58
  • nedudu
    Az IE7 fel megy SP3-ra, de friss install után kell felrakni, legalábbis ne legyen Adobe Reader telepítve, mert akkor szopás és íj van...
  • caprocorno
    Hát jó-jó, de visszaállítottam a Chrome-ot alapértelmezettnek:) Nekem az jön be, és punk-tum::) Szépálmokat mindenkinek!
  • gkalcso
    Az erőforrásigényen javítottak valamit?
  • Tsol
    NABAZMEG!
    " Az operációs rendszer nem támogatja az Internet Explorer telepítését."
  • cousin333
    Nem volt véletlenül Adobe Reader a gépen? Nekem sem akart települni, de egy Reader uninstall, és mindjárt jobb belátásra tért...
  • hol9672
    Én azt mondom : minefield, tinderbox build

http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/tinderbox-builds/tracemonkey-win32/

ja, és tegnap jelent meg a 3.6-os :-)
  • gothmog
    Most az van, hogy kéne venned egy új egy új billentyűzetet. Merthogy ezen, úgy látszik, ragad a kérdő meg a felkiáltójel. Meg a shift.
  • droland
    Jaj istenem mennyire szánalmas, hányszor végigéltem már, mikor a

1/ win95 megjelent: MEKKORA FOS! ÉLJEN A DOS!
    2/ win98: MEKKORA FOS! ÉLJEN A WIN95!
    3/ win2000: MEKKORA FOS! ÉLJEN A WIN98(SE)!
    4: winxp: MEKKORA FOS! ÉLJEN A WIN2000!

Annyira szánalmas, hogy MÁR FÁJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A sok nagyszájú 0-tól kérdezem: Miért nem használtok még DOS-t??? Hisz anno megmondtátok a HATALMAS FRANKÓT!

Emlékszem, 386dx40-em volt! Azt mondtátok: ÉLJEN A DOS!

VAGY AKKOR MOST MI VAN?????????????????????????????????????????????
  • caprocorno
    Szerintem azért annyira nem rossz amennyire itt kapásból többen lehúzzák. Sőt, azt mondom, sebességben odaver a FF-nak. A Chrome még mndig a keggyorsabb, és ebben biztos vagyok, vagyis inkább azt mondanám, úgy csinál, mintha a keggyorsabb lenne, de ez felhasználói szempontból pontosan és bőven elég. Van benne egy kis trükk, de tökéletes szerintem. Nekem sajnos muszáj itt-ott használni, mert vannak programok amelyek mással nem is hajlandóak elindulni, és még úgy sem, ha IE-ként akarom hitelesíteni. Ne szóval szerintem azért ez nem annyira rossz már, mint az elődök, és a telepítéssel sem volt semmi gáz, legalábbis nálam. Ma egséz nap ezt használtam, de nem tudnék hatalmas dolgokat felhozni ellene.
  • B0nFire
    Még valami, amit tegnap kifelejtettem. A fantasztikus gyorssegédben elrejtett Fordítás a Windows Live szolgáltatással. Magyarul kapásból nem tud, tehát user szempontjából használhatatlan. Fix nyelvek vannak beállítva, angol-német, görög-francia stb. Miért nem lehet úgy megcsinálni, hogy mindkét nyelvet külön be lehessen állítani, kinek-kinek tetszése szerint?

Szóval ez is olyan funkció, hogy van, csak éppen minek?
  • mamo33
    Letöltöttem, kipróbáltam, borzalmas!
  • teccikérteni
    Ja, én is sajnálnám őket... XD
  • kcsaba78
    Hálám üldözni fog, köszönöm. :)
  • Bluestar88
    @kcsaba78: szia! bár nem írtad, milyen típusú OS-t használsz, itt pár direkt link az IE8 különböző angol nyelvű változataihoz:

XP 32-bit:
    XP 64-bit:
    Vista 32-bit:
    Vista 64-bit:
  • kcsaba78
    Sziasztok. Nekem angol nyelvű az operációs rendszerem, és ha fel akarom telepíteni a magyar IE8-at, akkor folyamatosan ezt írja ki: "Ez a telepítés nem támogatja az operációs rendszer jelenlegi nyelvét. Elméletileg ki lehet választani a microsoft oldalon, hogy milyen nyelvűt akarok letölteni: http://www.microsoft.com/uk/windows/internet-explorer/worldwide-sites.aspx

De teljesen mindegy milyen nyelvre megyek, mindig a magyart tölti le. Van valakinek ötlete hogy tudom leszedni az angol verziót?

Előre is köszi
  • Sanyix
    Csak nehogy terroristák kezébe kerüljön!
  • gopher
    Na igen, csakhogy az IE add on készítő lehetőségei messze elmaradnak a Firefoxétől használhatóságban, és egyszerűségben. Persze lehet rosszul tudom, de most rákerestem az IE add on lehetőségekre, és ezt a linket találtam:

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb250450(VS.85).aspx

Nevetséges, hogy ehhez is Microsoft Visual Studio-ra van szükség, és JavaScript-tel meg alig lehet valamit kezdeni.

Én maradok az XUL-nél és barátainál :)
  • dester
    Az ie is támogat bővítményeket, add-on a neve, de nem hinném, hogy az ms feladata lenne ezeket megírni, mint ahogy a firefox-hoz se a mozilla írja őket.

Már a 6-os ie-be is lehetett add-onokat rakni, adblocknak pl. az ie7pro.
  • Gerygrey
    Nem fogom használni, de jó, ha egy weboldalt több böngészővel is meg tudunk vizsgálni, így fennmarad a gépen

Én már régóta nem használom arra sem az IE-t, hogy megnézzem miként fog kinézni az oldal IE-ben: egyszerűen jobbklikk - megtekintés IE motorral opció Firefoxban. Merthogy erre is van add-on, ieTabs a neve :) Nem tudom az MS mikor jön rá, milyen hatalmas erő lakozik a bővítményekben.

megkérdezte, hogy kívánom-e importálni a kedvenceket, és a listán megjelent a FOXI. Nos sztem te is valamit gyorsan elklikkeltél, így nem jutottál el arra a részre, amikor kikéri tőled az importot.

Nekem importálta ugyan a könyvjelzőimet, de nem jól :) Nálam FF-ben úgy néz ki a dolog hogy a könyvjelzők mappa teljesen üres, van viszont egy "könyvjelzők eszköztár mappája" ami a címsor alá kipakolt könyvjelzőket tartalmazza. A naponta látogatott oldalak ikonjait és egy mappába néhány oldal RSS-feedjét oda teszem, ha meg találok valami hasznosat ami időnként jól jöhet, azt a Google Bookmarks-ban tárolom kategorizálva, amihez pedig a kezdőlapnak beállított egyedi iGoogle lapomon van gadget. Az üres Könyvjelzők mappát átimportálta ugyan az IE, de a benne levő Könyvjelzők eszköztár mappája nevezetűt sajnos nem...
  • Sil78
    Ha feleslegesnek tartod a FF plusz keresőmezőjét, akkor egyszerűen szedd le onnan, és keress a címsorból. Lehet. Többféle keresőmotorral is, kulcsszavas kereséssel is (bővebben lásd Firefox topic #587-es hozzászólás, illetve a #9601-es). Sőt, Operában is lehet ilyet.

Viszont az előzményekkel a Chrome-tól eltérően nem integrálják a Google Suggest-et (olyan weboldalakat nem ajánlanak fel a címsor listájában, amit nem látogattál meg vagy nem szerepel a könyvjelzőid között), mert az kissé necces lenne adatvédelmi szempontból.
  • lck
    Simán felment SP3-ra 2 újraindítással.
    Annyi hogy a tálcáról a gyorsindítás eszköztárat kikapcsolta, de vissza lehet pipálni.
    Egyébként meg Windows Update-re tökéletes. :) Másra meg úgysem ezt használom.
  • Garrett27
    Nah, ami a telepítést illeti, max 3-4 percet vett igénybe, és jelezte végig, hogy mit is csinál (a winfoshoz megszokott módon: update stb) - tehát "nem biztos", hogy mindenkinél válasz nélkül telepít, mint nálad. (hiába, ez annyira de annyira mikrofos szagú)
    Utána restartálni engedtem, de még konfigurálta az update-ket a kijelentkezés után vagy fél percet és a restart után a bejelentkezés előtt is.
    Mikor elindult, az új ablakban rákérdezett egy-s-másra, gyorsan klikkeltem egyet így véletlenül beleegyeztem, hogy az IE legyen az általános böngészőm.
    Ekkor megkérdezte, hogy kívánom-e importálni a kedvenceket, és a listán megjelent a FOXI. Nos sztem te is valamit gyorsan elklikkeltél, így nem jutottál el arra a részre, amikor kikéri tőled az importot.

Ettől függetlenül megyek, vissza rakom a FF-t általános böngészőmnek, az új IE-ről vélülis meg csak annyit, hogy valamicskét tanultak a firefox-operából és ezt próbálják meg itt felhasználni.
  • B0nFire
    Kipróbáltam én is, és legalább egy órán át gyötörtem. Néhány észrevétel.

Amikor elindítom a telepítőt, a folyamatábra meg sem moccan. Várok, csak egyre várok, mikor méltóztatik megmozdulni. Eltelik néhány perc. Most mi van? Kifagyott a telepítő, vagy dolgozik? A folyamatábrát éppen azért találták ki, hogy el tudjuk dönteni, melyik eset áll fenn. Nagy sokára (kb 10 perc) közli, hogy az IE8 feltelepedett, és indítsam újra a rendszert! Nem a programot, a rendszert. Hogy miért? Mert csak! Win95 idején ez teljesen általános dolog volt. Ma már eléggé gáz. Egy böngészőnél milliószor összetettebb, bonyolultabb programok is indulnak reboot nélkül. Ez trehányság. Ne mondják azt, hogy ezt nem lehet kiküszöbölni.

Nem beszélve arról, hogy ez a telepítési idő rettenetesen sok. Ennyi idő az igazán komoly programoknak is elég. Összehasonlítva, egy Photoshop, Premiere Pro, Cakewalk Sonar 7 is felmászik ennyi idő alatt, holott az utóbbi csaknem 2 Giga (1,89). És nem akarja mindenáron újraindítani az OS-t.

Az új fícsörökről csak annyit, hogy kapásból leszedegettem őket a helyükről. Viszont egy negyedóráig keresgéltem, hogy hogyan lehet a Foxiból a könyvjelzőimet importálni. Én buta fejjel azt hittem, hogy a menüben megtalálom a parancsot, de nem. A kedvencek gombócot nyomva lenyílik, és alatta a Hozzáadás a kedvencekhez gomb melletti újabb lenyíló menüben meg is találtam. Jól eldugták. Bele sem kellett volna tenni. Hadd szopjon a felhasználó, és keresse be egyesével a kedvenceit!

Más. Ha egyszer intelligens címsor van, akkor abba miért nem lehet beleapplikálni a Google-t? Mondjuk ezt a Foxiban is feleslegesnek találom, hogy a címsor mellett még van egy plusz keresőmező. Ebből a szempontból a Chrome megoldása jobban tetszik.

Viccesnek tűnhet, de a menüsort sem találtam meg kapásból. Én oktondi közvetlenül az ablakkeret széle alatt kerestem. Na, ezt lerakták a gombok, és a címsor alá. Nem égbekiáltó, de mindenesetre zavaró.

És végül még mindig nem lehet add-onokat belepakolni; ha más nem, egy AdBlock nagyon elkelne. Ebből a szempontból a FF tényleg verhetetlen.

Nem fogom használni, de jó, ha egy weboldalt több böngészővel is meg tudunk vizsgálni, így fennmarad a gépen. Elfér, enni nem kér. De azért nagyon ritkán fogom megnyitni.
  • 5c0rp330n
    1) nem is mondta senki, hogy ész nélkül fikázom.
    2) nem is, mert kipróbáltam. sajnos.
    3) még viszonylag kultúráltan is mondtam el. lényegében nincs előnye. egyszerűen semmiben nem ér fel egyik teljesen ingyenes alternatív böngészőhöz sem (FF/Opera/Chrome/Safari, de ide tehetnék bármi mást is), semmi létjogosultsága nincsen.
    4) nem valószínű.
  • [HUN]FaTaL
    SP3 bug, az IE7 sem megy fel SP3ra (valamit csúnyán elbarmoltak). Előbb SP2, IE7 (ezekszerint a 8as sem javítja ezt a hibát) majd SP3 install és így működik. Elég vicces. Jah SP3 leszedése nem oldja meg csak a reinstall megalol. 2 céges gépen is beszoptuk ugyanezt. Itthon FFet meg Vistat használok szal nem érint :)
  • balee66
    Jól láttam, hogy a böngészési adatok törlése eltart több másodpercig, míg FF-ben ez egy pillanat (észre sem lehet venni)?
    Jól láttam, hogy a web accelerators nem más, mint egy testreszabható helyi menü? Nem könnyebb akkor már egy eszköztáron kattintani egyet vagy a menüben kettőt?
    Csak én nem értem mi értelme az In Private Browsing nevű cuccosnak, amikor két klikkel lehet törölni az össze böngészési cuccot?
    Csak szerintem totál átláthatatlan az IE7/IE8 menüje?
    Csak szerintem egyáltalán nem könnyen testreszabhatók az InP browsing beállításai?
    Csak én gondolom azt, hogy az IE7/IE8 semmi újdonságot nem hozott, hanem Operából/FF-ből összelopkodott cuccokkal operál?
    Csak én nem értem, hogy a Java console és az MSN mit keres az IE menüjében?
    Csak szerintem tiszta gáz ez a kompatibilitási mód/normál mód dolog?

Az IE6 óta két újdonságot kaptunk az IE csapattól: gyorsabb, szabványosabb IE, és ez a webslices talán-talán jó valamire.
    És ehhez 2 verziót kellett megérnünk... szégyen és gyalázat, IE team most azonnal ássa el magát jó mélyre!
  • Sil78
    Azért a Web Slices nem olyan rossz, pl licitálós oldalaknál van értelme, kb mintha RSS-ben követnéd, kicsit bővített információkkal. De csak emiatt felesleges IE-t használni, hisz van Firefoxos megfelelője, a WebChunks kiterjesztés. Az Accelerators-ra meg rögtön többféle megoldás is van: IE8 Activities, Select-n-Go, KallOut...
  • balee66
    Kedves MS!

Mikor tetszenek csinálni olyan böngészőt, ami legalább egy FF 1.0-val vagy egy Opera 7-tel egyenértékű, és mikor tetszenek abbahagyni ennek a fostaligának a fejlesztését?

20 perc megfeszített IE8 használat után alakult ki bennem ez nézet, inkább nem részletezem, miért...
  • cousin333
    Végülis mit tekintunk hasonlónak. Azért az Opera és az FF eltér a többi említett büngészőtől. Például alapból van menüsoruk. Amíg ki nem kapcsoltam :). Szóval az IE szokatlan, de szerintem nem logikátlan. Kicsit mondjuk tényleg zsúfoltnak hat. De a Chrome-nál többet is tud azért.
  • Gerygrey
    Ja bocs, a 7-es IE úgy ahogy van, kimaradt az életemből (2004 óta nem használok Firefoxon kívül mást)

Hát végülis hasonlónak hasonló a Firefox és az Opera is... Címsor meg gombok, más nemigen kell egy böngészőbe :) De a Chrome szerintem sokkal letisztultabban kínálja ezt, a Safari meg már túlzottan letisztult (onnan is hiányolom a gombokat), az IE8 egy katyvasz, a FF és az Opera pedig az arany középút.
  • cousin333
    Hát, sok extrát az IE-től nem szabad várni, viszont elég szépen felzárkózott szerintem. A szabványkövetése is a szép jövő ígéretét hordozza magában :). A kezelőfelületet illetően erősen le vagy maradva, már a 7-es Explorer is így nézett ki. Sőt a Chrome (és így az azt majmoló Safari 4) is hasonló GUI-val hódít.
  • Gerygrey
    De, XP-re tettem. Azonban azon, hogy logikátlanul átvariálták a kinézetét és hogy nincs benne semmi extra a két szarrá hájopolt de amúgy tök fölösleges funkción kívül, szerintem a Win7 sem fog segíteni...

Gyorsasággal meg nincs gondom a Foxban sem. Jó persze, lehetne olyan gyors mint a Safari 4, de az meg ugyanúgy nem tud semmit, mint az IE.
  • Gerygrey
    3) akinek van halvány fingja a témához, előbb teszteli a programot, utánnna mondja el KULTURÁLTAN a hibáit erősségeit.

Mivel én már előtted egy hozzászólással bebizonyítottam, hogy előbb teszteltem, felsorolnám KULTURÁLTAN az erősségeit:

0

Lista vége
  • TiMoN
    Csak nem XP-re tetted fel? Mert azon tényleg nem ér semmit,hiszen már Vistához és 7-hez van tervezve(nem beszélve arról,hogy csomó védelmi funkció sem működik XP-n annyira elavult az egész).Nekem Win7-en az 5075-ös IE8-cal semmi gondom nincs,indulás gyorsabb,mint Firefox esetében,oldalak bejönnek 2-3mp alatt,fagyás nincs.
  • Rexhawk
    "kit érdekel?
    akinek van halvány fingja a témához, úgysem fog soha ilyen fost használni. aki pedig használná, úgysem olvas informatikai portált."
    1) akinek van halvány fingja a témához, nem fikázza ész nélkül más munkáját.
    2) akinek van halvány fingja a témához, nem mond előítéletet egy program fölött, amíg ki nem próbálta.
    3) akinek van halvány fingja a témához, előbb teszteli a programot, utánnna mondja el KULTURÁLTAN a hibáit erősségeit.
    4) aki pedig használná, az lehet hogy éppen informatikai portált nézeget.

a kulturáltan-t azért emelem ki, mert látom, hogy te és ez a fogalom, nem különbözik egymástól.
  • Gerygrey
    Megvolt.

Szubjektív teszt, ha valakit érdekel
  • cousin333
    Szerintem az régen rossz, ha alapból betördeli, mert a zoomnak nem ez volna a dolga. Operában mindenesetre van egy Illeszkedés nevű funkció, Ctrl+F11-el tudod aktiválni. Ez pontosan azt csinálja, amit szeretnél, gyakorlatilag megszűnteti a vízszintes görgetősávot.
  • fixpont
    Nem az oldal a rossz, hanem zoomnal en szeretem, ha mindig beletorzitja a lapot a lathato kepernyobe akkor is, ha mar ki kellene csusznia oldalra, ez az IE8ban alap, en a sima FF3-ban nem talaltam ilyen opciot, de addonnal megy, szoval vegul is nem problema.
  • 5c0rp330n
    gondolom te egy agyatlan fasz vagy :)
  • 5c0rp330n
    ha firefoxon és operán szar egy oldal, akkor talán nem a böngészők a hibások, minden bizonnyal magán az oldalon van valami csúnyán elbaszva.