311803
  • grebber
    Anno azt gondoltam én is kártyafarmkirálybuzi leszek. Azt rájöttem annyit nem ér hogy szarokat futtasson a program és az legyen ott hogy minden szarral órákat játszottam. Így is ég a pofám hát még akkor hogy égne :)

1984 játékomból laza 500-at kiirtanék a földről is..
  • kigyi
    Aki minden sz..a ráveti magát az így jár :D
  • grebber
    A múltkor elkezdtem törölgetni... Steamgift bann lett a jussom mert onnan származik sok :(
    Még szerencse hogy van a steamen ilyenkor törlés visszaállítás és visszaengedtek a steamgiftsre

Szóval a sok szemét már örökre eggyé válik a fiókommal :(
  • 3Error #306827
    Lehet(ett) töröltetni az acc-odról a szemetet. Régebben 1-2 véletlen vackot én is töröltettem.
  • zorrobomber
    Jaja, ezért linkeltem, mert ez jó árnak számít most.
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2019.05.27. 10:49:23
  • grebber
    THQ Nordic Codja
  • zorrobomber
    Wreckfest - 17.99$
  • Zóanagyvarázsló
    Azért itt saját preferenciából te indulsz ki a legjobban, amikor te írnád elő, hogy mit és hogyan tegyen egy fejlesztő. Én elfogadom, ha angolok az alapok vagy valamilyen - pl. minőségi - szempont miatt késik egy magyarítás. Ótvar minőség bárkitől csokiért nem érdekel, és nem is pártolom a szemét körberajongását. Az egészbe a konkrét háttér ismerete nélkül meg nem ugatok bele nagy rössel.

A húgom most már elmúlt 16, de annál még fiatalabb volt, amikor rászoktattam, hogy inkább angolul játsszon és filmezzen, így preferálja már ő is. Reprezentatív mintám nincs.
  • grebber
    Totálisan nem gondolom. Nem egyszer és nem is kétszer hanem megszámlálhatatlanul leírtam már ha mostantól sehova semmi nem jelenne meg az sem érdekelne mivel 60 + életre elegendő játékom van.

Nem mellesleg azt hogy valamit bundleznak pont nem annak köszönheti a játék hogy vették a hülyék, hanem hogy a fejlesztők mindent fillért ki akarnak sajtolni mikor már a kutyát nem érdekli teljes áron a cuccos + így akarják eladni az atomdrága dlc halmokat hozzájuk.

"neki kb négyezer játéka " Nem nincs annyi mivel nem vagyok már szemétgyűjtő.Anno sajnos az voltam és életem végéig ezekkel a szégyenekkel a fiókomon kell együtt élnem :(
    Steam,Gog, Origin, Uplay ~2200nál járhatók
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.05.25. 20:39:20
  • MrAndree
    Nem mert van neki kb négyezer játéka már igy is amivel meglenne élete végéig akkor is ha holnap bedőlne a játékipar. Segitettem, hogy ne neki kelljen megirni.
  • MoRT2195
    Ha senki nem lenne olyan "ostoba", hogy megvegye a játékokat Day0, hanem csak akkor, amikor már "ingyen megvehető", akkor ma már nem nagyon szereznél ingyen semmit sem, mert minden kiadó becsődölt volna. Szóval azért legalább egy köszönöm jár ezeknek az "ostoba" embereknek, nem gonndolod?
  • Voltan
    Tök jó, még sosem meséltél a játékvásárlási szokásaidról, kérlek fejtsd ki bővebben, tényleg érdekel, így elsőre meg főleg.

Oh, wait...
  • grebber
    Ostoba az erős ide ,de nagyon. Ostoba akkor lennék , ha 0 day vennék bármit..
    Senki nem tud meggyőzni semmilyen érvekkel,hogy miért lenne jó bármit is 0 day vennem amikor láthatjuk hogy ingyen is hozzá lehet jutni (és eredetibe) a játékokhoz.

• zorrobomber
    grebber, a gamervilág szupermenje, aki csak azért veszi ingyen a játékokat, hogy megvédje az ipart a csúnya gonosz pénztől
  • MrAndree
    Végülis ha azt vesszük téged is lenéznek a day one vásárlók az ostoba fillérbaszó magatartásod miatt. És mivel tajparaszt stilusban tolod igy még vissza se kell fogniuk magukat.
  • grebber
    Mindenkit aki létezik. Bárhol veszi.
    Én pl pont leszarom a fejlesztőket egytől egyig ,én magamnak ingyen hozom ki a cumot nekem annyit érnek ezek. Erre szerencsére a steam a wallet miatt és a bundlek tökéletesek. Én nem fogok asszisztálni senkinek ,hogy mégjobban tönkretegyék az ipart.
    Szó se róla rettentő sok game van ami tolnék szívesen de már kinőttem belőle így ellen tudok állni nekem ez nem a vallási alapom mint egyeseknek hogy ha valamit nem 0day vesz már szenved. (Nem mellesleg helyem sincs felrakni semmi komolyat mert ssd árak az egekben...)
  • MrAndree
    Gondolom akkor azt is lenézed aki Steamre vesz valamit day one.
  • grebber
    Gondolod te...

Lófaszt nem ér az epic store mikor a népek itemekből kártyapénzekből hegyekbe halmozták a wallet lóvét..A türelmetlen az veszi őket megértem és lenézem ők a legalja ők tették azzá az ipart ami egy halom szarkupaccá mikrotranzakciós multiorientált foshalamazzá
  • MoRT2195
    Nem kell azt támogatni, ha meg tudod venni Steamen. De ha csak Epicen elérhető, akkor inkább ott vegye meg az ember, minthogy csak letöltse torrent oldalról.
  • MrAndree
    Régebben valóban de azóta létezik egy sokkal jobb opció és mivel egy játék (amelyik mondjuk elérhető mindkét helyen) centre pontosan ugyanannyiba kerül Epicen mint Steamen (és akkor még a jóárasitott Steam kulcsokról emlitést se tettünk) igy nem igazán látom miért kéne nekem az Epic verziót támogatnom.
  • MoRT2195
    Régebben is csak ennyiben különbözött az eredeti és a warez játék kb. De ha megvette az ember, akkor tudta, hogy abban semmi illegális nincs és a játék kiadóját, fejlesztőjét támogatta, nem a torrent oldal működését. :) Elég más a kettő, nem mindegy melyiket támogatod.
    Most mindenki hisztizik, meg harcol az Epic ellen, de jövő ilyenkorra már szinte mindenki bele fog nyugodni, hogy ez van. És addigra már biztos ők is többet nyújtanak, mint most.
  • MrAndree
    Adok én is időt nekik, csak addig nem veszek náluk játékot. Sajnos jelenleg a kliensük annyiban különbözik a torrenttől, hogy meg kell venni mielőtt letöltöm és játszom. Se cloud save, se achievementek, se semmi. Szerencsére exkluzivokat vásárolni van pénz. De néztem roadmapot és minden jó, kb 3 hónap és lesz cloud saving, illetve kb 2021-re shopping cart meg achievementek is. Plusz legalább a fejlesztők jól járnak, ha a játékosok (akiktől a pénz jön ugye) már annyira nem is.
  • MoRT2195
    Ahhoz, hogy játszak, tökéletesen jó az Epic kliense. Megveszem a játékot, letöltöm és játszok. Nem nagyon kell nekem semmi más egy kliensbe. Én nem védem amúgy az Epicet, én is örülnék neki, ha csak steam-re jönne ki minden játék (ígyis majdnem 2 ezer játékom van rajta) és nem kéne más programot használni, de most ez van. Eddig én se vettem egy játékot se Epicen, mert nem kellett, de ha majd kell akkor megveszem, mert nekem aztán mindegy milyen kliens fut éppen, ha játszani szeretnék az adott játékkal.
    Egyébként a Steam se egyik napról a másikra érte el azt az állapotot, ahol most van. Évek kellettek hozzá. Ehhez képest az Epic most indult, adjunk neki időt. Nem kell minden percbe lefikázni attól függetlenül, hogy sok játékod van. Másnak is van sok játéka, nekem is van sok játékom...
  • Tinman #306807
    Értem a mögöttes gondolkodást, hogy ha a kiadónak jó, akkor a fejlesztőnek is jó és ebből lesz nekünk sok szép és jó játék, de én inkább azt látom, hogy ha a kiadónak jó, akkor a fejlesztőn inkább csak a nyomás nagyobb, mert pénznyomdának nézik őket és jönnek a season passek, DLC-k, lootboxok, fizetős skinek, meg a tököm tudja még mi... magyarul jön a lehúzás gépezet, hogy minél több pénzt kisajtoljanak a jól fogyó produktumból. Aztán egyre inkább lelketlenebb lesz az egész és iparosmunkává, pénzgyárrá, 100%-ig száraz üzleti érdekké alakul át a játék és azt már mi baromira érezni fogjuk. Szóval, az, hogy a kiadónak mennyire jó és mennyi prémiumot tud szétosztani év végén, az bizony engem se hat meg. Ha egy játék jó, akkor az remekül fog fogyni és a Steam 30%-a, lecsökken 20%-ra, de ezen a szinten már úgyis mindenki baromi jól járt.
  • Ainz
    Ez a kiadónak jó a legszarabb duma.. mégis ki a faszt érdekel hogy a kiadónak jó? Nekem legyen jó, ha már fizetek érte.. a kiadó meg le van szarva..
  • Tinman #306805
    30%-ot vesz le a Valve, de 50 millás forgalom felett ez 10%-ot csökken. Erre szokták volt mondani, hogy tessék jó játékokat csinálni, ne random indieszarokat.
    12%-ot az Epic. Az Epic amit cserébe nyújt, az jelenleg alig több egy szürke webshopnál. Ezzel szemben amit a Valve nyújt, nekünk játékosoknak, azt felsorolni is nehéz. Ha ez neked semmi, akkor menj a fapados kliensre, ilyen egyszerű, mert bizony én qrvára leszarom, hogy kiadónak mi a jó, nekem az számít, hogy nekünk játékosoknak mi a jó!

Nem magával a konkurenciával van probléma, hiszen az szükséges, a mi érdekünk, hanem azzal az üzleti viselkedéssel, amit az utóbbi időben rendre előadtak. Jó példának a terjeszkedése ott a GoG, abszolút negatív példának meg ott az Epic Store.

Rohadtul lebecsülöd egy piac/bolt fontosságát. Lehet, hogy a tiéd a világ legjobb fülpálcikája, de ha nem egyezel meg a Spar, Tesco, Lidl, Aldi, Auchan szintű óriásokkal, akkor a kutyához se fog eljutni a terméked és lehúzhatod a rolót. Már pedig ennek ára van, volt és lesz is.

Nekem mint power usernek (többféle platformra összesen 5k játék feletti szám) van még csak igazán jogom kifejetni a véleményem a témával kapcsolatban, amit már meg is tettem n+1x itt, fogalmam sincs eddig, miért nem láttad. Felesleges nekem címezve újra és újra felhozni u.a. a témát, mert újra és újra u.a. fogom rá reagálni...
  • MoRT2195
    Nincs egy hú de sok kliens, pár száz mb-ot foglal 1-1 kliens, ami manapság semmi és nem kell egyszerre futtatni őket, így nem használ több rendszermemóriát a géped, mint amennyit eddig is használt. A kiadókat azzal tudod (és tudja most mindenki) támogatni, hogy Epic Store-on veszed meg a játékokat. Ezzel talán a Valve is észbe kap egy kicsit. Szerinted normális, hogy akár éveket dolgoznak egy játékon és elég nagy részét a Valve zsebeli be, lényegében a a semmiért?! Szerintem nem. Most lehet támogatni a kiadókat, fejlesztőket és ezt az elvet, hogy ők kapják meg azt ami jár nekik, ne pedig egy olyan cég, aminek semmi köze a játékhoz. Talán ha sokan vásárolnak Epic-en és a Valve észreveszi ezt (a bevétel csökkenésén), akkor kevesebbet kérnek a kiadótóktól és utána ismét visszatérhetnek steam-re a játékok Day1. AmÍg a Valve-ot támogatod, addig szerintem nincs jogod "hisztizni" ezzel kapcsolatban.
  • Tinman #306803
    "fojtatod" - Fú baz, ezt így hogy tudtam leírni?

folytatod
  • TBTPumpa
    Külföldön is nagy igénye van ennek. Csehek és Lengyelek is rákaptak a játékok fordítására az elmúlt években. Van jónéhány oldal náluk is, ami ilyesmivel foglalkozik, egész jó programozói megoldásokkal. Például a Shadow of the Tomb Raider fordíthatóságát is egy Cseh srácnak köszönhetem. Persze elég fapados megoldás volt, de működött az alapverzióval. DLC-ket/újabb patch-eket akkor még nem ette meg, így azt továbbgondoltuk és továbbfejlesztettük egy magyar programozó segítségével (persze nem ingyen, de maga a végtermék ingyenes lesz). A spécibb szerkesztőt persze megosztottam a cseh sráccal is, hogy ha már ő segített, akkor én is. Örült is neki, hogy a patcheket és DLC-ket is le tudta fordítani. :)
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.05.25. 09:59:29
  • Tinman #306801
    Én meg arra fent a jogot, hogy ezekre a hsz-ekre újra és újra leírjam ugyan azt, amit már milliószor és kiemeljem, hogy magyar csapat, magyar játéka, magyar földön, magyar felirattal jöjjön, ahogy azt is, hogy az egyszer Steam-re feltett játékot megjelenés előtt nem bétáztatjuk le a Steam-es játékosokkal úgy, ha aztán levesszük és ráqrjuk, hogy 1 év múlva visszatérünk. Ez a 2 dolog számomra bőségesen elég ahhoz, hogy keressem a team tartóvázát. Persze a legtöbb béka, már nem csak kiáll azért, hogy a víz nem is forró, de egyenesen bevédi, hogy már pedig neki jó a forró víz, hiszen még él...

A honosításokra idehaza nagy az igény! Erről a magyarítások portál kormányosai tudnának pontos számokat közölni, de sokszor látom pl. torrent oldalakon, hogy mennyivel kapósabb egy cucc, ha van honosítása, ne adja ég már gyárilag. A filmfeliratok helyzete dettó ilyen. Attól mert tudok angolul, még lehet igényem a honosításokra, mert jó érzés az anyanyelvemen elmerülni egy történetben.

A probléma az, hogy totálisan a saját preferenciádból indulsz ki: Tudok angolul -> leszarom a magyar feliratot -> mer' az úgyse tökéletes -> angolul tolom. Közben meg tele van az ország olyanokkal, akik még nincsenek ezen a szinten angolból. Elhiszem, hogy nincs semmi merítésed a 10-16 év közötti korosztályból. Nekem van, mert a magánszemélyek gyerekeit is becipelik gyakran a színem elé és fröcsögnek ott a gyerekek igényei. Igen, nem egyszer szoftvervásárlás igénnyel is jönnek. Abszolút nem a játékszoftver ker. a profilunk, de senkit nem hajtunk el, így ebben is mindig segítünk, amúgy is egy rakatnyi hazai kis és nagyker partner szoftver ügyben is.

"megértem a nehézségeit."

Szerintem nem érted. Nincs nehézség. Ha a játék tervezésének 1. pillanatában magyar feliratban is gondolkodnak, az alig lesz plusz költség. Ha utólag vakaródznak, akkor lehet fizetni a külsősnek, vagy kiszúrni a szemét pólóval, ingyen játékkal, meg egy vacsorával a főhadiszállás melletti söntésben. Ellenben qrvára szarul veszi ki magát, amikor promotálod idehaza a legkülönfélébb oldalakon a játékodat, rendre kiemeled, hogy magyar team, magyar vonatkozású témák is vannak benne, de hát magyar felirat az nincs. Nem a Tinman miatt készült el a honosítás, hanem valószínűleg azért, mert ráébredtek odafent, hogy ez így tényleg kibaxott gáz!

"Más honosításoknál - nem magyar játékoknál - meg rendre jöttek a beokádós minőségek."

De érted... nem magyaroknál. Egyetlen szavam nem volt, hogy a Pillars of Eternity Day1 nem magyar felirattal készült. Hogy a faxba is várhattam volna el ilyet? Őszintén? 2025-re reménykedtem benne, hogy talán addigra majd egy lelkes csapat elkészíti. Erre a Morrohun meg a mennybe ment 2.5 év alatt saját költségen, saját szabadidőből, ingyen! (Aki tolja a PoE-t magyarul az könyörgön utaljon nekik, pár 100 Ft is egy szép gesztus, nem kell szégyellni, ha csak annyit tudsz adni!!!) Mondom én, akkora a kontraszt a 2 magyar hozzáállás között, hogy belesajdul a fejem.

És akkor fojtatod Arany Jánossal és a fordításokkal!? Komolyan nem látod még mindig: magyar seggbe magyar lájvot! Magyar játékba, magyar fejlesztőktől, magyar feliratot! SENKI nem vár el szinkront magyarul, az brutál pénz, de feliratot qrvára!

A Neocore-nak érdekes "megérte" az újabb címeikhez... Deathtrap, Van Helsing 1-2-3, WH40k-k.

"És valószinűleg a Morrohun sem tökéletes X év, és nem X hónap után se."

A nincs és a van között az a legnagyobb különbség, hogy a nincsben nincs hiba, mert nem létezik. A van viszont létezik, és mivel emberek állnak mögötte így a honosításukban levő majdnem 6 millió karakterben biztos lesz hiba... amit viszont folyamatosan javítanak. Amit most véghez vittek a magyar szerepjátékosok érdekében az egy hőstett.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.05.25. 08:59:38
  • Zóanagyvarázsló
    A JK2-t is szerettem, de szerintem nem volt még akkor magyarítás hozzá, amikor játszottam. A GTA 3 és a NOLF viszont végigment, és a műfajuk legemlékezetesebbei közé tartoznak. A GTA 3 óta például akármennyit is fejlődött a világ, amit új korában új vason nyújtott a maga idejében (a GTA 1-2 ment korábban, az 1 multiban is kedvenc volt), az annyira durva volt, hogy felülmúlni sosem fogja semmi azt a relevációt. Olyan élmény marad már, mint az Outcast és a Gothic 1-2 volt a 3D-s sandboxigényeim kifejlődésének hajnalán. (Azért ha választanom kellene, az ezer sebből vérző Gothic az 1000/1000-es szerelem.)
    Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2019.05.24. 23:52:46
  • IMYke2.0.0.0
    GTA 3-hoz és a NOLF-okhoz faragtam annak idején honosítást.

A Star Wars témában én egyedül a Jedi Knight 2-höz pepecseltem fordítással :)
  • Zóanagyvarázsló
    Persze, én is elismerem őket, nem a degradálásuk volt a célom, hanem az időbeli és minőségi korlátokra való felhívás. Én utoljára kb. KotOR, NOLF és GTA 3-magyarítást (mármint nemhivatalost) használtam (megjelenés körül és tavalyelőtt angolul ment a GTA 3 és később is, a KotOR-ral és a NOLF-fal viszont 2009-10-ben még hungaristáskodtam), az utóbbi kettő szerintem a tiéd volt, de már régóta nem követem. Mert szeretem angol nyelvet is használni, sőt szeretem tudni, hogy mire gondolt az eredeti költő, és sokat csalódtam játékokon kívüli (hivatalos) fordításban is. Sorozatoknál egy időben rendszeres volt a sírva röhögős minőség, amit grebber is überelt volna Google Translate nélkül.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem követem már a szcénát, így nem ismerem a tényeket, de gyanítom, hogy a Morrohun nem állandó, stabil és ennek megfelelően jól összeszokott, kiválóan együtt dolgozni, fordítani tudó csapattal dolgozik, hanem van ott fluktuáció is... ne adj isten "befordítók" is...
    Szóval, bólogatok erre: "És valószinűleg a Morrohun sem tökéletes X év, és nem X hónap után se."

Ugyanakkor: a mag és végül is a csapat azért... hogy is szokták jó pöstiesen?... nem szarral gurigázik... igyekeznek a maximumra.
    S ezt manapság bizony hálálni kell és örvendezni...
    ...mert cseszett kevesen vannak már a szakavatott, kitartó fordítók, akik igenis óriási projektekben gondolkodnak, és mernek gondolkodni... és nem kakilnak be 1 millió gépelt karaktertől, és futnak Zindie játékot fordítani gyorsan.
  • Zóanagyvarázsló
    Fenntartom a jogot, hogy ne értsek egyet a gerinctelenezéssel, és azzal is, hogyha valaki erre gerinctelenezésnek minősíti, azt én meg köpködésnek. Ettől nincs harang, sok mindenben meg egyetértünk, a konkrét játék esetében is. Én is előrendeltem volna, így meg Game Passban sem.

De most komolyan, marha györsen jött egy ingyenes hionosítás, ha jó is lett, nem panaszkodom, mert megértem a nehézségeit. Más honosításoknál - nem magyar játékoknál - meg rendre jöttek a beokádós minőségek. King's Bounty: The Legend? Patchekkel is ütközött meg szar is volt, de az angol is, így magamnak csinálgattam custom javítást. Forza Horizon 4? Legutóbb még szinte dicsértem, de már a tököm tele van azzal, hogy a magyar szöveget nem értem, csak az angol eredetit. PoE? Ja, sok év alatt összehozták, de bottal se, nem azért tanultam angolt. Ha hírekről van szó, is megkeresem az eredetit, nem a ferdítésekből élek. Mármint minden elismerésem, de ha már nem vagyok angolból analfabéta, használom, mert szinte minden esetben kiderül, hogy nem fordítottak le mindent elég jól.

Imádom az anyanyelvemet, Arany János egy zseni volt, ahogy ő tolmácsolta Shakespeare-t, azt magyarként az eredeti mellé tehetőnek találom. (Értékelem a modernebb, maiaknak fogyaszthatóbb fordításokat, de régen minden jobb volt. Bocs, Nádasdy Ádám.) Az Arisztophanész-fordításait hagyjuk az más szint, és az ógörögöm még nekem se tökéletes, az mission impossible bárkinek (nem lehet ógörög aktuálpolitikai és társadalmi viszonyokat érintő szójátékot lefordítani 19. századi magyarra, hogy ma is értsük és élvezzük). És valószinűleg a Morrohun sem tökéletes X év, és nem X hónap után se. De az már nem érint.
  • IMYke2.0.0.0
    A nemrég megjelent, mindenre kiterjedő magyarítás okán (is): annak, aki még nem rendelkezne vele:

Pillars of Eternity - Definitive Edition - 10,29 euro (~3370 Ft):

* Pillars of Eternity
    * Pillars of Eternity - Deadfire Pack
    * Pillars of Eternity - Royal Edition Upgrade Pack
    * Pillars of Eternity - The White March Part I
    * Pillars of Eternity - The White March Part II
  • Ainz
    Köszi!
    Jól toljuk az egyszer biztos.
  • Voltan
    Azt nem hiszem, hogy afféle fallout-őrültmax féle atomháború lenne. Szerintem az már lejárt ügy. Kizárni persze nem lehet, de az az idő már lejárt. Harmadik világháború sem lesz. De attól még igen csúnya dolgok fognak történni az elkövetkező évtizedekben.
    Próbáljuk élvezni a nyugit, meg a jólétet, amíg van, mást nem tehetünk.
    Utoljára szerkesztette: Voltan, 2019.05.24. 16:43:14
  • Tinman #306792
    Soha.
  • grebber
    Akkor én már nem fogok élni de mint írtam simán megnézném..Már csak azért is ,hogy mikorra jut az emberiség oda ,hogy már más bolygón/bolygókon lézengünk.