• Balumann
    A függőséget nem lehet meghatározni úgy, hogy aki X órát gépezik az függő... Én minden nap gépezek legalább 2-3 órát, de általában többet. Mégis, amikor tudom, megyek focizni, biciklizni, egyáltalán nem hiányzik a gép, vagy amikor elutazok valahova akkor sem egyáltalán... Nameg azért tanulok is, meg gyakorlok sokat, gépen zenét hallgatok, hasznos dolgokat is gyakran olvasgatok meg szedek, filmet nézek, természetesen szeretek játszani is, bár sokszor van h több napig nem játszok.
    Most akkor én is függőnek számítok, mikor átlagosan több mint 5 órát gépezek naponta? Mert én tudom, hogy nem vagyok az, ez nélkül is ugyan úgy meglennék, csak amikor gépezek nem találok jobb elfoglaltságot, TV-ben lévő baromságok nem érdekelnek, ha érdekel akkor tvtunerrel nézem, zenét gépen hallgatok, filmeket gépről nézek, stb...

Természetesen van függőség, nagyon sok ember cseszi el az életét a számítógépezés miatt, főleg bizonyos játékok miatt, és nem lenne rossz valamit tenni... de vannak ennél szerintem nagyobb problémák is, sokkal...