89
  • Vorpal
    flém flém flém ...
  • Rexhawk
    A szabvány elismert szervezet által alkotott vagy jóváhagyott, közmegegyezéssel elfogadott olyan műszaki (technikai) dokumentum, amely tevékenységre vagy azok eredményére vonatkozik, és olyan általános és ismételten alkalmazható szabályokat, útmutatókat vagy jellemzőket tartalmaz, amelyek alkalmazásával a rendező hatás az adott feltételek között a legkedvezőbb.
  • Major
    Tesztek? Szabványok? Talán túl sokan lovagolnak ezeken a szavakon. Talán ott kellene először a "problémát" elemezni, hogy mitől szabvány egy szabvány? Mitől válik szabvánnyá egy kifejelsztett technológia? Ha a többség nem használ egy technológiát, akkor szabványnak lehet nevezni azt vagy nem? Vagy egy ez csak egy újabb hype, amivel lehet fogást keresni a konkurencián?!
  • Palinko
    ha igazán bátor vagy innen le bírod szedni a songsmitset ami a videóban szerepel én még nem próbáltam :D
    http://www.gadgetted.com/?p=3631

van ott 2 link is mindkettő a microsoft oldalára mutat
  • oO7
    kiváncsi lennék arra az oldalra
  • hottold
    jöhetnek nekem ide akármelyik IE verzióval, mégis tudok olyan lapot mutatni, amely nagyon-nagyon csúnyán összefossa a windowst , és nemcsak az internet eplorert, hanem a sima explorert is be kell zárni, (vagy lefagyaz magától is ) és az egész Asztalt összerandítja... bármelyik IE verzión a 6.0-tól a 8.0 bétáig...
    és ugyanazt a weblapot akármelyik böngésző a lentebb elsoroltak közül hibátlanul lejátsza ! ugyhogy ennyit a ie-ről
  • hottold
    "...az látszik, hogy az IE8 nem egy esetben gyorsabban töltötte be az oldalakat..."

[b]a betöltési sebességnek mi köze van a böngésző LEJÁTSZÁSI SEBESSÉGéhez ???

az hogy kinek milyen sávszélje van , na az tudja befolyásolni a betöltési sebessége... meg persze ha szándékosan delay-eket tesznek a böngészőbe ..
    őszintén szólva én egyik böngésző BETÖLTÉSI SEBESSÉGÉT sem tartom gyorsabbnak a másiknál viszont a böngészők lejátszási sebességének sorrendjét igenis fel tudom állítani, a flash, a java és a javascript tartalmak lejátszása alapján, (amik egyáltalán jobban igénybeveszik a programsorokat és a processzort :

- Mozilla Firefox 2.0.0.x (x~8-20),
    - Apple Safari 3.02-,
    - Google Chrome 1.0,
    - Internet Explorer 7.0,
    - Opera 9.6x,
    - Internet Explorer 8.0

igen, az IE8.0 a LEGLASSABB ! de legalább -állítólag- már szabványos
  • JoinR
    Én a Chorme kivételével már mindet próbáltam ami híreseb...Opera egyáltalán nem jött be, Safari-ból csak a legújabb bétát próbáltam, tetszenek az új megoldások (pl. címsorban vannak a tabok, ezáltal több a hely), de indítás után nekem odafagy 5-6 mp-re.
    Nekem a Firefox adja a legjobban, egyszerűen ennek a legjobb a kezelőfelülete. Az IE7 eszköztárai szerintem csak lelassítják a böngészést.
  • B0nFire
    Húú ez de szar ez!!! Nyomorékok! Persze, automata "intelligens" zeneszerkesztés. És ha valaki hamisan énekel, akkor milyen akkordot pászít alá a progi?

Egyébként pedig mihez képest énekel valaki egy dallamot, míg nincs meg a zenei alap??? Dobhoz? Gombhoz kabátot?

ÜberbrutálLOÁL!
  • Reg5
    Az Opera pont a szabványkövetésről híres, miért "halál rá fejleszteni"?
  • cSuwwi
    fejlesztő szemszögből nézve: még mindig a firefox a nyerő (főként a firebug miatt), az IE alá készült Developer Tool egy fos, Opera alá van egyáltalán valami?
    a felénk érkező elvárások alapján: ie7 (valamennyire ie6) és firefox. az opera 1-2% körül van, nem foglalkozunk vele számottevően (3db napi 100ezer uniqueos oldalért felelünk)
    Így hiába csúcsszuper az opera, ha senki se használja, és halál rá fejleszteni.
  • asddsa0147
    ezt a rohadt nagy hülyeséget!!! Saját véleményem szerint az MS egy fos, fóleg az explórer, addonok terén tényleg a firefox a legobb, sebességben meg... hát itt lehet vitatkozni, nekem az opera elég gyorsnak tűnik, de most hogy safari alól írok, hát ez fényévekkel gyorsabban betölt minden oldalt, mint eddig akármi, amit próbáltam.
  • passatgt
    ez szerintem nem égés, célját elérte, csomó ideig erről beszéltek:)
  • toto2700
    na meg egy defrag sem árthat
  • DjDano
    Kizárt dolog, én próbáltam már IE8-at de tetü lassú a többi böngészőhöz képest, persze a 7-es verziónál gyorsabb ez nem kérdés
  • GG
    A tesztek másodpercben értendők kívétel a IE8, az percben értendők, csak ennyi a csúsztatás. :P Szerintem ez akkora de akkora ....ás khmmm....akarom mondani kamu mint ide nyíregyháza.
  • Rexhawk
    http://en.wikipedia.org/wiki/Iris_Browser
    az acid 3 test győztese :)
  • beef
    "Egyébként meg minden szabványt kezel, csak ismerni kéne ..."

Ezzel a kijelentéseddel csak magadat égeted, lehet a Wordben megírt HTML lapokra igaz, de semmi másra. A 6-os teljesen hibás, a 7-es már jelentősen jobb, de még mindig akad benne egyéni elgondolás a "szabványok" kezelésére, a 8-ról nem nyilatkozok, mert az még változhat bármely irányba.
  • drwho
    Újabb fake cikk azért, hogy az IE8 körüli hype-ot növeljék, szánalmas!!!
  • cliff
    Én próbáltam a 8-as bétáját... hááát, nem tudom elképzelni, hogy jobb legyen a Firefoxnál...
    Egyébként a Firefox 3.07 verziónál jár... azzal tesztelgessék az Explorert..!!
  • Reg5
    A Chrome se rossz, de az Operát is próbáld ki. Legfeljebb nem tetszik, és nem használod tovább.

szombi: A fox miért fos?
  • Tsol
    mondani bármit lehet
  • vmiki88
    ez hogy a p*csába lehetséges??!!?!?!
  • Gerygrey
    2 tizeddel lassabban tölti be a Fox a Youtube-ot, cserébe egy kattintással le tudom tölteni a videót a megfelelő add-on segítségével. Manapság már rég nem azon megy a verseny hogy melyik böngésző gyorsabb 1-2 tizedmásodperccel, hanem hogy melyik nyújt plusz szolgáltatásokat. A Firefox az add-onok révén ebben verhetetlen számomra.
  • dstern
    Most komolyan, ez hír?
    "A Microsoft szerint az Opera a legygyorsabb" - no, ez már hír lenne
  • kisedi
    A Firefox tényleg a leglassabb a három közül,sztem ez hihető. Az ismerősi köröm engem is beleértve jóideje chrome-ot használ, mikor átálltunk a fox nem volt vmi villám.(3.0)
    Lehet azóta gyorsult bár ezek szerint nem eleget. Amúgy próbáltam a Safarit is,
    a Fox helyett nyugodt szivvel ajánlom.
  • roliika
    Tudnátok nekem olyan oldalt mondani, ahol a rendes bootolhato Win7 ISO 7000-res letölthető? Mert MS oldalain már nem. Viszont a torrenteken, meg olyan van ami 7049-7052 bele piszkált cuccok, olyat meg nemrakok a gépemre.
  • roliika
    Nem szívesen mondok ilyet, de igaza van a MS-nak. Rókaságot (fox) használok, és az IE-t megnéztem.. a java script...hát sokkal gyorsabb, nem tudom menynivel, de erősen észreveheő...aztán az indulás.a fox 10-15s! kell, az IE 2-3...aztán a scroll...fox mintha egy hosszabb oldalnál beregadna..kicsit darabosan scrollozik...ie-n meg "úszik a kép"...ezeket vettem észre. Egyébként meg minden szabványt kezel, csak ismerni kéne, és ha valaki webfejlesztőnek hiszi/érzi magát, tanulja is meg mindengyiket rendesen programozni, vagy menjen krumplit kapálni.
  • Palinko
    és ez a cikk miért nem volt sgn?
    pedig akkora komolyságú legalább ez mint a felmérés, ezzel elég szépen elásta magát a m$ megint :D
    http://addict.blog.hu/2009/01/11/megint_hulyet_csinalt_magabol_a_microsoft
    youtubos videó
    http://www.youtube.com/watch?v=3oGFogwcx-E
  • Narxis
    Édesanyád jól van? Pedig csuklott nagyon mikor tornáztattam.
  • ozric
    Dedó Microsoft módra. Bibi, az én böngim a gyorsabb!!! Igaz hogy csaltam, de az én versenyem, megtehetem! Azt zárok ki akit akarok, a szabályokat is én hozom. De ugye izgult mindenki, vajon ki lesz a győsztes?

Ha szintén is óvodásnak érzed magad, próbáld ki a Futuremark Peacekeeper teszet és dicsekedj el vele a haveroknak meg itt a fórumon! A körberöhögés garantált!
  • B0nFire
    Miért, most mit vártak, hogy az M$ nem a saját cuccát fogja ajnározni??? És ez független a tényleges eredményektől. Mindig "a mi termékünk a legjobb". Inkább az a szomorú, hogy ezt egyből meg kell írni, mintha lenne valami hírértéke. A felhasználók szempontjából tényleg lényegtelen, hogy az adott oldal 25 illetve 30 milliszekundum alatt töltődik be. Nagyjából úgy tesznek ezzel a böngésző gyorsasági versennyel a szélessávú elérések korában, mint amikor még betárcsázós modemet használtunk, és tényleg számított a különbség. Mert 30 s vagy 45 s az nem mindegy. A törtrészénél tökmindegy.
  • szombi
    foxi egy fos.
    Használj Operát!!!

édesanyám jól van, köszöni szépen.
  • Skyline
    ROTFL!!!!:DDDDD
  • Dodo55
    Egy repülőgép is gyorsabb, mint bármilyen autó, mégse lehet vele közlekedni az utakon...

Amúgy meg fogadni mernék, hogy a tesztnél a pipelininget nem kapcsolták be Firefoxnál.
  • drucski
    Opera!
  • balee66
    "A Microsoft szerint az IE8 a leggyorsabb"

Szerintem meg nem :D
  • Dark Angel 666
    eszközök , személyes adatok törlése.
    a böngészés előzményeit , a gyorsitótárat , a sütiket jelölt be hogy törölje , utána gyorsabb fog lenni
  • WhiteRiC
    én csak azért használok firefoxot mert 3 tized másodperccel gyorsabban hozza be a microsoft oldalát
  • hodobaj
    A Mozilla mostanában nagyon lassú vissza fogok térni IE-re.