48
  • Adamul
    Ez valóban nem korrekt, a vatera az utóbbi év(ek)ben nagyon beszigorított a regisztrációmkori állapothoz képest. Az meg hogy egy kézbe került a teszvesszel végképp nem jó, főleg a konkurencia hiánya miatt, nekem is az lett volna az első gondolatom h menjünk át a konkurenciához, na ezt jól kizárták...
  • wowbagger
    Nem értem miért lenne jó ez.
    A vaterán azért van kereső, hogy megtaláld amit akarsz.
    Az pedig egyéni probléma, ha nem tudod használni rendesen.
    A vatera eddig arra is jó volt, hogy az elfekvő hardvereket az ember eladja. Az ilyet nyilván nem fogják rögtön elvinni, csak akkor veszik meg, ha valakinek valamilyen homebrew projektre kell. Ez lehet hosszú idő, lehet hogy több hónap. Az ilyeneket teszi lehetetlenné ez, illetve sarcolja meg ez az eljárás. Ha fent van valami apró kacat egy évig, akkor az már olyan (anyagi szempontból), mintha kidobtam volna, aztán ha valaki mégis elviszi, akkor még jutalékot is fizessek, ugye... Remek.
    Akkor ezek után marad a bontó, vagy a hulladékudvar...
    Gondolkodtam, hogy a vateráról átviszem a kisebb dolgokat a Teszveszre, de látom ezt a lehetőséget ügyesen kizárták.
    Az a benyomásom, hogy leginkább az vezérli őket, hogy minél többet keressek az egészen.
    Ha azt vesszük, hogy összesen 1200000 cikk van feltöltve, akkor nem rossz az a kb 6000000 hetente, főleg úgy, hogy tulajdonképpen semmi pluszt nem nyújtanak cserébe. Persze nyilván növelni kell a haszonhányadot a mostani gazdasági válságban, de nem igy kellene imho.
    Jól felb*****k vele az agyamat a héten.
  • aaaaa
    Egy felhasználónak egyidejűleg max 30 aukciója lehet aktív,és ebből 15-nek 1 héten belül le kell járnia!
    Na ezzel azonnal kizárnád az összes audio CD, DVD (eredeti), újság, könyv, bélyeg, ruha stb. árust. Sőt még egy csomó mást is. Ez miért lenne jó ?
    A használtautón is, ha egy kereskedőnek 100 autója van, kiteszi mind, és ez így van jól.
    Lehet, hogy soha nem találnád meg a 20 éve kiadott ritka audio CD-t, ha csak így adnák fel a hirdetést : eladó 500 db különféle CD ...

• HiddenTruth
    Nem akarok beleszólni, de az eBay is fizetős ... csak lenne már eurónk és akkor nem kellene szenvedni a devizával.
  • szombi
    Ebay - t meg felejcsétek már el, 5 éven belül tutira nem fog magyar lenni,
    nincs rendes hazai vásárlóbázisa, ezért eladni sem fog rajta senki.
    Természetesen a kivétel csak erősíti a szabályt...

Ha mégis lépne valamit a nagytesó, vatera/teszvesz páros úgyis enyhíteni fog.
    Amúgy 5Ft sztem télleg sok, legyen inkább 1, a SPAM-osokkal már ezzel is ki tudnak szúrni...
  • szombi
    Sok terméket heccből töltik fel, irreális összegekért, és van amit 100x is meghirdet az eladó.
    Nah, az ilyen díszköcsögök miatt lett ami lett.

Én máshogy intéztem volna:
    - SPAM-szerűen(5 fölött), vagy más kategóriákban is meghirdetett termékért azonnali kizárás!
    - súlyosan kategóriaidegen termékek törlése az ELADÓ költségére
    - legalább 3x újraindított, el nem adott termékekért díjfelszámítás
    - termék feltöltésnél 30 másodperces számláló(mint pl. Rapidshare), mely fix havidíjjal megváltható
    - egy nap max 10 termék tölthető fel / újítható meg
    - egy felhasználónak egyidejűleg max 30 aukciója lehet aktív,és ebből 15-nek 1 héten belül le kell járnia!
    Ez utóbbi két feltétel kicsit bonyolultnak tűnik, de nagyon könnyen ellenőrizhetőek.
    Az "eladás" vagy a "megújítás" gombra kattintás pillanatában ellenőrizhető az első,
    míg a második az adatlap kitöltése után. Ha ez nem teljesül, az aukció passzív módban még elindulhat,
    de a vásárlók csak azután fogják látni, amikor teljesül mindkét feltétel.
  • Polemius
    Ott az e-bay, ha sokan használják, netán még mailt is írnak, hogy szeretnék, akkor tán még magyar felület is lesz hozzá egyszer csak.
  • toyotakacsa01
    Akkor majd a keresünk szépen olyan oldalt, ahol nincs sarc.
    Ez csak a többi aukciós portálnak fog kedvezni.