Idén is kialszanak egy órára a fények
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ekkora baromságot. arra nem gondolnak, h ezzel a hatalmas ingadozást idéznek elõ a hálózatban, és ezáltal a szolgáltatóknak bekell kapcsolniuk a tartalék rendszereket, melyek többnyire fosszilis alapon mûködnek? Nem lenne egyszerübb, ha felhívnák az emberek figyelmét az energiatakarékos izzók használatára, szelektív szemétgyûjtésre, kisfogyasztású autók használatára, tömegközeledésre stb...?
Btw, vmelyik nap kapcsolgattam a tvt, és megakadtam valamelyik kereskedelmi csatornán, ahol egy "celebbel" volt egy interjú, h hogyan él: "xy 22 éves gyönyörû modellünk ugyan nem gyûjti szelektíven a szemetet, mindenhova kocsival jár, naponta kb 100liter vizet elpancsol fürdés címszó alatt, de cserébe minden héten 5 órát tölt fodrásznál, h ügyeljen frizurájának tökéletességére.." hajrá 21. század... Ez a jövõ generációja.. Mondom úgy h én is ennyi idõs vagyok, és néha a gyomrom felfordul attól ahogy emberek viselkednek..
Btw, vmelyik nap kapcsolgattam a tvt, és megakadtam valamelyik kereskedelmi csatornán, ahol egy "celebbel" volt egy interjú, h hogyan él: "xy 22 éves gyönyörû modellünk ugyan nem gyûjti szelektíven a szemetet, mindenhova kocsival jár, naponta kb 100liter vizet elpancsol fürdés címszó alatt, de cserébe minden héten 5 órát tölt fodrásznál, h ügyeljen frizurájának tökéletességére.." hajrá 21. század... Ez a jövõ generációja.. Mondom úgy h én is ennyi idõs vagyok, és néha a gyomrom felfordul attól ahogy emberek viselkednek..
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Kapcsoljátok le a villanyt netfüggõ gecik, ne balhézzatok.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
"Sok jel mutat arra, hogy az emberiség eddigi történelmében még nem volt hasonló mértékben aljas, kegyetlen és kitartó hatalmi képzõdmény,"
cion 😄
cion 😄
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Épp az elõbb hallgattam az infórádiót. Valami energetikai konferenciáról tudósítottak, kb. fél órája. AKADÉMIKUSOK! Bazze.
Kifejtették, hogy az olaj "sajnos" az évszázad elsõ felében még döntõ szereppel bír majd, utána jön a megújuló energia meg a takarékosság (=irtózatos nyomorult életminõség a dolgozó középosztálynak)
Az ATOMENERGIÁRÓL egyetlen NYEKKENÉS sem hangzott el!
Az egyetlen energiafajtáról, amely -- komoly fejlesztési munka után -- alkalmas az emberiség hosszútávú energiaszükségleteinek kielégítésére!
Sem a fúzióról (mikrorobbantásos és hígplazmás eljárás), sem a magashõmérsékletû (gázhûtéses) szaporító gyorsreaktorokról, sem a gyorsítós reaktorról, sem egyéb esetleges lehetõségrõl.
DÖBBENETES! Ezek nem akadémikusok, ezek SZAKADÉMIKUSOK! Ha egy akadémikusnak ennyire futja, akkor mit várhatunk az utca emberétõl, aki a napi földhözragadt munka után fáradtan hazamegy és belerogyik a fotelbe?
Tudjuk. Látjuk. Naponta.
Vagy valaki megmondta nekik, hogy mit szabad mondaniuk? Azok, akik az egyébként -- a választó, dolgozó polgár által befolyásolhatatlan! -- önkurmányzatokat is rávették erre az ócska, ostoba mjomkodásra? méghozzá nem egy önkormányzatot és nem is százat, nem egy országban, hanem mindenütt!?!?
Ezt hívják háttérhatalomnak.
Sok jel mutat arra, hogy az emberiség eddigi történelmében még nem volt hasonló mértékben aljas, kegyetlen és kitartó hatalmi képzõdmény, pedig a "versenytársak" se voltak éppen cukorból..
Én is be fogok kapcsolni minden, ésszerûen bekapcsolható fogyasztót (mosógép) arra az idõre. Csakazértis.
Kifejtették, hogy az olaj "sajnos" az évszázad elsõ felében még döntõ szereppel bír majd, utána jön a megújuló energia meg a takarékosság (=irtózatos nyomorult életminõség a dolgozó középosztálynak)
Az ATOMENERGIÁRÓL egyetlen NYEKKENÉS sem hangzott el!
Az egyetlen energiafajtáról, amely -- komoly fejlesztési munka után -- alkalmas az emberiség hosszútávú energiaszükségleteinek kielégítésére!
Sem a fúzióról (mikrorobbantásos és hígplazmás eljárás), sem a magashõmérsékletû (gázhûtéses) szaporító gyorsreaktorokról, sem a gyorsítós reaktorról, sem egyéb esetleges lehetõségrõl.
DÖBBENETES! Ezek nem akadémikusok, ezek SZAKADÉMIKUSOK! Ha egy akadémikusnak ennyire futja, akkor mit várhatunk az utca emberétõl, aki a napi földhözragadt munka után fáradtan hazamegy és belerogyik a fotelbe?
Tudjuk. Látjuk. Naponta.
Vagy valaki megmondta nekik, hogy mit szabad mondaniuk? Azok, akik az egyébként -- a választó, dolgozó polgár által befolyásolhatatlan! -- önkurmányzatokat is rávették erre az ócska, ostoba mjomkodásra? méghozzá nem egy önkormányzatot és nem is százat, nem egy országban, hanem mindenütt!?!?
Ezt hívják háttérhatalomnak.
Sok jel mutat arra, hogy az emberiség eddigi történelmében még nem volt hasonló mértékben aljas, kegyetlen és kitartó hatalmi képzõdmény, pedig a "versenytársak" se voltak éppen cukorból..
Én is be fogok kapcsolni minden, ésszerûen bekapcsolható fogyasztót (mosógép) arra az idõre. Csakazértis.
Az egész egy rohadt agydögönyözési akció, semmi más!
Azt nem értem, hogy ki és mivel veszi rá az önkormányzatokat a részvételre???????
Mi történik azzal az önkormányzattal, amelyik nem áll be a sorba?
Jó lenne tudni végre, mivel lehet hatni ezekre
Azt nem értem, hogy ki és mivel veszi rá az önkormányzatokat a részvételre???????
Mi történik azzal az önkormányzattal, amelyik nem áll be a sorba?
Jó lenne tudni végre, mivel lehet hatni ezekre
ezen kívül az áramszolgáltatók is kib.szottul örülhetnek ezeknek a nagy ingadozásoknak...
ilyenkor kell beindítani azokat a turbódízel stb meghajtûsú erõmûveket, amelyek az ehhez hasonló hirtelen fogyasztás ingadozások kompenzálására kellenek
magyarul még több CO2 a levegõbe...
ilyenkor kell beindítani azokat a turbódízel stb meghajtûsú erõmûveket, amelyek az ehhez hasonló hirtelen fogyasztás ingadozások kompenzálására kellenek
magyarul még több CO2 a levegõbe...
plussz sok értelme van, hogyha a nagy sötétben elkezdenek gyertyával világítani ...
csak szólok, hogy amit a videóban láttok kva nagy tornyokat fehér füsttel, az valójában vízgõz 😊
Csak nehogy kihasználják ezt a sötétséget, és a kezébe kerüljön valami, a terroristáknak XD
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Kiváncsi vagyok, hogy Ban Ki-Moon bácsi milyen verdával közlekedik, egy városban 6.0-6.5 l üzemanyagot zabáló koreai :-) Kia Ceed-el, mint én, vagy valami V8-as 20 litert zabáló amerikai vassal, mint a többi nagyszájú környezetvédõ. Szóval én már múlt évben is beszálltam és most is beszállok az akcióba, 20:30-kor 1 órára minden fogyasztót bekapcsolok itthon, majd 1 óra múlva a fölöslegeseket kikapcsolom, így vigyázva az energia ellátás stabil mûködésére. Nem egy órára kéne egy évben lekapcsolni mindent mert ez csak 0.01% energia megtakarítás lenne. Egész évben kéne 10%-al kevesebbet fogyasztani és akkor az pontosan 1000 szer többet érne. Aki igazán környezetvédõ, az ha mindenképp szükséges a munkájához az autó, kis fogyasztásút használ, vagy bringával közlekedik mint a feleségem és néhány ismerõsöm. Ezek a nagyszájú ál környezetvédõk, meg a menjenek a fenébe.
Egyetértek. Ráadásul a sok egyszerre le- majd felkapcsolt villany az elektromos hálózatnak sem tesz túl jót (a közvilágítást sem egyszerre nyomják fel Budapest x tízezer utcájában, mert attól ledõlne a rendszer, hanem szakaszosan)
Egyébként én nem fogom lekapcsolni a villanyt. Minden nap tömegközlekedek, ezzel többet teszek a környezetért mint ha az év 365*24 órájából egyben lekapcsolnám azt az egy darab 15 wattos energiatakarékos izzóz ami estefelé nálunk menni szokott 😊
Egyébként én nem fogom lekapcsolni a villanyt. Minden nap tömegközlekedek, ezzel többet teszek a környezetért mint ha az év 365*24 órájából egyben lekapcsolnám azt az egy darab 15 wattos energiatakarékos izzóz ami estefelé nálunk menni szokott 😊
Na megint kezdõdik ez a faxxág...
metaljesus: teljesen egyetértek
metaljesus: teljesen egyetértek
\"...lámák kíméljenek.\"
baromság. ettõl majd az emberek azt hiszik hogy tényleg tettek is valamit a környezetért, de az igazán fontos dolgokat, amiknek tényleg lenne haszna, mint energiatakarékos izzók, szelektív szemétgyûjtés, autó helyett tömegközlekedés, fürdés helyett zuhany, stb... azokat ugyanúgy leszarják majd mint elõtte.
← ElőzőOldal 2 / 2