311803
  • zorrobomber
    Ebből a Tricky Towers röhögve megér egy dollárt. Mindenkinek ajánlom, aki nem hány sugárban a Tetris-től.
  • Tinman #307750
    Nekem csak a Toki és a Fort Boyard kellene belőle. Megegyezünk? :-)
  • Scooter
    Tudom, olvastam róla. Nekem az első 2 résszel nem volt gondom. Tartom, hogy máig a legjobb kalandjátékok. Tökéletes, kerek egész ez a 2 rész.

#307746: "Ötlettelen szar" Igen az. Kivéve a Syberia 3-at. Persze azért vannak benne jók: Yesterday origins, Curse: The Eye of Isis, Return to Mysterious Island, de ezek már megvannak.

#307747: A soundtrack miatt. Azért még meggondolom ez a bundle-t. Anélkül is tűrhető ára van. Már csak a Syberia 3 és a DLC-je miatt megéri.
  • MerlinW
    Sajnos egyáltalán nem lett jó. Mármint az első két részhez távolról sem ér fel. Mondjuk már a másodikkal voltak problémáim.
  • Tinman #307747
    G2A weekly sale-ben volt már valami röhejes 1€, majdnem 2 éve.

Másrészt minek neked a Deluxe? Az egyetlen DLC-t a pakk tartalmazza amit linkeltél. Mi hiányozna, a soundtrack, 20 oldalas PDF képregény, vagy az egyetlen nyomorult háttér? :-)
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.09.17. 20:49:38
  • grebber
    Ötlettelen szar bundlek.

Syberia 3 akkor már csak egy hajszál hijja és ott lesz valamelyik humble monthly aljadék kupacban...
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.09.17. 20:53:22
  • genndy
    Humble Builder Bundle
  • Scooter
    Baz*meg! Syberia 3 bundlisodott? Enchanted Bundle 5.49€ ! Lehet, hogy eljött az idő, hogy megvegyem?!. Bár sajna nem a Deluxe.
    Utoljára szerkesztette: Scooter, 2019.09.17. 19:36:20
  • 3Error #307743
  • wantonly
    Ez jónak tűnik. :)
  • zorrobomber
    Én eskü azt hittem hogy a Green Hell-re gondolsz :D
  • wantonly
    A címet persze nem sikerült jól leírnom, "Greedfall" természetesen. :D
  • wantonly
    Kipróbáltam a GreenFell-t és hát igen, ami elsőre átjön az a trailerben is látott nagyon szép grafika és ebből következően a hangulat. De nem csak a pályafelépítés miatt, hanem úgy is beszélnek benne a karakterek, ahogy ebben a világban elvárná az ember. Van egy bája az egésznek. A részletekre azonban kevésbé figyeltek talán. Például itt a karakterem ki sem fullad, ha futok. És hiányzik talán több interakció. Több egyediség, kicsit több játékból összeollózottnak tűnik. Nagyon tetszik, hogy a kard mellett használhatok pisztolyt vagy puskát. Látványos és akciódús így a harc. A fejlődési rendszer nincs túlbonyolítva, de nem látok benne kivetnivalót. Az elején választható több kaszt ellenére bármerre fejlődhetünk. Megadja azt a szabadságot a játék ami kell. A küldetéseknél első ránézésre nincs új a nap alatt. Rohangálok A-ból B-be és vissza. Sok tekintetben középszerűnek tűnik a játék mégis meghozza a kedvem, hogy tovább játsszam. Ezen a ponton azt gondolom érdemes. Tovább kell játszanom, hogy relevánsabb véleményt mondhassak róla. Összeségében 50€-t egyből nem csengetnék ki érte. "Wait for sale" a tippem.
  • Scooter
    Angolul azt írják és a játékban is mutatja, amikor ilyen történik, hogy gyorsan kell mozgatni az egeret jobbra-balra. Kipróbálom. Eddig is csináltam, de lehet, hogy nem megfelelő sebességgel.
  • Scooter
    Az Agony-ban nem igazán működik az ütés, amikor leveszi az ember egy mártír-ról a maszkot és valamelyik neked támad. Eddig 1x sikerült leütöm ezzel az egér mazgatása és kiszabadulás módszerrel. Viszont sokszor hiába mozgatom az egeret, nincs hatása. Nem tudok kiszabadulni a fogásából. Pedig tuti, hogy van rá mód, csak valamit nem jól csinálok. Lehet, hogy gyorsabban kell mozgatni az egeret. Valakinek nincs rá megoldása? Tuti én vagyok a béna. Nem hiszem, hogy egy ember szorításából nem lehet kijönni.
  • MerlinW
    "hogy adott bosshoz KELL NPC segítséget beidézned" Ilyen már az első részben is volt emlékeim szerint. Asszem a sunlight bro-t kellett behívnod valahova, talán O&S-hez. De lehet rosszul emlékszem, vagy keverem, rég volt.
  • Tinman #307735
    Közeledem... Boreal Walley-ban matatok :-) Nioh alapjáték nem volt nehéz, de a DLC- tudták a dolgukat.

DaS 3-ban, ha valaki nem kapzsi és nem kezd el több 10k lélekkel, meg 1 estussal felderítősdit játszani, akkor BŐVEN magasabb szinten lesz adott bossoknál, mint az elvárható minimum. Tehát ha pl. az Old Demon King-hez 40 körül kéne legyél, ott simán vagy már 50-52.

Nekem most az egyetlen nagy gondom a játékkal, az achimaxolás miatti kényszerű questline-ok, amik iszonyatosan gázak és irritálók. Ha adott pillanatban nem csinálsz így vagy úgy, amit leírás nélkül lehetetlen kitalálnod, akkor akár az egész adott NG menetet is lehúzhatod a klotyón. Meg ilyen fasságok vannak benne, hogy adott boss-t ne vágd le amíg....

De amin most kiakadtam nem olyan rég, hogy adott bosshoz KELL NPC segítséget beidézned, különben xy helyen utána nem találod majd meg az eldobott szarjait, ami közül egyetlen fegyó kell az all weapon achihez. Teljesen logikátlan, agyatlan baromság ez a része.

Anri, meg Siegward questline is egy merő rémálom.
  • McFrost
    Azt nem tudom mennyire vagyok előrébb, de tegnap hirtelen befigyelt 2x egymás után Aldrich, aztán meg a Dancer of the Boreal Valley szakadt rám, hogy még fel sem tudtam ocsúdni...

A Nioh nehezebb volt számomra, de sokkal, főleg néhány boss.
  • Tinman #307733
    Hidd el tudom képzelni, volt nekem is némi rálátásom... viszont a Witcher 1-et is Day1 toltam, az is pre-order volt. Volt benne hiba, de jóval kevesebb zavaró hiba volt benne számomra, mint a DaS 3-ban. Most tolni a DaS 3-at olyan, mintha egy kicsit hazatérnék. És ez engem lepett meg a leginkább.
  • MerlinW
    Azért a játékipar, főleg az AAA címek esetében ennél ezerszer komplexebb. Határidők, kötbér, 5-10 millió dolláros havi cégfenntartási költség, stb. Kiadhatták volna fél, egy évvel később is (ahogy a többi játékot is), de akkor vagy nem lesz elég pénz a további munkákra, vagy bezárják a céget. El nem tudod képzelni mennyi és milyen összetett meló egy ilyen játékot összerakni. Nem véletlenül nincs vagy fehér holló a "kész" játék az elmúlt 10+ évben.

Még a CDPR játékaiban is rengeteg hiba van, pedig náluk a határidők sokkal lazábbak, lévén állami és egyéb támogatásból élnek. Vagy legalábbis így volt, de tudtommal máig nincs 3rd party kiadójuk, illetve a GoG az utóbbi időben valamelyest az.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2019.09.15. 16:26:21
  • Tinman #307731
    Akkor nem olyan sokkal jársz előttem :-)

Nekem 2016-os végigjátszáskor csak úgy magától meglett 35 achi a 43-ból, de akkor DLC-k még nem voltak, szóval most achimaxolás + DLC-zés folyik. Sokkal kellemesebb élmény, mint a Bloodborne... ami amúgy lehetett volna az, ha legalább ilyen sok ráncfelvarrást kap, mint a DaS 3 az évek folyamán.

A megjelenés óta ezeket javították:

Link

Ez 316 sornyi hibajavítás, de sok esetben több hibát javítottak "egy sorban", csak nem részletezik, lásd pl: "Fixed several issues" mondatokat.

Én kimondom: Amit Day1 kiadtak az egy hibás program volt, amit szépen csendben lebétáztattak a userekkel, hiszen azok visszajelzései alapján javították folyamatosan a játékot.

Nyilván tisztában vagyok vele, hogy a játék hosszú, komplex és összetett, így a hibák is ezzel egyenes arányban nagyobb számban fordulnak elő, de van köztük sok olyan, ami nettó trehányság/kapkodás/átgondolatlanság eredménye, vagyis csak a szokásos From húzás.
  • McFrost
    Nem rég csaptam le Pontiff Sulyvahn-t és utána az óriás Yorn-t.
  • Tinman #307729
    Fúúú gyerekek annyira igaz ez a no pre-order, hogy az most nagyon arculcsap.

Dark Souls 3.

Ahogy már mondtam Day1 toltam, pre-order volt a CE. Anno írtam róla egy A4-es oldalnyi hibalistát és kifejezetten csalódottan dőltem hátra amikor lepergett a credits.

Na de most! Nem egy másik játék nyilván, de annyira, de annyira smooth és fluid és igazságos és fair és bugmentes és logikus és befoltozott, hogy áááááá... öröm vele játszani! Ha most kéne értékelném simán 1.5-2 ponttal többet kapna tőlem, mert ez így egy baromi élvezetes és igényes játék, ami From címtől már-már sokkoló!

(Carthus dungeonok legvégén járok.)
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.09.14. 18:49:54
  • Tinman #307728
    Nem gond, akkor majd külön és előfizu nem kell :-)

Amúgy tök sok helyen olvasom userektől, hogy ha jön a Switch 2.0 a régiből kiszállnak. Pont ezt akarom elkerülni. Most megveszem 100-ért, fél év jön az új gép, akkor meg "mindenki" el akarja majd adni beesik majd az ára 50k körülre használtan... az azért 5 játék kb.
  • Pio
    A Wii U játékok nincsenek benne a 20 dolláros csomagban, azok a NES, SNES játékok. A Wii U játékokat külön tudod megvenni. A Wii U azért nem annyira retro, kábé az a szint, amikor egy GTA 5 prevgen játék, de kihozták current genre is.
  • Tinman #307726
    Érthetetlen ez számomra.
  • Tinman #307725
    "a retro Nintendo játékok Wii U játékok ultimate editionjét jelentette és a NES library legjavát"

A NES library részemről nem érdekes, a Wii U játékok közül sok igen. Tehát ha 20$-t kipengetek/év, akkor mely Wii U játékokkal tolhatom? Van erről már lista?

Igen, egyszerűen nem értem, hogy miért nem kell nekik több pénz. Helyette warezolni kell a régi cuccaikat :-(
  • Pio
    Egy nagyon jó példa arra, hogy mennyire nyakatekert módon működik a Nintendo és mennyire nem a logikus (értsd: sok pénzzel járó) utat követik az az, hogy Kínában Nvidia Shieldre (!!!) kiadták már hivatalosan (!!!) a Super Mario Gagalaxyt, a The Legend of Zelda Twilight Princesst és a Donkey Kong Country Returnst.
    Namost az Nvidia Shield az tökéletesen ugyan az a vas, mint a Switch, tehát itt nem túlzás azt állítani, hogy szinte zéró energiabefektetéssel kiadhatnák ezeket a játékokat Switchre is és az előbbi kettő holtbiztos, hogy instant million seller lenne. Mégse teszik, mert.....???
  • Moby
    Snes játékok jönnek folyamatos a nintendo online szolgáltatás keretében, de ami afelett van, az vagy remasztered, vagy nope.
    LM2 meg a most is piacon lévő 3ds-re van, szal az a totál esélytelen.
  • Pio
    Igazából nem lehet tudni, mi a Nintendo terve. Egészen a legutóbbi Nintendo Directig (ilyenkor jelenik be az új cuccokat) a retro Nintendo játékok Wii U játékok ultimate editionjét jelentette és a NES library legjavát az online előfizetés részeként.

A legutóbbi Directen viszont bejelentették az első Wii portot, ráadásul egy igen feljavított és valószínűleg tartalmilag is felbővített verzióban (Xenoblade Chronicles), ezzel együtt bedobta 20 olyan SNES játékot az online-ba, amik közt ott egy csomó a mai napig tökéletesen játszható, 10/10es mestermű.

Innentől kezdve én azt tippelném, hogy nyitottak mindenre, amit épp a fura logikájuk diktál.
    A Switch amellett, hogy sikeres elképesztő erős attach rate-et hoz, nagyon jól fogynak rá a játékok, tehát bolondok lennének nem hozni rá a saját régi libraryjüket. Egész biztos vagyok benne, hogy nem a Link's Awakening lesz az utolsó Zelda felújításuk a platformra. Ha már megcsinálták ezt az engine-t, akkor a Link to the Pastet nem összerakni vele emberiség ellenes bűn lenne, hisz mai napig azt tartják számon a legjobb 2D Zeldaként...
    A Luigi's Mansion 1-2 már érdekesebb kérdés, mert utóbbi a modernebb 3DS játékok közé tartozik, előbbi pedig nemrég kapott egy ráncfelvarrást 3DS-re. Én azt mondanám, hogy nem lesz Luigi's Mansion 1-2 Switchre, de ez inkább azt jelenti, hogy kis esélyt látok csak rá.
  • Tinman #307721
    Megathx, ebből párat még hozzádobtam a listámhoz!

Arról ne is álmodjak ugye, hogy ilyen Luigi's Mansion 1-2-öt megveszek Switchre az eboltból? Fogalmam sincs tényleg... ezek és a korábbi Zeldák esélytelenek a vasra ugye?
  • Tinman #307720
    Ne tessék demagógnak lenni. Nagyon sok lakásban fizikailag nincs külön lehetőség egy budi szeparéra. Ilyenkor az egyszerű ember fürdőszobai szekrényt használ a cuccainak. De amúgy mitől félsz? A fekália molekulák rámásznak a fogkefe sörtékre és jól száj és körömfájást okoznak? Csak mert nálunk a klotyó az pl. garantáltan tisztább, mint a bejárati ajtó kilincse.
  • Tinman #307719
    Na most én az az ember vagyok, aki előtte is kezet most. De komolyan.

Amúgy a budi emlegetése nálam ilyen gyűjtőfogalom arra, amikor üresjárat van, pl. rendelőben, hivatalban, autóban várod a másikat, etc. Gyerek mellett MINDEN, nem vele töltött szabad másodpercet meg kell ragadni, hogy el ne felejtsek gamer lenni. Most is azért vagyok DaS 3-ban Steam-en, mert éppen alukál. Utána órákig feladat vanik.
  • Tinman #307718
    Oh, ezt nem tudtam! Akkor ez így ok, hogy Switchre... mondjuk néztem graf compare-t és azért eléggé látszik, hogy szebb a PC-s verza... persze nem handheld.
  • Pio
    Kis kiegészítés, ezekben teljesen legit single player kampány is van:
    - Super Mario Maker 2
    - Splatoon 2 + Octo Expansion
    - Super Smash Bros. Ultimate
    - Mario Tennis Aces (ennek elég felejthető a kampánye, de a fenti 3 teljesen legit single player játékok)

Ami még kimaradt és érdemes ránézni és eldönteni, hogy érdekel-e:
    - Animal Crossing: New Horizons
    - Daemon X Machina
    - Kirby Star Allies
    - Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order
    - No More Heroes III
    - Pokémon Sword and Shield
    - Pokémon: Let's Go, Pikachu! and Let's Go, Eevee!

Illetve úgy tudom Te nem veted meg az indie játékokat se:
    - BoxBoy! + BoxGirl!
    - Cadence of Hyrule
    - Golf Story
    - Little Town Hero (technikailag nem indie, de nyomott áras)
    - Picross S
    - Snipperclips
    - The Touryst

Xenoblade-hez, Mario + Rabbidshoz, BotWhoz, Captain Toadhoz pedig mindenképp érdemes a DLC-ket is hozzávenni, mert mindegyiknél korrekt extra tartalmat adtak, Xeno esetében szerintem talán még jobb is volt, mint az alapjáték. :)

Egyébként a megveszed most a Switchet, aztán ha jön a pro eladod és megveszed azt nem játszik? Olyan méretű library gyűlik össze, amit sose fogsz győzni pótolni. A gép ára amúgy is szinte töredéke annak, amit a libraryre költ az ember.
  • Zóanagyvarázsló
    Amitöl még kivagyok: ha a fogkefét, fésüt, törülközöket, frissen mosott ruhát valaki a budival egy légtérben tartja.
  • Zóanagyvarázsló
    Éppen te vinnél budira konzolt, aki betegesen vigyáz a cuccaira? Ezek után nem vennél töled használt marokkonzolt. Mondjuk én üldögélni sem szoktam ott órákat, sosem volt még székrekedésem.
  • Moby
    >Ami van PC-re hivatalosan is (nem emuzva), az nem mozgat rosszabb minőségben, akkor sem, ha hordozható.

Ilyen formában nincs, tartalom szempontjából a switches verzió a superior. Egyrészt gyárilag tartalmazza az orchestral zenéket*, ami ugyan belemoddolható a pécésbe is, de oda a cédén kiadott zenék vannak beletunkolva, nem tudjuk, hogy az S verza tartalmaz-e többet. Másrészt választható Angol-Japán szinkron.
    Elképzelhető, hogy a megjelenés után kipiszkálják a bővített tartalmakat, és belemoddolható lesz a pécésbe, de ilyen formában a teljes verzió switch exkluzív, és nem is lesz másra kiadva.

/a pécés és konzolos kiadások midi zenéi borzalmasak
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2019.09.14. 11:14:22
  • Tinman #307713
    DQXI DefEd - Ami van PC-re hivatalosan is (nem emuzva), az nem mozgat rosszabb minőségben, akkor sem, ha hordozható.
    XenoChro DefEd - Ez még a jövő, de igen.
    Tokyo Mirage Sessions #FE Encore - Ez érdekes lehet, thx!
    Legend of Zelda: Breath of the Wild sequel - Ez sajna még lehet, hogy 2020-ban sem jön.
    Baldo - Erősen jónak tűnik, majd jön ez is valamikor.

Szóval lassan összejött az a 15 cím, amiért már érdemes konzolt venni, csak a szokásos :-)
  • Moby
    DQXI DefEd?
    XenoChro DefEd?
    Tokyo Mirage Sessions #FE Encore?
    Legend of Zelda: Breath of the Wild sequel?
    Baldo?