13
  • jaspercry
  • MerlinW
    Az internet volt előbb.

Advanced Research Project Agency (ARPA) 1969 szeptemberében az USA-ban jött létre. Kifejlesztésének célja az volt, hogy egy esetleges atomtámadás esetén ne egy helyen legyenek az adatok, hanem szétszórva az országban, szervereken. 1979 után ARPANET-é avanzsált amit már a kutatók és pár "kisebb" ember is használhatott. ARPANET már képes volt a saját accountok és személyre szóló e-mail-ek küldésére is.

Tim Berners-Lee az egységesített WWW azaz World Wide Web (HTML és társai)-t találta ki. Az ARPANET 1989-ben szűnt meg.
  • polarka
    igen
  • Vexille
    "Eredetileg 20 webszervert állítottak üzembe, ma pedig az elérhető oldalak száma százmilliárd felett van." wehh? ez kb olyan hasonlat, minthogy a városban 20 utca volt eredetileg, mégis 500 feletti az autók száma...
  • drucski
    Háát perrrsze!
  • djw
    akkor internet előbb volt mint web ? ;)

a tojás volt előbb vagy a krokodil? :)
  • [HUN]FaTaL
    A web hálót és nem hálózatot jelent és web alatt leginkább a HTTP protokoll értendő (és vele együtt a world wide web). A network jelent hálózatot magyar fordításban.
  • szily3
    Vágási Feri és Kutya az internetről... érdemes megnézni, egy kis nosztalgia... :D (nekem nem, nekem ez uj:)) )
    Ezek is jok: Vágási Feri beszáll az internetbe
    Vágási Feri és a Windows 95
  • balee66
    Hálózat alatt internetet érettem, de akkoriban ARPANET volt, nem Internet.
  • B0nFire
    Azt hittem, a web - többek között - hálózatot jelent.
  • balee66
    Webről van szó, nem hálózatról, bár tényleg kicsit félrevezető a cikk.
  • B0nFire
    És mi van az ARPANET nevű katonai projecttel? Ez valahogy "kifelejtődött" a cikkből.
  • hodobaj
    Ha levédette volna a a találmányát most ő lehetne a világ leggazdagabb embere, vagy soha nem terjed el az internet.