94
 • Epikurosz
  #94
  Re: Radithor

  Rossz volt az adagolás. A Gellért-fürdőben már jó.
 • Dj Faustus #93
  "Régi könyveket olvasva rájöttem ,hogy sok dolgot eltitkolnak az iskolákban."
  Szó sincs eltitkolásról. Csak az alap oktatás feladata nem az atomtudósok képzése.
  Gizikének, a titkárnőnek nincs is szüksége rá.
  Aki meg specializálódni szeretne, ott van számára a szakképzés, a könyvtárak, az egyetemek, az Internet.

  "Most már a patikákban a jódot is betiltották , a szalmiákszeszt is."
  Ennek az is az oka, hogy megjelentek olyan szerek is, amelyek a fent említetteket helyettesítik, könnyebben kezelhetőek.
  Ha annyira jódra (és egyéb vegyszerekre) vágysz, ott vannak a finomvegyszergyárak.

  "Ugyanis a háború elött fedezik fel az anyagokat :uránt, rádiumot,rádium-emanációt...
  A háború után viszont mindez már hadititokká válik."

  Nem vállt hadititokká. Csak például a rádium radioaktív mivolta miatt veszélyes (és ennek jelentőségére pont a 2. világháború idejében jöttek rá).
  Ugye te sem aludnál együtt egy rádiumdarabbal egy szobában?
  Ugye tudod mi lett Byers szenátorral, aki nagy mennyiségben vedelt be (gondolván arra, hogy ettől egészségesebb lesz) a Radithor nevű "csodaszerből"?

  "amia hidegfúziót illeti: működőképes. "
  Persze... ...olyannyira, hogy nem futnak hidegfúziós motorral ellátott autók, nincsenek hidegfúziós erőművek. Csak mindenféle mendemondák.
 • emanacio
  #92
  Régi könyveket olvasva rájöttem ,hogy sok dolgot eltitkolnak az iskolákban.A hiány pótlására a legalkalmasabb olyan könyveket is elolvasni ami az első világháború elött készültek.Ugyanis a háború elött fedezik fel az anyagokat :uránt, rádiumot,rádium-emanációt...
  A háború után viszont mindez már hadititokká válik.
  A háborúban nem azért kelett eltüzelni a könyveket mert fáztak...
  amia hidegfúziót illeti: működőképes.
 • emanacio
  #91
  A piros színü kőolajat már nem lehet megvásárolni a patikában.
  De 9éves kísérlet igazolta a madárinfluenza megállíthatóságát.
  Ha nem hiszed el olvasd el a Magyar Természettudományi közlöny 1890 junius havi számát 331oldal. de manapság talán a petróleum is megteszi.
  Most már a patikákban a jódot is betiltották , a szalmiákszeszt is.
  Mert ha a kettőt összekevered akkor egy folyadék ,de ha rákened valamire és megszárad akkor olyan istabillá vállik ,hogy a legkisebb érintéstől is felrobban.
 • dez
  #90
  "It won’t start to fuse"

  Itt talán fissile-t akartál írni.

  Amúgy ez most csak poén akar lenni?
  És miféle piros olajat lehet kapni minden gyógyszertárban?
 • emanacio
  #89
  Szevasztok!
  Tessék a Hidegfúziótok!
  www.emanacio.tk
  A leirás legendája több mint 5000éves a neve Főnix
  Amikor kiöregszik a Főnix madár meggyujtva magát ,saját hamujából születik ujjá (vonatkoztassatok el a valóságtól! )
  Főnix kódja kódtöréssel:
  Fő......fözés ,elforralás
  ni ......nitrogén , gáz ( a víz is gáz)
  x......... x-sugár ,röntgen sugárzás,radioaktív sugárzás.
 • dez
  #88
  Nem csak a képzelt betegeknél működik a placebohatás.

  Az embernek van immunrendszere és öngyógyító képessége, amik folyamatosan működnek, és a gyógyulás is nagyrészt ezeken múlik. Ezek nélkül a gyógyszerek sem érnek semmit.

  Ezek működése blokkolt vagy gátolt lehet pszichés alapon, és a legtöbb embernél többé-kevésbé az is.

  Hipnózissal is lehet gyógyítani, csak a legtöbb embernél túl körülményes lenne, pszichológiai okokból.

  Tudományos tényeket írtam.
 • Epikurosz
  #87
  Köszi!
  Az is érdekes volt még, hogy a - szerintem képzeld beteg - pácienseik egy kis része tényleg meggyógyult, placebó hatással. Legalábbis erről számoltak be, de ilyenkor mindig vannak fizetett "referenciák" is, akik pénzt kapnak a jó hírverésért.
 • Tetsuo
  #86
  azert azt hozzatennem, h koztudott: a manilai csodadoktorok nem csak csirkehussal "dolgoztak", hanem baranyhussal is. :)
 • Epikurosz
  #85
  OFF
  Különben most ezt a videóklippet néztem meg Gerald Bullról. Érdekes.
 • Epikurosz
  #84
  Na, és akkor mi lenne, ha az lenne?

  Én, konzervatív létemre, meg kizsákmányolás-, elnyomás- és parazitizmus-ellenes létemre soha nem azt néztem, hogy valaki önmagában, akaratától függetlenül micsoda, mert azzal nincs gond. Az Isten mindegyikünket megteremt valaminek (ezt filozófiai értelemben írom), és felruház szabad akarattal.

  A gond ott kezdődik, amikor foglalkozásszerűen vesznek fel magukra az emberek identitásokat (zsidó, meleg, cigány, magyar, román stb.), és ilyen módon - és nem alkotó munkával - igyekeznek kicsikarni maguknak különféle előnyöket (kárpótlást, segélyt, ingyenes AIDS-kezelést, pozitív diszkriminációt stb.).

  Ha ezeket gondolati síkon sikerült tisztázni, akkor helyesen tudunk szemlélni sok mindent, és ha ebben a szellemben is cselekszünk, akkor hozzájárulunk a fejlődéshez.
 • NEXUS6
  #83
  Vazze!
  Te meg ratyi vagy? Vazze!
 • NEXUS6
  #82
  Vazze!

  Abszolút nem a te "egódra" gondoltam, kár volt felkapni a vizet, nem gondolom hogy olyan lennél, mint amit az utolsó bekezdésben írtam.
  Bocs ha félreérthető voltam.
  :)
 • Epikurosz
  #81
  Pusziljad csak, mert megérdemli.
 • polarka
  #80
  Erre nem válaszolhatok, mert inkognitóban vagyok.

  Egyébként a hosszas kommentjeidből azt lehet kivenni, h 1etértesz velem, csak valamiért szeretsz baszogatni. De nem baj, megbocsátok.
 • Epikurosz
  #79
  Hát, ha az én egómra akartál célozni, akkor mellélőttél, egyben elárultad a humorérzék hiányát, mert azért az én szövegemben volt egyfajta humor is.

  Persze, ha te a kocsmatöltelékekkel érzed jobban magad, akkor felejtsük el, nem szóltam semmit.
 • NEXUS6
  #78
  Azért a magyarságnak rengeteg ellensége van, mondjuk úgy a magyaroknak több mint a fele. Szal mire kiircsuk az összeset, a saját veszteséget is beleszámítva sajnos nem marad magyar!:D

  De a viccet félretéve és rátérvea tréfára, azért az "Emberi Játszmákban" is az van, hogy ezeket a játszmákat az emberek nagyrésze nem tudatosan csinálja. Vannak mintázatok, amik alapján ha figyelünk rá be tudjuk azonosítani, hogy mi most épp egy ilyenben fecséreljük el az időnket az életünket. De nem igazán érdemes erre felhívni a többiek figyelmét, hacsak az ember nem akar egy nagy pofánvágást, és általában a közutálatot kivívni magával szemben, mert az emberek egész egyszerűen szeretik, élvezik ezeket csinálni.:)

  Igen Egelyt, vagy a manilai csodagyógyítókat nem szabad túl komolyan venni, szerintem sem, mint ahogy a másik oldalról sem mindíg érdemes mindent bevenni.
  De sokkal kevesebben halnak meg attól, hogy bíznak a manilai csodadoktorokban, mint ahány ember a korházban elégtelen/félrekezelés miatt életét veszti.

  Másrészt anélkül hogy Sorost védeném, aki egy hatalmas geci, nem abba rokkant bele az ország sem, hogy ő az OTP részvényekből kaszált magának néhány milliót, bár biztos nem is segített a jelenlegi helyzetén.

  Szal visszatérve az emberi játszmákra, a magam részéről inkább eljárok kocsmába és hallgatom a részegek hablatyolását, mint az olyan hatalmas egóval, "tudással" és megbecsüléssel megáldott emberkék beszédét, akik egyhez értenek valójában, hogy tökéletesen álcázzák azt a mélységes rosszindulatot és számítást, ami egy részegből (de akár az Egely-ből is) úgy nagyjából teljes egészében hiányzik.
 • Epikurosz
  #77
  Na, nem volt elég koherens és összeszedett az előző hozzászólásom - TESSÉK JÓL FIGYELNI BEKÉPZELTEK, ÉN TUDOK ÖNKRITIKÁT GYAKOROLNI! - és nem ment át rendesen a mondanivaló, bár, aki okos, az értette, hogy mit akarok mondani. Azoknak, akik nem értették, elismétlem még egyszer, jobban kifejtve.

  Problémamegoldó, oknyomozó képességeket kell kifejleszteni. Nem hivatkozgató, idézgető, majomként utánozó emberekre van szükségünk - nekünk magyaroknak meg pláne! - , hanem GONDOLKODNI KÉPES emberekre. Majdnem leírtam ezt még egyszer.

  Vegyük ezeket a manilai csodadoktorokat.
  Egely egy kollégájával odautazott - tehát félig elvégezte a munkát - ott készítettek pár videófelvételt és fényképet, majd hazajöttek, írtak egy szar könyvet, amelyet én, a hülye megvettem, és ők beseperték a pénzt, és vigyorogtak magukban. Tisztára rossz emberi játszma, ahogy Eric Berne a könyvében megírta. Na, ezt ki fogom hangsúlyozni: tessék elolvasni Eric Berne "Emberi játszmák" c. könyvét. Alig 250 oldalas kisformátumú könyv, egy délután alatt elolvasható. Megváltoztatja az életed!

  Mi lett volna a helyes eljárás?

  Először is nem megy bele a manilai csodadoktorok szélhámoskodásába, hanem csakis és kizárólag ellenőrzött körülmények között hajlandó filmezni, és ha ők ebbe nem mennek bele, akkor eleve gyanúsnak kell ítélni, esetleg trükkösen túl kell járni az eszükön, és rejtett kamerával elfilmezni őket.

  Egely Gyurka ezt nem tette meg. Neki az ábrándok kellettek és a píz.

  Mások megtették. A manilai csodadoktorokat több szögből is lefilmezték, és rájöttek, hogy szemfényvesztés az egész. Sőt, a kuruzslók által állítólag kioperált beteg szöveteket elvitték laborba, ahol megállapítódott, hogy csirkehúsról volt szó, nem csináltak ezek a szélhámos manilai doktorok semmilyen olyan műtétet, amely ne igényelte volna a test felnyitását. Mert ugyanis, annak aki nem tudná, ezt állították ezek a disznó csalók: nem kell felvágni a szöveteket, sőt még laparoszkópra sincs szükség, mert ők a csodatévő kezükkel kivarázsolják a daganatos meg más pld. gyulladt, vagyis beteg szöveteket a testből, legyenek azok a vastagbélben vagy az agyon, vagy a tüdőben lévő rákos sejtek is.
  Az ilyen embereket azonnal bilincsbe kellene verni.
  Egely Gyurka azonban írt egy haszontalan ponyvakönyvet, és gondolj bele, hogy van egy rákos beteg magyar - szerencsére tudtommal nem sok ilyen naiv volt - aki lemond a korszerű orvostudomány nyújtotta gyógyszeres kezelésről, és elkölt milliókat azért, hogy a manilai kóklerekkel kezeltesse magát. A bukta után meg persze, hogy feldobja a talpát, tovább rontva a magyar nemzet demográfiai mutatóit.

  Következtetés: Egely Gyurka - Soros Gyuri bával együtt, aki nemrég megtámadta az ÓTP-ét (sortolta!) - a magyarság ellenségei, és mint ilyenek, üldözendők.
 • NEXUS6
  #76
  Szerintem is elég naiv a fazon, persze előfordul, hogy vastyúk is talál szeget, de egy szint alá nem kéne lemenni. Értem ez alatt, hogy meg lehet hallgatni Pistabá történeteit, arról, hogy pl. hogyan csinált soha ki nem alvó kályhát, de azért nem biztos, hogy akárhogy ennek van is jelentősége.
  (Mindenkinek vannak ilyen sztorijai, még apám mesélt nekem is valakiről, aki úgy csinált egy szuperkályhát, hogy izzásig hevített egy vaslapot, amire vizet csöpögtetett, ami a nagy hőmérséklettől szét bomlott hidrogénre meg zoxigénre, ami rögtön el is égett izzásig felhevítve a vaslapot. A keletkező melléktermék a víz meg folyamatosan csöpögött vissza a lapra. És hogy kerek legyen a sztori, úgy ért véget a találmány, hogy egy hideg téli napon a felesége a kelleténél jobban megnyitotta a vízcsapot, hogy melegebb legyen, de a sok víz lehűtötte a rencert;)))

  Megvettem a legutóbbi könyvét is, ebben is továbbra is kb a Nemere Pista könyvek szintjét tartja, ami ugyan szép meg érdekes, de hogy elsztorizgat attól még nem halad előre a tudomány.

  Azon panaszkodik, hogy ezek a fránya feltalálók mindent megtartanak maguknak de hiába írja, hogy ők is mennyit kutattak mint állat (ami valószínűleg tényleg úgy is volt), a könyv információ értéke mégiscsak konvergál a nullához.

  Na meg hogy megint előkerült valami orosz fazon, aki csak oroszul írt természetesen (és a szövegből az derült ki nekem, hogy ezzel a nyelvel ő sem tud nagyon mit kezdeni) aztán nagyon furcsa, bár semmilyen szinten meg nem magyarázott dolgokat csinált, ja meg persze azóta már meg is halt. Hát ez is kb mint Andersen meg a Holleanyó.

  Persze egy szinten megértem, hogy nagy nehezen talál egy szponzort, aki fedezi a költségeit, aztán aki általában 1-2 év múlva megunja a dolgot, akarom mondani beijeszti az olajlobby. Szal a szponzor meg az ő érdeke is az, hogy valami levédhető dolog legyen a vége, vagy is túl sok dolgot ne mondjon el.

  Csak éppen ott hibádzik a gondolatmenet, hogy amit ők csinálnak, az hiába garázs-tudomány szintjén van, meg talán viszonylag egyszerűen lehet belőle gyártható termék (ez a mézesmadzag a szponzornak), de valójában akkor is egyfajta alapkutatásról van szó.
  Bármire jutnak, azt nehéz lesz egy az egyben levédetni, mert először a tudományos alapokat, az új erőket, effektusokat kéne bevinni a rendszerbe, amivel ő ugye nem áll szóba.
  Hogy kitolt volna velünk Einstein ha annak idején levédeti a téridőt, vazze! Akkor most mit csinálnánk!?;DDD

  Szal ezt az egészet, ismerve a fickó életútját én is szimpla naivságnak gondolom, mint szándékos átverésnek.
 • rotaboy
  #75
  "Régen, ha az ember írószerszámot vett a kezébe, megesküdött égre-földre, hogy az igazat írja, és tényleg, legjobb tudása szerint leírta, ami igaz úgy, hogy azért után is járt a dolgoknak."
  Sajnos ez sose volt igaz, csak a legtöbb ember mindig is ebben a hitben élt, sőt ma is az emberek 99% így gondolja.
  Pedig kőnyű lenne belátni, hogy senki sem tudja az igásságot vagy a tényeket leírni, max. csak azt amit annak hisz (legjobb esetben is).
  Erre a legjobb példa a világ legolvasottabb könyve a biblia.
  De nem akarok demagóg vitába bocsátkozni senkivel a hitről, mert nem ezzel a szándékkal írtam, csak ezért mert hátha egy emberrel (esetleg többel is) bővül az az 1%.
  Én úgy gondolom, hogy a kételkedés a fejlődés egyik legfontosabb kelléke, és a hit (nem a vallásra gondolok), a kerékkötője.
  Javítsatok ki ha szerintetek nem így van.
 • Epikurosz
  #74
  Egely nem hülye, csak ugye ő is szereti a pénzt, és naiv is.

  Én elolvastam a manilai csodadoktorokról szóló könyvét, amikor megjelent, a 90-es évek elején, őrizgettem is pár évig, aztán ment a kukába. Különösebb utánajárás nélkül is sejtettem, hogy kamu az egész. Évekkel később aztán megjelentek a leleplezések olyan emberektől, akik TÉNYLEG utánajártak annak a témának is.

  Különben, nagy divat lett itt, hogy emberkék elővesznek 20 könyvet, és azokból írnak egy 21-et, tele idézetekkel abból a 20 könyvből. Semmi kritika, semmi gondolkodás, csak jöjjön ki a leütésszám vagy oldalszám, és a kiadó fizesse ki a lóvét. Undorító, hogy a pénz mennyire megrontotta az írástudókat is.

  Régen, ha az ember írószerszámot vett a kezébe, megesküdött égre-földre, hogy az igazat írja, és tényleg, legjobb tudása szerint leírta, ami igaz úgy, hogy azért után is járt a dolgoknak.
  De, jut eszembe, mit beszélek én itt összevissza, hisz például Platón is hallomásból - még egyszer mondom: hallomásból - írt Atlantiszról, és csinált is aztán ebből jó nagy, több évezredes kalamajkát.

  A saját magad által tapasztalt élmények, elvégzett kísérletek - na ez az igazi vaszizdasz, ezen kellene, hogy legyen a hangsúly!
 • NEXUS6
  #73
  Te hány könyvet/újságcikket írtál, hány évnyi kutatás van a hátad mögött, és hányszor ismerted be, esetenként aztán hogy tévedtél, vagy hányszor védted épp körmödszakadtáig, egzisztenciálisan is ellehetetlenülve az igazad?

  Figyu, lehet, hogy minden szava tévedés, de ez az ember NEM ratyi abban az értelemben, hogy egy kókler.
  A szexuális vonzalmai meg nem érdekelnek különösebben, ha erre célóztál, mert erről esetleg többet tudsz nekünk mondani.
 • Epikurosz
  #72
  OFF
  lazításként, roliikának is:
  Kanadai ufó. Rendőrök is látták.
 • polarka
  #71
  Jó. Lényegtelen. Ratyi az ember.
 • Molnibalage
  #70
  Jó cikk.
 • Caro
  #69
  Tévedés, ha jól emlékszem akkor 14 MeV neutron, és 3.5 MeV alfa részecske. Hőmérsékleti sugárzása a plazmának van, de a fúzióhoz nincs köze a hőmérsékleti sugárzásnak. (Gondolom így értetted)
  A fúziós reakcióból közvetlenül nem lép ki fotonsugárzás, se fékezési, se vonalas.
 • NEXUS6
  #68
  Nem is az a cél, hogy a plazmát helyén tartsa, hanem, hogy a középpontban periodikusan összesűrítse!
 • Epikurosz
  #67
  Putty-putty.
 • Molnibalage
  #66
  1. Ez virtuális. Majd meglátjuk, hogy mi valósul meg belőle.

  2. Csak a népnek nem olyan autó kell ami nem 1-2 emberre van méretezve, vagy csomagtere és nem 30 milla az ára, hanem 3.
 • halgatyó
  #65
  Biztos vagy abban hogy ez a Wikis dolog működik? Nekem az az érzésem, hogy ez egy halandzsa.
  Elektrosztatikus térrel nem lehet összetartani semmilyen plazmát sem. Az ábrán látható 6 db gyűrű semmi olyan teret nem tud kelteni, ami akár egyetlen töltött részecskét is a helyén tudna tartani.
  De az is lehet, hogy félreértettem valamit.

  Más: a fúzió során felszabaduló energia zöme nem a látható fény spektrumtartományában jelentkezik.
  A könnyebben megvalósítható reakció (sőt, JELENLEG az egyetlen: a D+T reakció) esetében az energia kb. 3/4-ét a gyors neutron viszi el, a maradék a röntgen tartományba eső hőmérsékleti sugárzás.
 • Epikurosz
  #64
  Én egy dolgot nem értettem anno:

  A Volkswagennek volt egy kétszemélyes dízeles sportautója, amely 3,5 l ü.anyagot evett 100 km-en. Lupo volt a neve. Népszerű volt a kocsi, a Népítéleten is jók a vélemények róla. A VW egyszercsak beszüntette a gyártását.
 • NEXUS6
  #63
  Persze, csak éppen annyira olcsó relatíve az energia, hogy egy új technológiával együtt járó hercehurcát, rizikót, ami megnövekedett költségeket is jelent nem biztos, hogy bárki is bevállalja. Vagy is maradnak a jól bevált energiatermelési módok.

  Mostanában olvastam pl. egy szuper hibrid sportkocsiról, ami értelemszerűen benzint fogyaszt, de csak mondjuk 2,5 litert 100-on és emellett megy max 300-zal!!!

  Link
 • Molnibalage
  #62
  A versenyképes áron tud energiát adni egy erőmű akkor ez el fog terjedni. Nem véletlenül húznak fel blokkokat szerte a világban és tuningolják őket mindenhol.
 • NEXUS6
  #61
  Ez így van.
  Viszont az atomreaktorok elterjedésében nem kis szerepe volt annak, hogy az országok atomfegyvert akartak birtokolni, másrészt pedig presztizst csináltak belőle, hogy atomerőművük legyen, mert az általában jelezte a tudományos/technikai fejlettségüket.
  Egy olcsó primitív technológia nem jelentene semmit, nem jelentene politikai tőkét. Ráadásul az egyes emberek is mindíg akár egzisztenciálisan is fenyegethetőek az energia megvonásával. Egy egyszerű technológiára alapuló elosztott energiatermelési mód kiveszi a kontrol lehetőségét azok kezéből, akik ehhez már nagyon is hozzászoktak.

  Másrészt általában az energia válság is ugyan olyan, mint a mostani pénzügyi/gazdasági válság: van krereslet és van kínálat is, de azoknak akik a Világot a kezükben tartják nem érdekük, hogy a kettő maradéktalanul egymásra találjon.

  A jelenlegi világrend lényege a mesterségesen keltett, a hisztéria szintjére emelt hiány abból, ami nem is az.
  Mindegy, hogy miért de az emberek ne érezzék magukat biztonságban és ezért extra szinten feláldozzanak valamit abból, ami nekik van, pénz, szabadság, jogok, és végső soron a lét maga.
 • Molnibalage
  #60
  Ha techológiailag nem használható akkor egyelőre csak érdekesség szinten marad. Nézd meg, hogy az atomreaktorok milyen sebességgel terjedtek el.
 • NEXUS6
  #59
  Fikázás:)
 • Epikurosz
  #58
  Mi az a savazás?
 • NEXUS6
  #57
  Ilyen kutató (nem energia termelésre szánt) reaktorokat látod, hogy összebarkácsoltak. Ezek még nagyon nagyon messzevannak egy prototipustól is, nemhogy egy valóban alkalmazható eszköztől.

  Csak ugye egyrészt a jelenség lényegével szerintem a mai napig nem vagyunk tisztába egyszer.
  Másrészt meg akárki összebarkácsol egy ilyet, és akkor mi van?
  Mire lehet használni, miért is kéne ilyen energiatermelésre átállni, akár a hadseregnek, akár magánembernek, vagy cégnek?
  Mennyibe kerülne egy ilyen berendezést kihozni? Mondjuk ha magánembert nézel akkor kb annyiba, mint amit amúgy is elkölt az áramra, gázra. viszont mcerás engedélyeztetni, szervizelni, üzemben tartani. Akkor?

  Ha mondjuk "atomtengeralattjárót" akarunk vele építeni, az meg akár több évtized mire kifejlesztenek valamit a jelenleg már jól bejáratott atomreaktorok helyett.

  Szal, szerintem sokkal inkább a technológia egyfajta feleslegessége + egyéb nagyon is jól érthető ellenérdekek állnak az elterjedés útjában, mintsem a jelenség hiánya.
 • Molnibalage
  #56
  Hát ezt eltart egy ideig végigolvasni...

  De akkor had kérdezzek valamit? Hol van legalább egy techdemo? Atomreaktorból szó szerint összebarkácsoltak egy működőt. Ebből miért nem?
 • NEXUS6
  #55
  Ha érdekelne a téma és nem csak a savazáson járna az eszed, már magad is rég találtál volna megbízhatónak mondható infót, vazze!!!
  :D

  USA haditengerészeti kiadványok:
  Link 1
  Link 2