78
Incursion (roguelike hc rpg)
  • HaaS
    Tápos, nem tápos, halott ez is.

Kérdésedre: hámárhogyne.
    vállra: large is, mondjuk láda
    pack slotba: csak medium vagy small container
    övbe: small container (pölö gnomish backpack, jó cucc)
  • HaaS
    Itt van a játék, és emitt pedig a manuál, ha valaki még belekezdene... remélhetőleg úgy működnek a linkek, ahogy akartam...

Pées: Alex, ha gondolod, itt is értekezhetünk, de örülök, ha hívsz, bármikor.
  • HaaS
    Oké... mielőtt belekötsz vkibe érdemes megnézni ki az, és mi van a kezében... "óvakodj a számszeríjtól", Book of HaaS, Chapter 2.

"l"-et nyomva nézel, másodszor megnyomva már akármelyik mezőt is. "x" lenyomásával részletes infót kapsz az adott mezőről, monsztáról, mindenről. A chiftain az eleve csapatvezér, nagyobb a CR-je, ezt is olvashatod, extra erő, extra ezaz, nem egyszerű gyerekek... és a végsőkig kitartanak, csak akkor fogadják el a békét, ha már majdnem halott és a partijából már a többiek meghaltak/feladták.

"óvakodj a számszeríjtól" - ötszörös kritikálja van, az egykezes az exotic, a kétkezes normál az az arbalest, félelmetes archery fegyver, qrva pontos, aztán a kivégzőegység neve cranquin, nehéz számszeríj... kaptam már belőle 45 hápés ütést, azonnali halál. Szóval csak óvatosan, ha ilyeneket látsz...

Én léptem két szintet, kellett már nagyon a Levitation, jó szarul dobta a manát, de sebaj... így is tápos:).
  • sirdond
    köszi a helpeket
    már egész jól ment, majdnem megvolt a lvl 2 mikor egy sahaugin (vagy mi) chieftain megölt
    este reinkarnálom ezt a karaktert aztán újrakezdem vele :)
    lehet egyszerre több backpacket cipelni?
  • sirdond
    nem győzöm köszönni a segítségeket :)
  • HaaS
    Ha behájdolsz, alapból sneak attack van, látod is a képernyő jobb oldalán. természetesen minden fegyvernek más a sneak extra dmg-e (durva, hogy benne van, de nagyon igaz), van ami meg abszolúte nem használható ilyen célra. Hájdolás nélkül a sneak extra nem megy, de persze hátulról támadva kapsz bónuszt (flanking), akár távolságira is. Ezt is írja, majd látod:)!
  • HaaS
    Hehe, azok a kalandozó társak, őket már az elején feldarabolták:)! A testekből ki lehet nyerni eztazt, de a frissekből, azok mind büdösek már. A tárgyakat azt látod, ha meghal vki ott lesz a testén, nincs eldugva semmi. Szóval azok csak hullák, majd áldozáshoz kell cipekedni őket alapból.
  • sirdond
    ja még egy kérdés,ha nem gond
    a földön fekvő holttestekkel lehet valamit csinálni, azon kívűl, hogy "megvizsgálom"? pl elvenni a fegyverét stb...
    mert a játék kezdése utáni első szobában elég sok body van
  • sirdond
    igen, nem is vettem észre,hogy írtál közben
    sikerült, köszi :)
    még annyi, hogy sneak attackot hogy lehet kivitelezni?
    vagy alapból sneak attack lesz, ha hiding közben támadok?
  • HaaS
    Megelőztelek:)! Ott lesz az, az az "S".

Ami még fontos:
    ALTGR+. - lépcsőn le
    ALTGR+M - lépcsőn fel

Asszem ez minden. A távolsági fegyverhasználatra használd az "f"-et, aztán "t" a target.
  • sirdond
    most ugye a földön hevernek,és ha rámegyek hogy get item, akkor az "air slot"-ban van, na onnan hogy kell berakni a backpackbe?
  • sirdond
    amit írtál azzal nincs gond :)
    most az a bajom, hogy kivettem backpackből két dolgot, és nem tudom visszarakni őket
  • HaaS
    Inventory használat tovább:

Szerintem érdemes bekapcsolni a "Use container cursor"-t az opciókban, egyébként csak számokkal ugrik oda. Így meg simán le-fel nyilak... egyszerűbb, bár több szegmens megy el (inventory használatnál a játék _nem_ áll, ha aktívan turkálsz, logikus).

SPACE - megfogod azt, amin áll a kurzor
    D - drop, eldobod
    S - stack, berakja az aktív containerbe
    TAB - vált a nyitott konténerek közt (pölö így tudsz megnyitott ládából átrakodni vagy vissza belé)
    ALT+D - megadhatod mennyit dobjon el
    ALT+S - megadhatod mennyit rakjon el
  • HaaS
    A link mégegyszer, alighanem beletöröltem.
  • HaaS
    dronkZero: Igen, nézegettem már, bár asszem én csak a 2D-set láttam, nekem azért nem volt az esetem - ha jól emlékszem - mert mászkáltak folyton a bányászok, nem körös volt, mint pölö az Incursion. Bár találtam tán opciót, amivel lehetett ezt állítani, most nehezen tudom elképzelni, hogy bármi mást elkezdjek, de megvan a játék valamelyik vinyómon... sorra kerül:)! Egyelőre Incursion!

sirdond:
    1. nyisd meg az inventory-t, tedd be jobbkézbe a fegyvert, balba a pajzsot, az egyik válladra az íjat, az övedbe a lövedékeket (nyilat)
    2. na most assign:
    SHIFT+M a fegyverre (ez lesz az alap melee)
    SHIFT+O a pajzsra (ez lesz az alap offhand, lehet fegyver is, ha tudod a kétkezes harcot)
    SHIFT+R az íjra (alap ranged)
    SHIFT+A a lövedékre (alap ammunition)
    3. kész:)

Ezzel a megoldással soha többet nem kell pakolgatni, a "-" billentyű lenyomásával vált közelharciról távolságira, és vissza. Persze ez idő, és ad egy (vagy több?) attack of opportunityt, ha állnak melletted. Szóval harc közben csak óvatosan...

Egyéb infó: a ammo-t lehetne a válladra is rakni (alapeset ugye), de én inkább az övet ajánlom, a vállad kell majd olyan cuccokra, amik nem férnek bele övbe, zsákba (akár ládába sem, lsd Huge Weapons). Ráadásul a ládákat is csak vállon vagy kézben tudod vinni... kábé URL=http://haasfal.hu/jpg/incrsn/002_fohadiszallas.JPG]így néz ki[/URL] nálam a templom, lesznek ládák, amit nehéz kinyitni, és csak alvás után próbálkozhatsz újra... én még mindig itt alszom az istenek mellett, biztonságosabb:)))!
  • sirdond
    húha, ennyire még nem mélyültem bele.
    egyelőre még ott tartok,hogy nem tudok nyílvesszőt rakni az íjamba :S
    meg a backpackből kivett cuccokat hogy kell visszarakni oda?
  • dronkZero
    Ja, meg ilyenek, hogy 80-as lakosságnál elkezdenek jönni a nemesek, akik egyrészt nemigen dolgoznak, másrészt nagyon puccos lakosztályt akarnak, ráadásul rangsor szerintit. Tehát a hercegnek a legfényűzőbb, aztán a főméltóságoknak kicsit csóróbbat, a sleppnek (társalkodónő, ilyesmi) meg még kevésbé frankót.

Kohókat, kovácsműhelyeket lehet koksszal fűteni, amit kivágott fából lehet (de ez nem olyan frankó, mert a faanyag kell ágynak meg nyílvesszőnek), vagy lehet magma fűtésű is. Ahhoz egy folyosó kell a workshop szintje alatt, amiben magma folyik.

Magmával óvatosan kell bánni, szintben nem szabad beleásni, mert szegény bányász nem tud elmenekülni. Víznél sem árt óvatosnak lenni, főleg nagy nyomásnál.

Ehh, végtelenségig lehetne folytatni...
  • dronkZero
    Hi!

Ha már ilyen nagyon benne vagytok a roguelike-ban, akkor nagyon javasolnám a Dwarf Fortress-t. Az is roguelike-ból indult, de még azokhoz képest is valami összehasonlíthatatlanul összetett. Két játékmódja van, a sima kaland mód, ami olyan, mint a többi ilyen játék, és a törpeerőd mód, ami meg leginkább egy Dungeon Keeker, beoltva Sims-szel.

A játék elején legenerálsz egy _kurrrrrvanagy_ világot. Kiválasztod a kezdőhelyed, a magaddal vitt felszerelést, és képességeket és hét kalandvágyó törpével nekiindulsz új erődöt építeni.

Megérkezve fel kell állítani valami kajatermelő rendszert. Lehet gyűjtögetni magokat, gyömülcsöt. A magokból lehet farmot csinálni, vetni, aratni. Lehet vadászni, pecázni. Ezeket fel kell dolgozni, meg kell főzni. Kell egy állandó vízlelőhely, hogy ne haljanak szomjan. A törpéknek kell ágy, szekrény, meg saját asztal+szék az ebédlőben, hogy ne pipuljanak be(ezeket mind saját mestertörpékkel kell legyártatni). Minden törpe alkesz, úgyhogy a törpesör, törpebor, törpepálinka ellátásról gondoskodni kell.

Minden ősszel érkeznek otthonról új bevándorlók, változatos szakmai tudással. Ha a kajatermelő lánc rendben van, el lehet kezdeni felépíteni az ipart, felállítani egy katonaságot., kiépíteni a védelmet, stb.

Időnként goblinok támadnak, egyre nagyobb seregekkel.

A technikáról kicsit: Nem olyan, mint a többi roguelike, abból a szempontból, hogy a világ nem különálló szintek kupaca, hanem teljesen 3D-s. Ha van egy hegyoldal, akkor az az egyik szinten levegő levegő -plac plac szikla szikla szikla, a fölötte lévő szinten meg levegő levegő levegő levegő placc placc szikla. Már ha érthető, miről beszélek, ez egy "balra lejtő" hegyoldal.
    Az erődöt 3Dben kell megtervezni, nekem jellemzően úgy voltak a dolgok, hogy a felszínen egy 3 emeletes erőd(nagyon sokáig tartott kockánként felépíteni, alatta kajaraktár/földalatti farm-szint, alatta lakószint, aztán "main hall" gyülekező és étkező, kutakat idáig hoztam, alatta meg a workshopok.

Ja, igen, kutak, víz, fizika!
    A víznek és a lávának van fizikája. Ha utat vájsz neki a sziklában, akkor folyik vízszintesen és lefelé. Lehet tökjó vizesárkot, meg lávás árkot vonni felszíni erőd köré. Emellett a víznek van nyomása is. Egy U alakú járat egyik felső szárába vizet engedve feltölti a másik szárát is. A vizet és a lávát zsilipekkel lehet terelgetni, ami gyakorlatilag egy ki-be kapcsolható fal.
    Az én kútjaim szintje 4 emelettel a folyó szintje alatt volt, úgyhogy trükkös megoldáshoz kellett folyamodni. Ástam a kút alatt 4 szinttel egy víztározót, amit bekötöttem a folyóba. A víztározó fölött volt egy nyomásérzékelő "csapda", amit a víz kapcsolt be. Ez rá volt kötve a folyó és a víztározó közti zsilipre. Úgy működött amikor megnyitottam, hogy elkezdett folyni a víz a folyóból, megtöltötte a víztározót, és elkezdett emelkedni a vízszint a kútban. Amikor elérte a kapcsolót, akkor a zsilip lezárt, nem jött több víz, nem öntött ki a kút, nem árasztotta el az egész erődöt. Amikor a törpék leitták a vizet a kapcsolóról, akkor a zsilip megint kinyílt, és engedett egy kis vizet. És teljesen automatikus lett, csak az építésénél kellett kicsit gondolkozni.

A harcrendszer nagyon részletes, nagyjából lábujjakat le lehet vágni, vannak belső szervek, meg vérzés. Belső szervekkel rendelkező ellenségek ellen (csontváz, lávaember pl nem ilyen) tökéletes a számszeríjász. Ja, katonáknak persze kell felszerelést legyártani, nem árt egy "éles" és egy "gyakorló" szett(acél- és fakard), mert gyakorlatozás közben akár meg is nyomoríthatják egymást. Számszeríjászoknak kell lőtér, meg nekik is a fa vagy csont lövedék fele annyit sebez (és "olcsóbb"), mint az acél.

Fémeket ércből lehet szerezni, azok ilyen erekben vannak a sziklában, és természetesen nem látni, hogy hol, fel kell tárni, folyosókat kell fúrni a sziklába.

Közben fenn kell tartani a jó hangulatot, mert a depresszió a legrosszabb, ami az erőddel történhet. Példa: nincs alkohol az erődben, nem jó a hangulat. Támadnak a goblinok, meghal egy törpe. A legjobb haverja bekattan. Mondjuk ráadásul még gyűlöli is a macskákat. Belerúg a legközelebbibe, az megdöglik. Erre a macska gazdája is bepöccen. Felrúg egy asztalt. Az asztal tulajdonosa, aki jó haverja volt a halottnak, és amúgy sincs söre, erre felidegesedik, és megüt egy törpét... Ha ez kiterjed az egész erődre, az végzetes.
    Ja, igen, ennyire Sims. A törpék gondolatait meg lehet nézni. Vannak jó és rossz gondolataik, törpénként olyan szumma 20-30 gondolat. "Jó volt az ebéd" "Jól néz ki az ágyam" "Vannak barátaim" "Utálom a macskákat, és tele van velük az erőd" "Unom már a sört, lehetne bor is" "Elégedett vagyok a munkámmal" stb.

Igazából annyira összetett ez a játék, hogy csak így csapongva, részleteit kiragadva tudom bemutatni. NAGYON durva. Én is le voltam döbbenve már egy átlag roguelike összetettségén, de ez a DF még azokra is rátesz két lapáttal.

Egyetlen nagy hibája van, hogy alfa fázis, rohadtul instabil. Én úgy tudtam csak egy normális játékot relatíve sokáig vinni (volt benne vagy 50 órám), hogy óránként kilépés, mentés, új könyvtárba savegame bemásol. Aztán imádkozni, hogy sikerüljön betöltenie. Ha nem, akkor utsó órai játék bukta.

Innen lehet letölteni és
    van hozzá Wiki, ahol gyakorlatilag minden le van írva.

Bocs, hogy ide reklámozom, de nem akartam neki külön topicot nyitni, ti meg fogékonynak tűntök erre a műfajra.
  • HaaS
    javítás: "lawful evil vagy lawful neutrálok lehetnek"
  • HaaS
    Poén: 40 méteren járok a második szintű karakterrel, Luck úgy nő, mint a gép, most már nagyon kemények a csaták, fogynak a potion-ök, scrollok rendesen. Egyre több olyan party-ba botlok, akik alapból neutrálok, de van köztük egy-két ellenséges (mivel kaotikus jó vagyok, ezek valszeg lawful good vagy lawful neutrálok lehetnek). Hát igen érdekes művelet leszedni a hostile csapattagokat úgy, hogy a többi neutrál ne lássa meg, hogy én voltam, (egyébként rám szakad az összes többi, igesek lesznek).

Tegnap történt, még 30 méteren: volt egy nagy törpe party (kábé nyolcan, paladin, tolvaj, druida, mágusok), meg egy elf (öten-hatan, rangerek, thief, monk, nemtommár). Mindkettőből kiszedtem az ellenséges egyedeket, hátha kedvem támad felvenni valakit, meg egyébként is, csak beszélni akartam velük.
    Eddig rendben is volt, hanem most jön a poén: mivel átnyitottam a zárt ajtókat a törpe és az elf party között, elkezdtek mászkálni erre-arra. Aztán BAMM, észrevették egymást:)))! Hát én csak úgy behájdolva röhögtem végig a gigantikus csatát, volt ott minden, repkedtek a nyílvesszők, bag-ek, varázslatok, idézések:)!

És kérem: a törpék nyertek:)))! Törpe-elf 1-0:D!
  • HaaS
    Végre:)! Üdv a fedélzeten:D!

Ha _bármi_ kérdésed van, jöhet, én már átrágtam magam a nagyján asszem...

Én máguspárti vagyok, mindegyik karakterem azzal kezd... ott a beszorulás nem gond, mert eleve Phase Door-ral kezdek, azaz látható területre (asszem négy vagy öt mező távolságra át tudok ugrani. Magasabb szinten messzebbre. Persze a varázslás az ad egy ütési lehetőséget a mellettem állóknak, de 90%-ban sikerül sebesülés nélkül megpattanni, pláne most, ezzel a 27-es IQ-val (gyors varázslat, igen jó sucess %). Később majd figyelj nagyon az anchor trapekre, alvásig permanens, és nem lehet a hatása alatt "teret ugrani", gáz.

A rogue nagyon jó, a Sneak Attack extrája felbecsülhetetlen, a Find Weakness bámulatos, és mivel már embermágussal indulok, nélküle gyakorlatilag semmit nem tudok használni (dagger, staff alapból, ennyi). Így lett nálam a mage/thief. Kéne bele egy pap is, de inkább vmi prestige classra gyúrok. A tolvaj meg ismeri a Heal skillt alapból, de nagyon gyatrán varázsol (Magic Trickery). Inkább felveszek majd valami druidát eztazt, aki ingyen gyógyít majd spellel. Csak kérni kell.
    Egyébként a mage/thief _minden_ skillt használhat, ha ember. Egyetlen egyet nem, de az még nem is műxik, a Nature Sense asszem. Ember miatt a Mining és az Animal Empathy már az elején felvehető.

Szóval röviden: kezdj egy elf mágussal, weavecraft. Már az elején jól lát, használhat sok armort, fegyvert, és jók az ability bónuszai is. Később, ha már megy, áttérhetsz emberre, az eleje sokkal nehezebb, de látod ezt a karaktert hogy néz ki, megéri. (+8 max innate abilty limit). A weavecraftben a legjobb az alap monster summoning, majd ők elvégzik helyetted a piszkos munkát, minimális manáért. Hátránya, hogy nemigen fejlődsz, csak az intelligencia. De kezdeni tökéletes.

Az opciókról:
    Legfontosabb, hogy ALT+ENTER. A szöveg karaktereinek méretét normál és fullscreen esetben is állíthatod, fullscreen felbontást is. Itt sok dolog van, érdemes átolvasni... egyedül azt az intelligens monszter mozgatási algoritmust ne használd (Djikstra vagy mi). Car.
    Egyéb beállításaimat láthatod a karakterlapból az előző hsz-emből.
    Wizmódot én nem próbáltam, de nem is kell. Ahogy írtam, a legfontosabb neutr poison, disease után azonnal Detect Monster és Detect Item. Így nem érhet meglepetés, úgy tudsz ölni, hogy nem is látnak.
    A lovak megidésével vigyázz, az is gázos (de ki lehet használni a lehetőségeit, inkább majd később visszatérek rá).
    Számokat nyomkodj a spellekhez az "m" betű lenyomása után (Spell List), akkor azonnal tudsz varázsolni 1-9-ig asszem (QuicKey).

Szóval röviden elf mágus, weavecraft. Alignment true neutrál (így könnyebb, de sok finomság kimarad). Aztán majd alakul:)!
  • sirdond
    na belekezdtem én is. :)
    nagyon tetszik,hogy ennyi mindent beleraktak, elég hosszadalmas megismerni a játékot. bekapcsoltam a wizard módot, amit te is említettél,hogy megismerjem az egésznek a menetét, de még így is simán meghaltam, mert beszorultam valahova, ahonnan se támadni,se kimenni nem tudtam :(
    eddig két karaktert próbáltam, egy elf rangert és egy human warriort
    holnap szerintem nekiállok egy rouge-nak is, sneakelős-lopkodósnak :D
    szerinted milyen fajt válasszak?
  • HaaS
    Második szinten azért ez szép, nem:)?
  • HaaS
    Egyre jobban megy azért:)! Ez a mostani mage/thief karakter átváltozott valami uridezu nevű gyíkszerű izévé, vagy négyszer üt egy körben, kétszer simán, egyszer harap (Slow) és csapkod farokkal, (lábat söpör: Trip) :)! Hápéja meg négyszerese a mágusénak, brutáál...

Egyébként egyetlen játékot sem ismerek, ahol beépített opció, hogy Stone Gaze-es monszta ellen küzdve el lehet takarni a szemet... (ekkor belép a Blindfight mondjuk, de akkor is!)
  • HaaS
    Nah, ez is megdöglött.

Jótanács, ha valaki belekezdene: a legelején semmi nem fontosabb, mint akárhogy beszerezni neutralize poison és cure disease cuccokat, spell, potion, az mindegy. Az első húsz karakterem többsége mérgezésbe halt bele. A betegség is kemény, sokkal tovább tart, bár kisebb effekttel. Néhány csapdába úgyis belefut az ember... nem beszélve a pókokról, vigyázzatok a földön fekvő cuccokkal, simán alatta lehetnek. Nagy szemetek...

Szóval:
    1. csekkolni a brew potiont, scribe scrollt, alchemyt, hátha már korán készen lehetnek a fentebb említett cuccok. Már ha van ilyen a karakternek. Ezek nélkül szvsz tökesélytelen. Alchemy csak mérgezés elleni rezisztet ad alapból, de jobb mint a semmi.
    2. Ha van Hightened Senses, Detect Monster, Detect Item, az elején _nagyon_ nagy segítség. Lehetőleg ne aranyból dolgozzatok, lesz a második szinten templom, az egyik istennő imádja, ha aranyat áldoznak neki... és jó kis dolgokat ad cserébe.
    3. Nézzétek meg a Guild merchantot, hátha van valami értelmes cucca... kaotikusak vigyázzanak, nem fér össze az elvvel.
    4. Az intuíció _fontos_! Ezzel tudod megállapítani, kábé mi lehet, amit felszedtél a földről!

Kis kalandozás után: potionoket csak úgy ne igyatok, előbb identify, jó része méreg, káros. Ha nincs identify, és bekaptál egy mérgezést/betegséget már az elején, akkor marad az ima, hogy valamelyik meggyógyítson... jópár karakterem összeivott mindent amit talált, a túlélés reményében. Mérgezetten már _nem_ tudsz ellenszert készíteni!

Fontos: wandok is vannak, pár nagyon kellemetlen, ha identify nélkül próbáljátok... nem mindig túlélhető. Egy Hellstorm Wand (már az elején van gyakran) berobbantja a képernyő negyedét, nagy valószínűséggel azonnali halál. Próbáljátok jó messzire lőni... amiért mégis megéri a próbálkozás, kegyetlenül fejlődik az intelligencia, ha rájön a karakter, mi történik.
    Tárgyakat mindig identify, esetleg akkor használjátok őket, ha már tudjátok, hogy uncursed... egyébként gáz.
  • HaaS
    Hehe, kösz:)! A képekről annyit, hogy nem életszerűek igazán, Wizard módban bármi lehet, akár az ötödik szinten is lehetsz 140 XP-vel...

Rakok én is screenshotokat haasfalra, hátha valaki kedvet kap. Nem adom fel:)! Felöltöztettem RavenanT-ot, kegyetlen dolog az a knock prone meg a stunos spear nála! És regenerálódik, komoly:)! Kár hogy undead, elég ferde szemmel nézi néhány npc...
    Ide meg felteszek néhány karakter logot, reméljük ez kicsit tovább húzza... hehehe...

A kaotikus dolog meg félig megoldódott, Selinde áldozat után zealous lettem ebben is.
  • karajjj
    nem játszottam még vele, csak most olvasgattam róla, ahogy megnyitottad a topikot de nekem túl bonyolultnak tűnik, meg gondoltam megkíméllek a hülyegyerek butaságától
  • HaaS
    Hát a mama2-es kiszólásodat nem értem, de kösz a képeket:)!
    ...
    /Közben rákerestem, már értem:))) Ide csak nem jön be:)/

A shotokat gondolom te csináltad... wizmode nélkül is sikerült végigvinni?

Egyéb hír: Mara (pedig nem vagyok nagy hívője) aranyos kis ajándékot adott, egy ötödik szintű Revenantot, nagyon kemény human undead warrior. Mivel a pali normál életében nem tudta véghezvinni azt, amire hivatott volt, adott neki az istennő még egy esélyt... én spec qrvára örülök neki. Épp a felfegyverezésével maszatolok, jó hogy megtartottam minden komolyabb varázscuccot warrioroknak.

Karesz, ha jobban otthon vagy a játékban segíthetnél... úgy kábé értek mindent, de chaotic good humanként nem igazán értem, hogy mitől leszek jobb kaotikus. Egy csomó megszorítás van, azokat betartom, de semmi hint nincs arról, hogy mit kéne effektíve csinálni. Így is devotedly chaotic zelaously good vagyok, az utóbbit értem persze. A kaotikusság az nem tiszta.

Egyébként elffel próbálkoztam régebben, de rádöbbenten az emberek hatalmas forjára (három feat free, három választott az elején), na meg az extra +3 ability score bónusz. Ember mágusok nem indulnak eleve istenhittel, de az elffel mennyit szívtam, az kegyetlen.
    Mármerhogy ugye az elfek alapból ugye chaotic good. Ez eddig oké. Én is ezt szeretem, választom általában. Alapból az elf istennő Maeve, ez is oké. Csakhogy ugye ő chaotic evil. Oppá... nagyon megszívatott sokszor, mocsok egy asszony. Papjai nem is lehetnek kaotikus jók, nem is igazán értem... hiába az elfek hatalmas forja a skilljeiket, tulajdonságaikat tekintve (a játék elején), ezzel az istennős dologgal chaot goodként jóval nehezebb. Próbáltam egyszer áttérni bármi másik istenre, de a csaj ideges lett és minden imádság/áldozatom után egy valag elfet teremtett a nyakamra... igazából nem zavart, lenyomtam őket gyorsan... helyből ott a templomban léptem 6 (!) szintet ezzel az ügyeskedéssel... szóval röviden a kérdés: mit csináljak, ha kaotikusabbá szeretnék lenni?
  • karajjj
    na mielőtt mama2 elkezdene értetlenkedni, hogy miez...

• Thanatos
    omegát én se ismerem, amúgy slash'em és nethack még bőven él ha minden igaz :)
    nah majd ránézek erre is, csak ehhez azért hangulat is kell :D
  • HaaS
    Az öszetettsége/kidolgozottsága jobb, ha a Nethacket/Slash'emet ismered, gondolom ez az első pillanatban kiderült;)! Ez félig stratégia, Omegára hasonlít leginkább, azt írja a gyerek, de azt nem ismerem. Ráadásul ezt még mindig fejlesztik, más hasonló játékot nem ismerek, ami még "él".
  • Thanatos
    és valami vélemény hogy mitől jobb/rosszabb pl egy nethack-nél vagy slash'em-nél? :) vagy valami összehasonlítás szerű? :)
  • Calver

majd erre én is rá akarok nézni valamikor - Drakensang topicban olvastam ajánlásod HaaS, aztán utánanéztem még mielőtt nyitottál volna neki topicot -, nem tűnik rossznak, bár meglehet ehhez én messze túl türelmetlen vagyok
  • HaaS
    Nem, csak egy hete ismerem, de régóta játszom már rpg-kkel. A játék fejlesztése 99-ben kezdődött. Sajnos eddig kimaradt...
  • ProGabe #4
    "cirka 20 év alatt." + "eddig mind megdöglött"

tehát 20 év alatt még 1x sem vitted végig? omfg :D
  • EK1TEP
  • HaaS
    A játék mélységéről szóljon a jelenlegi karakterem státusza, eddig mind megdöglött. Épp bemutatkoztam az isteneknek:

--------------------------------------------------------
    HaaS, The Disciplined Expert

Gender Male
    Race Human
    Class Mage 2
    Rogue 1
    XP 4967
    Next @ 4500
    Align Chaotic Good

STR: 13/10 [+1/+1] (base 12, +1 inherant)
    DEX: 14/07 [+2/+1] (base 13, +1 feat)
    CON: 12/01 [+1/+0] (base 12)
    INT: 19/07 [+4/+4] (base 18, +1 inherant)
    WIS: 16/00 [+3/+2] (base 15, +1 feat)
    CHA: 14/30 [+2/+1] (base 14)
    LUC: 12/00 [+1/+0] (base 12)
    Fortitude +1(Mage +0/ Rogue +0, +1 Con)
    Reflex +4(Mage +0/ Rogue +2, +2 Dex)
    Will +11(Mage +3/ Rogue +0, +3 Wis, +2 magic, +3 morale)
    (+1 vs. theft, +2 vs. knockdown)
    Archery +toHit +3 (Mage +1/ Rogue +0, +2 Dex)
    Damage +0 (base 1d8 / 1d4)
    Speed 150%(base 100%) x 150% weapon
    Brawl +toHit +5 (Mage +1/ Rogue +0, +1 Str, +3 magic)
    Damage +5 (base 0, +1 Str, +3 magic, +1 weapon)
    Speed 160%(base 100%) x 115% magic x 140% weapon
    Melee +toHit +5 (Mage +1/ Rogue +0, +1 Str, +3 magic)
    Damage +6 (base 1d3 / 1d3, +2 Str, +3 magic, +1 weapon)
    Speed 160%(base 100%) x 115% magic x 140% weapon
    Size Human-sized:
    (base human-sized)

Defense Class 12:
    (base 10, +2 Dex)
    _______________(8 while casting)

Coverage 0:
    (base 0)

Movement Rate 55%:
    (base 100%) x 105% skill x 50% hiding

Hit Dice Rolls 30:
    20 + 2d4 (2, 2) + 1d6 (3) + 3 (CON bonus)
    Mana Rolls 69:
    10 + 2d20 (10, 10) x 2 + 1d6 (5) x 2 + 9 (WIS bonus)
    __(Bonus Mana)______(base 69, +40 magic)
    Encumbrance None:
    (Light 25.3s, Moderate 76.0s, Heavy 153.0s, Extreme 230.0s, Max Press 300.0s)

Magic Resist 15%:
    (base 0, +15 magic)

Spell Slots 2nd:
    2+6 (3)

Special Abilities:
    Inherant Potential +3
    Innate Spells:
    Ectoplasmic Cocoon
    Lowlight Vision (40 ft)
    Sharp Senses +4
    Sneak Attack +1d6
    Spellcasting (2nd)
    Specialist:
    Weavecraft
    Telepathy (60 ft)
    Versatility
    Thief in the Night (33%)

Feats:
    Armor Proficiency: Light
    Brew Potion
    Educated
    Improved Dexterity
    Improved Wisdom
    Master Grapple
    Scribe Scroll

Resistances and Armor:
    Fire 4

Complete Immunities:
    Slowing
    Paralysis
    Entangling
    Petrification
    Fear

Proficiencies Simple Weapons, Short Blades, Archery, Staves, Thrown, Daggers, Flexible and Light Armor

Skill Ratings:
    Alchemy +11 (2 ranks, +4 INT, +3 train, +2 kit)
    Animal Empathy +6 (0 ranks, +4 INT, +2 train)
    Appraise +5 (0 ranks, +2 WIS, +3 train)
    Athletics +3 (0 ranks, +1 STR, +2 train)
    Balance +4 (1 ranks, +1 DEX, +2 train)
    Bluff +3 (0 ranks, +1 CHA, +2 train)
    Climb +5 (0 ranks, +1 DEX, +2 train, +2 kit)
    Concentration +3 (1 ranks, +2 train)
    Craft +9 (1 ranks, +1 DEX, +3 train, +4 kit)
    Decipher Script +10 (1 ranks, +4 INT, +3 train, +2 kit)
    Diplomacy +5 (2 ranks, +1 CHA, +2 train)
    Disguise +6 (0 ranks, +4 INT, +2 train)
    Escape Artist +4 (1 ranks, +1 DEX, +2 train)
    Find Weakness +4 (0 ranks, +2 WIS, +2 train)
    Handle Device +9 (2 ranks, +1 DEX, +2 train, +4 kit)
    Healing +6 (2 ranks, +2 WIS, +2 train)
    Hide in Shadows +5 (2 ranks, +1 DEX, +2 train)
    Illusioncraft +8 (2 ranks, +4 INT, +2 train)
    Intimidate +3 (0 ranks, +1 CHA, +2 train)
    Intuition +11 (6 ranks, +2 WIS, +3 train)
    Jump +3 (0 ranks, +1 DEX, +2 train)
    Knowledge (Theyra) +10 (0 ranks, +4 INT, +3 train, +3 feat)
    Knowledge (Infernal) +10 (0 ranks, +4 INT, +3 train, +3 feat)
    Knowledge (Magic) +11 (1 ranks, +4 INT, +3 train, +3 feat)
    Knowledge (Mythology) +10 (0 ranks, +4 INT, +3 train, +3 feat)
    Knowledge (Nature) +10 (0 ranks, +4 INT, +3 train, +3 feat)
    Knowledge (Oceans) +10 (0 ranks, +4 INT, +3 train, +3 feat)
    Knowledge (Planes) +10 (0 ranks, +4 INT, +3 train, +3 feat)
    Knowledge (Theology) +11 (1 ranks, +4 INT, +3 train, +3 feat)
    Knowledge (Undead) +10 (0 ranks, +4 INT, +3 train, +3 feat)
    Listen +10 (2 ranks, +2 WIS, +2 train, +4 inherant)
    Lockpicking +5 (2 ranks, +1 DEX, +2 train)
    Metamagic +9 (3 ranks, +4 INT, +2 train)
    Move Silently +5 (2 ranks, +1 DEX, +2 train)
    Perform +7 (0 ranks, +1 CHA, +2 train, +4 kit)
    Pick Pockets +3 (0 ranks, +1 CHA, +2 train)
    Poison Use +3 (0 ranks, +1 DEX, +2 train)
    Ride +3 (0 ranks, +1 DEX, +2 train)
    Searching +11 (3 ranks, +4 INT, +2 train, +2 kit)
    Spellcraft +10 (4 ranks, +4 INT, +2 train)
    Spot +9 (1 ranks, +2 WIS, +2 train, +4 inherant)
    Tumble +3 (0 ranks, +1 DEX, +2 train)
    Use Magic +7 (0 ranks, +4 INT, +3 train)

Spiritual State:
    __You are not devoted to a
    ____single god.
    __Aiswin is noncommital.
    __Aiswin has not aided you.
    ____(Favor 0, Lev 0, Pen 0%)
    __Asherath is noncommital.
    __Asherath has not aided you.
    __Essiah is noncommital.
    __Essiah has not aided you.
    ____(Favor 60, Lev 0, Pen 0%)
    __Hesani is noncommital.
    __Hesani has not aided you.
    __Kysul is noncommital.
    __Kysul has not aided you.
    ____(Favor -40, Lev 0, Pen 0%)
    __Mara is noncommital.
    __Mara has not aided you.
    ____(Favor 120, Lev 0, Pen 0%)
    __Sabine is noncommital.
    __Sabine has not aided you.
    __Semirath is noncommital.
    __Semirath has not aided you.
    __Xavias is noncommital.
    __Xavias has not aided you.
    __You are devotedly Good.
    __You are devotedly Chaotic.

CharGen Options and Choices:
    __Beginner's Kit: OFF
    __Initial Rolling Method: 4d6 + Perks
    __Allow Rerolling: NO
    __Use the Subraces: YES
    __Disallow Wizard Mode: YES
    __Maximum Hit Points: NO
    __Maximum Mana: NO
    __Default Character Gender: MALE
    __Monsters Maximum Hit Points: NO
    __Roll Attributes First: NO
    __Gain Attributes With Levels: YES
    __Allow Rapid Intuition: WEAPONS
    __Monsters Use Djikstra: NO
    __Out-Of-Depth Monsters: YES
    __Transgression Hints: YES
    __Difficulty Level: BASELINE
    __Power Stats: BASELINE
    __Elude Death: NO
    __Disable Complicity Transgressions: YES

Inventory:
    uncursed long bow {mundane}
    uncursed torch (with 2889 turns of light left)
    uncursed orcish knife +3
    uncursed buckler {mundane}
    uncursed robes
    uncursed Mantle of Magic Resistance +1 [+15]
    uncursed Ring +1 of Mind Shielding [+2]
    uncursed Ring of Free Action
    blessed Amulet of Boldness
    uncursed Helm +1 of Telepathy
    uncursed Bracers +1 of the Inferno [+4]
    26 uncursed sheaf arrows {mundane}
    uncursed Stone +2 of Channeling [+8]
    6 uncursed Potions of Healing
    4 translucent emerald potions
    uncursed medium backpack
    spellbook [Adventurers' Arts]
    spellbook [Book of Glamour]
    spellbook [Heart of Flame]
    spellbook [Mastery over Death]
    spellbook [Mystic Aegis]
    spellbook [Place and Time]
    spellbook [Practical Divinings]
    uncursed spellbook [Adventurers' Arts]
    uncursed spellbook [Conjurations and Summonings]
    uncursed spellbook [Fundamentals of Magick]
    uncursed spellbook [Place and Time]
    uncursed spellbook [Secrets of Abjuration]
    pliant bracers
    49 copper pieces
    722 gold pieces
    3125 silver pieces
    2 strips of cured meat
    6 uncursed food rations
    2 uncursed crossbow bolts {mundane}
    bubbly black potion
    bubbly crimson potion
    foul white potion
    milky violet potion
    thick violet potion
    5 uncursed Potions of Mana [3d8+8]
    7 Scrolls of Identify
    scroll labeled Balrut Lux
    uncursed Scroll of Cure Disease [0]

On The Ground:

Known Spells:
    Shield 1 100% 10
    Magic Missile 1 94% 1 1d4+1
    Floating Disc 1 100% 5
    Mount 1 100% 5
    Monster Summoning I 1 96% 2
    Phase Door 1 96% 2 1d4+4
    Call Companions 1 100% 2
    Ectoplasmic Cocoon 0 100% 0

Journal:

12:00 AM, 1st of Suntide: Unknown Location (H:15/21 M:12/12 XP:0)
    Starting Perks:
    Starting Item: uncursed Mantle of Magic Resistance +1.
    Wild Talent: Ectoplasmic Cocoon.
    Bonus Feat: Master Grapple.

12:00 AM, 1st of Suntide: Entry Chamber, 10' (H:23/23 M:63/63 XP:0)
    You arrive at 10' in the The Goblin Caves.

12:57 AM, 1st of Suntide: Webbed Corridor, 10' (H:16/23 M:39/63 XP:718)
    Seen: hill orc (CR 2)
    Seen: uncursed adamant splint mail +1 (IL 2)

9:52 PM, 1st of Suntide: Smooth Enclosure, 10' (H:16/23 M:33/63 XP:818)
    Seen: rainbow sprite (CR 1)
    Seen: uncursed adamant splint mail +1 of life-keeping (IL 6)
    OOD monster hobgoblin (CR 3) generated on dlev 1 by Encounter 'goblinoid warband'. [EN_DUNREGEN]

10:18 PM, 1st of Suntide: Winding Corridor, 10' (H:23/23 M:42/63 XP:1085)
    Seen: hobgoblin (CR 3)
    You have enough experience to advance to level two.

9:44 AM, 2nd of Suntide: Unworked Stone, 20' (H:27/27 M:49/86 XP:2213)
    Seen: hobgoblin chieftan (CR 3)
    Seen: uncursed orcish knife +3 (IL 6)
    You arrive at 20' in the The Goblin Caves.

9:55 AM, 2nd of Suntide: Unworked Stone, 20' (H:27/27 M:48/86 XP:2273)
    Seen: goblin (CR 0)
    You have enough experience to advance to level three.

12:22 AM, 2nd of Suntide: Winding Corridor, 20' (H:30/30 M:51/109 XP:4537)
    Seen: cave orc (CR 2)
    Seen: uncursed Ring of Free Action (IL 3)
    You have enough experience to advance to level four.

1:45 AM, 2nd of Suntide: Parthenion, 20' (H:30/30 M:48/109 XP:4967)
    Seen: bogwart (CR 1)
    Seen: uncursed Manual of Gainful Exercise +1 (IL 6)
    A deep voice scorns, "Thou art no child of mine!"

1:53 AM, 2nd of Suntide: Parthenion, 20' (H:30/30 M:48/109 XP:4967)
    Seen: uncursed Stone +2 of Channeling (IL 6)
    A voice booms, "Thou art not worthy of my gifts!"

1:54 AM, 2nd of Suntide: Parthenion, 20' (H:30/30 M:48/109 XP:4967)

1:55 AM, 2nd of Suntide: Parthenion, 20' (H:30/30 M:48/109 XP:4967)

1:55 AM, 2nd of Suntide: Parthenion, 20' (H:30/30 M:48/109 XP:4967)

1:58 AM, 2nd of Suntide: Parthenion, 20' (H:30/30 M:48/109 XP:4967)

1:58 AM, 2nd of Suntide: Parthenion, 20' (H:30/30 M:48/109 XP:4967)
    You sacrificed an elven sheaf arrow to Hesani.
    Bitter smoke rises from the altar. You feel inadequate.

1:59 AM, 2nd of Suntide: Parthenion, 20' (H:30/30 M:48/109 XP:4967)
    You sacrificed an uncursed sheaf arrow to Asherath.
    Bitter smoke rises from the altar. You feel inadequate.

Monsters Encountered:
    Total: 186
    24 Animals
    5 Bats
    6 Birds
    1 Cats
    1 Eye Creatures
    13 Faeries
    17 Goblinkin
    73 Humanoids
    10 Jellies
    12 Oozes
    2 Kobolds
    13 Orcs
    18 Quadrupeds
    13 Spiders
    7 Trappers
    4 Worms
    39 Vermin
    22 Beasts
    8 Constructs
    2 Elementals
    2 Elementalkin
    3 Mythic Hybrids
    10 Outsiders
    17 Reptiles
    2 Snakes
    6 Aberrations
    8 Zombies
    4 Elves
    2 Gnomes
    6 Swarms
    9 Planetoucheds

Level Statistics:

Lvl | Act | Key | Turns | Secs | XP | Explored
    ----+-----+-----+-------+------+-----+------------------
    1 | 5509|10551| 392676| 10023| 2213|3013 / 3013 = 100%
    2 | 4093| 7829| 78374| 6977| 2754|3099 / 3309 = 93%

--------------------------------------------------------

Ha valaki ismeri, szereti, kérdése van, _végigjátszotta_... hajrá! Ide minddel:)!
  • HaaS
    Incursion.

Eddig legjobb hc rpg, nálam... cirka 20 év alatt.

A lényege, hogy meg kell ölni a goblin királyt... de ez túl egyszerűen hangzik, nem sétagalopp:)!

Most magyarázhatnék a gigászi mennyiségű lehetőségről, variációról, extráról, miegyébről... jó valami azért kell... ez hardkór játék, nem vicsör. Akinek kell a blur effekt, a háromdés csillogás, nos nekik nem ajánlom. Itt ha meghaltál, halott vagy. (Hacsak az istened éppen nem a természetes szelekció elvét favorizálja, és jó vagy nála, adhat még esélyt.)

* 9 alap faj
    * 10 alap osztály (multiclass ok)
    * 11 prestige class
    * 50+ skill (na meg az innate ability-k, wild talentek)
    * 150+ feat
    * 300+ spell
    * még több fegyver
    * spec harc taktikák
    * 17 istenség (akármelyikre áttérhetsz, ha hajlandó szóba állni veled)
    * áldozatok (már amit elfogadnak)
    * fegyver/cucc/potion/poison/spell kreálás, imbue is
    * bányászat
    * vagy ötféle látás
    * morál, kaja, ezaz
    * folyamatosan fejlődő attribútumok (skillhasználat, miegyéb)
    * XP akár ölés nélkül (tolvaj)
    * diplomácia: karakterek csapatba hívása (lawful goodként egy chaot evil gázos... próbáld megmagyarázni az istenednek, már ha sikerül)
    * csapattagok irányítása (nem tudok limitről... azaz de, a saját diplomáciád határozza meg a PCR-t, eddig nálam 10 lény körül a max... még. lsd később.)
    * alignment: nagyon számít... az meg hogy tartod-e magad hozzá, az még többet. Ez is változtatható a játék során
    * nem folytatom

... és a játék _random_, azaz ezerszer újrakezdhető. A beállításokkal érdemes tökölni, ha nem most kezdte az emberfia.

Megtalálod itt.