30%-ot vesz le a Valve, de 50 millás forgalom felett ez 10%-ot csökken. Erre szokták volt mondani, hogy tessék jó játékokat csinálni, ne random indieszarokat.
12%-ot az Epic. Az Epic amit cserébe nyújt, az jelenleg alig több egy szürke webshopnál. Ezzel szemben amit a Valve nyújt, nekünk játékosoknak, azt felsorolni is nehéz. Ha ez neked semmi, akkor menj a fapados kliensre, ilyen egyszerű, mert bizony én qrvára leszarom, hogy kiadónak mi a jó, nekem az számít, hogy nekünk játékosoknak mi a jó!
Nem magával a konkurenciával van probléma, hiszen az szükséges, a mi érdekünk, hanem azzal az üzleti viselkedéssel, amit az utóbbi időben rendre előadtak. Jó példának a terjeszkedése ott a GoG, abszolút negatív példának meg ott az Epic Store.
Rohadtul lebecsülöd egy piac/bolt fontosságát. Lehet, hogy a tiéd a világ legjobb fülpálcikája, de ha nem egyezel meg a Spar, Tesco, Lidl, Aldi, Auchan szintű óriásokkal, akkor a kutyához se fog eljutni a terméked és lehúzhatod a rolót. Már pedig ennek ára van, volt és lesz is.
Nekem mint power usernek (többféle platformra összesen 5k játék feletti szám) van még csak igazán jogom kifejetni a véleményem a témával kapcsolatban, amit már meg is tettem n+1x itt, fogalmam sincs eddig, miért nem láttad. Felesleges nekem címezve újra és újra felhozni u.a. a témát, mert újra és újra u.a. fogom rá reagálni...