311803
  • Tinman #308954
    Csodás!!!

Achi bug is van... csak uninstall előtt ránéztem: Szerinte nem teljesítettem a 13. Szekvenciát (Dead Kings DLC, még a credits is lepergett) + a 400XP-s jutalmat se kapta meg a Uplay profilom, dettó Dead Kings "nem teljesítése" miatt. Vicc.
  • Voltan
    A Void Bastards nem volt része mostanában valami bundle-nek, vagy ilyesminek? Fenem rá a fogam, és úgy rémlik, hogy láttam valahol ilyesmi csomagban. Nem tudja valaki?
  • Scooter
    Találtam még egyet:
  • Scooter
    Ide is hátha érdekel valakit:

• Scooter
    Én 24.48£-ért vettem (július 23-án) a Green Man Gaming-en, egy jó akcióban a Croft Edition-t, de nem bántam meg! Persze nekem ezért automatikusan meglett a Definitive Edition is. Bár nem tud többet mint a Croft Edition, csak a neve utal a teljesre, hogy mindent tartalmaz.
    Utoljára szerkesztette: Scooter, 2019.12.07. 15:53:24
  • Tinman #308949
    Tegnap én is benyaltam elsőre. Láttam, hogy ott a könyvtáramban, Store oldalon is azt írta, hogy nekem az már megvan. Aztán letöltöttem, elindítottam és rögtön látszott, hogy nem a Definiteve ugyanis kapásból ajánlgatta, hogy a Store-ból vehetek meg DLC-ket, meg Upgrade-et.

Utána megvettem a Season Passt "szürkétől", beaktiváltam (Definitive Edition Upgrade néven aktiválta!) és minden rendben lett, minden van, rögtön eltűnt játék menüjében levő store-ból a challenge tomb vásárlási lehetőség is, ugyanis már indíthatóvá is váltak.

Szerintem a monthly 12$-t vicc áron volt, remek játékok vannak benne... kisebb kellemetlenség, hogy 3.200 Ft-al még meg kellett toldani, de még így is szuper ez így nagyon!

Annak pl. akinek nem volt aktív Monthly-ja 18€ a pakk...
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.12.07. 15:30:57
  • Scooter
    Mi a f*sz? Akkor nem értem. Mivel már csak a Definitive Edition létezik, még az alapnak is magától a teljeset kéne adnia! Franc se érti...
  • Tinman #308947
    Re p.ü., (mivel nem jelezte nekem se ki).

Sajnos nem igaz. Alapot adott a Humble, amit Definitive-nek írnak, amihez vehetsz Definitive Upgrade-et vagy Season Passt. Teljesen őrület.
  • Scooter
    Mivel alap már nincs, csak Definitive Edition, ezért a teljes van meg neked is!

Küldtem egy PÜ-t.
    Utoljára szerkesztette: Scooter, 2019.12.07. 15:08:50
  • Tinman #308945
    Assassin's Creed Unity + Dead Kings DLC leperegtek.

+ Több, mint 5 éves játék, de ahogy ez maxon 4k-ban kinéz az WOW!
    + Embertelen munka lehetett ezt így felépíteni és összehozni. Ilyen méretekben, ilyen szintű aprólékosság, rengeteg, szöveg történet, épületek, textúrák, történelmi események, stb., miközben napra pontosan az AC: Rogue-vel jött ki! AZTAQRVA! Konkrétan 1 év alatt szórták ezeket össze! Ez döbbenet!
    + Szerintem a zenék, valamit a forradalmi Franciaország hangjai abszolút rendben vannak, tökéletesen segítik az átélést.
    + Valóban jobb lett a lopakodás és valóban használhatóbb.
    + A nyomozós mellék küldik jópofák, érdekesek, néha egészen meghökkentők.
    + Furák ezek a hirtelen időjárás változások, és szerintem hibásan oldották meg, de legalább van.
    + Dicséretes a Dead Kings DLC-t ingyen adni a játékhoz, ugyanis ha végigrohansz a főszálon benne, akkor is min. 5 óra sztori contentet ad.
    + A Secrets of the Revolution DLC is jó (+3 nyomozás), az alapjátékba épül be szinte észrevételemül.
    + Érdekes húzás a kari fejlesztése méregdrága páncélokkal és rengeteg fegyóval. Nem mondanám rossznak, noha a gyengébb fegyókkal is könnyű vérengzést tartani továbbra is. Az erősebb fegyókkal, páncélokkal meg félisten vagy.
    + Szinten érdekes adalék, hogy egy picit a modernebb Párizst is beleszőtték a sztoriba és ott is lehet ténykedni egy keveset, (pl. Eiffel-tornyot mászni.)
    + Ritka de jópofák a menekülős, mozi-szerű részek, amikor időben kell lereagálnod pl. a terep viszonyait.

- Az egész játék meglehetősen súlytalan és ISZONYAT NAGY kihagyott ziccerek tömkelege!!! Arno egy tömeggyilkos. Szerintem 1000 enemyt megöltem vele és erre gyakran a játék kényszerít rá. Hogy a forradalmi Párizsból, ilyen küllemmel, ilyen látványvilággal, ilyen részletekkel csak azt sikerült kihozni, hogy gyűjtögess ládákból pénzt, szedegess fel kokárdákat, meg öld halomra a rossz arcokat az gyalázat. A főküldetések 95%-az, hogy ölj meg valakit! Ráadásul ha megtervezel egy fasza kis lopakodós ölést és mondjuk távolról ölsz, akkor a játék elvárja, hogy verekedd magad közvetlenül az áldozatod mellé és szúrd le, különben nem megy tovább a sztori! WTF???
    - A karakterek zöme is szinte csak egy villanás... nincs mélysége igazából semminek és senkinek, miközben egy rakat dolog jelen van, de szinte csak jelzés szinten.
    - Szigorúan TILOS! A gyűjtögetős szarokat összeszedni! Meg kell tanulni ignorálni ezeket, különben totálisan elcseszed magadnak az egész játékot! Irdatlan mennyiségű és zömében frusztráló helyekre tettek le semmit se érő szarokat. Aki ezeket mind össze akarja gyűjteni, az simán 1-1.5 napig csak ezzel foglalkozna, ami egyszerűen POKOL! Helyette a küldiket, nyomozásokat érdemes megcsinálni, bár előbbiek közül elég sok ötlettelen semmi. Szerintem a rejtvényes küldiket is ki kell hagyni, az ugyanis SZIMBÓLUMKERESÉS versikék alapján a bazi nagy Párizsban. Hamar válik ez inkább kínná, sem mint élvezetté.
    - Bugok. Day1 borzalmas volt, a játékosok háborogtak, teljesen jogosan. Rengeteget javítottak rajta, de még mindig van, bár már bőven elviselhető mennyiségben. (Pl.: gyalogos a lámpaoszlopon moonwalkol, karid beragad a falba, emiatt léphetsz is ki, enemy nem tudja, hogy mit reagáljon és fel alá futkos, etc.) Nem tudom a Ubi mit képzelt, hogy 1 év alatt 2 AC részt kitolnak és majd nem lesz semmi gond. Szerintem a fejlesztők a vérüket köpték az asztalra, hogy ez a 2 játék (Rogue + Unity) karácsony előtt megjelenjen. A koncepciót se értem amúgy... saját maguknak teremtettek versenytársat házon belül, ahelyett, hogy a Unity-t tolták volna még egy évvel és bugmentesítik, meg értékelhetőbb gameplayt tolnak bele.
    - Mert a gameplay az bizony gyakran ócska.
    - Eltűnt belőle a hajókázás + a csaták + hajó pimping.
    - Eltűnt belőle a felfedezés öröme, hiszen az, hogy Párizs egy újabb lefingott utcájába keveredsz be, az vajmi kevés.
    - Nincs lovaglás, lehet gyalog kajtatni mindenhová, amíg az összes fast travel pont fel nincs oldva. Aztán ha feloldod, akkor is gyakran kell 250-350m-t futni a célig. Iszonyú sok az ilyen "futok" a célig játékidő kitöltés. Zavaróan sok.
    - Nincs semmiféle crafting rendszer, holott folyamatos a loot, mindenféle lehetetlen tárgyat szedünk össze az ellenfelektől és persze vadászat sincs.
    - A nagy AC testvériség mánia, amit korábban toltak most elment coop irányba, ami oké, de aki single módban tolja annak hiányozhat a húzósabb helyeken a testvériség hívása/irányítása. Erre szolgál a Clubhouse, amiben 12. próbára se engedett nekem klubot létrehozni, ellenben csatlakozhattam volna egy csomó inaktívhoz. Egyértelmű, hogy ez a része a játéknak hamar kihalt.
    - Régen volt HQ fejlesztés is, most a kávéház kb. 1.5 óra után fullra van húzva, dob 3 küldit oszt' szevasz. És ebből a kávéház felújítós megoldásból van még kb. 5, melyek aztán folyamatosan termelik a lét, amit érthetetlen okokból egy szűkre méretezett kasszába gyűlik, amit zavaróan gyakran kézzel kell kiürítened, különben az újabb bevételek elvesznek a semmibe.
    - Nem túl acélos A.I. A lopakodós küldik zöme is lazán tömegmészárlásba torkollik, mert egyszerűen megteheted. Van, hogy egy szobában lenyomsz élesben 2 enemyt, a 3 méterrel arrébb levő, meg le se tojja. Ellenben rém idegesítő, hogy a "csendőrök" akkor is ellened vannak, hogy egy gyilkos éppen öl és te bebünteted.
    - Nem jó ezekbe a játékokba továbbra sem ez az agyatlan respawn!!! Kevesebb ellenfél kellene, de jóval nehezebbek. Mert néha 1 perc alatt 30 emberrel végzel, csak azért, hogy visszafelé u.a. a 30 ember dettó ugyan ott legyen és semmit nem kapsz érte, ez nem Dark Souls.
    - Szegény Totti (RIP), hogy védte anno ezt a játékot, hogy változott a harcrendszer, meg az irányítás, meg minden jobb lett. De ez NEM igaz! Egyedül a lopakodás LENNE használhatóbb, ha az irányítás nem lenne rossz. De az. Rengetegszer nem oda ugrik, nem azt csinálja a karid amit kéne és ez kritikus részeknél, nagyon gáz, hogy pl. be akarsz ugrani az ablakon, de inkább felmászik a ház oldalán, vagy a lámpára, közben meg 12-en hátba lőnek.
    - Nincs new game opció. Ha valamiért új játékot akarsz kezdeni, le kell törölnöd a játékállásod a 8. elrejtett könyvtárból, majd ki kell kapcsolnod a szinkronizációt a felhővel és csak így jön be újra a new game.

Rossz irány. Tudom, hogy a Syndicate dettó hasonló vonalon mozog, meg azt is, hogy az AC: Origins-al kiléptek ebből a vonalból. Számomra csak az az érthetetlen, hogy a Unity-Syndicate-et anno miért mondták sokan előrelépésnek??? Ez egészen egyszerűen nem igaz! Egy csomó dologban kevesebb/butább lett a játék, ráadásul kegyetlenül elkapkodták a kiadását.

6.5/10.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.12.07. 14:37:29
  • Dzsini
    nem élőholtak vannak (a link természetesen spoileres)
  • benőmenő
    Nyugtass meg spoilerben kérlek, hogy ebben is lesz a kötelező élő-holt darálás, amikor elfelejti tettetni a játék, hogy Tomb Raider. Azokat még a Rise-ban is élveztem.
    Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2019.12.07. 13:54:39
  • Tinman #308942
    Hamarosan kiderül :-)

Az rémlik viszont, hogy Imi meg még valaki a topikban szinte Day1 vette, nem kevés pénzért... na most hozzájuk képest mi többiek ezzel monthly base game-el, meg 3200 Ft-os SP-el kilopjuk kb. a fejlesztők szemét :-)
  • Dzsini
    És annál jóval több van benne, ráadásul szép, érdekes dolgok.
  • Tinman #308940
    Nekem teljes kontent kell, ha az +2 óra, akkor annyi. Nem érek rá évek múlva 2 óráért visszanézni, mert akkor majd éppen 3€ lesz. Szóval, én nem is biztattam senkit arra, hogy vegye meg a Season Pass-t, a saját fejem után megyek és tudom, ha nem vettem volna meg, cseszné a csőröm rendesen, hogy kimaradok 2 órányi TR tartalomból.
  • Rapid81
    Kérdésem volna. :)

RX590 vagy RX5700?

Árban bődületes különbség, viszont nem tervezek 4k játékot.

Valamint, hogy milyen márka ez az XFX? Én speciel sosem hallottam róla.
    Utoljára szerkesztette: Rapid81, 2019.12.07. 13:44:18
  • darkSectorxxx #308938
    Gratula.
  • Seth
    Jézus.Atya.Úr.Isten!! Mi a...?
  • Rony94
    Aki nagyon vallásos, annak van egy jó hírem.

I Am Jesus Christ
  • Rapid81
    Most a TR kapcsán elgondolkodtam, hogy 7 év után frissítenem kéne a konfigomat.
    Amiket kinéztem, AMD Ryzen 5 3600X proci, GIGABYTE B450M GAMING alaplappal és HyperX 16GB Predator DDR4 3200MHz memóriával. Vagy gondolkodom még az AMD Ryzen 7 1700-on, ami még olcsóbb is, mint az előbbi.
    Ezek most Iponnál 134k-ba fájnak. Ezzel nem is lenne gond, mert marhára ideje lenne az ápgrédnek és nem akarok pár évig hozzányúlni utána.
    Viszont, mondjátok meg, ha valamiről lemaradtam volna, de hogy a fittyfenében lehet az, hogy nem kapni egy jobbféle AMD VGA-t 150k alatt?!
    Utoljára szerkesztette: Rapid81, 2019.12.07. 12:43:23
  • Dzsini
    Itt a topicban is vannak olyanok, akiknek ~50 giga letöltése komoly megpróbáltatás lenne. Ez egy megoldás, még ha kissé kényelmetlen is.
  • zorrobomber
    Sok értelme van...
  • benőmenő
    Ciki, de mégis van külön csúszka. Úgy tűnik tényleg felvágta a vérnyomásomat, hogy nem láttam a két csúszkát alul. Nem véletlen van néma csend a TR-el kapcsolatban azóta is.
  • Rony94
    Ebben 7 (HÉT) darab DVD lemez van. Rendesen van súlya a doboznak. Tiszta 2000-es évek eleje feeling. :D
  • Evoluti0N
    Drakulálok. Meg nem tudom mondani, h mikor vettem legutóbb dobozos játékot PC-re. Amúgy jól sejtem, h PC-re még mindig DVD-n jelenik meg minden, mert a Bluray nem terjedt el a számítógépeken? Ez hány lemezt jelent az újabb játékok esetében, főleg egy Red Dead Redemption 2-nél? :D
  • Rapid81
    Havonta fizetek, szóval nem tudom, hogy az éves hogyan működik. Amikor felfüggesztem, arra a hónapra nem vonják a 12$-t.
  • benőmenő
    Hát ez bizony öreg hiba volt...
    2 óra alatt, ha 20 perc gameplay volt lehet sokat mondtam. Viszont ez valamilyen szempontból megoldás is, mert az irányítás valami cefet fos.
    2019-ben ott tartunk, hogy választani kell: vagy a kamerát tudod forgatni vagy a fegyverrel célozni. Mert ha célra tartasz kap egy nagyjából 10x-es szorzót az érzékenység. Nincs hozzá külön csúszka. Valamint mesterien ötvözi a program a TR rebootokra jellemző ordenáré láthatatlan falakat és a kamera kontrol elvételét az Underworld és az első Uncharted folyamatos libafoson csúszkálásával. Ja és még csak nem is néz ki olyan jól, mint a Rise.
    Ez nekem eddig 2/10, de csak azért mert az Angel of Darkness túl mélyre rakta a lécet.
    Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2019.12.07. 11:17:51
  • Xsillione #308927
    Hmm, 32-t toltam a listáról, 10-el egyet is értek, hogy itt a helye, a többi nem feltétlen, bár a Hotline Miami az egyetlen amire azt mondom, hogy nevetséges a felvetés is, hogy ilyen listán szerepel.
  • zorrobomber
    FTL bejött, Into the Breach már kevésbé. Minecraft szerintem is elfért volna, és bár necces, de a Subnautica is.
  • lalakov
    Ez a felfüggesztés hogy működik? Eltolódik egy hónappal az éves csomagod lejárata?
  • Rony94
    Meh...ez hogy a büdös francba került ide?
  • ToxiMaxi
    A Subset games elég jól áll ezen a listán mindkét eddig megjelent játékuk top 50-ben van :). Ahhoz képest, hogy ketten csinálják ez elég jó.
    Minecraft nálam befért volna az 50-be.
  • Rapid81
    Köszi, behúztam. Az éjszaka le is töltődött a játék. Végre ez is megvan. Első kettőt imádtam. :)
    Hónapok óta az egyetlen normális játék a Humble Monthly-ban. Fél év alatt 4 játékot aktiváltam belőle... Novemberre fel is függesztettem, mert nagyon gagyik voltak már a játékok.

Hotline Miami, mint legjobb játék? :D 10 perc után visítva töröltem. De olyan 80%-át adom a listának.
  • Evoluti0N
    Tizenötöt játszottam csak ebből.
  • zorrobomber
    Hmm, nyilván vannak benne olyan elemek amikkel nem értek egyet, sok amit még nem is próbáltam, és olyan ami hiányzik róla, de azért elég jó kis lista:
    The best games of the decade on PC

Akit csak a lista (az évtized top50 PC címe) érdekel:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mass Effect 2 (2010)
    Sid Meier’s Civilization 5 (2010)
    Fallout: New Vegas (2010)
    Portal 2 (2011)
    Skyrim (2011)
    FTL: Faster Than Light (2012)
    Hotline Miami (2012)
    Crusader Kings 2 (2012)
    XCOM Enemy Unknown (2012)
    Planetside 2 (2012)
    Counter-Strike: Global Offensive (2012)
    Spelunky (2013)
    Deadly Premonition (2013)
    Dota 2 (2013)
    Grand Theft Auto V (2013)
    Papers, Please (2013)
    Cataclysm DDA (2013)
    Bernband (2014)
    NEO Scavenger (2014)
    Nidhogg (2014)
    2:22am (2014)
    With Those We Love Alive (2014)
    Secret Habitat (2014)
    80 Days (2015)
    The Witcher 3 (2015)
    Metal Gear Solid 5 (2015)
    Undertale (2015)
    Cities Skylines (2015)
    Invisible, Inc. (2015)
    Dishonored 2 (2016)
    Doom (2016) (2016)
    Rimworld (2016)
    Devil Daggers (2016)
    Overwatch (2016)
    Factorio (2016)
    Divinity Original Sin 2 (2017)
    What Remains Of Edith Finch (2017)
    Slay The Spire (2017)
    The Norwood Suite (2017)
    Return of the Obra Dinn (2018)
    Yakuza 0 (2018)
    Star Traders: Frontiers (2018)
    Hitman 2 (2018)
    Into The Breach (2018)
    Football Manager (2018)
    Dark Souls Remastered (2018)
    Eliza (2019)
    Outer Wilds (2019)
    Apex Legends (2019)
    Ape Out (2019)

Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2019.12.06. 22:20:06
  • grebber
    Ezért nem cserélem a fosomat. Majd talán 4080Ti-re egyszer valamikor az talán 4K-ra alkalmas lesz. Bár ahogy az optimalizáció mint fogalom eltűnt a pc piacról mindig lesz olyan game ami nem fog futni semmin se értelmesen
  • Tinman #308918
    Ráadásul iszonyatosan, durván gépigényes! Jó... FHD-ban kevésbé, de azért ott is.

4k-ban RTX-el 24-32 FPS minden maxon, persze HDR-el :-D

4k RTX nélkül ~50 FPS minden maxon, HDR-el... 1-2 dolgot levéve ultráról szinte mindig 60, viszont vannak olyan részek, ahol még ilyenkor is droppolhat 56-ig, amit én nagyon is észreveszek.

Egy bő órán át finomhangoltam, de majd még visszatérek. Próbáltam kíváncsiságból FHD-ban, mindent maxra tolva, de hiába lett jó a frém, az összkép mégis rosszabb lett a 4k hiánya miatt! Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen sokat számít, ennyire látni fogom... konkrétan úgy szebb az összhatás, ha pár dologból lejjebb adok, de a felbontáshoz ragaszkodom.

Egy biztos. Ez 4k-ban fullra tolva RTX-en a földön levő összes PC-n 60 frém alatt van. Kemény ^^
  • grebber
    Én várok mivel a meglévőkkel sem játszok..szóval csak fölös költekezés lenne. Risenál is már mióta várok a fullos kiegre olcsón azóta se jön..Majd a következő résznél talán elengedik ezt is.
  • Tinman #308916
    Shadow of The Tomb Raider - Season Pass

9.21 €

Kupon (3%): WhizKey

Nyugodtan vehető, nem átverős, lehúzós cég! Igen, fullos lesz a játék, tutira, 1000%! :-)
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.12.06. 20:58:53
  • Tinman #308915
    Nem akarok már addig várni... tök jól elvoltam a 2013-assal, meg a Rise-al is. Nekem ez az Uncharted játékmenet nincs ellenemre. Régen elsokalltam a 4. része a mm pontos ugrásokat, ezzel én most már csak szórakozni akarok, meg mozi élményt, azt meg tudja :-)

Van hozzá honosítás is már, fullos... áldassék a nevük!
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.12.06. 20:57:00