39
  • petivok13
    köszönöm a válaszokat! azért tanulok is, de a játékkal nem tudok leállni annyira jó:) de azért tartok mértéket.
    petike23: van külön topik is, ott ajánlanak oldalt.

• petike23
    Sziasztok!
    Street Fihter 4-hez tud valaki kombókat?:)
  • Falcon87
    Nem, az a baj, hogy ezt tizenhárom évesen csinálod. Inkább tanulj ;) Természetesen játsz, de tanulj. A korodban még az az elsődleges :)
  • bermuda3
    ha nem megy a tanulás rovására és nem fogsz élőben is street fighter-kedni, és nem érdekel a szemed épsége vagy hogy keveset mozogsz akkor nem :)
  • petivok13
    vajon én is függőnek számítok? pár napja kaptam meg a street fighter 4et, azota minden nap, ahogy vége a sulinak megyek haza, és leülök elé, és estig játszom folyamatosan. ez baj?
  • bermuda3
    jó, én is sokat játszok neten... klánháború vagy 5 szerver, travian és west meg 3-3 szerver, plusz metin2-ben van 4 karakterem, és nem online játékok is szóba jönnek. vergődök fotosoppal, videót vágok, msnezek és sorolhatnám. DE! kb minden második nap órákat edzek kint a szabadba, úgyhogy nem érzem magam "bűnösnek". csak a szememet féltem... :\
  • morden
    Szerintem mi nem egyről beszélünk , én a kemény fizikai, mentális , szociális leépüléssel járó függőségről írok és nem pár hétig esetleg hónapig hobbyjátékosról. Ha csak a szülők lennének a hibásak és rájuk lehetne kenni mindent és mondjuk lenne egy szülő tesz amin csak a tökéletes szülők mennének át , akkor nem sok gyerek lenne szerintem :D

kokler69: miért is nem halt ki , mert olyan felvilágosító kampányba kezdett minden fejlett ország , hogy meg tudtuk akadályozni a terjedését mert FELFOGTUK IDŐBEN A VESZÉLYT ÉS NEM AZON VITATKOZTUNK , HOGY VAN-E EGYÁTALÁN VESZÉLY...
  • WilliamMcKinley
    Foglalkozik.. na ja erőteljesen söpri a szőnyeg alá. Nem hiszem el hogy Németországban is a "játékfüggőség lenne a legnagyobb probléma, sokszor sokan leírták már hogy a szülők ebben a kulcs, nem pedig az hogy most jaj betegség. Sok ember vállal annélkül gyereket hogy fogalma lenne arról hogy mit vállal, ezek a szülők igazából maguk is gyerekek, megkapják a játékot amit babusgathatnak és évek elteltével már csak egy szükségtelen rossz lesz, mehetnének a ládába vagy a kukába, de nem lehet.... Szerencsésebb eset ha még a játékba menekülnek. Csak az sem jó, mert a kinőtt játéknak szépen a polcon kellene ülnie, vagy pincében ha már nem kidobható.
    Magyarul tényleg a szülőknél kell keresni a betegséget, a tünet az nem betegség.

Akik meg szimplán élvezik és szeretik ezeket a játékok és kinőnek belőle abból sok baj nem lehet, úgy is jön majd egy csaj aki megdobogtatja azt a szivet. :)
  • Kokler69
    jajj..azt is mondták már hogy az emberiség 2000-re kihal az AIDS-tól..
  • morden
    OFF: Az alkohol is drog rádaásul nagyon addaktív és rendkívül pusztító fizikailag , meg merem kockáztatni , hogy a jelenlegi szociális rendszerünk 60-70% valamilyen formában foglalkozik az alkohol okozta problémákkal. De az alkohol nagyon jól jövedelmező rövid távon és olyan mélyen épült be a társadalomba , hogy teljesen elfogadott lett, nem nagyon szabályozza semmi a mértékét. Szóval foglalkozik vele nagy rakás ember , csak a szőnyeg alá van söpörve ,ON: a netfüggés is hasonló "járvány" csak nem foglalkozik vele szinte senki és még azon vitatkozunk , hogy étezik-e . (kicsit olyan az érzésem mint a globális felmelegedéssel kapcsolatos vélekedés , pár évvel ezelőtt még sokan tagadták , hogy nincs is ilyen meg minek rémhíreket terjeszteni , de ahogy jelenleg állunk , 20 év múlva nem kell Tunéziába menni ha sivatagi homokot akarunk látni.)
  • WilliamMcKinley
    Nem tudom hogy Németországban mi a helyzet, de Magyarországon marhára nem ezzel kellene foglakozni ahol a népesség igen jelentős hányada alkohol függő ami ellen senki nem tesz semmit és bele sem gondolunk hány családod tesz teljesen tönkre gyerekekkel együtt. Egyébként lehet emiatt is menekülnek játékokba.

Szerintem nem a fantom kitalált gondokkal kell küzdeni, én kb 10-12 éves koromig kertben nagyinál kutyámmal stb.-vel tölöttem óráim aztán kb 16 éves koromig szét játszottam az agyam ilyen pc-s játékokkal éjjel-nappal és mostmár kb egyik sem nagyon érdekel élem életem fogalkozok a barátnőmmel, egyetemmel, dolgaimmal és szerintem ez normális valahol manapság.
  • Kokler69
    szerintem még mindig nem jöttek rá az emberek hogy ez a kérdés minthogy a játékfüggőség betegség-e sokkal komplikáltabb annál hogy ezt egy igen/nem válasszal le lehessen tudni. Aki függő lesz az addiktív a függőségre, ha nem lenne számítógép akkor TV függő lenne(uramisten...)esetleg drog függő vagy akármi, nem feltétlen 'rossz' dolgokra gondolok. A baj hogy mindenki más igen, ugyanis a számítógép gyerekere,- és felnőttekre egyaránt- gyakorolt hatását ROSSZ nak veszik, kérdés hogy miért? rengeteg kísérlet, felmérés bizonyította már azt hogy a vannak előnyei is. Természetesen hátrányai is, de ha egy dolognak egyenlő arányban állnak a jó és rossz hatásai, szerintem azt semlegesnek kell nevezzük. Azt elismerem hogy rengetegen lesznek függők, de a probléma nem a számítógéppel van..a gond a személlyel és a társadalommal van, a számítógép gyakorlatilag egy menekülés a való világból amire mondjuk ki, főleg most egy nagy kalap sz*r. Talán ha ezek a pszihológusok, politikusok vagy csak a szülők, sőt elsősorban a szülők azon kezdenének el gondolkozni, hogy miért válunk függővé, és a probléma gyökerét próbálnák megoldani amik főleg a hétköznapi problémák - oktatási rendszer, társadalmi széthúzások, családi problémák!- akkor talán ez a kérdés nem lenne ennyire súlyos..Tegyük fel a kérdést... vajon miért akar egy gyerek inkább játszani a gépen mint a családjával beszélgetni? Mert nem élvezi..és ez a szülők hibája hisz ők nevelték, ő választottak olyan módszereket amik nem megfelelőek. Miért nem megy iskolába és inkább játszik helyette? Mert mondjuk tortúra az iskola? ez az oktatási rendszer hibája..Konklúzió: a számítógép függőség nem maga a baj, a számítógép függőség egy tünet, de ha csak a tüneteket kezeljük, a betegség attól még megmarad...
  • Sanyix
    én kikerültem a gyalogosokat, viszont jó nagy vérfürdőt rendeztem ha felbasztak a rendőrök :D lőttem ki a tankokat, meg az fbi-os terepjárókat :D
    A valóságban tudnék ártani, pl a politikusokat simán ki tudnám belezni (bár lehet elhánynám magam a belektől, de élvezném hogy szenvednek) :D
  • icemankimi
    Ha van időm miért ne játszhatnék amennyit akarok?!
    Abban van valami, hogy a 12-15 évesek nagyon sokat játszanak és a tanulás kárára megy sorra buknak meg a diákok.
  • Gamecube86
    Miért nem lepődök meg hogy ez a hír is németekkel kapcsolatos?! :D
    Emlékszem nekem a Gta vice city-ben az volt a kedvenc szórakozásom hogy a fagyis autóval gázoltam halálra a gyalogosokat miközben végig nyomtam a dudát XD
    Vagy a San andreas-ban 3-as körözötség mellett a garázsból lőttem el a rendőrök lábait akik nem tudták kikerülni a sorompót :D
    És? még a légynek sem ártanék a való életben.
  • morden
    Kojiro pontosan melyik kutatás ? mert hasraütve bármit lehet írni, hivatkozva már kicsit nehezebb.
  • Kojiro
    "12,3 százalékuknak már voltak öngyilkossági gondolatai"
    - pszichológiai kutatások azt mutatják, hogy minden ötödik ember életében van olyan pillanat legalább egyszer, amikor megfordul a fejében az öngyi.
    Tehát a hír szerint játszani kell, mert akkor ez lemegy 12,3%-ra azaz a felére :).
  • Balintos
    Persze, hívjunk mindent betegségnek, elhízást, bármi pszichikai bajt, vagy akár ha valaki különbözik valamiben az átlagosnál. Így a legkönnyebb.
  • Jubei
    Inkabb igyanak szivjanak drogokat de ne jatszanak. En inkabb leszek jatekfuggo mint egy alkoholista drogos geci.
  • kvp
    "Hogy mit lehet csinálni ha nem gépezel? pl.olvasol, rejtvényt fejtesz, kocsmázol vagy csak nézegeted a bélyegeidet, modellvasutadat. Ti mit csináltok amikor nem gépeztek, és egyáltalán meddig bírjátok megállni, hogy ne kapcsoljátok be?"

En veszelyesen kockanak szamitok ebben a tekintetben, valtoztatnom is kellene...

Amikor nem ulok egy gep elott:
    -robotokat epitek (tobbnyire csak asztali meretben, neha ipariban)
    -modellvasutat epitek (nagyon kis meretaranyban)
    -fotozom (tonnyire tajkepeket)
    -beszelgetek a barataimmal (irl)

Amikor a gep elott ulok:
    -dolgozom rajta (fejlesztomernokkent)
    -olvasok vagy irogatok forumokra :-)
    -tv-t nezek
    -jatszom

ps: Igen is letezik olyan, hogy jatekfuggoseg, ez olyankor alakul ki ha valaki az elete helyett inkabb a jatekbeli 'eletet' akarja valasztani. Ennek oka van, ami hasonlo a kabitoszer, a szerencsejatek es az alkoholfuggoseghez, es bizonyos korulmenyek kozott hasonloan on es/vagy kozveszelyes is lehet. Igazabol a jatekok jelentik jelenleg az egyik legkisebb problemat, mert a jatekfuggo tobbnyire nem megy ki az utcara bajt okozni, csak a tarsadalom szamara teher.
  • morden
    Ejha Diófekete , elolvastam amit írtál , nem két perc volt és néhol eléggé zavaros volt számomra.
    Szerintem a kulcsmondatod " Amúgy meg lehet, hogy betegség, de szerintem csak a semmittevés velejárója és erről csak az tehet aki hadja magá"
    Elöző hozzászólók is írták , hogy a TV-t pótolják a géppel , szerintem ezek mind negatív szenvedélyek , a "mindenképpen függjünk már valamitől" érzés kerített htalmába , de vannak pozitív függések is pl sport, színjátszás és ehhez hasonlatosak, ezeket kellene erősíteni a legsebezhetőbb korosztályban (tinikben) pl 1 óra dráma és színjátszással szerintem sokkal több hasznot termel magának az ijfú , mint x darab hihatetlenbrutálisanerős karakter létrehozásával. A netes játékok szerintem elsorvasztják az amúhy se erős szociális képesséegekt , és amikor az életbe kellene beletenulni akkor az értékes időt a géppel tölteni nagyon nagy butaság !
  • dilofekete
    Enyi erővel akár a barátkozást is betegségnek mondhatnák!!!
    Az élet olyan mint a kártya. Teszem azt, hogy nem az asztalon sakkozok, hanem a gépen.
    Alapból mit keres eggy gyerek kezében a fegyver meg a kormány. Ez oké lenne, ha arról szólnának a játékok, hogy bemutassák az életet a gyerekeknek, hogy majd mivel foglalkozzanak, ha nagyok lesznek, de fegyveren meg kormányon kívül más játék szinte nem is létezik. A teljesség örömét a grafikában látják és nem a tudás megszerzését, mert olyan játék sincsen amiben mindenre lehet figyelni, mert nem sok köze van a valósághoz.
    Amúgy a tapasztaltabb játékosok, már biztosan észrevették, hogy az internetes kis játékokban is pontosan ugyan olyan örömöt lehet találni a játékban, mint a legújabbakban, mert nem sok(semmi) köze a valós élet szimulációhoz.
    Szóval a játék ipar eggy nagyot hibázott, amikor a régi mário játékoknak high tech grafikát adtak, mert fokozta a nyálcsorgatást(függőséget), de a színvonal szinte ugyan az, viszont pénzt vagy fejlődést láttak benne. Semmivel sem tanít többet még eggy kis gyereknek sem, hogy például miért sűlytalanok a tárgyak, ha nincsen föld stb..., mert a igénylőket ez nem annyira érdekli, mint hogy kit lőhetünk szitává.
    Hát igen, elvileg van élet szimuláló játék, mostanában eggyre több és ha a gyerekek ezzel játszanának, akkor nem értem, hogy MIÉRT BETEGSÉG a tanulás??? Miért akarnak megint eggy hülyeséget beírni a nagy könyvbe?
    Írják be azt, hogy az a beteg aki llövöldözik és teljes mértékben igazam van, ha ilyen szerepelne benne akkor is lenne háború és nem kapnának büntetést a katonák, mert lövöldöztek.
    A véleményem szerint, ezek még túl fejletlenek a valós élethez és a valósághoz. Ezért nem is foglalkozik vele eggy gyerek, mert inkább olyan játékkal játszik ami jobban megmozgatja a fantáziáját és a másik az hogy igazából a grafika mozgatja az agyukat és ezért nem látják a fátol az erdőt stb...
    Ez olyan, mint hogy nekem van eggy filmszerű emlékem, de akinek megmutatom csak azt csinálhatja, amit én engedek, ha például én nem látok semmit balra akkor nem is fognak arra menni, mert nincsen ott semmi vagy hiába csinálja azt amit akar úgyis ott oda jut ahova akkor jutna, ha nem mást csinált volna.
    Ezzel így le is írnám a játékokat, hogy totál nem érnek semmit. :)
    Másrészről a gyerekeknek van eggy olyan hajlemos tulajdonságuk, ha nem tetszik a grafika akkor is játszanak vele és ez jobban képzeletromboló, mint az a pár szín kocka. Az is lehet, hogy nem elég színes és ezért izgalamsabb, mint a tv, mert nyugodtabbak.
    Ez olyan, mint papíron vagy monitoron olvasni, ha mind a kettőt használom akkor sok idő míg hozzászokok, hogy ugyan olyan legyen. A játék és a valóság is ilyen csak nagyobb különbséggel. Például, ha én el akarom képzelni a világot a játékban szerzett tapasztalataimmal, akkor sokkal rövidebb idő alatt elképzelem magam elé, mint fordítva(a játékra a valóságot vagy az elképzelt játékba a valóságot...) és én ezért Látok nagy különbséget, de lehet, hogy csak be vagyok gyepesedve. :)
    Aki ezt kitalálta, hogy betegség a játék, annak az a problémálya, hogy nem tudja feldolgozni a különbségeket és ezért ideges. Az idegesség meg nem betegség, mert ha az lenne akkor a sexet is betilthatnák.
    Hmm
    A sextől tiltanák el a gyerekeket csak játék formájában?
    Van ennek valami értelme?
    Vagy csak 3d nem való nekik és azt kéne korhatárhoz kötni. Talán eggyszerűbb lenne.
    Úgy is mondhatnánk, hogy amíg fel nem nősz papíron fogsz betűket nézegetni és ha felnősz füvet fogsz beletekerni.
    Ilyen alapon csak jobban elavult lesz a valós társaság, ha felnőnek, mert mondanak nekik valamit, hogy az vagy ez lesz ha felnősz, de akkor meg azt mondanák neki, hogy beteg vagy és 10 éven keresztül idegbeteget csináltunk belőled?
    Ha olyan lenne a játék, mint a valóság akkor talán kevesebbet foglalkoznának vele, mert ugyan az mint ami körülötte van és akkor mért ne az életét élné, abban vannak érzések is. Ez eggy kicsit demagóg, mert ma már az embernek a pc sex et is ismernie kell. Fura ez a számítógép, de hát meg kell tanulni, mert ez is emberi tudomány. :)
    Viszont jó lenne, mert ha valamit akarsz csinálni, de nem teheted meg, mert nincsen pénzed rá akkor láthatod a sovárgásodat a monitoron. Mint házat építeni vagy várost, a politikusok. :)
    Aki így gondolja az a beteg és nem való neki virtuális világ, mert nem nőtt még fel a valósághoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    A játék arról szól, mint fogalom, hogy olyat csiáljunk az adott szituációban ami a képzeletünkben eddig lehetetlen volt és ezt nézzük is, de van aki nem jut el idáig és csak tv-t néz. stb... Ezekt hívom én unalmas embereknek, de ennek köze nincsen a betegséghez, mert ha a butaság betegség lenne, akkor a tb csődbe menne. Amúgy meg lehet, hogy betegség, de szerintem csak a semmittevés velejárója és erről csak az tehet aki hadja magát. Igaz a játék is néha visszalendíti az embert az elevenségébe vagy a zenehalgatás, de e miatt sem lehet betegség. Ha valaki azért lesz uncsi tesó, mert ő úgy döntött, hogy úgy akarja, azért most ő beteg vagy csak szimplán rosszul döntött és ráhadják?
    Azért ez is eggy gyökeres probléma lehet. Nálam volt ilyen és szerintem nagyon gyökér volt, mert így hitettem el magammal, hogy ne játszak, mert nem volt számítógépem vagyis a skizo barátomat, de már akkor is úgy akartam, hogy legyen és lehet, hogy az emberiség már többre tartja a számítógépeket az emberi tudatnál és ezért utáltam meg a világot is. Igazábol nem is akarok öngyilkos lenni csak állandóan arra gondolok, mert a számítógépet megutáltam, de én nem változtam és amikor az emberekben keresem az életet akkor ne mtalálni semmit és ez unalmas.
    Tehát akkor is függő vagy ha játszol és akkor is ha nem.
    Akkor mindenki beteg, nemde!?
    Kérem a gyógyszeremet:)
  • Balumann
    A függőséget nem lehet meghatározni úgy, hogy aki X órát gépezik az függő... Én minden nap gépezek legalább 2-3 órát, de általában többet. Mégis, amikor tudom, megyek focizni, biciklizni, egyáltalán nem hiányzik a gép, vagy amikor elutazok valahova akkor sem egyáltalán... Nameg azért tanulok is, meg gyakorlok sokat, gépen zenét hallgatok, hasznos dolgokat is gyakran olvasgatok meg szedek, filmet nézek, természetesen szeretek játszani is, bár sokszor van h több napig nem játszok.
    Most akkor én is függőnek számítok, mikor átlagosan több mint 5 órát gépezek naponta? Mert én tudom, hogy nem vagyok az, ez nélkül is ugyan úgy meglennék, csak amikor gépezek nem találok jobb elfoglaltságot, TV-ben lévő baromságok nem érdekelnek, ha érdekel akkor tvtunerrel nézem, zenét gépen hallgatok, filmeket gépről nézek, stb...

Természetesen van függőség, nagyon sok ember cseszi el az életét a számítógépezés miatt, főleg bizonyos játékok miatt, és nem lenne rossz valamit tenni... de vannak ennél szerintem nagyobb problémák is, sokkal...
  • Czibu
    Már vártam, hogy erre a német mészárlós gyerekre valaki megint reagál valami ilyen hülyeséget, jó hogy ez nem a témához kapcsolódik de amíg nem történik ilyesmi, addig csönd van.De ha miután történik valami, egyből előveszik hogy azok miatt leszünk ilyenek. gonoszak:)

Ez a szülők felelőssége is, de ha nem tud nemet mondani a gyerekének és nem tudja ezt lekezelni, akkor hiába az egész.

Ok, tegyük fel papa kihúzza a falból a gépet, te erre mit reagálnál? ( a mai világban jól megvernéd és visszadugnád a gépet a falba papán keresztül).

Hogy mit lehet csinálni ha nem gépezel? pl.olvasol, rejtvényt fejtesz, kocsmázol vagy csak nézegeted a bélyegeidet, modellvasutadat. Ti mit csináltok amikor nem gépeztek, és egyáltalán meddig bírjátok megállni, hogy ne kapcsoljátok be? (Kikapcsolod a modemedet és azonnal megszáll egy szörnyű üres érzés???)

Függőség jelei:
    A taxiban a címedet így mondod be a sofőrnek: www.marcius15.ter/nagy_haz/vorostegla/zoldajto
    Mikor kimész hajnali 3-kor a WC-re, előbb megnézed, hogy érkezett-e új e-mail. Útban visszafelé ismét megnézed
    Nem tudom az irodánk irányítószámát, de az IP címét igen

továbbiak az lba-n.
  • Reggaester
    Hallod, rohadtul átvertek Elment vele a fél óra, jót röhögtünk, mi mindenképp jól jártunk vele ^^ Hogy a kedves szociológus mire ment vele az az ő problémája, nekünk semmivel nem lett kevesebb
  • morden
    Reggaester , sajnos titeket a suliba jól átvertek , egy rendes szociológus kb az egyetem első honapjában megtanulja ezt a lehető legnagyobb kérdőíves hibát, kikaptatok egy kamu kutatást:P

Szerintem az a legrosszabb az egészben , hogy 2009-ben még arról vitatkoznak , hogy betegség-e a netfüggőség , ami tökéletesen egyértelmű , hogy az!
    Szerintem nem a korhatáron kell vitatkozni , meg a szülők felelőségén filozofálgatni , hanem sűrgősen módszertant kell kifejleszteni a függők kezelésére , konferenciákat, leendő szakembereket kell kiképzeni ezen pestis ellen , ki kellene nyitni a szemünket és láttni ahogy több százezer fiatalt vesztünk el a játékok miatt ! (lehet nem jól tudom , de a netfüggőségről nem jelent még meg valamirevaló magyar kutatás vagy leírás könnyen hozzáférhető helyen, ez olyan mintha a cukorbetegségről senki semmit nem tudna és viatatkoznánk , hogy vajon betegség-e , az ami emberek talán millióinak az életét befolyásolja negatívan)

• Reggaester
    Ezek a tesztek nem érnek semmit. Anno volt hasonló nekünk is suliban, kérdés: Gondoltál e már öngyilkosságra? Választható lehetőségek: naponta/gyakran/néha... He, mondom mi a szar?! Olyan már nincs is, hogy kössz, fel sem merült bennem Na meg természetesen mindenki marha komolyan vette a dolgot , legalább elment vele az óra
  • szily3
    Esküszöm ezek a hülyék mindent Winnendenből akarnak kihozni !
    Léteznek tanulmányok, léteznek szakemberek, létezik szülői felelősség, ne már egy hülye politikus akarja megmondani, mennyit játszodjak, csak azért, hogy ő az idős -és általában felvilágosulatlan és elfogult- szavazóktól több voksot kapjon!
    Megmondtam én gyerekek előre, Winnendenből csak szenzációt csinálnak, meg mindent arra próbálnak ráfogni, hogy a fiúnak VOLT SZÁMÍTÓGÉPE. A PC miatt gyilkolt! Ez egyértelmű!

Az ilyen emberkéket máglyán égetném meg!
  • bermuda3
    ez már annyira lerágott csont. tiltsák be a netet és akkor megszűnik minden gond. ja hogy azt nem lehet? akkor ez van, szokjanak hozzá. evolúció, ugyanúgy, ahogy a sok kövér amcsi...
  • jaspercry
    ez kamu!(mondjuk én is törtem el billentyüzetet,de azért mert nem volt jó)
  • BaltásRém
    Erre csak ezt tudom mondani :

http://www.youtube.com/watch?v=6mpWdcWVtgo

muhahahah
  • irkab1rka
    höhöhö, jövőre meg a játékfüggést bűncselekménynek nyilvánítják, mig a napi 4+ óra internetezés csak szabálysértés.

Szerintem hülyeség mindent, amit nem értenek betegségnek aposztrofálni. Másrészt meg a 4-14 éves korosztályban ez a normális, és aki nem játszik, az tér el a normálistól, ergo beteg :P
  • kiskelgyo
    "Ráadásul az is nagy segítség lenne, hogy ha a szülők odafigyelnének a gyermekeikre és tudnák, milyen programokat használ a csemetéjük."

Azt hiszem itt a kulcsmondat. Ezen a téren még nagy hiányosságok vannak.
  • wednes
    A függőség maga a betegség és nem a kockulás.
    Egy függőségre hajlamos egyén talál olyan elfoglaltságot, amitől nem tud szabadulni. A függőség tárgya miben nyilvánul meg szerintem mellékes. A kaszinók is fizethetnének akkor TB-t, vagy pl: a bélyeg gyártók is hiszen egyes személyek szenvedélyesen (függnek tőle) gyűjtik őket.
  • Narxis
    Nem értem miért hözöngtök. Attól mert betegségnek nyilvánítják a durva kockulást nem lesz komoly tiltás. Ez inkább jogilag tesz lehetővé egy egyszerűbb dolgot, pl. nálunk fizethetné a TB a kezelést. stb.
  • Molnibalage
    Azért az érdekes, hogy ha napi 4,5 keresztül olvas könyvet azt nem nevezik könyvfüggőnek és nem akarják kezelni...

Elismerem, hogy nem minden játék pozitív dolgokat fejleszt (akkor még enyén fogalmaztam a játékok 90% lószar) és nem csak ezt kéne csinálni, de hogy ennyire ellenségesen tekintenek rá sokan az maradni.
  • jaspercry
    Hát ha drogot elérhetővé tesszük,akkor mit csodálkozunk ,hogy rászoknak.
    (egyébként is az ember sok dologra rászokik,mért pont ez a baj?)
    A korhatáros játék,mmm eddig is a 18++-os játékot 12évesek játszák,nem old meg semmit.A program megkérdezi ,hogy elmultál e már 18?
    Hát persze,mondja a 10éves,és már játszik is a kis csemete..........
  • TeDDyRuSh
    Persze, tiltsunk, korlátozzunk, mert a szülő nem tud rendet tartani, ellenőrizni a saját házában. És mondjuk, ha olyan programot találnának ki, ami egy idő után bekorlátozza a játékot? Vagy oktatás a szülőknek? Én nem vagyok se gyerek, se szülő, de ez azért komoly. Legyen ez betegség, de ne ez legyen a megoldás!
  • Griphons
    Szerintem az alsó-szászországbeli gondolkodásmódot nyilvánítsák betegségnek, mert a hülyeségük fertőző lehet.
    Bár a korhatáremelés nem is olyan rossz ötlet, az azért egy kicsit durva, hogy a gyógykezelést - aminek a szükségessége is kérdéses - a tb fizesse.