58
-
#58 most néztem meg a filmet. Tudnak ma még kurva jó filmet csinálni, le a kalappal :) -
dragonbaby #57 nem tud vki még ilyesmi filmeket mint pl.: ez vagy a tűzben edzett férfi
-
bmw #56 Nekem nagyon bejott! Ha lesz dvd-n megveszem... -
#55 továbbra is SPOILERES téma talán:
Viszont franciákkal üzleteltek, tehát csak kéne a nyelvet beszélniük...Viszont ha franciáúl beszéltek volna, akkor nem ismrné fel a hangját az albánunknak.
Akkor másik példa, mikor bemegy a lány kereskedő csávó bulijába. Ott is angolúl beszél, mikor nem találják a nevét a listán. -
#54 ja, igen, albánok. tényleg részletkérdés, de egyébként ha te franciaországban szinte csak magyarok között élnél, bűnöznél, nem tanulsz meg franciául ;) -
#53 Albánok voltak és már több éve ott éltek. De részlet kérdés. Ettől még jó. -
#52 gondolom azért, mert ő meg franciául nem beszélő ukránokkal beszélt, tehát egy igazi francia rendőr is angolul szólalt volna meg. -
#51 Hát, én nagyon untam. :)
És azért van olyan képregény is, amiben csak a kivitelezés 2 dimenziós, nem a jellemrajzok. :) -
#50 Bejövős film ez. Hozta azt, amit a bemutató sugalt és ez manapság már pozitívum, hogy nem atrailerbe lövik el a legjobb jeleneteket egy filmnél.
Inentől picit SPOILERes leszek.
Autós jelentek kamerázása erősen Szálítóra emlékeztetett, nem igazn jött be.
Meg érdekes volt, mikor rendőrnak kidata magát és angolúl beszélt:)
De összegében 10/7.5 nálam. -
#49 megnéztem a punisher war zone-t...hát nem lehet komolyan venni :) képregényszerű stilizált erőszak, képregényszerű gonoszok, egy-két karakter ugyan kilógott a sorból...de egyébként egyszeri szórakozásnak jó :) -
Major #48 Ma néztam moziban! Mindenkinek csak ajánlom, nagyon rendben van a film. -
smaszi #47 off
Tetsuo-nak van valami igazság a sorai között (pl: én kifejezetten nem szerettem a Taxi filmeket, megnéztem, de egyszer elég is volt) Manapság tényleg nincs egy olyan Besson film, amire (hangsúlyozom) én azt mondanám, h. 'Wow, na ez nem semmi!"
on
Ez a film tényleg jó a maga kategóriájában, de semmi több... De jó ez így...
-
#46 semmi baj a penzkeresessel, hiszen ez nem filmmuveszet, hanem filmipar.
a legtobb embernek tetszik, hiszen a nagy atlagra gyartodik, minel kommerszebb vmi annal nagyobb a bevetel (altalaban).
Mint a pop-zene ill a popularis zene. Semmi zenei erteket nem kepvisel (ma mar), kokemeny uzlet. 1etlen 1 "alkoto" sem akar onmegvalositast v kreativ kiserletezgetest, csak a valoszinusitheto kaszalast. A legnagyobb segitseg a marketing, a hype, a "nevek", a puffogtatott frazisok, a szisztematikus agymosas.
A filmek tobbsege is tiszta biznisz, kemény tiprás Mo-n is, mi lehet Hollywoodban (v Fr-ban)?
Luc Besson is tudja, h az igenytelenek vannak tobbsegben, ha bitangsok penzt akar keresni, akkor oket kell kielegitenie.
Most nem csak errol a filmrol beszelek, hanem pl az ugrabugralos meg a Taxi filmjei, tipikusan a tanulatlan francia (ill arab) fiataloknak szolt, vigyazva arra, h nehogy mar szoljanak vmirol v vmit kritizalva, mert igy mindenki megnezheti..
-
#45 "igazi"?? -
Barakukk #44 Az év eddigi legjobbja nálam a Valkűr mellett (megjegyzem a Gettó milliomos még várat magára, nem jutott még el egy keleti moziba sem). De azért az akciófilm feltámasztását nem így képzelem el. Nem mondom, hogy Schwarzeneggert akarok, aki kitépi a telefonfülkét puszta kezével, de szerintem még viszonylag visszafogott volt. Hiányzott egy karizmatikus negatív hős, akivel a végén brutális pankrációt folytat, valahogy túl könnyűnek érzem a főhős útját, akit talán csak egyszer kapnak el, akkor is mire ezt felfognánk már ki is szabadul és folytatja hadjáratát. Jó volt, pörgős volt, egy-egy halk poén is elfért benne, de én maradok a Rambo sorozatnál és várom a The Expendablebes-t. -
nessboth #43 Nehezen indul, de túl kell lennünk a kötelező rosszon, és egy nagyon pörgős akciófilmet kapunk. Hollywood elkezdett tanulni a Kemény Zsarukból és a 24-ből, és már nem a morális, empatikus jófiúkat erőlteti, hanem az igazi öntörvényű badass hősöket, akik nem csinálnak ügyet a genyók leamortizálásából...remek film.
-
#42 Az imdb-n 8.0. Ez tényleg ilyen jó? 1000 éve nem néztem moziban akciófilmet. Ideje lenne? -
#41 jelentem; szerintem keresse szarrá magát! :) -
winnie #40 "de ezek a filmek besson "filmművészeti" korszakából valók, most meg csak pénzt gyárt, de mindegy."
"csak"? pénzt gyártani nehezebb, mint művészkedni:) és jövedelmezőbb is. megalapozta magát, most pedig learatja a gyümölcsöt. remélem, ebben nem talál senki elítélendőt. -
#39 kevés film érintett meg annyira, mint a nagy kékség.
a leon meg úgy jó ahogy van.
de ezek a filmek besson "filmművészeti" korszakából valók, most meg csak pénzt gyárt, de mindegy.
a takenhez visszatérve, én csak annyit mondok, ez egy tiszta, felhőtlen kétórás szórakozás, aki ennek sem tudja magát átengedni, azt (minden rosszindulat nélkül) egy kicsit sajnálom. szinte minden részébe bele lehet kötni, de csak ha akarsz... -
#38 Na AZOK a filmek telleg jok voltak, pl 1ik kedvenc filmem a Nagy kekseg.
De ez a kurvulas undorito, foleg olyannak aki tudna venni 5 Veyront is..
Nem lenne rossz, ha 1xcsak a nagy Zsebol csinalna megint vmit ami kozel all a filmmuveszethez.. -
#37 "de Besson kepzelgeseit ruhellem..."
szerintem ez a Besson pénzt keres, sokat.
Luc Besson képzelgései a metro, a nagy kékség, meg a leon a profi...
-
totoro #36 Valószínüleg elkapott egy piaci rést. Mostanában minden filmet betuszakolnak a korhatár nélkül megtekinthető kategóriába, így nem léteznek már a 80-as évek megalkuvás nélküli csihipuhijai. Abban az időben ez a film fel sem tűnt volna, most üde szinfolt lehetett sokaknak. Főleg azoknak a tizenéveseknek lehet ez cool akik nem is látták az emlegetett filmeket. -
#35 Nekem ez a film alapbol nem tetszett. Lehet h mar kinottem belole v mi.. most nem akarom kritizalni telleg a "cipofuzoket" (lasd kb #2 hozzaszolas), de Besson kepzelgeseit ruhellem.. kb mint a Sarkany csokjaban a zsarufonok kinyir akarkit az uccan, mer o fonok.. stb, ultragagyi. Itt is persze h korrupt zsaru v mifene iranyitotta a szalakat (bar nem emlexem pontosan)..
meg a karakterek, LOL a "gonoszok" soforje is, meg a hajo teljes szemelyzete gyilkolaszna az idegent persze.. -
#34 S akkor még nem említettük azt, hogy gyakorlatilag bármivel ölni tudnak.
[The Chronicles of Riddick-ben látni ugye a nagyzolósnak tűnő fémbögrés gyilkot... közel sem kamu.] Kezdjük talán a gemkapocssal...
-
#33 Aikido-ztam egy ideig - na jó, csak pár hónapig, lábam nem bírta - és az első edzéseken, kezdő csoportban elmondták nekünk, így, egyes szám első személynek célozva (nem szószerint, 11 éve volt):
"Ha azért jöttél ide, hogy megtanulj verekedni, akkor jobb, ha most hagyod el a termet. Az Aikido nem a bunyóról szól. Ha minden jól megy, akkor 5 év múlva tanulsz meg támadni vele. Addig csak esni, fogni és kitérni tanulsz."
Steven Seagal pedig ebben a harcművészetben fekete öves...
-
#32 off
erről eszembe jutott, amikor anno az éppen befutóban lévő Segal-lal csináltak interjút.
lezajlott egy nagyjából ilyen dialógus (emlékezetből idézem):
- tényleg ilyen jól verekszel?
- sokkal jobban, csak az nem olyan látványos
on -
#31 nemtudom neked mi számít hiteltelen bunyónak...de szerintem ha pl gigáncsapnak izomból, te sem éreznéd nagyon motiválva magad hogy felkelj a földről. és gondolom a CIA-nál nem arra tanították őket anno hogy mortal kombat módra parádézzanak összevissza hanem hogy minél rövidebb idő alatt ártalmatlanná tegyék a célpontot. -
#30 kedvencem:
"ők már valamit letettek az asztalra. amíg te nem, addig kuss!"
:) -
winnie #29 höhö, jöttek a "nem értesz hozzá", "csinálj jobbat" meg a "akkor nézzél high school musicalt" arcok?
a bunyókhoz nem értek, de nekem nagyon seagalosok voltak - hadonászásnak tűnik, de elég effektív, azok nagyon ültek. utána elolvastam, hogy miféle harci stílus (harcművészet?) is volt ez, szép hosszú cikkeket kapott. -
totoro #28 Én lehúztam a fórumban. Kaptam is érte :)
Sajnos nem tudom elvonatkoztatni magam attól hogy ez egy ostoba kliséhalmaz, hiteltelen és lehetetlen bunyókkal. A tempója tényleg rendben van, aki csak hátra akar dőlni és élvezni a szétütött pofákat az persze tegye.
Nálam 10/4. -
winnie #27 lesz taken 2, de úgy értem hasonlóan letisztult akciófilmet. -
#26 Mert ők is tudják: egyszer üt az, aki igazán üt.
Taken 2 (Elsewhere) [érted, nem? :)] - na, az már kaki lenne.
-
winnie #25 így van. és miért nem csinálnak vajon több hasnlót, pláne, hogy még sikeres is? -
pann #24 Szerintem is 2008 legjobb akciófilmje. Semmi felesleges, csak az amitől akciófilm egy akciófilm. -
#23 neeson jól hozza ezt a Jack Baueres figurát,meg nekem az egész kicsit a 24-re hajaz,fordulatok,vallatás,stb...
2008 legjobb akciófilmje volt,legalábbis nálam. -
#22 nekem inkább börleszk-nek tűnt a war zone :D
bár tény hogy ez az ürge szerintem szimpibb punisher karakter mint a thomas jane.
viszont neeson nagyot alakít ebben a filmben. a monológja a telefonba mindent visz. -
#21 nézd meg.
érdekelnek a majdani beszólásaid. :D -
winnie #20 ellenben máshol már voltak negatív vélemények is, érdekelne egy-egy lehúzás pár sorban kifejtve, mert dögunalom, hogy "mindenkinek" tetszett:) -
winnie #19 "Jo volt kipacsolodasnak, ennyi kb."
és 10/8? szerintem nagyon fasza volt, abszolút élveztem, nagyon jól szól moziban, erős 10/7. az a fajta, ami épp a dvd-n való megvevés határa. vagy igen, vagy nem, de a határon van.