Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TBTPumpa
Tomb Raider Underworld-bõl max Xbox-ra lenne Game of the Year kiadás.
Az ahhoz készült DLC-k nem jelentek meg PC-re és PS3-ra sem.
Xbox exkluzivitás mindenek felett! <#idiota>

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

genndy
Mondjuk ha nem kell minden DLC, és ezért nem akarsz GOTY-t venni (mert akkor simán automatikusan kap(hat)od (és aktiválva lesz) az is, ami nem kell. DLC-t meg hamarabb akcióznak, mint GOTY-t, tehát elõbb játszhatsz azért.
Border 2-vel most pont így vagyok. Alapjáték kellett, Manci kellett - volt akció, megvettem, játszok. A DLC-ken viszont erõsen gondolkozom, egyelõre elég volt a játékból (34 óra, 35. szint, minden küldi kész Normalon), és nem érzem hogy olyan sokat adnának. GOTY viszont? Kanyarban sincs. Majd most jön még csak az SP2. Pfhejj. (bocs Imy)

wesker : akciós játékra gondolsz? Semmi. Csak a szokásos off dumaparti 😄

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

DarkSector
Kivéve az RDR.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Csak én hergelem itt a jónépet a DLC-kkel kapcsolatos véleményemmel. XD

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Nyilván! Ez egyébként jó stratégia, de ugye így is támogatjuk a rendszert. De ha olcsón tudsz így akár Goty tartalmat is összehozni, akkor miért ne?

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Nem fûzök hozzá semmit! Véleményem leírtam. Innentõl azt gondoltok, amit akartok.

wesker24
Látom elvagytok van értelme visszaolvasni több mint 200+ hsz-t ? 😄
Tinman
Nem csalódtam ;-)

Bõvebbet késõbb!

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Asura's Wrath-bõl van GOTY?
Tomb Raider Underworld-bõl?
Sok példa van még...

Szemetek, rohattak', köcsög kapitalisták!

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

IMYke2.0.0.0
Grafó: jó. Játékélmény?

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Vegyen alapjátékot és tiszta a dolog. Így meg ferde szemmel tekintek rá. Részletek a kisregényben alant.

Tinman
Indiegamestand - PID update

NYOLC levélváltás után felfogták mi a gondom, már kínjukba jelszót is változtattak velem -nyilván szart sem ért- mire végre megküldték a kódot.

PID steam-re aktiválva. Fájnöli!

1.2 GB hely kell neki. Woooohoo ^^

Tízer':

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

genndy
Annyit lehet még 'trükközni', hogy nem 0-day veszi meg az ember a (szinte mindig) túlárazott, drága DLC-t, hanem akcióban, mondjuk féláron. Ettõl még persze megveszi.

Egyáltalán nem hülyeség. Ilyenekbõl születhetnek akár klasszikusok is és ahogy mondtad is nyomott áron veszed. Jól jársz mindenképp szerintem.

Én nagy jövõt látok a Kickstarterben. Persze ott is lesz tuti csalódást okozó cím ezt sem kétlem.

IMYke2.0.0.0
Én IDE HDD-rõl is küldöm ám a BD-rippeket. Némelyik 20+ MBites.
Ja, igen - a 80 GB-os Seagate hordozhatómról beszélek.

SATA2-s HDD-ken meg akár egyszerre 3 BD-rip-et is szaggatás mentesen futtatok itt és otthon is: MediaPlayer CHC-vel, KMPlayerrel.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Akkor ezek szerint elég jól megragadtam írásommal a lényeget. Egyszer végigjátszós játékoknál nem nehéz DLC ellenesnek lennni.Kedvenceknél viszont nem sajnálja az ember a pénzt DLC-re. Pont ezért tud sikeres lenni ez az üzleti modell, mert mindenkinek megvan a kedvence. Fõleg megjelenéskor tud az emberrel elszaladni a ló a hype hevében.

IMYke2.0.0.0
Én bevallom: DLC-kurva lettem.
Ha tudom, hogy a megvenni kívánt játékhoz van(nak) DLC(-k), akkor megnézem, mik azok. S ha kellenek, érdekelnek, bizony megveszem.
Ne szívatom meg magam azzal, hogy esetleg késõbb érdekelni kezd egy kivágott/direkt kihagyott/vagy élvezeti faktornak betoldott tartalom, és nekem nincs meg.
S ha akcióban tudom venni az adott játékhoz, netán csomagban, akkor még jóllakott óvodás pofit is vágok hozzá .

Szóval, "láupáncélt" önmagában utálom.
Kedvenc játékhoz: kell - anélkül szart se ér, ha leakciózzák. Ez van. Sõt, DLC nélkül nem is veszem meg.
Lásd: Mafia II.

Botond
Nincs igazad. A GOTY vásárlás a legjobb válasz a dlc-kre. Nem veszed meg darabokban a játékot, csak egyben, amikor kész. És abban is igaza van, hogy minden normális ember utálja a dlc-ket a lenyúlás miatt, és amiatt is, hogy a jó ég tudja mikor lesz teljes így a várva várt cím...
genndy
Akkor bizony tényleg kevés lesz a 60 GB.
Nem lehet hogy a filmes vinyód csak töredezett? Vagy éppen kezd meghalni? 50 GB-s BD-ket nézek winchesterrõl, és nem akadozik. Akkor a BD-ripnek se kéne.

Rapid81
Sosem használtam VLC-t, mert az egy fos, minden szempontból. MPC-HC-t használok kb. a 20-as évek óta.

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

Rapid81
Ha szar a vinyó és nem tudja megfelelõ sebességgel olvasni róla az adatot, akkor lehet nekem a világ legjobb procija, akkor sem lesz jobb. Az meg a másik, hogy AM2+ procit már nem lehet kapni, tehát akkor alaplap és memória is cserés, az meg egy kész vagyon...

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

Tinman
Vagy ne fos VLC-t használjon, hanem olyan playert amelyiknek van normális DXVA2 supportja. Splashpro, XBMC, K-Lite + MPHC.

Botond
Ez egy eredeti C64 játék. EA cím. Hatalmas királyság! 😊
Tinman
Ahhoz rémesen drága!

Egy teljesen átlag sata, de még egy IDE vinyó is jó erre a célra. Valami más lesz ott a gond...

Fpocok
Add el procid, rakd hozzá a pénzt, amiért ssdt akarsz venni és vegyél jobb procit. Azon is jobban megy a filmezés. Nem szaggatna.

Parasite Eve 2, best game EVER!

IMYke2.0.0.0
SATA2 HDD is elég ahhoz. SSD filmek fel-lemásolgatásához, arról nézegetéshez még luxus kategória.

Goty-ban benne vannak azok a DLC-k ami ellen te állandóan felszólalsz. Ha nem kellenének neked ezek a tartalmak, akkor nem goty-t vennél, hanem sima kiadát (merthogy amikor már van Goty, akkor még ugyanúgy alapot is tudsz venni általában). Mivel érdekelnek a DLC-k,de pénzt nem adsz értük, ezért feltételezem ez azért van, mert sokkalod az árukat, ergó nincs rá kereted. Ha olcsón kapod egyben persze, akkor érdekel rögtön, akkor miért nem sima kiadást veszel?

Általában sztori DLC-k se olyan fontosak, hogy pénzt adj értük, hacsak nem vagy rajongó. És nem tudom hányadszorra ismétlem már a DLC nemléte nem von le általában a játék minõségébõl semmit. DLC tartalmak nagy része bagatel apróság. Ezért nem is értem, hogy mit sírsz itt össze az árukon? Lófaszt se vesztesz vele ha nem veszed meg. Ha meg annyira kell úgyis kipengetsz érte akármennyi összeget, amit a pénztárcád elbír.

Nem tudtam, hogy neked millióid vannak a bankban és nem okoz(na) gondot DLC-t venni (ha ez így van még inkább képmutatásnak érzem a felháborodásodat a témában). Akkor te valószínûleg erõsen kilógsz a sorból, ugyanis az itteni tagok nagy része márpedig a csóró kategóriába tartozik. Senkinek sem apuci és anyuci adja a pénzt játékra, hanem bizony keményen meghúzzák a nadrágszíjat, hogy játékot vagy DLC-t vegyenek a megkeresett munkabérükbõl, egyéb jövedelmükbõl.

Már itt tartunk basszus, hogy szitokszó a csóró (maximum a sznoboknak az én szemembe például nem az)? Komolyan mondom én kérek elnézést.

Lehet itt papolni kérem szépen, hogy DLC így, DLC úgy innen biztos vagyok benne, hogy mindenki vett már DLC-t (Tinman Darksouls-hoz, Imy, Saints Row-hoz, többiek meg bármi máshoz). Innentõl kezdve meg nagy pofával hangoztatni, hogy nem támogatom a rendszert, mert szar kapitalista kizsákmányoló árazása van a DLC-knek (tényleg drágák ezt nem vitatom, de nem tart senki pisztolyt a fejedhez, hogy megvedd) színtiszta képmutatás a szememben! Egyszerûsítve utálom a DLC-t, de ha kedvenc játékomról van szó, akkor mégiscsak jó. Ez a vizet prédikálok, de bort iszok tipikus esete.

Remélem sikerült megvilágítanom, hogy mi is a gondom az érveiddel!

Mielõtt jönnél, hogy márpedig az kivágott tartalom. Némely esetben lehet, másokban nem lehet. Ez a tényen nem változtat, hogy a népek két pofára kajálják, fõleg annak fényében amit fentebb írtam (kedvenc játékom, ergó minden tartalom érdekel, ergó leszarom mennyibe kerül úgyis megveszem... Ugye, hogy ismerõs kedves kollégák a szituáció!). Könnyû a "jöhet a következõ" típusú játékoknál hangoztatni és mellett verni, hogy márpedig én nem támogatom a DLC rendszert. Az nem nagy teljesítmény!

Rapid81
Én programozok (Delphi 2007), fordítok, képet szerkesztek, meg szinte mindent, amit egy PC tud. 😊

Rapid81
Nem tárolni, csak megtekintéskor arról nyomni.

genndy
Picit lassabb lesz az indulás. Na és? Az a lényeg, ahogy ami fut és használja a HDD-t, azt gyorsítsd. És az a Windows, illetve az éppen futó program (ha játék, akkor az, ha az Ableton, akkor az, ha fejlesztõprogram, akkor az).

Imy: a hsz-em második fele pont a te esetedre vonatkozott. A 1. fele inkább Rapidnak, mert nem tudom, õ mit is használna pontosan.

Rapid81
Nekem van 8"-os floppylemezem. Sajnos meghajtót még nem tudtam hozzá szerezni. 😊 Meg van dual procis Pentium Pro lapom, procikkal együtt. Meg elsõ generációs Pentium procim. Meg bontatlan 286-os koprocim és hasonlók. Egy 5.25"-os floppy az még mindenhol van zsákszám. 😊

Tinman
Pontosan.

De Imi magyarításokat készít neki azért nagy a helyigénye, Rapid meg filmeket akar rajta tárolni, ami szerintem kész gazdasági öngyilkosság.

IMYke2.0.0.0
Ez 2013.04.05-i állapot -akkor készítettem WhereIsIt-tel a gépemrõl, hogy itt, a könyvtárban tudjam, otthon mi van meg.
A C meghajtó méretére, és a szabad helyre hívnám fel a figyelmet:

Nem, nem: a C-n csakis a Windows, és a progik vannak.

Botond
Ja, btw tegnap voltam egy 90es évek retro buliban, ahol ilyen volt az egyik srácnál. Ha már eredeti játék topik. 😊
IMYke2.0.0.0
Nem gyõzöm írni (tettem korábban is): a PC-mmel játszom, fordítok, filmezek, zenét-filmet szerkesztek.

Ha vennék SSD-t, akkor csakis az Abletonnak kellene róla 20+ GB hely...
S mivel nem 1 játék 1-szerre, hanem játék, fordítások, kipróbálás folyik a gépen, így a 60 GB nevetségesen kevés lenne, a 128 ippeg, de a jelenlegi állapotot figyelembe véve, még a 256 GB is necces.

Ha SSD-t vennék, nem dísznek, Windows 7 gyorsításnak 😊

Rapid81
Ha a programokat máshová rakom, akkor mi értelme az SD-nek? Windows rakat programot betölt induláskor...

genndy
Nem igaz, ugyanis elég lehet: HA csak játékra használod a gépet, akkor a Windowsnak + 2-3 aktuális játéknak elég, az összes többi program lehet másik partíción (vinyón).
Ha dolgozol is a géppel / nem csak a játék a hobbid, akkor nyilván a programokat is érdemes az SSD-re rakni - ekkor tényleg kevés lehet már a 60 GB, de a 128-nak azért elégnek kell lennie.

Rapid81
Régi szép idõk, mikor elvoltam egyetlen 360KB-os floppy-n. 😊 Meg utána mekkora hatalmas betölthetetlen helynek tûnt a 40MB, majd utána még durvább érzés volt a 850MB. 😊

IMYke2.0.0.0
"A 60GB nagyon kevés..."

Én ezt már régóta szajkózom.
128 GB-s Windows partíciónak szánt SSD és szûkösen meglennék.

Rapid81
Kikukáztam a rendszert. Kiürítettem a temp-eket, meg leszedtem pár dolgot (pl Crysis 3 MP Alpha, amit a drága Origin alapból kérdés nélkül a C-re rakott) és jelenleg 50GB adat van a C-n. Egy 60GB-os SSD esetén maradna szûk 10GB hely, amire egyetlen FHD film sem fér föl vagy komolyabb játék. A 60GB nagyon kevés...

Tinman
Filmeknek SSD? Az rémesen drága út. Nyilván ha tehetném én is mindent ilyenen szeretnék gyorsan, zökkenõmentesen elérni, de ez nem megoldható.

Az 1080 nekem USB 2.0-án egy külsõ 5400rpm-es HDD-rõl is teljesen zökkenõmentesen megy 24 fps-el, framedrop nélkül.

~35 Mbps/sec-el olvasok róla USB 2.0-án! Ráadásul ez egy leselejtezett noti HDD 16 db. bad sectorral, persze elkülönítve. Milyen bitrátával vannak kódolva az 1080p mkv-k? Legjobb esetben is 20-22 Mbps. Bõven belefér.

Biztos, hogy nem mással lesz ott a gond? Persze lehet a vinyód is már ennyire haldokló/lassú az tény!

IMYke2.0.0.0
A bohózat frenetikus 😊

//Közbeszerzés 90%-ban lopás. Szerintem.

TBTPumpa
Errõl a 6 milliós géprõl eszembe jut egy sztori.
Anno az egyik suliban pont volt ilyen gépfejlesztési dolog. A suli kapott 20 millió támogatást új számítógépekre. 20 gépet is vettek, tehát 1 számítógép 1 millió forintba került papíron.
Nah, amikor elkezdtünk dolgozni azokon a gépeken megfogalmazódott bennem egy gondolat. Konkrétabban az, hogy az akkori saját gépem mérföldekkel gyorsabb volt, mint az a sulis gép. Megnéztem az egyik számítógép konfigurációit és csodálkoztam, hogy mi kerül ebbe 1 millió forintba.
Hát durván 100 000 Ft-ból dobhatták össze azt a gépet. Memória is annyi volt benne, hogy épphogy elfutott rajta a Windows 7 Pro verziója. (Néha iszonyúan belassult és szabályosan akadozott.)
Kíváncsi lennék az a 900 000 Ft hova tûnt el, mert hogy az nem erre a gépre ment el, az is biztos. Gondolom valahova elszámlázták maguknak a fejesek. A papír mindent elbír.
Egymillió forintos gép... Egy ilyen árú gépnek már reccenésmentesen mennie kéne a Crysis 3-nak is. És a nyakamat rá, hogy azon a gépen elindítani sem lehetett volna a Crysis 3-at, nemhogy játszani vele...

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Ha valaki olcsón vásárol GotY-t vagy Goldot vagy egyéb hasonlót, az éppen arra szavaz, hogy nem veszi meg külön a DLC-ket, sem "megvágott" alapjátékot, hanem csak a teljeset.
IMYke2.0.0.0
Én az SSD-ket nagyranõtt pendrive-oknak csúfoltam nemrég haverrel beszélgetéskor, amikor a közelgõ gépfejlesztésérõl mesélt, és megkérdezte, mennyibe kerül a legolcsóbb SSD.
Mert ugye, a pendrive is elhasználódik - sokkal gyorsabban, mint egy HDD.

Rapid81
Na, én ilyeneket akarok hallani. 😊 Ezért kérdezõsködöm itt a típusok, meg satöbbi után. 😊

Tinman
- Corsair SSD 30 GB elsõ szériás NOVA -> 19%-ig heti rendszerességgel kondíció romlás

- OCZ Vertex 60GB elsõ szériából -> egyik napról a másikra MINDEN eltûnt róla, mintha soha nem is lett volan rajta semmi

- Corsair Force 120 GB nem elsõ széria, 2 db -> nem volt egyszer csak bootolható, aztán 1-1.5 hónap múlva BIOS sem ismerte már fel

Semmit nem akarok ezzel mondani, csak leírtam, hogy egyelõre mi így állunk. Ez nem rossz arány, de tekintve, hogy Kingstonból és Intelbõl zéró darabbal volt gond......

IMYke2.0.0.0
Ha csilliárdossá lennék, elsõ dolgom lenne alsó hangon egy 6 milliós gépet összerakni - az meg ugye nem szoronghatna egy MIDI házban 😊
Persze, a kisujjam belelóg, és felébredek.
Pórnépnek meg MIDI ATX ház jut, mint nekem 😊

Rapid81
Szervert akarsz építeni? Ez ránézésre szerintem szerverház. 😊

Rapid81
Nem csupán játék miatt szeretnék ilyet venni. Meg amúgy is 2 játék már sokszor 30GB. Hanem filmek miatt is. A jelenlegi vinyóm sokszor szenved egy 1080p filmmel és meg-megakad miatta, mert lassan olvas. Egy rendes minõségû 1080p videó 15GB... Jelenleg a rendszerpartíción 74GB cucc van.