311803
  • Rony94
    Na tessék, csak aludni kellett rá egy napot. Mai nap sikeresen kijátszottam az első Super Mario Brothers-t. Tudtommal a 2 és a 3 már fejlődött irányíthatóság és nehézség terén is. Kíváncsian várom. Az 1-el még kiskoromban játszottam, de az 2-3, illetve az összes azutáni Mario játékok számomra kimaradtak. Sosem volt SNES-em, nem volt se N64-em, se Gamecube-om. Wii-m, meg DS-em meg főleg nem.
  • Árnyvadász
    Esetleg ez hasznos kis olvasni való lehet, legalábbis nekem az volt:

Sekiro beszámoló - angolul

Főleg úgy, hogy megjelenés előtt nem fognak kijönni beszámolók, értékelések. Mondjuk érdekes módon mégis engedték a fentit.
  • Tinman #305708
    Én is így tudom... na de majd a srácok itt jól beszámolnak nekünk nemsokára, hogy milyen a csúcson találkozni ezzel a stílussal.
  • Tinman #305707
    Természetesen lehet. Én vagyok az a marha ebben a játékban, aki halomra hányja a mobokat, majd leesik a szakadékba :-D

Az ottani boss már megfeküdt d.u. Az összes elixírem elment, és 2 mm életcsíkom maradt, de elmondhatom, hogy elsőre levertem.
  • jarlaxxe
    Akik játszottak a Sekiro demojával szinte mind azt mondták, hogy nehezebb volt játszani vele mint egy souls játékkal...persze a From aztán megmagyarázta, hogy csak azért mert mindenki ugy akart játszani vele mint az elözö játékaikkal pedig az itt nagyon nem válik majd be.

• ImpStephAug
    Tinman az lehet akkor hogy a Niohban a te kariddal találkoztam revenantkènt a bányában aránylag az elején?
  • Tinman #305704
    Tessék elhinni, hogy nevetve meg lehet csinálni Ki Pulse nélkül. :-) A stamina töltődik szépen magától is, csak menj távolabb a zűrtől.

A Sekiro-ban komoly gondban lesznek sokan a parry miatt... a posture rendszer célja egy harcban ugyanis az, hogy az ellenfél megtántorodjon és a végső csapást be tudd vinni... de ez rád is érvényes lesz. Ezt a posture értéket különféle támadásokkal tudod egyre lejjebb vinni. Na most nem bántásból, de ha itt gond a stamina managment, akkor ott a posture managment lesz gond, a parry-ről nem is beszélve, ami ugye a másodperc feléig nyitva hagyott rés, amikor is hárítasz és egy füst alatt visszatámadsz.

A Nioh-ban is lehet dodge-olni, sőt kötelező. Ráadásul jobban is működik a dodge, mint pl. DaS-ban. A Nioh-ban miért nem lehet tervezni? :-) Gyakran van, hogy kifeszítem az íjat, zoomolok és átnézem az utamat, hogy merre menjek, mire figyeljek. Ráadásul később van olyan spirit is, ami a kis minimapon előre jelzi, hogy merre van az ellenfél, ez pl. iszonyat nagy könnyítés... éppen azért, mert jól tudsz tervezni általa.

A Nioh-ban is van stealth kill és természetesen lopakodás is! A backstab-et nagyon hamar feloldhatod a skillek közül!

Ja amúgy a kezdetek óta a nehéz és lassú AXE-el tolom... ha azzal nem gond a bossokat leverni, akkor neked könnyebb kell legyen karddal? Vagy mégsem? Pont azért választottam a fejszét, mert oltári nagyot sebez, ha betalál... én "ritkán" ütök, de ha betalál az nagyon kellemetlen szokott nekik lenni. Már pedig ez a játék úgyis arról szól, hogy vadászod a "réseket a pajzson".

A DaS 3 nekem sajnos kismillió ok miatt nem jött be. 1x letoltam, azóta is felé se szagoltam, a DLC-ket is megvettem, de azt se tudom eszik-e vagy isszák.

Nagyon meg vagyok lepődve, hogy a Sekiro-t többen is egy könnyedebb játéknak gondolják... lesz itt k. anyázás, van egy olyan érzésem. From játék. Sose arról voltak híresek, hogy a játékaik annyira barátságosak lettek volna. Na mindegy, ti tudjátok. Majd én is tolom, kb. 1 év múlva.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.03.15. 18:49:06
  • Árnyvadász
    Hidd el én is sajnálom nagyon. Úgy csináltam ahogy írtad. Igazából rájöttem mit kell egy idő után, de nagyjából a fele, néha picit több életerejét tudtam leverni. Aztán megölt, mert elfogyott mindenem és mikor a staminám nagyon lement kaptam egy halálos csapást. Tudom persze a staminát is újra fel lehet tölteni, rögtön ütések után, de nem könnyű mindenre egyszerre figyelni.

Sekiro-tól félek, de talán ott az ment meg, hogy egyrészt nem lesz benne stamina, nincs ami elfogyjon, lehet doge-olni, amíg bírja az újjam, másrészről lehet benne tervezni. Magasabb helyekről megtervezni az útvonalakat, kifigyelni az őröket és ha kell, csendben ninja módjára egy szúrással eltenni láb alól őket.

A boss-ok amiket videókban láttam, persze ott sem kíméletesek, de nem tűntek legyőzhetetlennek. Az új harcrendszer pedig lehet jobban fog feküdni, a hárításban, elég jó vagyok, más játékokban is, meg jók a reflexeim is.

Ha mégse menne, akkor vagy refund lesz, volt már példa, hogy a Steam-en elbíráltak nekem egy 5 órás játékidővel rendelkező kérelmemet, vagy ha valamilyen módon lesz warez, akkor egy próbát teszek azzal, aztán ha úgy látom megy, akkor megveszem, de attól tartok várni kell a törtre és én nem fogom kibírni.

Egyébként miután letöröltem a Nioh-ot, feltettem a Dark Soul 3-at. Mondom mindegy minden alapon, akkor Sekiro-ig ez jó lesz. 10 perc után ment az uninstall. :D Borzalmas menürendszer, Nioh után halál gagyi harcrendszer, 21:9 hiánya (Nioh sem támogatja teljesen, de legalább teljes képernyőn tudtam játszani, nem fostos kerettel.) A lelkeket levertem, semmi kihívás, unalmas is volt, aztán kihúztam a kardot a nagyobb fasziból és ellene már nem volt esélyem. Visszatett a pálya elejére, ott meg azt mondtam: Folytassa anyád.

Szóval majd Sekiro.

A hosszú hétvégén meg befejezem a DMC 5-öt.
    Utoljára szerkesztette: Árnyvadász, 2019.03.15. 18:31:33
  • Tinman #305702
    Már, hogy a nyomi
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    démon a 2 db. vasgolyóval a hajó belsejében?

Írtam, hogy a legtöbb ellenfélnél hagyd, hadd tombolja ki magát... addig elmész, elugrálsz, ha kell védekezel és figyeled mikor van rés, amikor támadhatsz. Nem kell 2323 db. ütést ilyenkor bevinni. Jellemzően 2 belefér, de azonnal el kell onnan takarodnod. Nyilván vannak támadások, melyeket felejtős hárítani, evadelni kell... ehhez meg mondanom sem kell, nem árt a könnyebb páncél. Lesz később olyan boss samurai, akinél ez a rés iszonyú kicsi és a 2 ütés, az inkább fél lesz... chipdmgelni fogod lefelé, mert bedarál, meg one hit killel pillanatok alatt.

De az ugye megvan, hogy ha ez nehéz volt neked, akkor a Sekiro-t nem biztos, hogy teljes áron kéne venned, Day1? Mert, hogy ezt a nehézséget szorozd meg 3-al...

Imi is tök jó, hogy lelkes, de azért rögtön az MMA legkeményebb harcosával kiállni, csak azért mert a lakótelepi sánta Lacikát levertétek, még nem biztos, hogy jó ötlet.

Az imént buktam el 60.000 lelket, de úgy, hogy végig perfektül csináltam egy pályát, max elixir... kb. 1 órája játszottam. Beálltam 2 láda mögé, íjász meg átlőtt a 2 ládán és a lövéstől belezuhantam a vízbe. Quit. Majd holnap folyt köv.
  • Árnyvadász
    Rajtam meg kifogott az első boss. Egyszerűen nem tudok erre több időt szakítani. Sajnálom pedig. És ugye hiába, ha mégis menne jön a második, harmadik stb. Tényleg jó lenne gyereknek lenni. Akkor ott ülnék előtte egész nap. Így viszont uninstall.
  • Tinman #305700
    Egyetértek. Az derék! Én a Contra-ban talán a feléig voltam képes eljutni gyerekként.
  • Rony94
    Jó, régen én olyan szinten profi voltam a Contra-ban hogy mesébe illő volt. Egyhuzamba letoltam az összes pályát. Ma meg összeállok egy ismerősömmel és ketten alig tudunk átjutni a második pályára. :D

Régen, gyerekként sokkal több időnk és türelmünk volt. Manapság, felnőttként ez a két dolog nem igazán van jelen.
  • Tinman #305698
    Ilyenkor vagyok büszke magamra, amikor is olyan 8-9 éves koromban végigtoltam. Olyan szintre fejlődtem benne, hogy reppentem át a pályákon... már csuklóból ment az egész.

Ez is egy tanulható játék... elég időt beletolsz mehetsz speedrunt tolni :-D

Izé... Bomberman 1-et is ilyen korban toltam végig, nem kicsit bütte' voltam magamra.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.03.15. 12:10:53
  • Rony94
    Próbálom kijátszani az első Super Mario Bros-t és egyszerűen nem megy. Még gyors mentési lehetőséggel sem. A fő ok: 8-3. Ezt a pályát az ördög alkotta, nem tudok túljutni rajta.

Szerintetek gáz hogy ennyire nem megy nekem? És én hívom magam gamernek. :D
  • grebber
    Sokan vannak sok játékkal ugyanígy.Olyan játék sose volt és soha nem is lesz ami mindenkinek tetszik
  • 3Error #305695
    A kérdés jó.
  • Tinman #305694
    Azért toltam le őket "kényszeresen", mert 1-1 ilyen beszélgetésbe nem akartam úgy belemenni, hogy fingomsincs'... van... de inkább ne lenne :-D
  • Tinman #305693
    Részemről az öröm, ha azt olvashatom, hogy valaki egy jó játékkal, jól elvan :-)

Ha majd megveszed, szürkéknél 20€ alatt is megoldhatod a Complete-et... annyi nevetve megér.

Én kapunk frontálisan mentem be. Szépen egyesével végeztem velük... volt, hogy millimétereket léptem előre és úgy húztam ki az enemy-t. A backdoort a későbbi felfedezés során persze én is megleltem.

Másikra: Azokat a démonokat kenyérre kenve fogod megzabálni és nem azért, mert a karid lesz erősebb, hanem mert remélhetőleg még jobban ráérzel. Tipp: Néha hagyni kell, hadd tombolja ki magát az enemy... aztán levágni a fejét. :-D
  • Scooter
    Én se! Az első részben agyfaszt kaptam attól a sok ugráló sárga szartól. Ott töröltem és azóta se láttam.
  • Zóanagyvarázsló
    Azt érdemes hozzátenni, hogy a járművek megoldását, az AI-t (pontosabban az ellenfeleké jó és szórakoztató, a társaké gyenge és idegölő) és a filmszerű, sztoriközpontú megoldásokat tekintve PC-n is fissnek hatott volna, sőt 2003-ban sem volt elavult. Mindehhez hozzájárult több érdekes fegyver, illetve ellenfél és tapadós gránátok is.

A multihoz meg ugye hozzátartozik a kooperatív kampány (konzolon ez egy gépen a nappaliban is lehetséges volt), sajnos ezt a PC-s verzióból kispórolták. Lényegében a Halo terjesztette el a két fegyverre limitálást és az auto-regent is, csak ami ott működött, azt nem lett volt muszáj szinte mindenbe. A Halo 2 pedig behozott egy kéthősös kampányt és egy jóféle dual-wielded.

Ha valakinek bejött a világa, azt meg tudom érteni, hogy lelkendezett érte. Nekem nem jött be.

A Halo nem tipikus mindenben középszer, langyos lábvíz, mert voltak tényszerűen kiemelkedő megoldásai, túlértékelt húzásai (vagyis amit a rajongók az előbbi kategóriába helyeznek) és vállalhatatlan szintűvé fejlesztett backtrackje. Ez utóbbiról annyit, hogy amikor minden szoba ugyanaz, folyton futkosol vissza medkitért, lőszerért és fegyverért, akkor nem jó poén, ha ezt hatalmasra nyújtják, majd a pálya végén meg kell tenned visszafelé is az utat - mindez önmagában elég ahhoz, hogy a játékos a legmélyebb gyűlöletet érezze a játék iránt. És akkor ott - ettől nem teljesen függetlenül - a híres-hírhedt Flood.

Tagadhatatlan, hogy PC-n kisebb lett volna relevanciája, de oda eredetileg még RTS-nek készült. Egyébiránt az egész a Macen tényező, ezért nem túlságosan ismert Marathon széria szellemi utódja.
  • MrAndree
    Én csak az elsővel játszottam, többivel nem, szóval legalább új lesz. Nyilván vannak azóta sokkal jobb FPSek, de azok már megvoltak ez meg érdekel annyira, hogy egynek jó legyen.
  • zorrobomber
    Érdekes, ha ennyire semmitmondó egy játék, akkor én pár óra után kukázom és megyek játszok valami jól bevált cuccot (FM, Civ, Spelunky), nem hogy végigtolom az egész szériát. Úgy látszik a végtelen játékoknak is megvan az előnyük, elterelik a figyelmed a középszarokról :)
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2019.03.14. 11:09:41
  • Dzsini
    Jókor volt jó helyen (Xbox felpörgése), és egyik elsőként kellemesen használható módon megcsinálta konzolokon az FPS dolgot (irányítás, szóló és multiplayer, játékmechanika, egyebek) - ezért óriási siker lett. A többit meg hozta magával a siker.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.03.14. 10:53:23
  • IMYke2.0.0.0
    A játék így játszható:

1 - Leon S. Kennedy + Helena Harper (kezdésként Leont irányítod --- végigjátszás után Helena is irányítható)
    2 - Chris Redfield + Piers Nivans (kezdésként Christ irányítod --- végigjátszás után Piers is irányítható)
    3 - Jake Muller + Sherry Birkin (kezdésként Jake-t irányítod --- végigjátszás után Sherry is irányítható)
    4 - Ada Wong

4 kampány van, 7 variációval, és a sztori a 4 kampánnyal együtt áll össze egésszé.
    Az irányítás nem rosszabb és nem jobb, mint volt az 5. epizódban.
  • Atisz #305686
    Nos, páran annak idején az év legrosszabb játéka titulust ragasztották rá (ami mondjuk f@szság), de az is igaz, hogy a jobb RE címek közé sem tartozik. Az igazság valahol félúton van.
  • Atisz #305685
    Sosem értettem mit esznek az emberek ezen a játékon.
  • Tehasut
    Fúú, én azt hittem, hogy a Resident Evil 6 egy jó játék. Régóta birizgált, hogy tolni kéne. Főleg, hogy Imi ódákat zeng róla.
    Hááát, Leon második cseptörjének az elején vagyok, és azt hiszem, ennyi is volt. A közelharc egyszerűen borzasztó! A lövöldözés úgyszintén gagyi. Annyira béna a karakterek mozgása, meg az irányítás is. Egyszerűen nem tudtam megszokni és idegesített. Olyan, mintha egy C kategóriás játék lenne, nem pedig egy nagy kiadós termék.
  • Tinman #305683
    Ugh... főleg... látod ennyire nem maradtak meg bennem. ODST-ből és a 4. részből emlékszem a legtöbbre, aztán jön az 1. és 2. rész. A többi az majdnem olyan, mintha kivakuzták volna az agyam. A Reach olyan szinten nem maradt meg bennem, hogy kb. egyetlen kockájára nem emlékszem. Biztos ha néznék 1-2 videót beugrana rögtön, de boldog vagyok, hogy ez az információ egyelőre mélyen el van bennem temetve.
  • Tinman #305682
    Nem is az, hogy szar, inkább csak olyan egynek elmegy. A gond az, hogy azóta kijött egy rakat remek lövölde, amik jobb szórakozást képesek nyújtani. De amúgy ja, erre várni felesleges vót'.
  • Árnyvadász
    Mondjuk még annyit ehhez hozzátennék, aztán nem szemetelem tele a fórumot feleslegesen többet, de kb. 1 óra volt mire sikerült leverni a kulcsot őrző démont, amivel aztán ki lehet menni a rezidenciáról. Volt nem egyszer, mikor már csak milliméternyi életereje volt és egy ütés kellett volna, természetesen Ő vitte be és haltam meg azonnal. Mondjuk nem voltam mérges. Lényeg nem adtam fel és most tudok majd tovább haladni.

Azt persze mondanom sem kell, a kinti részen rögtön jött egy erősebb, szűkebb területen. Remélni merem az nem 1 órás kaland lesz. :D

Na jó éjt.
  • Árnyvadász
    Ezúton is szeretném megköszönni a Nioh beszámolóidat. Enélkül szegényebb lettem volna egy istentelenül jó játékkal. Egyre jobban szippant be és kezdem érezni a ritmusát. Tutorial rész utáni halászfalus szigeten vagyok, de alig bírom letenni, pedig lassan már aludni kéne. Harcrendszer (most már jelentősen bővült) szinte hibátlan és a kombinációk, kivégzések is atom jók. Tuti megveszem, simán, lazán megéri egy picike akcióban is.

Volt egy rész mikor be akartam menni egy kapun ami egy udvarba vitt egy nagyobb épülethez. Öten jöttek rám, futottam ahogy tudtam, aztán gondolkodtam, ezt tuti ki lehet kerülni. Nos igen, természetesen van "hátsó" bejárat is. Ott egyenként, hol íjjal, hol karddal (két kézben, ez jött be a legjobban eddig) tudtam szó szerint kivégezni az őröket. A szamuráj harcos az kemény dió, nagyon kell rá figyelni mikor indítja a kombinációit. De már kettőt abból is levertem. Elixírt is dob, ami mondanom sem kell, mennyire jól jön.
  • MrAndree
    Reach-el és ODST-vel 6 rész lesz az, és ez a terv. Gears of War-nak jobban örültem volna mondjuk, ha lehetne választani exkluzívot onnan.
  • grebber
    Jaja és akkor rájön hogy bazz erre a szarra vártunk ennyit....
  • Tinman #305677
    Tiszta szívből ajánlom, hogy mindenki tolja végig a 4 részt, lehetőleg egymás után.

• jarlaxxe

Jön a PC-s Halo: The Master Chief Collection.
  • Tinman #305675
    De ez, hogy jön ide? :-D Jelen esetben senki nem az adott játékok minőségét vitatta...

Az Oxenfree cirka 4x volt bundle része. Jelenlegi piaci értéke kevesebb, mint 1€. A Slime meg 2x. Elég régen, emiatt magasabb a jelenlegi piaci ára, de anno 1-2€ között szórták.

Elvérzel Epic Store és a véredben fogok tusolni
  • MrAndree
    Nem szeretem az indie-t de az Oxenfree pont az volt amit még én is beszereztem Steamre nemrég. Még nem játszottam mondjuk, szóval lehet nem fog tetszeni. :)
  • Evoluti0N
    Mindkettő remek indie játék.
  • Tinman #305672
    Én eddig 8 játékot vásároltam ott. Itt látható a ráfordított pénzösszeg:

• MrAndree
    Jaja, majd szóljanak ha van achievement és cloud save. Addig meg használja az akinek ezek nem kellenek.