78
Incursion (roguelike hc rpg)
-
sirdond #78 tudom,halott a topik,ahogy a játék is sokáig az volt. de valaki úgy gondolta,hogy mégis megéri feléleszteni és március óta már számos bugfix érkezett a játékhoz.
akit érdekel:
https://bitbucket.org/rmtew/incursion-roguelike/src/7d1f9eb648686b52f8ab0e4b76af30b013ab238b/Changelog.txt?at=master -
Thanatos #77 én játszok, bár most várom az új verziót, a feature lista alapján több mint durva lesz... :D -
#76 Az benne a legjobb... :) -
#75 ez a fortress nekem tul bonyolult -
#74 es dungeon crawlt? ^.^ -
#73 Dwarf Fortresst azóta sem játszik senki? :) -
HaaS #72 "I'm tentatively eyeing Oct 31, 2010 as a possible release date..."
Hhh... -
HaaS #71 Izé...
Igen, nekem is. A játékindításnál "H" jelzésű, az már az "I". Mármint a ami nálad is fent van, a windows-os, 0.6.9I...
Nincs új verzió. -
SaGa #70 Izé...
Nekem eddig is ez volt fent. Mármint a windows-os, 0.6.9I... -
HaaS #69 Van új verzió, friss ropogós! (lustáknak) -
#68 re
Elegge rakattantam erre a jatekra, kiderult hogy van online verzioja is amit szinten egy szemelyes, de tobb faj van, lehet nezni masok jatekat stb
Van ertelmes mirc csati is, szoval egesz nap ezt tolom a melohelyen :D -
HaaS #67 Hehehe:))! Komoly:D! -
#66 Talalkoztam az egyik halott karakterem szellemevel es megolt :D -
#65 Ez a linley's dungeon crawl nem olyan bonyolult mint a tobbi roguelike jatek, talan ezert fogott meg. Valamilyen orbot kell visszaszerezni, es lefele kell bandukolni a dungeonokban, eddig lvl6ig tudtam eljutni de elegge szivatos. Plane akkor amikor elkezdek pihenni, aztan megjelenik 3-4 szorny korulottem :o -
Thanatos #64 a rougelike definíciójában szerintem nincs benne hogy körökreosztott legyen :P, amúgy dwarf fortressbe se csak fortress mdoe van, van adventure mode is ami jobban hajaz a hagyományos rougelikeokra :)
és amúgy igen, sajnos nem túl népszerű ez a műfaj, főleg Magyarországon... :/ -
HaaS #63 Nagyon jó oldal!
Érdekelne tényleg, hány ember játszik ilyen játékokkal mondjuk épp Mo-n. Csak úgy poénból. Szvsz lazán száz alatt van ez a szám :)!
(Dwarf Fortress nálam nem igazán roguelike, persze szuper, de ízlések és pofonok.) -
Thanatos #62 dwarf fortress-t is fejlesztik folyamatosan
amúgy itt is vannak jelenleg is futó fejlesztés nem is egy:
http://roguebasin.roguelikedevelopment.org/index.php?title=Main_Page -
HaaS #61 Jaja, nézegettem a többit is, meg ismertem is jópárat régebbről. Aktív fejlesztés nemigen folyik roguelike-oknál, valahol megértem... nehézkessé vált hódítani ezzel a műfajjal. Még mindig tartom, hogy az Incursion a kategória győztese, bár még nincs egypontnullás verzió sem. Kellően összetett és nehéz... nagyon tetszik.
Most épp egy másik régi játékkal szenvedek, ez is kegyetlenül szívatós, de mindenképp ki akarom végezni. Lassan halad... meló is van, meg folyton elszúrom... aztán vissza Incursionbe, vagy Wesnothba. Utóbbiban megelégeltem a "mákolást", mikor egy hápéval két körön keresztül túlélt egy monszta (mindkét körben négyen ütötték, 40% fölött), szóval nemtom... inkább Incursion. -
#60 http://www.dungeoncrawl.org/
akit erdekel nezze meg, most ismeredekem vele -
HaaS #59 Megnéztem ám, nagyon jó játék a Battle for Wesnoth! Pályáz a Top10-be a MegaLoad és a RandomStar kategóriákban, de simán van olyan jó, mint a HoMM, sőt. Bele lehet merülni erősen:)! -
Thanatos #58 Elven Legacy napokban jött ki és tényleg igen igen jó az elődjével együtt :)
hasonló gamekból én még age of wondert csíptem régebben (meg az említett homm-ot is :) ), no meg a többi felsoroltat... :P -
HaaS #57 Nincs ám vége, ha benyelnek, ki lehet vágni magad, nagyon röhögtem:D!
Azért nem olyan vészes a helyzet, ami az elhullást illeti, csak figyelni kell, meg gyakorolni... valóban nehéz játék, de van nehezebb. Mutatok egy szévgémet, hátha megjön a kedved. Azért azt sem hanyagolhatjuk el, hogy ha van istened, akkor bármilyen fos helyzetből kimenthet, ha meg kedvel, akkor feltámaszt, kérés nélkül is. Frusztráló lehet a sikerélmény hiánya, de annál többet ad, minél többet küzd érte az ember.
Rengeteg karakterem meghalt már nekem is, de igazából mindig be kellett látnom, hogy én rontottam el. Ez a karakter most nagyon jó lett, remélem nem döglik meg. Pedig Detect Monster sem volt, se semmi értelmes, csak egy Wizard Sight, abból éltem az elején. Na meg a lebegésből, a csapdák miatt.
Ez a cheatelés dolog meg nem tudom... van a szóban némi negatív töltet. Én saját magam szívatása miatt nem csalok, mazo, szeretem. Nade, kérdezlek én téged, a Save Game + Load Game kombináció az nem "cheat"? Dehogynem, a legnagyobb kamu. Continue kéne mindenhova, evvel az erővel...
Persze ez helyből kivégezne olyan játékokat, mint a HoMM... sosem bírtam. Nem megyek bele miért.
Én személy szerint élvezem az Ironman opciókat, Wizardry, ToEE satöbbi...
Ha már másik másik játékoknál tartunk, leszedtem én is a Battle for Wesnoth-ot, ránézek majd este, most meló van:)!
Nagyon erősen kétlem, hogy meg tudná közelíteni a MoM-ot (Master of Magic, remélem ismered), amit már több mint tíz éve játszom, megunhatatlan fantasy tbs, nagyon _nagyon_ jó.
Ha fantasy köröst szereted, akkor MoM, Etherlords, Fantasy Wars (nagyon jó történettel) az utóbbinak van/lesz folytatása, az Elven Legacy.
Visszatérve Incursionbe: negyedik-ötödik szinttől már sokkal-sokkal könnyebb egyébként. Egy dolog az istenek durva buffjai, segítsége a csatákban, a legendary cuccok miatt, meg a sok tome (örökre növeli a tulajdonságaidat/újakat ad) sokkal effektívebbé teszi a karaktert. Gyakorlatilag a monszták fele már neutrál, nem is kell velük bíbelődni, csak felszedni a cuccokat (spell is van rá), és figyelni, ahogy irtják egymást.
És a legnagyobb segítség: a lovak. Mivel külön véleményük van, egy húszfős grupp is rendesen megtizedelődik, ha elkezdik a warhorse-ok rúgdosni a mellettük álló csapattag karaktert. És megteszik. Ráadásul ugye az összes állat neutrál a főkarakternek, köszönhetően valamelyik istennek, asszem Marának.
pées: majd nézd meg a Dragonshieldet, nagyon komoly cucc, kár hogy nem használhatom:/. Bázis valahol az ötödik-hatodik szinten, nyolc láda kábé. -
SaGa #56 Eddig nem, de bármi előfordulhat...
Jelenleg csak moderáltan játszok ebben a világban, kicsit frusztrál az állandó, garantált elhullás. A weboldalon talán 7 sikeres befjezésről adnak számot, abból minimum kettő bevallottan cheatelt.
Ráleltem a Battle for Wesnoth windowsos verziójára (korábban linux alatt elég sokat toltam, de akkor még erősen béta verzióban volt) és abban is harcolok kicsit. Ez egy GNU GPL alá eső (azaz szabadon használható) körökre osztott fantasy stratégia (olyasmi, mint a Warcraftok, csak kicsi, nem annyira összetett, bár bizonyos szempontból bonyolultabb), fejlődéssel, miegyébbel. Elfek, orkok, emberek, nekromanták, ami kell.. SP, MP (szerverekkel, LAN-ban, lokálisan), pályaszerkesztő, letölthető hadjáratok, korszakok, pályák, a fő hadjáratok magyarul...
Jópofa... -
HaaS #55 SaGa: téged nyelt már le vmi monszter:)?! Komoly:)! -
Thanatos #54 nekiálltam én is dwarf fortress-nek, elég additív egy game, főleg az jön be benne így elsőre hogy kicsit eltér az átlag rougelike játékoktól, és szvsz az ui is barátibb :)
épp most rágom magam végig a 40 részes videotutoron... :D -
HaaS #53 A legjobban mégis a force backpack-nek örültem, 100 item, 200 kilóig, és nagyon gyors ki/berakás: 10 szegmens, 50 helyett... potionöknek, scrolloknak ideális, csata közben pláne. -
HaaS #52 Még nálam sincs semmi effekt... ezért próbálom a Luckot növelni, nagyon érdekel mikre képes egy varázskút... alapból istenek áldják/imbue-zzák a fegyvereket, egyelőre még nem köteleztem el magam.
Ez a karakter most ilyen, épp viszek áldozni egy 400 kilós tetemet, remélem megéri...
Ja meg... a jól sikerültmegidézés :)! -
SaGa #51 Próbáltam a kutat "módosítani" mindenféle mágikus cuccal, de nem hatotta meg... -
HaaS #50 Jaja, oda nagy Luck kell, hogy valami tényleg jó történjen... de lejjebb egyre jobbak az esélyek... tárgyakat is be lehet mártani (dip). -
SaGa #49 Megromlanak, az biztos. Kisebb denevér meg angolna tetemeket hurcolásztam magammal egy darabig, de volt, amelyik megromlott (rotten) mire megkajálhattam volna.
Amúgy a kutak is jópofák. Találtam egyet, ittam belőle, aszongy, jó, friss víz. még egy korty, annyira már nem jó. Következő korty: mérgezés. Anyátok... Mostmá' mindegy, még egyet. Atváltoztatott hegyi trollá. Lett vagy 25-ös erőm, meg kb 3-as inteligenciám. Hurrá... -
HaaS #48 A felhasználja természetesen egyben. A többit bakit nem javítgatom, lesz még. (Hála a lehetőség lehetőségéért sg.) -
HaaS #47 Partiban:
* Talk -> Order -> Don't pick up items: nem vesz fel semmit, elméletileg nem gond... csak a megidézetteknél unalmas átállítgatni.
* Talk -> Order -> Give me item: odaadja, amit felvett. Mindig működik társaknál, ha éppen most vették fel a cuccot, ha másztál le/fel egy szintet akkor átvált "saját cuccra", többet már nem adja.
Gond csak akkor van, ha fel használja, amit felvesz.
Ha neutrál, nem csapattag, akkor:
* Bluff-os Diplo-val Request -> Give me Item, odaadja, ha sikerül. Vagy működik a
* lovas szívatás, általában megtámadják a mászkáló lovat, és akkor a megidézett lények megvédik azt, neked ugye marad neutrál, mert nem avatkoztál bele, nincs gond az istennekkel, alignmenttel, ki tudod nyiffantani. Kaotikusságomba belefér a dolog:)! Ez a lovas mizéria a legnagyobb bug, ami benne van, de javítás alatt.
* társaknál is állíthatod, hogy támadjanak neutrált is, ez is működhet, de ez a "jóságomba" nem fér bele:DDD!
Gond akkor van, ha megadja magát az ellen, neutrállá lesz, de nem helyezi eléd a cuccait. Mondjuk azon is szoktam mosolyogni, mikor ötven méterre tőlem, két fallal elválasztva Animal Empathy-zek: " jó mélyen a szemébe nézek" az állatoknak:)! Majd javítják ezt is....
Itt is mérgezőek a tetemek, ha nem is mind, ahogy olvastam az infójukat, meg is romlanak a kaják elméletileg, kevés tartós vcan a szöveg szerint... én nemigen próbáltam még. Majd ránézek. -
SaGa #46 Enni tudok, csak nem lehet "főzni", illetve "tartósítani" a kaját. Némely tetem mérgező, meg megromlik idővel és ezeken segítenek a megfelelő képességek az adomban. Igaz, a főző edény készlet nehéz, meg tűzrakó is kell hozzá, így erőteljes nehezítése a dolognak...
Korábban indítottam egy gnome nem is tudom már mit, aki helyből kapott maga mellé egy kobold segítőt. Nem idézett lény, hanem csak úgy ott volt és jött velem. A nyamvadt kis dög, sokszor hamarabb odaért a flaskákhoz, felkapta őket és el akarta nekem adni jó drágán... Mikor végre agyoncsapta valami zombi, egy tonna cuccot tudtam összeszedni tőle... -
HaaS #45 Alex: velkam;)!
SaGa: kaja a tetemekből nem megy? Igen, olvastam én is, lesz majd minden, guildek, kvesztek, szőrfész. A devlistát nézted? Sok értelmes ember szállt rá, ahogy figyeltem, ott van a honlapon utolsó opció bal oldalt.
Azért kegyetlen jó ez így is, nekem nem "hiányzik" semmi... félelmetesen kidolgozott. Ami tényleg kellene nekem, de ez is csak egyszerűsítés, hogy a megidézett lényeknek be lehessen állítani a defaultot (ne vegyen fel tárgyakat). Kicsit zavaró, mikor az egy körrel később eltűnő hobgoblin öblöget egy Potion of Healinggel. Be lehet állítani, csak hosszadalmas.
Az is durva, hogy tényleg minden karakterrel játszható, hogy csak egy példát mondjak, sok a "nehéz" talaj: brimstone, lava, deep vagy turbulent water. Ez azt jelentené, hogy mágusok nagy forban, merthogy levitálás harmadik sznttől elérhető. De nem, _mindig_ található egy Boots of Levitation, szóval mindenki tudja. Néha ugyan erősen átkozott, de egy Remove Curse, legrosszabb esetben egy Blessed Remove Curse leszedi róla, aztán ennyi volt. A Wand of Hellstorm dettó, mindig van (bár én alignment miatt nem tudom használni).
Persze lehet, hogy felvette ezeket valami neutrál, ekkor marad a lovacskás szívatás, vagy a request. Legrosszabb esetben a gyilok... nagyon röhögtem egyszer, valami goblinféle felkapott a földről egy wandot, mivel ellenséges volt, mikor meglátott a hosszú folyosó végén (nem volt nehéz dolga, pont egy fáklya volt ott, nem tudtam hájdolni) használta a cuccát, nemtom mi lehetett (nem néztem a nagy pánikban), de ő volt a központ, félképernyőnyi robbanás, pont belekerültem a szélébe, de túléltem... fél reziszttel. Ő meg még mindig ott áll... na volt menekülés, sejtitek:D! Nem is mentem arrafelé jó sokáig. Aztán mikor már mertem, sehol semmi nem volt már.
Jó ez. -
SaGa #44 A roguelike játékok addiktívak, vigyázz...
Egyébként nekem két dolog hiányzik ebből a verzióból: a felszíni kóborgás (ahogy nézem a leírást, talán lesz valamikor), meg a kaja készítés, ami az Adomban alapvetően szükséges tudomány. -
AlexLS #43 Szevasztok,
Mivel sikerült regisztrálnom, gondoltam beköszönök.
Hát azt kell mondjam első ránézésre nem gondoltam volna, hogy ez a játék valaha is le fog kötni...eléggé tévedtem.
Esténként lassan de biztosan próbálom kiismerni. Még egy említésre méltó karakterem sincs. Figyelmesen olvasom a help-jét, meg persze a fórumot.
Hajrá! -
HaaS #42 Hát én a "tudományosan"-ra voksolok azért...
Bármikor le tudjon lépni: mágus, sok extra: tolvaj... poison, disease ellen mindig legyen vmi, elöl menjen egy ló, essen csapdába/üssék azt. Isteneknek áldozni, mint a gépezet.
Igazából megint csak ott rontottam el, hogy Luckot másképp nem tudok növelni, csak ha a labirintus szintje magasabb, mint a karakteré, és a szerencse itt (is) fontos... szóval nem lépem meg időben a szintet, hanem "na még ezt megnézem"-ezek. Oszt belefutok vmibe folyton. Ez is 60k XP-s volt (az első és utolsó mondjuk), oszt csak negyedik szintű... kell énnekem a hatodikon mászkálni...
Én találtam olyan bracert vagy girdle-t ami helyből megadta a kétkezes fegyverhasználatot, az extra feattel együtt, nem volt mínusz offhanden, aztán csak egy tárgy, durva...
Azt kéne már megnézni végre, hogy a prestige class az multi-e, vagy sztornóz... shadowdancerre gyúrok, a többi elérhetetlen/nem szimpatikus. -
HaaS #41 Ja és szevasz itt is:D! Üdv a táborban:)! -
HaaS #40 Eladni szvsz nem nagyon (próbálgattam ki mit vesz meg, de kevés sikerrel... aranyat, gyémántot már bányásztam, de mint olvashattad bekrepált a karakter... ezeket elméletileg a guildes shopkeeper megvenné az elején). Át tudod kovácsolni valami tökmásba, vagy morpholhatod (spell), megtartja a varázs bónuszait, csak más típusú lesz.
Én a hatodik szinten véreztem el, lelépés után azonnal... esélyem sem volt... illetve volt, de rossz helyre teleportálódtam, aztán meg balfasz módon varázsolni akartam, ahelyett, hogy healinget ittam volna.. az én hibám, senki másé. -
SaGa #39 Egyelőre én is csak addig jutottam, hogy sorban elhullanak a karaktereim. Az Adom-mal is így jártam. Már külön öröm volt, ha a harmadik dungeonba élve bejutott valamelyik. Tulajdonképpen ha "tudományosan" összerakok egy karaktert, vagy rábízom a véletlenre, majd mindegy.
Az nemrég generált drow rangeremnek pl beválaszottam jól egy kétpengés kardot. Exotic weapon, meg kétkezes, csak épp közelharcban használhatatlan. Ráadásul a véletlenszerűen, a scimitar mellé kiosztott main gauche blessed és +2-es...
El tudom adni valakinek a nem szükséges fegyvert? A bejárat fölötti shopkeeper nem veszi meg, mert a dwarfoknál vásárol be....