77
  • dalma5
    #77
    Szerintem borzasztó lett a film. Amikor Archie-n szexeltek a levegőben konkrétan azon gondolkodtam, hogy kimegyek a teremből. Meg az állandó lassítgatás nagyon idegesítő. Meg persze az, hogy megváltoztatták a végét...
    Ami tetszett benne az a The times they are a-changin' rész, meg Rorschach. Őt hihetetlen jól megformálta a színész.
  • Atisz #76
    Egyébként tényleg. Engem is nagyon megfogott a film. Többnyire kidolgozott az összes karakter és végre egy jó kis sztori (persze tudom, ezért inkább a képregény "felelős").
  • nickwearby
    #75
    A moziminőséghez :

    én is a westendben néztem meg,
    nem túl régen, /8as teremben/
    és itt is volt egy kis rész, de az inkább a vége előtt 1 órával (?) lehetett, elment a hang és valami őrült hangos zaj lett helyette pár percig,
    először nem volt egyértelműen furcsa, mert épp Phillip Glass zenei betétje szólt előtte, és ahhoz még illett is volna, de basszus, be kellett fognom a fülem, mert azt hittem, szétdurran a fejem tőle,
    meg amikor felirat volt, és ugyanaz a zaj, egyértelmű lett, hogy geb@sz van,
    hálistennek valaki kiment és pillanatok alatt helyrehozták,
    na de akkor is....
    A film minőségét jelzi , hogy ez a kis technikai malőr semmit nem volt le az élvezetéből(legalábbis nekem).

    Amúgy nekem nagyon bejött, érdekes módon még jobban, mint a sötét lovag, amit "emésztenem kellett", mielőtt másodszor is meg tudtam nézni,
    azt az illetőt tudnám idézni, aki írta, hogy olyan élmény volt neki, mint amikor az első Mátrixot látta.
    Hát nekem szintén, teljesen eufórikus hangulatban voltam tőle napokig.

  • yosha
    #74
    Egy átlagos dohányosnak talán...
  • Zoliz
    #73
    Egy átlagos hősös múvi sok mondanivalója nem volt. Egyedüli pozitívuma, hogy két és fél óriág nem gyújtottam rá, mert moziban néztem meg és nem warezban.
  • Vucli
    #72
    Rorschach miatt megérte megnézni.
  • balo88
    #71
    Nagyon jó film!
  • SRobert
    #70
    az első mondat a 68-ra, nem a 300-ra ;)
  • SRobert
    #69
    szerintem nem, de felfogás kérdése. ;)

    és a 300 fanok azt a filmet sem szerették ám annyira. :)
    merthogy eredetileg ki van hegyezve a józan ész és a vallásos gondolkozás közötti harcra.

    azt a részt meg, amikor spártai apuka sajnálja, h nem tudta időben megmondani a pici kis fiának, h milyen ügyesokosbátoraranyos, inkább nem kommentálnám. :)))
    (vagy igaz az a gyanúm, h emberünk rak némi kikacsintgatást a filmjeibe, fikázandó a filmes paneleket)
  • koschwarz
    #68
    öhöm...LOL? ;)
  • Lalee1
    #67
    Egy általa, vagyis Adrian Veidt(Ozymandias) által kifejlesztett testi, szellemi fejlődés, "szabadítsd fel a tested, lelked" dolog, olyan önmegvalósítás féle "metódus", kicsit buddhista feeling, bár ezekehez a dolgokhoz nem értek. Ennek köszönhető, hogy mindegyikőjük közül ő tartja legjobban magát és 40-es évei közepén is ereje teljében, átlagember fölött teljesít.
  • koschwarz
    #66
    világos, tehát snyder megint egy kicsit elszállt a látvány(osság) kedvéért (bár én a 300-at imádom). de mi az a Veidt Method?
  • Lalee1
    #65
    A képregényt olvastam, többször is és azon dolgok alapján amit leírtatok, úgy látszik a filmben kicsit felturbózták őket. A börtönben Dan és Laurie emlékeim szerint két emberrel találkozik össze, szóval csak kettőt ütnek le. Ugrabugrálni meg egyaltalán nem ugrabugrálnak. Ozymandias-szal kapcsolatban viszont az erejére és a golyóelkapásra is volt egy elfogadtható magyarázat, ugye a Veidt Method.
  • kozik
    #64
    hát remélem még egy darabig adják itt-ott, mert a fizura még várni kell egy pöppet. nyilván a torrent meg nem megoldás ott, ahol a látvány a lényeg. azt tudja vki, nagyjából mikor szakad ki dvd-n? az már normális minőség, projektor meg végülis van. igaz, addigra valszeg fizu is lesz. aztán visszatérek, és jól elmondom a frankót.
    /off - asszonyon meg munkahelyen kívül minden a régi.
  • SRobert
    #63
    mindenképp nézd meg! :)

    OFF
    mindenképp várj meg vele :P
    telszámod a régi?
    ON
  • Atisz #62
    Na ja, "a 300 látnoki erejű rendezőjétől"... he?
  • Atisz #61
    Pff akkor szar a bevezető (több helyen olvastam, hogy nincs speciális képességük) :/
  • kozik
    #60
    hát eddig is meg akartam nézni, de most már muszáj lesz. ami így megosztja a t. közönséget, az általában nekem bejön. (nem, ezzel most nem azt mondtam, hogy hülye, akinek nem tetszik.)
    /off - srobi, két hét múlva egy éves lesz az a rohadt vodka, ha addig nem történik semmi, megiszom nélküled.
  • SRobert
    #59
    a golyó elkapás egy dolog.
    pont ezért mondtam, h ez engem zavart a filmben.

    sajnos az emberünknek übermensch mániája lehet, kiindulva a 300-ból meg dr manhattan nagy lógó lomposából, ami a képregényben még talán picike is.

    szóval a képregényben igencsak megizzadnak a verekedés után, rorschach sem ennyire frappánsan mászik be az ablakon, stb. :)
  • SRobert
    #58
    azt elmagyarázzák benne. :)
    és szerintem nézd meg. :)
  • tomcsa4
    #57
    "Ez a film nem a fiatalabb korosztálynak szólt akik elámulnak azon h Pókemeber már megint megmentette a város a csúnya gonosz zöld manócskától aki előtte a haverja volt.."

    Nem akarlak megbántani, de remélkem ezt nem gondoltad komolyan. Azért egy 12+ éves embernek illik levennie, hogy miről szólt a Pókember és mik vannak benne. Ergo mik az értékei. Mert vannak!
  • Cyberdevil
    #56
    Szerintem nagyon jó film volt, végre nem az a csili-vili szuperhősős ahol minden szép és jó, kivétel az h meghal az egyik gonosz aki előtte a barátja volt. Sztem a mondanivalója az h az ember milyen is valójában, nem riad vissza attól se h milliókat öljön meg azért h vmit véghezvigyen. Ott van Mr. Manhattan, jól bemutatja milyen ha vki 1 kis hatalomhoz jut. A hősök se igazi hősök, esendő emberek, de épp ez a jó benne. Ez a film nem a fiatalabb korosztálynak szólt akik elámulnak azon h Pókemeber már megint megmentette a város a csúnya gonosz zöld manócskától aki előtte a haverja volt... Az is kiderül mi lesz azzal aki mer tenni vmit az emberekért, ellenfordulnak. És még1x, sztem nagyon jó film, ajánlom bárkinek.
  • koschwarz
    #55
    valamilyen meg nem magyarázott emberfeletti erejük KELL hogy legyen, golyót kapnak el, golyók elől térnek ki, 100 kilós pacákokat vágnak ki biztonsági üvegen, kiscsaj szétrúg vagy 15 börtöntölteléket egymás után egy karcolás nélkül, több méter magasra szökkennek fel helyből, stb. stb.

    és egyik sem látszott shaolin kungfu-mesternek :)
  • Atisz #54
    Egyébként ha nincs "szupererejük", akkor mi szükség a kacifántos maskarákra? :D
  • Atisz #53
    Hujuj jönnek a negatív kritikák, akkor lehet hogy mégsem nézem meg :)
  • koschwarz
    #52
  • SRobert
    #51
    a végén még félreértem ezeket az idézőjeleket. ;)

    OFF
    nézd, menedzser!
    (aláírásod)
    ON
  • koschwarz
    #50
    egyértelmű, hogy egy képregény sokkal tömörebb és kifejezőbb lehet, mert egy színész vagy egy rendező nem tudja "elrontani" felesleges gesztusokkal vagy látványelemekkel a "mondanivalót".
  • SRobert
    #49
    na, látod a képregényben ez pont hogy nem közhely, vagy olcsó moralizálás, hanem csak úgy átjön a történéssel.

    ejj, a végén még kiderül, h tényleg megfilmesíthetetlen. :)
    (amúgy ezt azért nem hiszem... úgy gondolom, hogy majdnem sikerült)
  • koschwarz
    #48
    persze, van ebben szó emberi természetről, hatalomról, szupererővel kapcsolatos felelősségről, szerelemről, megbánásról, és egyéb "közhelyekről" is...


    az azért megállapítható, hogy meglehetősen felemás lett a film fogadtatása, és eddig anyagilag sem annyira sikeres (összbevétel 80 millió dollár), és ez azért jelent valamit.
  • SRobert
    #47
    korrekt ;)

    és bár tartom, h továbbra sem ennyi az üzenete és ez sem úgy üzenet, hanem máshogy, az tény, h néhol a súlyosságát elvesztette akkor, amikor vége lett a hidegháborúnak.

    vagy mégsem? :)
    én visszagondoltam közben, h milyen volt akkor és onnantól kezdve jött át sok dolog. ha valaki nem koncentrál erre, vagy nem élte meg, akkor el tudom képzelni, h űrt és unalmat érez meghökkentség helyett.

    a képregény meg szerintem lenyűgöző, nem kell (ön)trükközni.

    személy szerint úgy vagyok ezzel a filmmel, h nem tudom eldönteni, h mennyire tetszett, vagy nem tetszett, annyira vegyesek az érzéseim. :)


  • koschwarz
    #46
    kedves fan-boy, sajnálom ha megsértettem az érzéseidet a filmmel (képregénnyel) kapcsolatban, nem tehetek róla, hogy ennyire primitív vagyok. elnézést, ha nem vagyok egy véleményen veled. :)))

    srobert: nem olvastam a képregényt valóban, sőt, el is hiszem, hogy a képregény sokkal befogadhatóbb, és ha hugo díjas, azt is elhiszem hogy megérdemelte...ugyanakkor ez még nem garantálja, hogy jó film lesz belőle.

    SPOILERES LESZ!

    én személy szerint alapból nem tudtam elfogadni ezt a (számomra, ismétlem, számomra) nevetséges alternatív-amerikás-hidegháborús univerzumot, 2009-ben. no igen, bár a szépségkirálynők kedvenc kívánsága, a "világbéke" az mindig aktuális lesz, de nem így...csak hogy ne legyek ennyire primitív: amit én leszűrtem a történetből az az, amit tulajdonképpen veidt foglalt össze, amikor az olajcégek vezetőivel találkozott, azaz minden háború oka az energiaforrásokért való harc, és ezt szerette volna ő megakadályozni...de úgy, hogy közben megöl több millió embert??? mivan? miért nem hasznosította azt az energiát, ahogy elképzelte, ahelyett, hogy megölt vele egy csomó embert? és a végén még Rorschach-ot is megöli manhattan, mert nem volt hajlandó megváltoztatni a morális hozzáállását...ez egy üzenet? komolyan?

    nem ismétlem el (vagy mégis), amit már 100-an leírtak előttem, hogy a film unalmas, röhejes akciókkal, semmi különös (ma már kötelező) látvánnyal, sokszor elcseszettül szar zenebetétekkel. ilyen szempontból a film máris megbukott nálam, mint film.

    a történet egyetlen pozitívuma számomra a karakterek voltak. ugyanolyan esendő emberek, mint bárki más, csináltak jó és rossz dolgokat, nem volt egyértelmű jó-gonosz oldal. manhattant kivéve, aki egy élő istenné vált, az egész világegyetemet minden titkával magáévá tette, ezért szükségképpen emelkedett felül az univerzum egyik nevetséges kis bolygójának nevetséges lényei fölé, hiszen rájött, mennyire is jelentéktelenek az egész világegyetemet nézve...ugyanakkor mégiscsak ember volt, ezért olyan érzései, mint szerelem, szeretet, önvád, stb. megmaradtak, ezért is tér vissza segíteni. de erről ennyit.

    amit snyder mondott frappánsan, az nagyon szép, de már egy jó ideje úgy ábrázolják az un. szuperhősöket a filmeken, hogy kifejezetten emberiek legyenek, ne törődjenek másokkal (de aztán végül mégis), úgyhogy ilyen szempontból azért nagy újdonságot nem alkottak (x-men, hancock). szerencsére ebben a filmben ez azért kifejezetten hangsúlyos volt, ezért is tetszett ez a része.

    igen, nem jött át valami, maradjunk annyiban, hogy nem volt teljes a befogadás, mert ez a film így nem segítette ezt elő annak, aki nem olvasta a képregényt. mire eljutottunk a végjátékhoz, az már teljesen érdektelen volt.

    szóval ez a bővebb véleményem.
  • noki2
    #45
    miért lett kitörölve a hozzászolásom? mert leirtam a véleményem?
  • ddt500
    #44
    Meg ne kapja el a pisztolygolyót.
  • SRobert
    #43
    ez igen kifejező! :)
  • Lalee1
    #42
    Tegnap néztem egy interjút Zack Snyder-rel elég frappánsan elmondta pár szóban mi a különbség e között a képregény/film között és a többi képregény, képregényen alapuló film között. Szabad fordításban kb: (Spoileres lehet) "Ebben a sztoriban Superman nem törődik az emberiséggel, Batmannek nem áll fel, a főgonosz pedig meg akarja menteni a világot."
  • SRobert
    #41
    :)

    negatív kritika az az eggyel alatta lévő.
    azzal lehet egyetérteni, vagy nem egyetérteni.

    ha azt mondom pl:
    most tényleg arról szól, h van egy kék ember amerikában?
    mekkora f*s...
    az nem negatív kritika, hanem... :)
  • SRobert
    #40
    igaz, mondják is a filmben, ellenben (természetesen szerintem) nem éppen úgy vannak ábrázolva.
    engem ez egy kissé zavart is a filmben.
    mert ha nem szuperhős, csak edz, akkor azért ne üsse már ki a falat. ;)
  • cptkilljoy
    #39
    Azért egy dolgot tisztázzunk már, amin sajnos a legtöbben úgy látszik átsiklottak. SZÓ NINCS SZUPERHŐSÖKRŐL! Egyedül Dr. Manhattan számítható szuperhősnek, de ő meg már annyira az elmélet és racionalitás világában él, hogy ő meg már nem hős. MASZKOS hősökről van szó, akik SEMMILYEN szuperképességgel nem rendelkeznek, max. egy jó adag edzéssel és pár ügyes kütyüvel járnak a rosszfiúk előtt.
  • winnie
    #38
    ööö, minden tiszteletem, hisz munkásság lapul mögötted, de szerintem nem minden jött le neked. (brr, hogy utálom ezt, amikor valaki azt mondja egy negatív kritikára, hogy "persze, mert hülye vagy hozzá" - ez baromság, nyilván, van, akinek bejön, másnak meg nem. csak a szavaidból inkább az jön át, hogy nem lett 100%-os a befogadás:)