20 éve született meg a Web

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jaspercry
<#eljen>

COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.

MerlinW
Az internet volt elõbb.

Advanced Research Project Agency (ARPA) 1969 szeptemberében az USA-ban jött létre. Kifejlesztésének célja az volt, hogy egy esetleges atomtámadás esetén ne egy helyen legyenek az adatok, hanem szétszórva az országban, szervereken. 1979 után ARPANET-é avanzsált amit már a kutatók és pár "kisebb" ember is használhatott. ARPANET már képes volt a saját accountok és személyre szóló e-mail-ek küldésére is.

Tim Berners-Lee az egységesített WWW azaz World Wide Web (HTML és társai)-t találta ki. Az ARPANET 1989-ben szûnt meg.

[merlinw.org]

igen

"Eredetileg 20 webszervert állítottak üzembe, ma pedig az elérhetõ oldalak száma százmilliárd felett van." wehh? ez kb olyan hasonlat, minthogy a városban 20 utca volt eredetileg, mégis 500 feletti az autók száma...

Háát perrrsze!
akkor internet elõbb volt mint web ? 😉

a tojás volt elõbb vagy a krokodil? 😊
[HUN]FaTaL
A web hálót és nem hálózatot jelent és web alatt leginkább a HTTP protokoll értendõ (és vele együtt a world wide web). A network jelent hálózatot magyar fordításban.

http://goo.gl/gd6Zi5

Vágási Feri és Kutya az internetrõl... érdemes megnézni, egy kis nosztalgia... 😄 (nekem nem, nekem ez uj😊) )
Ezek is jok: Vágási Feri beszáll az internetbe
Vágási Feri és a Windows 95

Mondd, hogy nincs igazam :P http://www.hackthat.net/df/ddos/61410/index.hack

Hálózat alatt internetet érettem, de akkoriban ARPANET volt, nem Internet.

B0nFire
Azt hittem, a web - többek között - hálózatot jelent. <#nevetes1>

A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.

Webrõl van szó, nem hálózatról, bár tényleg kicsit félrevezetõ a cikk.

B0nFire
És mi van az ARPANET nevû katonai projecttel? Ez valahogy "kifelejtõdött" a cikkbõl.

A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.

Ha levédette volna a a találmányát most õ lehetne a világ leggazdagabb embere, vagy soha nem terjed el az internet.

techgarazs.com ingyendomain.tk BME