65
-
Alvarez999 #25 A napelemes megoldásokat a jelenlegi árak mellett elfeledheted. A napelem egyedül nem sok mindenre jó, kell hozzá még inverter és sok-sok akkumulátor. Főleg az akkumulátorok dobják meg nagyon a költségeket, az meg már csak a helyzet iróniája, hogy a környezetet nemigen kíméled azzal, ha az egyik szennyezést (erőművek emissziója) egy másikkal (ólomakkumulátor-gyártás környezetszennyezése) helyettesíted. Mert minden más akkumulátorfajta még sokkal drágább.
A helyzet remélhetőleg idővel javulni fog, de nem egyhamar. -
Justil #24 bakker meglátván ezt a hírt már előre paráztam, mert tudom magamról, hogy képtelen vagyok kibírni, hogy ki ne mondjam ezzel kapcsolatban a véleményem, és előre féltem, hogy milyen durván le leszek baszva.
de hatalmasat csalódtam, pozitívan.
öröm látni, hogy a legtöbben itt egyetértünk abban, hogy ez 1 ótvar nagy baromság, hogy akik ezt megteszik azoknak a 99%-a azt hiszi, hogy ezzel jól végezte dolgát és az év többi napján ugyanúgy pazarol tovább, hogy sokkal értelmesebb lenne az energiatakarékosságot az emberek mindennapjaiba belevinni (energiatakarékos izzók, napelemes megoldások, annak aki megteheti, stb).
Most őszinte mosolyt csaltatok az arcomra, köszönöm szépen! -
#23 Hunduck egy kokk -
Alvarez999 #22 Ez világos. :) De ha te is gondolkodsz egy kicsit, akkor talán rájössz, hogy egy órára nem érdemes csökkenteni a nagy alaperőművek teljesítményét, főleg mikor tudják, hogy a fogyasztáscsökkenés pontosan egy órát fog tartani. Tehát nincs szükség csúcserőmű bekapcsolására, mert a fogyasztáscsökkenés utáni hirtelen emelkedés senkit nem ér váratlanul. -
#21 Ez egy árnallatnyival hitelesebb lett volna ha nem az Interneten írod... -
oneman #20 :) akkor picit még gondolkodj és rájössz, hogy nem akkor kapcsolják be, amikor csökken a fogyasztás, hanem akkor, amikor a sok agymosott barom hirtelen újra bekapcsolja az összes elektromos vackát... -
torcipepe #19 közben az orkok meg szépen ellopják a lánchidat. -
Alvarez999 #18 "ilyenkor kell beindítani azokat a turbódízel stb meghajtűsú erőműveket, amelyek az ehhez hasonló hirtelen fogyasztás ingadozások kompenzálására kellenek"
Hogy is van ez? Akkor kell bekapcsolni a gyorsan indítható tartalék erőműveket, amikor éppen csökken a fogyasztás?
Egyébként tényleg baromság, haszna semmi, de még exportálni sem lehet azt az egy órás megtakarítást, mert a szomszéd országokban is épp akkor kapcsolják le az idióták a fogyasztókat.
Szerencsére nem lesz nagy hatása, mert csak-csak terjed az energiatakékos világítás, így csökkenni fog az ingadozás.
#12: Szánalmas, valóban. Azért ne feledd, az "akadémikus" urak átlagéletkora valahol 50 és a halál között van, így remélhetőleg lassacskán kihalnak, utánuk meg talán - de csak talán - értelmesebbek jönnek. Másik szerencse az, hogy az "akadémikus" urak végső soron csak pávatollak a nemzet kalapján, sok vizet nem zavarnak, értelmes kutatásokkal már rég nem foglalkoznak, inkább csak hátráltatnak. Tisztelet a kevés kivételnek. -
USAMEN POWER #17 Teljesen egyetértek veled, én nap mint nap szánalmasabbnál szánalmasabb embereket látok, vagy futok össze sajnos... -
USAMEN POWER #16 Mi van veled ember ? XD "netfüggö gecik"
Látom téged is megcsapott a társadalom hülye felfogása a környezetvédelemről...
Mi is a környezetvédelem ? -
#15 ekkora baromságot. arra nem gondolnak, h ezzel a hatalmas ingadozást idéznek elő a hálózatban, és ezáltal a szolgáltatóknak bekell kapcsolniuk a tartalék rendszereket, melyek többnyire fosszilis alapon működnek? Nem lenne egyszerübb, ha felhívnák az emberek figyelmét az energiatakarékos izzók használatára, szelektív szemétgyűjtésre, kisfogyasztású autók használatára, tömegközeledésre stb...?
Btw, vmelyik nap kapcsolgattam a tvt, és megakadtam valamelyik kereskedelmi csatornán, ahol egy "celebbel" volt egy interjú, h hogyan él: "xy 22 éves gyönyörű modellünk ugyan nem gyűjti szelektíven a szemetet, mindenhova kocsival jár, naponta kb 100liter vizet elpancsol fürdés címszó alatt, de cserébe minden héten 5 órát tölt fodrásznál, h ügyeljen frizurájának tökéletességére.." hajrá 21. század... Ez a jövő generációja.. Mondom úgy h én is ennyi idős vagyok, és néha a gyomrom felfordul attól ahogy emberek viselkednek.. -
#14 Kapcsoljátok le a villanyt netfüggő gecik, ne balhézzatok. -
#13 "Sok jel mutat arra, hogy az emberiség eddigi történelmében még nem volt hasonló mértékben aljas, kegyetlen és kitartó hatalmi képződmény,"
cion :D -
halgatyó #12 Épp az előbb hallgattam az infórádiót. Valami energetikai konferenciáról tudósítottak, kb. fél órája. AKADÉMIKUSOK! Bazze.
Kifejtették, hogy az olaj "sajnos" az évszázad első felében még döntő szereppel bír majd, utána jön a megújuló energia meg a takarékosság (=irtózatos nyomorult életminőség a dolgozó középosztálynak)
Az ATOMENERGIÁRÓL egyetlen NYEKKENÉS sem hangzott el!
Az egyetlen energiafajtáról, amely -- komoly fejlesztési munka után -- alkalmas az emberiség hosszútávú energiaszükségleteinek kielégítésére!
Sem a fúzióról (mikrorobbantásos és hígplazmás eljárás), sem a magashőmérsékletű (gázhűtéses) szaporító gyorsreaktorokról, sem a gyorsítós reaktorról, sem egyéb esetleges lehetőségről.
DÖBBENETES! Ezek nem akadémikusok, ezek SZAKADÉMIKUSOK! Ha egy akadémikusnak ennyire futja, akkor mit várhatunk az utca emberétől, aki a napi földhözragadt munka után fáradtan hazamegy és belerogyik a fotelbe?
Tudjuk. Látjuk. Naponta.
Vagy valaki megmondta nekik, hogy mit szabad mondaniuk? Azok, akik az egyébként -- a választó, dolgozó polgár által befolyásolhatatlan! -- önkurmányzatokat is rávették erre az ócska, ostoba mjomkodásra? méghozzá nem egy önkormányzatot és nem is százat, nem egy országban, hanem mindenütt!?!?
Ezt hívják háttérhatalomnak.
Sok jel mutat arra, hogy az emberiség eddigi történelmében még nem volt hasonló mértékben aljas, kegyetlen és kitartó hatalmi képződmény, pedig a "versenytársak" se voltak éppen cukorból..
Én is be fogok kapcsolni minden, ésszerűen bekapcsolható fogyasztót (mosógép) arra az időre. Csakazértis. -
halgatyó #11 Az egész egy rohadt agydögönyözési akció, semmi más!
Azt nem értem, hogy ki és mivel veszi rá az önkormányzatokat a részvételre???????
Mi történik azzal az önkormányzattal, amelyik nem áll be a sorba?
Jó lenne tudni végre, mivel lehet hatni ezekre -
#10 Kapcsoljuk le a villanyt?
Jó, majd világítunk a számítógép monitorral, meg a tv képernyővel. -
oneman #9 ezen kívül az áramszolgáltatók is kib.szottul örülhetnek ezeknek a nagy ingadozásoknak...
ilyenkor kell beindítani azokat a turbódízel stb meghajtűsú erőműveket, amelyek az ehhez hasonló hirtelen fogyasztás ingadozások kompenzálására kellenek
magyarul még több CO2 a levegőbe... -
oneman #8 plussz sok értelme van, hogyha a nagy sötétben elkezdenek gyertyával világítani ... -
oneman #7 csak szólok, hogy amit a videóban láttok kva nagy tornyokat fehér füsttel, az valójában vízgőz :) -
#6 Csak nehogy kihasználják ezt a sötétséget, és a kezébe kerüljön valami, a terroristáknak XD -
juhand #5 Kiváncsi vagyok, hogy Ban Ki-Moon bácsi milyen verdával közlekedik, egy városban 6.0-6.5 l üzemanyagot zabáló koreai :-) Kia Ceed-el, mint én, vagy valami V8-as 20 litert zabáló amerikai vassal, mint a többi nagyszájú környezetvédő. Szóval én már múlt évben is beszálltam és most is beszállok az akcióba, 20:30-kor 1 órára minden fogyasztót bekapcsolok itthon, majd 1 óra múlva a fölöslegeseket kikapcsolom, így vigyázva az energia ellátás stabil működésére. Nem egy órára kéne egy évben lekapcsolni mindent mert ez csak 0.01% energia megtakarítás lenne. Egész évben kéne 10%-al kevesebbet fogyasztani és akkor az pontosan 1000 szer többet érne. Aki igazán környezetvédő, az ha mindenképp szükséges a munkájához az autó, kis fogyasztásút használ, vagy bringával közlekedik mint a feleségem és néhány ismerősöm. Ezek a nagyszájú ál környezetvédők, meg a menjenek a fenébe. -
#4 nem lennék a szolgáltatók helyében abban az időpontba. -
#3 Egyetértek. Ráadásul a sok egyszerre le- majd felkapcsolt villany az elektromos hálózatnak sem tesz túl jót (a közvilágítást sem egyszerre nyomják fel Budapest x tízezer utcájában, mert attól ledőlne a rendszer, hanem szakaszosan)
Egyébként én nem fogom lekapcsolni a villanyt. Minden nap tömegközlekedek, ezzel többet teszek a környezetért mint ha az év 365*24 órájából egyben lekapcsolnám azt az egy darab 15 wattos energiatakarékos izzóz ami estefelé nálunk menni szokott :) -
Kovász #2 Na megint kezdődik ez a faxxág...
metaljesus: teljesen egyetértek -
metaljesus #1 baromság. ettől majd az emberek azt hiszik hogy tényleg tettek is valamit a környezetért, de az igazán fontos dolgokat, amiknek tényleg lenne haszna, mint energiatakarékos izzók, szelektív szemétgyűjtés, autó helyett tömegközlekedés, fürdés helyett zuhany, stb... azokat ugyanúgy leszarják majd mint előtte.