311803
  • Anonymusxx
    Véletlenül valakinek nincs felesleges Division 1 goldja max 15 dolcsiért?
    Egész télen nem kapott akciót, szerintem így akarják rávenni az embereket, hogy a 2. résszel többen játszanak.
  • Tinman #309233
    OFF-ba válaszolok + Grebbernek is.
  • Dzsini
    Küldtem privátüzenet
  • grebber
    Ezzel kapcsolatban ugrott be ,már akartam kérdezni de kiment a fejemből.

Akinek van ismerőse vagy ismerős ismerőse és tud róla ,hogy van csontra ONLY elektromos autója (nem hibrid) és volt már akku cseréje az mennyibe kerül? Vagy erről lehet valahol találni valami "árlistát"... Mert most még megérné ilyen autót venni amíg ingyen lehet töltögetni. a benzin miatt szépen lehetne faragni a kocsi vételi árából...csak ha az akkucsere fel a kocsi árának akkor büdös életbe nem veszek olyat. Pedig ez lenne a célom. Ez itt off lehet a másik topikba válaszolni
  • Rapid81
    A gond ott van, hogy a takarékosabb eszközök előállítása jelentősebb több co2 terheléssel jár, mint a régi cuccoké. Ennek is utána kéne nézned. Még valami törvény is van rá, mint a CPU tranzisztorszám növekedésre a Moore-törvény. Az elektromos autó a gazdájánál már nem eszik sokat, mert bedugja a konnektorba és kész, de nézz utána, hogy csak az akkuk előállítása mekkora környezetterheléssel jár. Súgok, egy Tesla akkujainak (!) legyártása akkora terhelést ró a környezetre, amit egy komplett dízel autó legyártása és másfél évi használata! És azokat az akkukat időnként cserélni is kell! És akkor még nem beszéltem a tervezett elavulásról egy szót sem, hogy az új technikádnak van tervezett életciklusa, hogy utána vedd meg az újat. Közel sem olyan fekete és fehér ez a dolog, mint ahogy Te ezt itt lefestetted...
  • Tinman #309229
    Ez van, amikor nem beszélsz értelmezhetően. Nézd meg mit írtál:

"akinek bejön egy olyan játék, ami az elmúlt 30 napban a user-ek 98%-ának tetszett"

Semmilyen forrást nem jelöltél meg. Hol? Ki tudja... te tudod? Akkor biztosan mindenki tudja. Végig az Epic ingyenes címeiről ment a téma. Azt feltételeztem, hogy a Redditről, Gafról hozod az infót és ott olvasod, hogy reppenek a legyek majomtetemre... erre kiderül, hogy nem. Nem kéne most erre valamilyen ősi, fárasztó SG-s kártyát előhúznom?

Ó igen, a Steam-es értékelések. Az mindig jó téma. Kár, hogy n+1x a végére jártunk már, hogy mennyire hiteltelen. Maga az értékelési rendszer is ezer sebből vérzik, de a legfincsibb a 0.1 órás vélemény nyilvánítók, a 1.5 órás soha végig nem játszók... Ellenben én végig és folyamatosan a grafikát bíráltam, a gameplayt simán aláírom, hogy fasza.
  • Tinman #309228
    Kapaszkodj: Az első Ci7-es konfigon folyamatosan többet zabált, mint ez a mostani bármikor (off-ba tettem be fogyasztási eredményeket korábban). Ellenben ez a mostani gépem nyers számítási teljesítményben több, mint 3x gyorsabb.

A fejlődés minden téren rendkívül fontos. Nyilván energiával és környezetterheléssel jár. De nézd meg most mit szennyez egy full elektromos vonat, meg mit okádott ki magából 70 éve a szénnel működő. Nézd meg mennyit zabált benzinből (8-9L/100) és mennyire szennyezte a környezetünket a múlt évezredben kukázott 1500-as Ladánk és nézd meg most mennyire szennyezi a dízel(!), katalizátoros (4.5L/100) autóm a környezetünket. És ez csak az én lúzer szintemen van. 3 km-er odébb van olyan ismerősöm, aki majdnem 2 éve full elektromos autóval jár már, a háza tetején rogyásig van napelemekkel, passzív háza van és hőszivattyúval fűt.

A tv-m bár full maxra pörgetve (játék mód) többet fogyaszt, mint a régi, viszont dugig van eco móddal, így ha 3 percre felkelek mellőle már kevesebbet eszik, mint a régi és nagyon gyorsan még lejebb veszi a fényerőt, majd elmegy alukálni, amiből viszont villámgyorsan felébred.
  • zorrobomber
    Persze hogy nem... Tinman szerint az Ape Out steam értékelések azért pozitívak, mert ingyen kapták a játékot, ami tudtommal csak Epic-en volt ingyen osztogatva. Ez van amikor elfogynak az érvek...
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2019.12.27. 22:08:25
  • grebber
    Ez a kérdés komoly? Nem lehet

#309227: Ingyen kulcsot a fejlesztő is szórhat pont emiatt hogy + oljad a játékát cserébe...Rengetegen csinálják (pl a NeonCode magyar fejlesztője is ezt csinálta..) Ape Out esetében nem tudom mi volt (engem még annyira sem érdekel mint Tinmant)
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.12.27. 22:12:09
  • zorrobomber
    Jut eszembe, az Epic szarában osztogatott ingyen cucc regelhető steam-re is?

Apropó recycling... Pont ez a hozzáállás, hogy az ember képtelen lemondani a luxusról (folyton emelni kell a szintet, 2019 van helló...), hozza el majd az emberiség végét. Mert ugye azt tudjuk, hogy a 4K tévé, meg az évente új videokari az bőven a luxus kategória. Persze alapvetően az ipar tehet róla, nem közvetlenül te (meg én), de igazából be lehetne érni a sakkal is.
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2019.12.27. 22:05:56
  • Tinman #309224
    Alapvetően azzal is lehet, némi keveréssel jó komposztot készíteni, de kutyánk az van nekünk is. Szvsz bőven elég, ha az Ape Out, meg a "mester" másik förmedvényének papírjait bedobod valamikor... attól szerintem már jobban fog teremni idén az alma, mert az a fél A4-es oldalnyi firkálás a többi fának nyilván kevés lesz :-(
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.12.27. 21:51:06
  • zorrobomber
    Én csak a játékról tárgyalok... LVL 7-en járok
  • zorrobomber
    Nyilván kutyaszar (az van csak) :)
  • Tinman #309221
    Jöhet... ugyanis jelenleg fizetünk érte. Nyúl, disznó, csirke vagy marhatrágya?
  • Tinman #309220
    Te is tartod Szent János apostol ünnepét? Respect.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.12.27. 21:43:53
  • zorrobomber
    Megnézném mit szólnál ha bedobálnék egy kis ingyen szart az előkertetekbe :)
  • Rony94
    Ünepekkor is ezt kell?
  • Tinman #309217
    Tetszik nekik az ingyszar?

Próbáld meg, hogy ingyen elkezdesz osztogatni 19%-os hústartalmú műbeles virslit, majd figyeld meg a visszajelzéseket. A userek 98%-a áldani fogja érte a neved.

Oh egy zsebnéger... én is-én is!

• zorrobomber
    Ja, tényleg biztos igénytelen az, akinek bejön egy olyan játék, ami az elmúlt 30 napban a user-ek 98%-ának tetszett :) Még ha próbáltad volna, azt mondom oké, de hát tudjuk amit tudunk :)

Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2019.12.27. 18:36:04
  • Tinman #309215
    Nyugi durván átjön, hogy rémesen alacsonyak az elvárásaid :-/

Talán próbálj ki olyan grafikahuszár játékokat, amik jók is?
  • Xsillione #309214
    Akkor felteszem a grafikus haver meg a te ötleteid szép sorban adják az év játékait, melyik is amit neked köszönhetünk? Hadd tudjuk kiféle játékgyártó mesterrel van ám dolgunk.

Vagy csak nem megy át, hogy leszarjuk a grafikát, ha jó az ötlet és játékmenet. Sopánkodtál a minit esetében is, pedig azt is simán és élvezettel toltam végig, míg a csodás grafikahuszár játékok többségét ingyen sem kérem.
  • grebber
    Azért csak találtak a 12-be egy értelmeset is. Bár ez csak annak nincs meg akit nem érdekel bundlezott.
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.12.27. 18:08:14
  • Rony94
    Anno megvettem a Pokémon Let's Go Pikachu-t hülye módjára (nem olvastam utána milyen is valójában). Nagyon megbántam a vételt, de lecseréltem egy Zeldára. A Breath of the Wild példányomnak kellett egy pár. :D
  • Dzsini
    Hyper Light Drifter lett

holnapra koponyás szarvas sisak... - talán Shadow Tactics - Blades of the Shogun

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.12.27. 17:19:06
  • Voltan
    Sztem értette mindenki :)
  • Atisz #309209
    Kár, van amiért érdemes tartani, csakúgy mint Origin-t, Uplay-t és természetesen GOG-ot.
  • Atisz #309208
    Mondhatnám, hogy direkt írtam, de nem: az a '30-60-90 Hz' FPS akart lenni :)
  • Rony94
    Nincsen Epic accountom.
  • Tinman #309206
    Persze, hogy igényünk van a szebbre. Ezt az Ape Out-ot ha nekem adjátok, a grafikus haver olyan küllemet tol mellé az ötleteim alapján, hogy instant hall of fame. A "játékodra dinamikusan reagáló zene" a játék egyik szerves része. A játék elemekből épül fel. A legjobb összhatás érdekében a vizuális eszköztárat is fel kell használni... vagy eladni fú, de egyedi grafként és még spóroltunk is a grafikus órabérén. Érthető. Csak én nem nyelem be.
  • Tinman #309205
    A játékok nem egészen moshatók össze egy kamaradrámával, hiszen előbbinél a kezdetek óta a vizualitás iszonyú fontos tényező. Amióta játékok léteznek, azóta törekszik a szakma arra, hogy minél inkább kényeztesse a szemet is, ne csak az ujjakat.

Totál egyetértek veled: A gameplay a legfontosabb! De ott kell, hogy legyen a fontossági listán a küllem is.

A Shadowground külleme és az Ape Out ötletei egybegyúrva... már tolnám is.

Owlboy. Vajon abba miért nem kötök bele? Hát mert az igényes, hiába pixel graf, abban csodás.

A frusztrációm továbbá még onnan jön, hogy én ezzel az Ape Out-tal sem tudok játszani soha, mert egyszerűen nem fér bele a sok igényesebb cím mellé. Mondhatnám, hogy kézi konzolon elmegy kategória, de baz... Nintendo Switch. Igen, ez mozgásban Switch-en ilyen!

• Rapid81
    "egy indie játék. 2-3 ember dolgozott rajta összesen"

Az Enola-t egyetlen ember készítette...

És van még pár játéka, amik közül egy sem pixelháborús...
    Utoljára szerkesztette: Rapid81, 2019.12.27. 11:11:43
  • Atisz #309203
    Persze, hogy független, a Party Hard baromira tetszett a semmilyen grafika ellenére is. DE mennyivel jobb lehetett volna egy normális(abban kinéző) grafikus motorral. A karakteranimációkkal mondjuk nem volt gondom, sőt kifejezetten tetszettek a különböző figurák táncmozdulatai :)

Engem egyébként a képfrissítés 30-60-90 Hz hagy hidegen, 30 felett nekem minden jó.
  • Atisz #309202
    Tudom.
  • wantonly
    Igen, pixel artban is lehet nagyon szép dolgokat alkotni.
  • Atisz #309200
    Akkor az Epic-en remélem behúztad.

De attól még lehet egy színesebb, pofásabb grafikát alátenni. Én nemrég tettem kívánságlistára a Hedon-t és baromira sajnálom, hogy nem sikerült egy normális alappal elkészíteni, miért a Zdoom v.xy-ra kellett építkezni...
  • Xsillione #309199
    Az egymás hergelését nehéz megérteni, tudjuk és elfogadjuk, hogy a játékosok többsége pixelvadász, ha nem talál eleget belőle, akkor szar a játék, mindentől független. Hiába az idei év 10 legjobb ötletéből az egyik, nekik az ape out szar (megvalósítás már legjobb esetben is közepes, a játékodra dinamikuan reagáló zene, erősen kárpótól a pixelek hiányáért), számukra ez nem elfogadható, inkább hozzák a shadowgroundsot, ami tényleg szép (szebb), már a képék alapján, mert ennél tovább a klón klónja játék nem jutott nálam sem most, sem amikor kijött. Szerencsére van fejlesztő mindkét tábornak, igen, kicsit zavaró, hogy az indie vonal ötleteit általában a nagyok valósítják meg 2-5-10 év lemaradással és sokkal több pixellel és akkor minden pixelvadász leborul a fene nagy ötlet előtt, hiszen ilyet még nem láttak.
  • Atisz #309198
    Szerintem mindenhol üssön meg egy szintet a grafika. És igen vannak kategóriák, ahol nem számít annyira a grafika (mint pl. egy Party Hard). Valamint az is fontos, hogy van-e stílusa, nem egyszerűen csak odaszórtak valami 'pixel art'-ot.
  • zorrobomber
    De most akkor szerinted tényleg nem kellenek egy szobában játszódó kamaradrámák se? Ők is kalapozzanak CGI-re, hogy legyen X szárnyú a The Man from Earth-ben? Betetted a Shadowgrounds-ot, ami a fantáziátlanság csimborasszója? Ha azt gondolod hogy a két játék felcserélhető, akkor baromi tévúton jársz, ráadásul úgy, hogy ki sem próbálod. Ne haragudj, de így teljesen invalid, bármit is írsz (azon túl hogy szerinted szar a graf, ezt bárki meg tudja ítélni mondjuk videóból).
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2019.12.27. 08:25:30
  • Tinman #309196
    Előre leszögezem, hogy az ellenséges érzelmeim nem nektek szólnak, hanem ezeknek a moslékoknak.

Ó igen... az 1-2-3 ember csinálta "védelem" kártya. Tehát, ha én építek egy házat egyedül 15 év alatt, ami egy penészes, beázós, mindenhol zárlatos, szoruló ajtós, ablakos putri lesz, akkor az védhető azzal, hogy de hát egyedül csinálta? Ahelyett, hogy szólt volna egy brigádnak, akik az amúgy korrekt ötletből csinálnak egy szép modern jól működő házat 6 hónap alatt.

A probléma az, mint a legtöbb nograf indie játékkal: Adott egy ötlet. Pipa. Nem adott hozzá a technikai feltétel. Mit teszünk ilyenkor? Kalapolunk! Van erre 4323423. mód, hogy lehet annyi pénzt összeszedni, hogy az a játék úgy nézzen ki 2019-ben, hogy azt ember elé lehessen tenni.

Ez egy topdown "shooter". Nem véletlenül tettem be a 14 éves Shadowgrounds-t. A gaming industry ebben műfajban már rég meghaladta ezt a szintet, még akkor is, ha vannak ilyen próbálkozók, akik rendre összemaszatolják nekem a monitorom.

Ó igen... a sok "V". Az megint egy csodás állat. Jó, hogy a 34 éves Super Mario Bros-t hozod fel példának, az ugyanis gyermekkorom meghatározó játéka volt, végig is vittem kölyökként. Egy csoda volt. És némmá' mit tud még:

34 éves játék:

9 éves játék:

Hát mondjuk azt tudja, hogy iszonyat jól nézett ki, sőt még ma is jó ránézni! És akkor nézd meg a moslék VVVVVV-t. Egy hányadék. C64-en az ELSŐ platformer próbálkozások szintjét hozza, ami amatőr programozók követtek el! Ez stílus? Ez egy szarrakás. Vállalhatatlan undormány, ami már 1990-ben is rohadt kínos lett volna!

A Hotline Miami egy fokkal értékelhetőbb, bár ott is meghalt a grafikus... illetve elvették a pénzét, megerőszakolták és belökték egy feneketlen kút mélyére. Aztán elkészült a Kör.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.12.27. 08:13:20
  • Tinman #309195
    Ha feltalálják az időgépet, elém teszed ezt 10 éves koromban, amikor is passzolt az akkori érához, akkor feltétlenül megtörténik :-)