89
  • mamo33
    #89
    Ennyit a Safariról:
    http://www.hwsw.hu/hirek/38381/apple_safari_bongeszo_exploit_miller_macbook_tores.html
  • Sil78
    #88
    Már miért ne tudnál?
    Lásd Firefox topic #587-es hozzászólás 3. pont, illetve #9601. De azért bemásolom ide is:

    3. A címsorból lehet használni többféle keresőt is (gyakorlatilag bármelyiket), nagyon egyszerűen, ún. kulcsszavak segítségével (így még a beépített kereső használatát is meg lehet spórolni).
    a) Az egyszerűbbik módszer: megnyitod a kereső oldalát, és beállítgatod a kívánt paramétereket (pl hogy milyen nyelven keressen, vagy pl hogy a Google-n képeket keressen, stb). Ha ezzel megvagy, akkor az oldalon a keresőmezőbe belekattintasz a jobb egérgombbal, és "kulcsszó hozzáadása a kereséshez". (Kipróbálhatod akár itt az SG fórumkeresőjével is, itt rögtön jobbra fönt.) Ezzel felveszed az adott keresőt könyvjelzőnek: adsz neki egy nevet, és egy kulcsszót (valamilyen párbetűs rövidítést). Ha ezzel megvagy, utána csak be kell írnod a kulcsszót (rövidítést) és utána a keresendő kifejezéseket a címsorba, és ha megnyomod az entert, végrehajtja a keresést.
    b) A bonyolultabb módszer ugyanerre: mint az előző pontban, szintén beállítgatod a kívánt keresőt, de a jobb egérgombos cucc helyett konkrétan rá is keresel valamilyen kifejezésre vele, és az eredményként kapott találati oldalat veszed fel könyvjelzőnek. Utána átszerkeszted (a könyvjelzőn jobb egérgomb, Tulajdonságok) a könyvjelzőt úgy, hogy a Hely sorban látható linkben kicseréled azt a szót, amire eredetileg rákerestél, egy %s -re, és szintén adsz neki egy rövidítést (kulcsszót). Az eredmény ugyanaz: a címsorból kereshetsz a kulcsszó segítségével a kívánt keresőn.

    Firefox 3.0 óta a beépített keresőmező keresőmotorjait is tudod a címsorból használni, meg lehet adni azokhoz is egy kulcsszót: lenyitod a listát, legalul "Keresőszolgáltatások kezelése", ott kiválasztod az egyiket, "Kulcsszó szerkesztése", ott megadod, és kész is.
  • [HUN]FaTaL
    #87
    Tudja persze, csak semmilyen egyéni keresőt nem tudsz hozzáadni.
  • Sil78
    #86
    FF 3.1-től ne várj teljes stabilitást, mert az még béta állapotú. A legfrissebb stabil verzió a 3.0.7.
    Milyen egyszerű keresők hiányoznak? Ha a címsorból való kulcsszavas keresésre gondolsz, azt a Firefox is tudja alapból (mivel ez Netscape örökség).
  • Sanyix
    #85
    Szinte mindenki így kezdi, hogy az ff jön be, mert ugye mindenki ie-ről indult. Az ff meg ugye ie koppintás, a felülete tök ugyanaz. Az operáé nem annyira, viszont sokkal gyorsabb és jobb, csak meg kell szokni...
    itt a melóban a tetű proxyn csak az ie vagy ff megy át, ezért itt ff-et és ie-t használok. Azért használok ie-t is, mert van oldal amire nem lehet belépni ff-el normálisan, és mert vannak olyan oldalak, ahol rendszeresen csontra fagy az ff 3.1.

    Viszont folyton hiányoznak az opera egyszerű keresői, meg a stabilitás.
  • KicsiNika
    #84
    Opera 10et használok, de nagyon sok esetben be kell állítanom, hogy azt hazudja magáról, hogy ő egy ie. Mindezt azért, mert az oldal fejlesztői nem foglalkoznak az operával, mert a statisztikában csak az ie5-6, ff szenthármast látják.
    Persze, hogy azt látják, ha az opera nem is operának látszik!
    Megjegyzem, gyorsabban jön le így az oldal, mint abban a böngészőben, aminek hazudja magát :P
  • balee66
    #83
    Nah kb nálam ugyanez, csak fordítva. Operában vagyok otthon, Chrome talán-talán ha nagyon erőltetném, talán meg tudnám kedvelni, IE-t nem használok, FF-től meg kiráz a hideg.
  • Daza500
    #82
    Config-olni, na.
    Vagy hogy a pöcsbe írjam ? :D
  • lami321
    #81
    Aruld mar el nekem hogy kell egy bongeszot hasznalni mert le maradtam valamirol:D:D
  • Daza500
    #80
    Ez hogy melyik böngésző gyorsabb, csak a türelmetlenséget mutatja.

    Én 2004 óta Firefox-al netezek, soha semmi probléma nem volt vele.
    Jó az, csak tudni kell használni.
    Sajnos sok az analfabéta ember, így könnyű lenézni valamit.

    Aki meg spyware, malware, "mindenszarletöltődikagépre"-féle dolgoktól fosik, hát istenem, tessék erre kitalált írtóprogramokat használni és havonta 1 alkalommal végignézetni velük a vinyót.
  • zoltannemeth
    #79
    Azért kíváncsi lennék,melyik böngészőbe milyen kiegészítők voltak beleintegrálva.Ami ugye nem mindegy,látva azt hogy a FF "milyen lassú"!
  • Sanyix
    #78
    arról aminek nem kéne terroristák kezébe kerülnie, mert beláthatatlan következményei lehetnek.
  • hottold
    #77
    jajj hát persze, tudom is már mit felejtett el ! a kis kedvencem a TOR is rá lett hegesztve az Operára és míly' meglepő a kettő ötvözetének a neve : OperaTor
  • hottold
    #76
    akkor most felsorolok neked pár dolgot, amiért pl. én az Operát használom és szeretem:

    - Két kattintással letölthető vele bármi a difolt letöltési mappádba (nem nagy dolog, de a gyakorlatban mégis igen hasznos, ha nem kell külön kijelölgetni, h mit hova szeretnél lementeni),
    - a kezdőlapon a 3x3 kedvenc weblap és a miniatűrjeik /Speed-dial/(aztán szépen lassan átlopták más böngészőkbe is a thumbnail-nézetet a tabokról)
    - az Operában végre valahára oda pakolgathatom és azt amit akarok, az utolsó gombig átszabhatom a böngészőm kinézetét... Firefox is tudja, de messze nem annyira szabadon, mint az Opera...
    - az Operának van egy igen tetszetős beépített női szintetizárora , amely angol nyelven és elég jó kiejtéssel felolvas bármely kijelölt részt angol nyelvű szövegekből... praktikus, és nem növeli meg túlzottan az Opera méretét, amelynek a telepítője még mindig messze a legkisebb a maga 5,4 megabájtjával a többi említett böngészők közül (Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome és Apple Safari)
    - a beépített letöltéskezelője már az "ősidőktől" kezdve egyben egy folytatható letöltéskezelő is (megszakadt letöltéseket újra lehet vele kezdeni), amely régóta kezel bittorent állományokat is... ( a firefox pl. csak a 3-mastól kezdve tudja ezt, a többi böngésző pedig máig se! csak esetleg bővítménnyel)
    - lementhető és visszatölthető egy komplett session... (tehát nemcsak egy weblap ! de az egész komplett kitöltött szövegmezőstül és megjegyzett jelszavastul , akár dinamikus (pl. php) weblap kontent is (!) ) ez a fícsöre egy nagyon fontos dolog, mely szintén nincs jelen más böngészőkben !!!
    - nem szükséges ad-blockot és webfiltert külön telepíteni, mert mindent beépítve tud (pl. a send referrer info is letiltható , hiperlinkre való kattintáskor)
    - nem utolsó sorban tetszetős a logója , a külalakja és ugyanazt a dizájnt sikerült a mobiltelefonokra is ráhegeszteniük...

    most hirtelen nem jut más eszembe... hacsak még az nem , hogy mindenképpen javasolt a telepítése, bárkinek, hiszen előfordulhat hogy kedvenc böngészőnk (legyen az explorer vagy akár firefox) lefagy, vagy éppen nem indul, vagy akárcsak éppen túlterhelt...

    végezetül pedig a 10-es Opera alfája 100%-os az ACID3 teszten, tehát 100% megfelel az összes webes szabványnak.
  • caprocorno
    #75
    Értek én mindent. Egyedül azt nem , akik az Operát fanatizálják. Biztos nekik az jön be, mert másképpen nem dícsérgetnék. Nemrég én is úgy döntöttem a sok dícséret hatására, hogy áttérek rá. Meghát azt is állították, hogy a leg biztonságosab. Nekem nagyon nem jött be, egyszerüen hideglelésem van ha visszagondolok arra az egy hétre ameddig erőltettem.ff, chrome, IE használható bármelyik szerintem, de pont az Opera akitől hideglelés kerülget.
  • Rexhawk
    #74
    "hanem az extra fícsörjei miatt és mert telefonon nem is nagyon van más alternatívája."
    jah persze el is higgyük, opera mobile van a telódon...
    jah az a másik éned telepítette fel
    amugy már a skizofrémiára vannak már gyógyszerek
  • Solten
    #73
    Ez nem fotosopp ember... Legitreviews merese. De merd le te is ha nem hiszed... :) Megnyugtatasod erdekeben kozlom hogy a Safari lezabalja a gepet :) (tul sok memot ker). Amugy boven megvagyok elegedve a tuzroka sebessegevel, mar evek ota hasznalom -> IE = vicc.
  • hottold
    #72
    ki nem tud ilyet összefotosoppozni??? jó a safari , de azért ennyire nem ! az FF2 minden téren gyorsabb nála. a flasheket a jávát és a javascriptet is gyorsabban rendereli ! bár az ff3-al nekem is vannak gondjaim (nem is használom) az opera pedig egyáltalán nem gyors és nem is azért használom... hanem az extra fícsörjei miatt és mert telefonon nem is nagyon van más alternatívája.
  • Solten
    #71
  • hottold
    #70
    agyam elszáll.. de komolyan... és ráadásul kit érdekel, ki méri stopperral azt hogy melyik oldal mennyi idő alatt jön le??? ki a lóf*szt érdekel, hogy 4.2 másodperc helyett 4.5 másodperc alatt töltődik be egy oldal, és annak sincs semmi köze az égvilágon ahhoz, hogy melyik böngésző miként rendereli a html-t és az egyéb kontenteket, hanem csak egy pillanatnyi sávszél-ingadozás, vagy egyéb szerveroldali sávszél-ingadozás okozhatta...

    elmondom : SENKIT!

    az viszont hogy milyen folyamatosan jelennek meg a tartalmak az oldalon belül, na az már viszont MINDENKIT érdekel !
  • hottold
    #69
    hát öcsém ha egy nanoszekundumot is eltér bármelyik böngésző "betöltési sebessége" ( ) akkor vasmacskán és trapézon fogom leszippantani az angyalbögyörődet...
  • hottold
    #68
    arról beszélek te baromarcú, hogy a flashek az ie-ben szaggatnak, a chrome-ban már kevésbé szaggat ugyanaz a flash, ugyanazon az oldalon, a safariban már szinten egyáltalán nem, a firefoxban meg egyáltalán NEM szaggat, hanem 30 fps-sel száguld a szemed előtt, na erről beszélek drága kis barátocskám. és TE MIRŐL BESZÉLSZ? milyen betöltési sebességről??? a sávszélességedről vagy miről????
  • balee66
    #67
    "mellesleg annyira ért hozzá, hogy az operát még csak ki se próbálta, különben tudni, hogy alapból van benne egy firebug szerű eszköz..."

    Te mégis miről beszélsz????
  • hottold
    #66
  • Rexhawk
    #65
    "Nagy volt az ff hype pár éve, de most kezd kiderülni mekkora kamu volt az egész."
    mert akkor tényleg az volt a legjobb, de mára kicsit lemaradt.
    ff 1 vs ie 6 vs op 7 korszakban, az ie6 használhatatlan szutyok volt az opera 7 még nem volt ingyenes
    ff 2 vs ie 7 vs op 8.5: az ie 7 javult a 6hoz képest az opera meg már ingyenes volt de reklámokkal tüzdelve
  • NexImpera
    #64
    Vegyük azt, hogy mivel a microsoft állitotta össze a listát, ezáltal azt raknak bele amit akarnak. Szoval persze hogy több olyan oldalt tüntetnek fel amit gyorsabban nyit meg. Tehát ez nem bizonyit semmit, hanem inkább még szánalmasabbá teszi őket.
    Jesszuson hogy birom ki ezt a max. 1s várakozást.....
  • Sir Ny
    #63
    én nem nevezném magam fejlesztőnek, viszont van egy kis weboldalam, amit a kutya se látogat. a weboldalam firefox alá volt tesztelve. aztán egyszer megnéztem más böngészővel is, és rádöbbentem, hogy a legtöbb böngésző nem szereti az embed taggal beszúrt képeket. továbbá az oldalamat egy motor hajtja, ami nem saját, hanem ilyen letöltős, és kiválóan műxik IE6, firefox, chrome, safari alatt, opera 10 alatt pedig megromlik. de engem igazából nem igazán zavar, mert az oldalamat a kutya se látogatja.
  • Sanyix
    #62
    (mellesleg annyira ért hozzá, hogy az operát még csak ki se próbálta, különben tudni, hogy alapból van benne egy firebug szerű eszköz...)
  • Sanyix
    #61
    Ő egy ilyen hozzá nem értő fejlesztő (vagy nem is az, mert menő állandóan fejlesztőnek nevezni magukat).

    Én akárhány oldalt fejlesztettem, minden legalább úgy működött operán mint ff-en, pedig ff volt az elsődleges. Sőt találkoztam pár dologgal, ami ff-en rosszul ment, jobban operán.
    Az opera tényleg szabványkövető böngésző, ellenben az ff egyre kevésbé, utána lehet nézni tele van ilyen különleges "only ff" css tulajdonságokkal.
    Mellesleg az opera, és megjegyzem az ie sem vált "nem válaszol" állapotba ha egy weblap komponens letöltése hiba nélkül fennakad, vagy csak lassan tölt be(grat a "fantasztikus" többszálú működésért). Ezért térek vissza a melóhelyen ie-re (mert opera nincs, csak firefox 3), mert még az is jobb mint ez a fagyogatás. Nagy volt az ff hype pár éve, de most kezd kiderülni mekkora kamu volt az egész.
  • gkalcso
    #60
    szabvány: Egységesen alkalmazandó termelési eljárást, formát stb. hivatalosan megszabó előírás. - Magyar Értelmező Kéziszótár

    Mutass IE 6-7-8 által használt szabványról leírást.
  • Rexhawk
    #59
    jaja, a Firefox csak pisiseknek való, az Internet Explorer egy igazi férfi böngészője: veszély, kaland, kihívás
  • passatgt
    #58
    van adblock chrome-hoz
  • Runo
    #57
    tized másodperceken rinyáltok... kész vagytok :)
    amúgy meg a bátrak böngészője az IE
  • mamo33
    #56
    Nem! Majd, ha kijön a 3.5-ös, azzal kell majd összemérni a 8-as explorert!
  • MiZY
    #55
    En speciel azt nem ertem, hogy miert nem a beta Firefoxot hasznaljak a tesztben.
  • G_ArchAngel #54
    Safari-val miert nem hasonlitjak ossze?

    Talan mert 4,5x gyorsabb, mint az IE?:-)
  • MiZY
    #53
    dalkovacsot mindenkinek! :D
  • pinyo18
    #52
    leggyorsabb? miben?
    uninstallban?
  • [HUN]FaTaL
    #51
    Milyen lejátszási sebesség te idióta? Ez nem medialejátszó, hanem böngésző. És betöltési sebesség alatt vajon mit értenek? Nem, nem a program betöltési sebességét. Segítek egy kicsit: Az oldalak betöltési sebességéről volt szó. Ettől eltekintve a cikk még egy rakás faszság. Most opera alól írok, fényévekkel gyorsabb az FF3nál és az IE7/8RC1nél is. Chrome még gyorsabb de fos és nem lehet szűrni a reklámot, safari meg nem tetszett.
  • Ravkin
    #50
    hottoldnak meg a többi bulvár kurkásznak nyújtanám most a zsebkendőt, megtörtént az amit mindanyian lehetetlennek gondoltatatok, az internet explorer felébrett változtatott és köszöni szépen jól van, a windowsal ugyan ez a helyzet, használható rendszer lett belőle. Tudom hülyén hangzik az igazság de néha ki kell mondani.