volna animációs film, mert végig olyan, mintha a játékos csak nyűg lenne a programnak.
Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2019.11.08. 22:27:03 -
Árnyvadász #308561 COD mindig a multiról szólt. Kampányt bele se kéne rakni. Semmi értelme. -
Nekem egy dolog nem tetszett benne ,hogy egy világ életében atompörgös akciódús Codba belekúrták a QTE faszságot. + mivel acsizok már sok az elnyomhatatlan átvezető videó
Ja és folyton kidobált kilépkedet. De rájöttem hogy azért mert mindig ugy volt inditva hogy ment a ramzabáló firefox és csontra elfogyott a ram és ilyenkor a game kidobált. 8GB már kurva kevés sajnos.. :( De kis gombás lábam fog már ddr5 előtt gépet fejleszteni...
(Rohadt sok acsi nem lesz meg ... az egyik az valami mindfuck a partraszállásos részt kell átvinni úgy hogy egyszer sem találnak el... szerintem már bőven világbajnok rekorder a legtöbbet restartolt jelenet miatt....még tolok bele pár 10 órát azt leszarom ott dögöljen meg aki kitalálta ezt az acsit.)
[Mivel a mellé adott hulladékokat azóta se vitték el ami meglepett ilyen még sosem volt a monthlyk alatt sajnos 10$-ba fájt a Cod WW3 + Spyro+ Crash..jobban örültem volna ha legalább 7-8-ra le lehet tornázni ,de nem)
Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.11.08. 21:34:12 -
Amúgy a humblimonszliből kipróbáltam a CODWWII-t, és a kampány felénél kb. azt hiszem, hogy abbahagyom, és törlöm. Persze szép, lenyűgöző jelenetek vannak benne, de mint játék? Hát nem, ez rohadt unalmas még kétezerhéccázé´ is. Sok évet kihagytam a COD-okból, de mivel ez itt volt, gondoltam, megnézem, de igazából nem változott semmi. A látvány itt-ott lenyűgöző, de ez a vezetett film nekem nem játék, pláne nem 85 giga terpeszkedéssel. Szóval ennyike. -
Jaja, ezért aztán kerülöm az MMORPG-ket, sőt, minden MMO-t. Amikor a WoW indult, akkor futottam vele pár kört, akkor még igen sok pénz volt az a kb. 7 ropi két hónapra, az előfizetéshez, és hálisten nem szippantott be orvosolhatatlanul, de vigyáznom kell. Anno az anyagiak, most meg már az idő miatt :D Szóval bármilyen MMORPG nekem tiltólista. Van így is elég. Most a RDR2 is itt van, szóval nemnemnem. :) -
Death Stranding steam Pre-Purchase 59,99€
Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.11.08. 19:41:55 -
Kíváncsi leszek az első hónapra.. Tuti valami erőset kell villantani hogy jöjjenek esetleg az új 20$-os beszállok.
Egy ilyet el tudnék viselni:
Assetto Corsa
Shadow of the Tomb Raider
Just Cause 4
Sniper Ghost Warrior 3 SP Edition
meg 6 másik szar az már nem érdekelne annyira
Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.11.08. 19:09:11 -
A Micsulácsbácsi hozza:
-
Evoluti0N #308554 Anno, még megjelenés előtt próbáltam bétában és tetszett, de úgy éreztem én is, h túl sok időt elvenne a kismillió végigjátszásra váró játéktól. Azóta azt hallottam, h eléggé p2w lett as játék, ami még egy ok az elkerülésére.