311803
  • Rapid81
    A HL a kezdetektől fogva egy innovatív széria volt és ezzel sem lesz másként. Szerintük ez a gaming jövője. Majd moddolják a játékot bill + egérre és annyi. Nehezen hiszem el, hogy azért ölnének bele teherautónyi pénzt, hogy népszerűsítsék az Indexet, ráadásul úgy, hogy a játék úgy lett megírva, hogy minden létező VR rendszeren menni fog. Hatalmas HL rajongóként nagyon várom és igen, engem is bánt ez az exklúzivitás, de ez pont nem rólam szól. Majd elkunyerálom a kölöktől a Vive-ot, csak előtte még kell egy jobb Ryzen, meg valami újabb VGA a több, mint 6 éves 7870 OC-m helyett.
  • Moby
    Azzal nagyon nehéz belőni. Egyébként az is overscanel, és azt is állítani kell(vagy lehet) manuálisan. De eskü ma még előkeresem neked mi volt olyan, ami kb okés psvr-en. Valami multifos játék volt, erre emlékezem. Lehet egyszerűbb lenne a posztomat előkeresni róla :)

/meg a pc-s vr felhasználásnak a legnagyobb hátulütője a kamera. Fogok vele futni még egy kört, mert lett a ps3 eye kamerám a fagyik okán, és azt írják, azt a legjobb a trinushoz használni. Jól működő kamera nélkül meg kizárólag a bólintást tudja levenni a pc, ami immerziógyilkos. Értem, hogy most nem erre gondoltál, hanem a képre.
  • Tinman #308671
    Hát nemtom... próbáltam Steam-el, olyan 20 percet ökörködtem vele, de nem éreztem, hogy sokkal jobb lett volna. Kicsit jobb volt, tény.
  • Tinman #308670
    A Gran Turismo nagyon durva volt neked kezdésnek! Vannak címek, amik abszolút jók arra, hogy kezd megszokni... a VR Worlds-ben a tengeri merülős, a bankrabló/lövöldözős pl. tök ilyenek, és ahogy írtam az Eagle Flight is remek ezen a téren. Nekem ami a nagyom bebaxott az a The Inpatient volt... olyan 20 perces menetekben voltam csak képes letolni és pénzért se tolnám újra. Moby gyűlöli, de szerintem érdekes kaland... nyilván ezerszer többet ki lehetett volna hozni egy Until Dawn témából, de nekem nem ez volt vele a fő bajom, hanem a kisvuk (hányinger).

Most olyan 70k egy PSVR kit, pár játékkal, nem tétel, ha a VR élményt nézzük.
  • Moby
    Egyrész nagyon nem mindegy milyen gép hajotta (sima vagy pro). Másrészt a psvr legnagyobb gondja nem a felbontás, hanem a gép, ami hajtja. Még a pro esetén is. Ugyanis szinte nem is lehet a psvr-t natívban meghajtani. Az vanik, hogy van neki egy ilyen frame reprojection nevú eljárása (ami a pécés vr-ben is meghonosodott), ami annyit tesz, hogy hiába renderelsz te valamit a vr natív felbontására, az fel lesz scalelve, és croppolva kerül a vr displayre (ergo szarabb lesz a felbontása MINDIG). Na ez azért kell, mert a VR-ben az fps az létfontosságú. Annak meg kell lennie. És ezek az aszinkron repjekciók arra jók, hogy ha nem jön meg a következő frame időben, akkor ki kell tenni az előzőt újra. Nade ha mozgatod a fejed (márpedig az mindig mozog) akkor eltolva kell kitenni az előző pozícióhoz képest. Ehhez viszont kell legyen olyan tartalék terület (overscan) ami képet ad elmozgatáskor is. Persze így is lehet, hogy a fejed sokkal nagyobbat mozog, mint amennyi tartalék van, ilyenkor jó kis fekete területek úsznak be a sarkokba amikior a reprojekció van. Namost a ps4-en a fullhd-is kínszarás ilyen 60-90-120fps-el kirenderelni, nemhogy nagyobbat, amit felszkélelve és croppolva megkapnánk szemcsi felbontását. A nagyrésze meg még az alatt is bőven renderel, merthát nincs powa. Meg fakéz van sokszor.
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2019.11.22. 18:52:54
  • grebber
    Sajnos te is abba a "hibába" estél mint én. A legalja ótvar moslék PS VR alapján szarozunk mindent ami VR. Pedig a pcsek egy-két fokkal jobbak szebbek. Ez majd 4k val lesz ultimate epic. DE ennek a làtványnak 500+ ezres ára lesz és ebben nincs benne a 4ks vr szemcsi..
    Sajnos a technologió ilyen ami kicsi hordozható kompatk még ha szar is rohadt drága..

Nincs mostanság olyan bolt áruház ahol valamelyik új vive vagy oculus vagy bármilyen pcs vr fejes tesztelhető?
  • Rony94
    Én egyszer a MondoConon kipróbáltam a PS VR-t a Gran Turismo-val. Nagyon low grafika, nagyon homályos kép. Egy kört levezettem és utána a vérnyomásom az egekben volt, levettem a headsetet, majdnem egy órán keresztül rosszullét volt rajtam. Azóta se használtam VR-t és igazából nem is szándékozok valaha is használni. Nem az én világom. Emellett kurva drága is. (ha a használt piacot nem számoljuk bele)

Számomra egy videójáték mindig is egy monitoron lesz a legélvezhetőbb. Használjon VR-t a ZS generáció, köszönöm szépen, nekem nem kell.
  • Moby
    A psvr felbontásával nincs akkora probléma, mint amit a játékok mutatnak. Sajnos azoknak a felbontásával van a probléma. Közben meg van 1-2, ami olyan szinten más képet fest az egészről, hogy nemigaz. Majd előtúrom mik azok, amik felbontásan okésak. a másik véglet meg modnuk a kona vr. A legtöbb sajnos messze a psvr natív felbontása alatt fut.
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2019.11.22. 13:37:05
  • Tinman #308665
    A PSVR felbontását én soha nem tudtam megszokni. "Kényszerből" letoltam rajta pár címet az élmény miatt, de inkább ez áldozat volt a részemről, sem mint felhőtlen szórakozás. A frame-el viszont soha nem volt bajom. Az egyik kedvencem az Eagle Flight gyors, dinamikus, abszolút azt gondolná az ember, hogy hányatós, de nem és a lehetőségekhez képest szép is. De amikor leveszem a fejemről a sisakot és meglátom a kijelzőm képét mindig elgondolkodok azon, hogy minek is kínzom én magam a VR-al.

4k? A valódi 4k content 60 frémmel üt... legyen az videó, vagy játék. Nagy ugrásnak éreztem az 1080p után. A jó hír az, hogy ez a kijelző is, úgy kezeli az 1080p bármit, mintha 1080p kijelző lenne, így ha olyan a forrás abszolút nincs tragédia, vastagon élvezetes úgy is.

A nagy gond vele, hogy kikő' hajtani. Kell alá vas keményen. Míg 1080p maxon a GPU kb. homokozik nálam, addig 4k-ban keményen csúcsra jár.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.11.22. 13:30:44
  • zorrobomber
    Dettó én is így vagyok vele. Meghalt az előző, vettem egyet (mondjuk tény hogy olcsóbbat mint Tinman), és néztem rajta filmet is, szép-szép, de teljesen jól elvagyok az 1080p kontenttal is. Elég. Ahogy régen sokáig az 1440*900-as monitorral is, még régebben meg az EGA monitorral a VGA helyett A lényeg a gameplay, és az input-output kommunikáció folyamatossága.
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2019.11.22. 13:14:07
  • Voltan
    OK, te jóval érzékenyebb vagy az ilyesmire mint én. Persze én is észreveszem, hogy ez azért nem valami szép, de fél perc alatt megszokom, és nem zavar a legkevésbé sem.

Vasárnap átvettem az Alzánál az Xbox One kontrollert (még egyszer kösz a tippért neked és Grebbernek a kupon infóért), és ha már ott voltam, körbenézelődtem. Ki volt rakva egy lóbaszó 4k HDR-es tévé, és valami arc épp a Batlefield 1-et tolta, és szép volt, szép volt, de meh. Annyira nem estem hanyatt, hogy erre kiadjak pénzt pillanatnyilag. Majd ha a mostani tévé megadja magát, a következő nagyon esélyesen 4k lesz, de egyelőre? Nem izgat.
  • Voltan
    Igen, pontosan ezért is lesz a VR mindig is rétegműfaj.
    Az elmúlt harminc-negyven évben ez kábé a negyedik kísérlet volt az elterjesztésére, és messze a legsikeresebb, de őszintén szólva, nem hiszem, hogy ez valaha is tömegtermék lesz. Ehhez hasonló formában biztosan nem. Ha mondjuk egy munkavédelmi szemüveg méretű wireless, instant plug and play cuccot kifejlesztenének, emberi áron, akkor esetleg, talán. De ez még nagyon-nagyon messze van, ha egyáltalán.
  • Evoluti0N
    Egyelőre még bétában van és csak szoftveres frissítés jött ki, hivatalos kábel még nincs. Az majd csak decemberben jön, amikor a szoftver is kilép a bétából. Azonban az Oculus megosztotta, h milyen 3rd party kábellel tesztelték és melyikkel működik tökéletesen. Valamint másoktól is láttam a neten, h megfelelő kábellel és a szoftver béta állapotával is, tök úgy működik, mint bármelyik minőségesebb direkt PC-s headset.
  • Moby
    Na ezt nem tudtam, de jól hangzik!
  • Árnyvadász
    Annak idején nekem is hatalmas élmény volt 3D szemüveggel a Minecraft. Egyből rávágtam, hogy ez a jövő. Ha most újra felvenném és kipróbálnám ugyanezt érezném, amit leírtál. De valahogy mégis tök jó ez a monitort nézem és kényelmesen ülök, "elavultság". Nem hiányzik a másik.
  • Tinman #308658
    Nekem nem is tudom mióta nem volt a fejemen... egyszerűen a remek 1080p kijelzőm után feltenni a fejemre rémes volt mindig... most meg 4k-ról? Konkrétan nem merem :-/
  • Voltan
    Épp ide kapcsolódik, tegnap pár hónap kihagyás után elővettem a PS VR-t, mondom, játszok egy kicsit. És az az igazság, hogy ennyi idő után úgy hatott rám, mintha először tapasztaltam volna, állam a padlón, csorgott a nyálam, és úgy viháncoltam, mint egy gyerek. Bármilyen fapados, meg kompromisszumos is a PS VR, pusztán maga az élmény by default akkora fless, hogy hihetetlen. Anno megszoktam, természetesnek vettem, amikor sokat játszottam, de most a kihagyás után megint teljes erővel fejbevágott az élmény.

Kegyetlen jó dolog ez, na, mindenkinek meg kell tapasztalni.
  • Evoluti0N
    Jelenleg az Oculus Quest tűnik a legjobb választásnak. Különállóan is használható és a legújabb frissítés óta PC-re is köthető, teljes értékű PC VR headsetként.
  • Moby
    Aligha. Miért venné meg bárki azt az 1000 dolláros izét, ha a feléből/harmadából kap bármit(rift s 400$), és azokkal is megy?
  • ToxiMaxi
    Lehet akkorra tartogatják, ha már nagy a baj. Csak akkor meg lehet már késő lesz vagy egy összecsapott szar lesz.
  • Tinman #308653
    Eladnak emiatt pár 100 db. Steam VR szart éééés ennyi. Lassan nem fér fel a Valve epic fail listájára a sok szemet, amit a világra toltak (Steam Machine, SteamOS, Steam Controller, Artifact kártyás szemet).

Lassan mondom, hogy a Valve is megértse: Half. Life. Három. Mai. Modern. Köntösben. (Az összes má' nem érdekel, má' elmúlt a varázs fanyalgó pre-order rendelné ;-)
  • Árnyvadász
    Szvsz ez az oka: Így egyszerűbben el tudják adni a Valve Index Kit szarjukat. Én legalábbis mást nem látok bele.
  • Rony94
    DE MIÉRT A TÖKÖM VR MÁR MEGINT??? :'(

Medal of Honor-nél is eljátszották, most meg ennél.

• Dzsini
    Epic store most:
    Bad North - Jotunn Edition

jövő héten:
    Rayman Legends
  • Scooter
    Deus Ex: Mankind Divided - Digital Deluxe Edition 7.79€ !
    Érdekes, hogy a Season Pass megvan és az alapjáték steam-es adatlapja szerint nincs meg a Tactical és az Assault pack. Közben meg a könyvtárnál a DLC-k között ott vannak. Akkor most, hogy van ez?
  • Tinman #308648
    Na baz... pedig titkon reméltem, hogy az jobban sikerült. A nagy gond az, hogy ezután nem hiszem, hogy lelkierőm Syndicate-et tolni, mert 1 év 1 AC nekem bőségesen elég, különben meggyűlölöm.
  • Tinman #308647
    Irgalmatlanul 1 gombos harcrendszer ez továbbra is. Attól, hogy sárgán villog a csík az ellen feje felett és akkor kell hárítani, majd visszaütni, attól ez még harcrendszernek is alig nevezhető. Ráadásul nagyon alacsony teljesítés %-nál már komoly fegyók + fejlesztések is elérhetők, onnantól a 4-5-ös szintű ellenfelek is mp-ek kérdése.

Nagyon sok sebből vérzik a cucc és én még erősen szerencsés vagyok, ugyanis a felpatchelt, DLC-s címet tolom, erős konfiggal 4k-ban, 60 frémmel, szóval ennél jobb verza ebből nem létezik és emelem is a kalapom a látvány előtt. Már simán van benne 20 órám, de még mindig elismerően bólogatok egyes helyszíneken, hogy váóóóó ez de szép és milyen élethű.
  • TBTPumpa
    Igen. A két fő karakterről meg nem mondanám, hogy testvérek... Egy-két mosoly és kézfogás. Zéró a kémia közöttük, aztán így csinálj családi drámát. Nem is sikerült, de legalább kaptunk magyar feliratot.
  • Voltan
    A Syndicate is nagyon szar. Emiatt külön dühös vagyok, mert egyik kedvenc városom, és kedvenc korom... De rémes. Az Origins-nél összeszedték magukat legalább.
  • Rony94
    A harc rendszerről még megkérdezném mit gondolsz. Nekem személy szerint az alapok tetszenek. Jóval nehezebb mint a korábbi részekben, de mégsem olyan bugyuta RPG-s mint az Origin/Odyssey. Ennek ellenére nagyon clunky szerűre sikeredett. Hiába nyomom a gombot, egyszerűen a karakterem nem úgy reagál rá és emiatt sokszor a játék fapadossága miatt kapom be az ütést. Elég idegesítő egy idő után.

Ha a harcot megcsinálták volna fluidra, szerintem a széria legjobb harcrendszere lett volna, de ezt is elbaszták. :(
  • darkSectorxxx #308643
    Én a Hard fokozatot 3x végigvittem, 2 rohadt jel maradt seholsetalálom. Youtube-os leírás szerint a srácnak full máshol vannak a jelei.
  • Tinman #308642
    De én ezt tökre sajnálom. Nagyon nagyon jól indult szerintem a játék úgy kb. a 2. boss harcig minden okés volt, aztán jött a sav, hogy mennyire repetitív.

Esküszöm még az AC Unity-vel is jobban elvagyok, pedig most csináltam meg szerintem a 102. öld meg xy agyatlan missiont.

Szegény Totti, hogy védte anno ezt a játékot, hogy változott a harcrendszer, meg az irányítás, meg minden jobb lett. De ez NEM igaz! Egyedül a lopakodás LENNE használhatóbb, ha az irányítás nem lenne egy rakás szar.

Ez a játék ROSSZABB lett, mint valaha! Eltűnt belőle a hajókázás + a csaták + hajó pimping. Eltűnt belőle a felfedezés öröme, hiszen az, hogy Párizs egy újabb lefingott utcájába keveredsz be, az vajmi kevés. Nincs lovaglás, lehet gyalog kajtatni mindenhová, amíg az összes fast travel pont fel nincs oldva. Nincs semmiféle crafting rendszer, holott folyamatos a loot, mindenféle lehetetlen tárgyat szedünk össze az ellenfelektől és persze vadászat sincs. A nagy AC testvériség mánia, amit korábban toltak most elment coop irányba, ami oké, de aki single módban tolja annak hiányozhat a húzósabb helyeken a testvériség hívása/irányítása. Régen volt HQ fejlesztés is, most a kávéház kb. 1.5 óra után fullra van húzva, dob 3 küldit oszt' szevasz.

Mondjuk a DLC-k jó, hogy beépülnek a játékba, mert ezek a Paris Stories-ek egész jól színesítik a tök repetitív mészárlást.

És még így is jobb, mint a Hellblade -.-
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.11.17. 10:51:48
  • zorrobomber
    Az már egész jó, nekem 8 percig :)
  • MerlinW
    8 órám van a Hellblade-ben (amiből szerintem 6-ot a kártyafarmolós cucc tett bele anno), 1 acsim van. Kb az történt amit írtál. pár órán át érdekes volt, aztán sosem indítottam el. Van ilyen.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2019.11.17. 10:14:23
  • lalakov
    :( Én most kaptam róla mailt.
  • Fpocok
    Vagy egy hónapja, de jobb később ,mint soha.
  • lalakov
    Ingyenes a Destiny 2
  • Tinman #308636
    Na most rászántam egy kis időt és ami nagyon pozitív az az időjárás és ezáltal a fények/árnyékok dinamikus váltakozása. Pont az eső közepén találtam magam, felmentem a torony tetejére és vártam. Aztán láttam, hogy a távolban kikandikál a nap és egy város egy kis részét megvilágítja... jöttek-mentek a felhők és valóban a városra elég frankón vetült az árnyékuk, vagy sütött rá a nap. Aztán elállt az eső és tényleg kezdett egyre inkább kiderülni az idő, míg végül majdnem az egész város fényárban úszott. Ez a része eléggé kellemes.

A játék kb. felénél járva viszont azt kell mondjam, ez az egyik leggyengébb AC. Iszonyat repetitív küldikkel van tele. Nyilván egy AC "Párizstól" nem lehet elvárni hajós csatákat, meg sziget exploret, de hogy folyamatosan az van, hogy öld meg ezt és azt, az nagyon gáz. Eddig nem is volt szinte más küldi. Rendkívül gáz a core gameplay és tényleg csak az ilyen nyomozós mellékek tudják az életet feldobni benne.

Jelenleg én úgy érzem, hogy az Assassin's Creed Unity egy ROSSZ játék... abszolút lényegtelen, hogy mennyire szép még ennyi év elteltével is és mennyire sok épületet járhatsz be és mennyire nagy a tömeg, meg hangulatos a forradalmi Párizs. Ez csak az atmoszféra. De én állítom, hogy talán az AC: Liberation is változatosabb volt, mint ez, pedig azt eddig a leggyengébb AC-nak tartottam számon az első rész után.
  • grebber
    Devils Hunt 2. hónap már 50% off .Game pass és vagy Humble Choice hamarosan
  • wantonly
    Megvettem. Ilyenkor új játékot érdemes kezdeni, vagy nem marad ki semmi? Még viszonylag az elején vagyok. A mentést engedte megnyitni.