311803
-
A különbség a másolatok számában van. Egyik esetben a semmiből feltűnik egy új példány, anélkül, hogy a készítő ezért kapna bármilyen jutalmat is (szerzői jogdíj), a másik esetben egy már olyan példány cserél gazdát, amiért már megkapta a fizetséget a szerző.
És az első user elveszíti a hozzáférést, tehát ha újra akarja élni az "élményt", újra be kell szereznie. Persze akár ő is megveszi mástól, amely esetben ez a "más" veszíti el a hozzáférést...
Amíg ez működik, nincs is semmi gond. :-)
(Csak, hogy ne tegyünk úgy, mintha nem tudnád, hogy mi a különbség a warez és a továbbadás között) -
A játékok illegális letöltése törvénybe ütköző téma. A 2nd hand gaming nem az, törvényes, engedélyezett. Sőt! Olyannyira az, hogy már a MS Office és Win termékeket is lehet 2nd hand adni venni, pont úgy mint másik szellemi termékeket, pl. a könyvet, a zenét (pl. CD, LP).
Értem, hogy neked ez nem tetszik, de ettől még törvényes. Én is lusta vagyok már régóta lemezekkel szarakodni, de abszolút nem ítélem el azt aki meglépi. Amíg a kiadó, fejlesztő zöld utat ad ennek, addig nem értem mi a gondod.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.03.22. 17:58:47 -
De én nem is akarok hozzájárulni. Sosem akartam ,soha nem is vallottam erre irányuló elveket.
Csak a sok csicska konzolos felsőbbrendűnek érzi magát miközben ugyanúgy veszi vérpistától a használt játékot amiből a kiadó már nem lát semmit ergo meglopja őket aka. warezol.
Bundlekból legalább minden eladott bundle után kapnak pár centet
Ahogy korábban is írtam már sokszor sok helyen ,felőlem akár 1 game se jöjjön innentől nem tudna érdekelni. -
Evoluti0N #306027 Mert a gamepassokkal, a bundle-kel és a kártyapénzekkel te tényleg azok közé tartozol, akik komolyan hozzájárulnak a játékok bevételeihez. -
Mert sok konzolos csicska így warezol és azt hiszi hogy nem és nagypofával fikázza a pc-s warezosok miközben ő ugyanazt csinálja csak még fizet is érte.... -
Zóanagyvarázsló #306025 Néha akad, ami dobozosan olcsóbb, például előrendelőként a Total War: Warhammer 1-2 elég jó árban volt, a 2 a mai napig drágább, mint akkor volt, de az 1 is csak az Old Gods kiadással tavaly lett olcsóbb. Időnként vannak tűrhetőbb digitális akciók is, de nehezen áttekinthető az oldaluk, a DLC-rengetegből meg lehetetlen kikeveredni (ha ár szerint rendezel). Mintha nem vennék már komolyan ők sem magukat. -
Rony94 #306024 Most miért mondasz ilyeneket? Dobozokat még mindig nagy fun gyűjteni. -
Kipusztulhatna már a lemezes korszak.. -
A CD Galaxissal szerintem nem az a gond (egyébként a PostaPontot is használják, ami kb. a legjobb csomagküldési forma belföldön), hanem, hogy a bundlis cuccokhoz képest már baromi drága az akciós, 3-4 ropis ár is. -
Igen, ezért óriás az óriás. :-D Hiába vannak jó reflexei, a méretéből adódóan lassan mozog.
Gondolom vannak, akik az iparban úgy vélik, hogy ha már "jóelőre" megkongatják a vészharangot (meg hát van, aki szimplán ebből él), akkor még idejében lereagálják. Mert ez tőlük függ, egy nagy multinak nincsenek piacelemzői. :-D Nem telik a sok pénzszámoló mellett. :-( -
Így már van némi értelme. DE! A Valve nem késett el sehonnan. Egyelőre továbbra is egy toronymagas óriás, miközben az Epic Store egy birkaszarból összetákolt bantunéger vityilló. Erősen meglepne, ha a Valve a piac változásait nem reagálná le. A fejlesztések zömét végül meglépte, de volt amire 10 évet vártam, pedig olyan k. magától értetődő dolog volt, mint az 1x1. (Chat betűméret növelése.) -
Pl indie-k aggódnak emiatt, hogy sok szolgáltató nem fix rátával adja az időre a pénzt, hanem ahhoz arányos, hogy a játékosok úgy összesen mennyi időt töltenek játékokban. Tehát pl az open-world időgyilkos játékok leviszik a kis indie játékok értékét... -
Jelenleg még eléggé kialakulóban lévő piac, de te nem fizetsz külön a játékokért, hanem a játék kiadója/fejlesztője kap x kesst a szolgáltatótól arányosan, hogy mennyit játszanak a játékkal. Sokan aggódnak is a modell miatt. -
Evoluti0N #306017 Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 Q1 jövőre.
Steam oldal
Trailer
Bejelentés -
Van ilyen is, olyan is jelenleg.
Az egyik vonal az, hogy te kvázi egy baromi erős gépet "bérelsz" valahol a távolban, amit neked nem kell fenntartanod, szerelned, fejlesztened, és kapsz egy távoli elérést, ahova azt telepítesz, amit nem szégyellsz (pl. felrakod rá a Steamet, és akkor azzal játszol, amit ott megvan). Ezzel a saját hardver egy részének fenntartását és annak a helyhez kötöttségét váltod ki. Ilyen pl. a Shadow
A másik vonal az, hogy te egy előfizetési díjért cserébe kapsz egy játéklistát, amiből tetszés szerint játszhatsz - ilyen pl. a Playstation Now.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.03.22. 14:55:34 -
Ezért a jövő zenéje, hogy milyen modell fog beválni, elterjedni...
Reálisan nézve azért game streamelésnél sokkal nagyobbak a költségek a szolgáltató részéről, mint egy video streamelőnél.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2019.03.22. 14:43:06 -
Igen ezért is kérdem, hogy kell-e hozzá vásárolni vagy sem. Azért a sorozatoknál más a helyzet az máshol sem vásárolom meg hanem megnézem előfizetési díjért cserébe. Ott ez a rendszer működött eddig is nem okozott fennakadást az, hogy továbbra is így működik csak nem TV-ben hanem neten stream formában.
Utoljára szerkesztette: kigyi, 2019.03.22. 14:41:34 -
A Netflixhez hasonló szolgáltatásoknál se te veszed meg a sorozatot, hanem a szolgáltató egyezkedik a gyártóval, nemde? -
Na jó, hogy beszéltek róla. Ezeke a felhős cuccok mint pl. a Stadia is ugye nem tartalmazzák a játékokat? Mert, ha igen az a játékterjesztés öngólja lenne ugyanis senki sem venne játékot csak fizetne a felhőért, ha értelmes áron adnák a szolgáltatást.
Viszont, ha nem jár a game a felhővel akkor ugyanúgy szükség lesz megvenni mondjuk steam-en nem? Mint ahogy az NV szolgáltatásához is kell, ha jól tudom. -
A Nokia-hasonlat úgy élhet a Steamre, hogy most az első mondatod 1. félmondata előtt áll a Valve, legalábbis szerintem így értette a hasonlítást. Egy nehezen reagáló óriás, amiből már láttunk párat a múltban. Van jó példa is a megújulásukra (IBM), és van rossz is (Nokia).
Nekem csak sale-k idején növekedik a lista, de máskor nem is járok Sparba. :-o
Utoljára szerkesztette: Maala, 2019.03.22. 14:22:06 -
S(h)áo-mii. Ennyi. Nem egy nagy történet. -
Attól függ, hogy akkor is összehasonlítja-e mással tök feleslegesen, vagy sem. :-) -
Hogy jön ide a Nokia?
A Nokia azért bukott, mert mire kijöttek az érintőkijelzős telóikkal már a fél világ elpártolt tőlük máshoz. Aztán kaptak még egy esélyt az Androiddal, de nem, továbbra is a Symbiant erőltették még a késve érkező érintőkijelzős telóikon is. Ez a 2 iszonyat balfax húzás végzett velük és lökte oda őket ahol most vannak.
Ehhez hasonlítod te a Valve/Steam-et? Ne vicceljünk már gyerekek. A Valve ebben a játékban nyugodtan elmegy egy Google kaliberű cégnek, ha már minden áron telecom céghez akarjuk hasonlítani. A Valve iszonyat jókor volt jó helyen. A játékaikkal megalapozták a jó hírüket, a digitális terjesztéssel meg letarolták a piacot. Olyan messze vannak a Nokiától amennyire csak lehetséges.
Epic? Mit hozott el nekünk az Epic eddig? Semmit. Lófaxt, duplanullát.
"Ha megveti a lábát a cloud gaming"
Ez már egy másik téma! Amúgy igen, valószínűleg a cloud gaming a jövő, de nem félteném a zsírosra hízott Steam-et. Majd lesz nekik cloud licencük is és veheted azt onnan havidíjért.
CD Galaxis? Dettó késve reagált a digitális terjesztésre. Na rájuk él a Nokia hasonlat.
A Steam-en rengeteg a szemét, ezt nem is vitatom. A "szarasteam" élharcosa vagyok (sőt a fogalom atyja, hagh!), mert ezek a retkek a monopolhelyzet miatt iszonyatosan lassan és lomhán lépnek csak meg 1-1 fejlesztést. De oltári nagy naivitás azt hinni, hogy PÉNZÉRT majd nem lesz tele az Epic Store is 10 év múlva ezres nagyságrendű szeméttel. Az Epicnél ez ugyan úgy a pénzről szól. Ugyan úgy beengedik majd a Sodadrinker Pro-t, csak várd ki a végét.
De egyébként ezzel a "Steam-en sok a szemét" dologgal úgy vagytok sokan, mint az Interspar-al. Tele van szar szeméttel, én meg bemegyek és 30 perc alatt egy komplett család nagy (heti) bevásárlását letudom tele normális kajával és egyébbel. A Steam-en erre jó a Wish. Kerülnek fel a játékok, naponta 1x cirka 2 percre ránézek és teszem wishre ami érdekel. 500-as wishem van...
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.03.22. 14:15:50 -
Evoluti0N #306007 Ugyanaz, mivel azok meg túlárazott szarok. :D -
Én se hittem volna soha, hogy kimondhatatlan nevű Csáomi (Xiaomi) mobilom lesz, de tudásban odaveri a hüvelyeket! Imádom amióta megvan. -
Én biztos, hogy steam-re fogom megvenni. Én a kezdetek óta az Epic ellen vagyok, amióta a 4A Games ilyen lépést tett, hogy a steam-en elhúzta a mézesmadzagot, de az igaz, hogy kell a harc, hogy a steam végre magába nézzen és változzon egy kicsit, de szerintem semmi se fog változni. Talán az árak, de azt se hiszem. -
S mi lett volna a reakció, ha ájfonnal írta volna? -
Jó lenne ha meg lehetne csinálni valahogy az átvezetőket, szóval ha valakinek van rá valami ötlete, az érdekelne. Nekem megvan az eredeti lemezes IG2 2 példányban is. -
Kiveve a vegen a Huaweis reszt ami inkabb onigazolasnak tunik. -
Igen korrekt összefoglalása a dolgoknak. -
Pedig az tükrözné ,hogy ki állt ki igazán steam mellett és kinek volt csak nagy a pofája. -
Azért nem fog annyi fogyni steam-en, mert aki megvette Epic-re az nem fogja steam-re is. Viszont még így se kizárt, hogy sokkal több fog, mint Epic-re. Mivel aki steam-re akarta az nem vette meg és sokkal nagyobb a steam felhasználói száma. -
Nokiám volt mindig --- 3210, 1101 ---, most meg Huawei Y3 II. -
Árnyvadász #305997 Nekem erről az jutott eszembe: Volt egyszer egy Nokia. A világ legnagyobb, legsikeresebb mobilcége. Ja meg van az a bizonyos mondás, mondásoknak meg elég jó a beválási esélyük, mégpedig: Elsőkből lesznek az utolsók. Esetleg iwiw rémlik valakinek? Szóval itt még bármi lehet. A saját meglátásom szerint a Steam is csak egy lesz a sok közül, mondjuk 5 év múlva. Nem pedig piacvezető. Ha megveti a lábát a cloud gaming, és a Steam nem fog lépést tartani, akkor mehet a süllyesztőbe, ahová az összes egykor nagynevű márkás cég is.
Vagy ott a CDGalaxis. Röpke tízen valahány éve szinte mindenki oda járt vásárolni, vagy rendelt tőlük, ha vidéken lakott. (576 elég féreg cég volt.) Az volt a játékboltok mekkája. Ha valamilyen Blizzard játék megjelent a sorok az utcán álltak. Ha mentem hozzájuk vásárolni, nagy százalékban, sorba kellett állni és várni. Most meg az Isten háta mögötti helyen vannak és csodálom, hogy egyáltalán léteznek. Kálvin térnél, teljesen frekventált helyen jó elérhetőségi lehetőségekkel könnyen megközelíthetők voltak és volt még egy másik üzletük a Móricz-on a budai vásárlóknak. Most meg Tétényi út... Ja és a jó bevált GLS futárt leváltották a Sprinter-e. Azzal még a legnagyobb ellenségemnek se küldenék csomagot. Katasztrófa az a cég. Szóval süllyedő hajó effektus.
Steam-el pedig ma a legnagyobb bajom: Tele van szeméttel. Régen olyan faszán megtaláltam az engem érdeklő kis indie cuccokat. Most egy 5 perc keresés után agyfaszt kapok a rengeteg szartól, ami közt kivesézni melyik lesz a nekem való, borzalom. Még úgy is, ha az ajánlottakat nézem. Mindent szart felengednek, aminek ilyen Desura vagy hasonló szintű cuccban még azt mondom helye lenne, vagy indiedb oldalon modnak még megérteném. Ezzel kezdeni kéne valamit, mert például nekem a Steam emiatt presztízs értéket vesztett.
Igaz, nagyon sokkal jár előre, a lemaradás behozhatatlannak látszik, de akkor mondok másik példát. Huawei. 5 évvel ezelőtt lehet még kiröhögték azt akinek ilyen mobilja volt. Ma meg egy szinten vannak az Apple-el, de lehet 2-3 év múlva piacvezetők lesznek. Ja csak úgy megjegyzésképpen: Már nekem is Huawei mobilom van. Nem hittem volna.
Szóval pár rossz döntés, döntések sorozata, újítás hiánya, elbizakodott, kényelmes lét a Valve részéről, és jön a lejtmenet. Kérdés milyen meredekségű lesz az. (Bár úgy tűnhet az Epic mellett teszem le a voksom, nekem mindegy ezeknek a sorsa. Inkább csak a realitásokban gondolkozom. Lehet rosszul, szarul látom, simán elfogadom, ha így van.) -
Háttéradatként: közel 250 millió regisztrált Fortnite játékos van, 78 millió "aktív" (havonta legalább egyszer játszik - a Steam is kb. így méri az aktív felhasználói számát) és 10 millió fölötti egyszerre bejelentkezett játékosbázis is volt már.
Kívülről nézve el se nagyon lehet képzelni azt a csatolódást, amit az a játék összehozott...
és a Minecraft 90 millió fölötti aktív játékosnál jár még mindig
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.03.22. 11:02:46 -
Ismerek olyanokat, akik csak Fortnite-oznak (lányok, nem ismerik a CS:GO-t). A 40% soknak tűnik, de a fiatalabb korosztállyal kapcsolatban, amely csak 1-2 népszerű MMO játékkal játszik, nincsenek információim. Mondjuk úgy, hogy nem elképzelhetetlen. -
Megint jelent meg róluk hír, megint beszélnek róluk, sok oldalon megint megjelenik a nevük. A marketinggépezet működik.
Még nagyon sok idő el fog telni addig, amíg nem lesznek minden egyes hétköznapon valami miatt a hírekben. -
Torz az egész.
A Steam esetében aktív userről van szó, az Epic esetében pedig a free játékokra érkező, beregelek, beaktiválom, kilépek arcokról is. Persze a Fortnite és a Metro nyilván milliós nagyságrendek és igen az Unreal-esek is benne vannak ebbe.
A 85 millió aktív usertől attól tartok még fényévekre vannak. Ha a Steam-nek gyak. konkurencia nélkül ehhez 10+ év kellett, akkor nekik nyilván nem fog menni pár hónap alatt. Csodák itten kérem nem nagyon akadnak. -
Valaki hazudik...
...vagy, az Epic az Unreal-eseket is beleszámolja... -
"Az Epic Games Store felhasználók 40%-ának saját bevallása szerint nem rendelkezik Steam accounttal."
"A GDC-n tartott prezentációjuk során az Epic Games elmondta, hogy jelenleg 85 millió regisztrált felhasználóval rendelkeznek PC-n."
A Valve 90 millió aktív felhasználóval rendelkezik.