Watchmen - Az őrzők
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Megnéztem!
Nem ismertem a képregényt,tehát csak a filmrõl tudok véleményt alkotni!
Nekem kicsit úgy tûnt,h a rendezõ sokat akart markolni,de keveset fogott!
Zavaró volt számomra a sok cselekményszál és mindenbe kicsit blekapott a készítõ,de nem volt fõvonal amit rendesen ki lehetett volna bogozni!
A "lassító szál" is zavart, persze nem kell pörgõs folyamatos akció,h érdekes legyen egy alkotás,de itt aztán nagyon le lett ültetve itt-ott rendesen a film(sztem)!
Nem ismertem a képregényt,tehát csak a filmrõl tudok véleményt alkotni!
Nekem kicsit úgy tûnt,h a rendezõ sokat akart markolni,de keveset fogott!
Zavaró volt számomra a sok cselekményszál és mindenbe kicsit blekapott a készítõ,de nem volt fõvonal amit rendesen ki lehetett volna bogozni!
A "lassító szál" is zavart, persze nem kell pörgõs folyamatos akció,h érdekes legyen egy alkotás,de itt aztán nagyon le lett ültetve itt-ott rendesen a film(sztem)!
Irgum-burgum :)
miért nem lehet letõlteni a magyar elõzetest?
azért 163 perc feliratosan kicsit sok,de hát az eredeti néha jobb!
biztos jo film
az sg-n azt irták hogy szinkronos
http://www.sg.hu/cikkek/65743/itt_a_magyar_watchmen_az_orzok_plakat
de felirtaos
az sg-n azt irták hogy szinkronos
http://www.sg.hu/cikkek/65743/itt_a_magyar_watchmen_az_orzok_plakat
de felirtaos
Kb. olyan 90% igen. A többi 10% pedig Snyder által kitalált dolgok....vagy kis változások ennyi.
max több mint egy sima képregény, de nem több mint egy képregény-adaptáció. sõt az. kvázi a képregényt kapod vissza kivonatban.
Lehet jól jársz, ha kivételt teszel mert ez több mint egy képregény adaptáció......
*kivételt
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Hmm, annyian dícsérték ezt a filmet, hogy lehet hogy még én is kivétel teszek majd vele (pedig a képregény-adaptációktól általában sugárban...).
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Egyébént ha vmi bibi van a filmvetités közben, mondjuk nics hang vagy elmegy a kép egy rövid idöre, stb. a film végén nyugodtan, beszéljetek a jegyszedövel vagy aki bejön a terembe, hogy akartok beszélni vmi vezetövel, s neki el kell mondni, hogy mi volt, meg hogy mennyire nincs ez igy jól, s ilyenkor cserébe engesztelésül adnak egy-egy ingyen jegyet 😊
Amúgy miért nem lehet semmit letölteni a letöltések lapról?!? Már milliószor próbáltam, de minden böngészõ kiakadt... <#szomoru1>#szomoru1>
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Most néztem meg a westendben, a film korrekt, bejött.
Hanem vazze, ótvar szar volt a hang ( néha el is ment ), a felirat homályos, majd kb 40 percnél, amikor indulna a Komédiás temetése, a lámpák felkapcsolnak, film leállít, és bejön egy csaj, hogy ez így nem fog menni, fáradjunk át a 13-as terembe, majd ott megnézhetjük a filmet, az elejétõl... vazze 😄 palacecinema 2009 😄
Hanem vazze, ótvar szar volt a hang ( néha el is ment ), a felirat homályos, majd kb 40 percnél, amikor indulna a Komédiás temetése, a lámpák felkapcsolnak, film leállít, és bejön egy csaj, hogy ez így nem fog menni, fáradjunk át a 13-as terembe, majd ott megnézhetjük a filmet, az elejétõl... vazze 😄 palacecinema 2009 😄
A kalózost meglepne ha beleraknák, mert ugye a másik befejezés miatt a kalóz-képregény rajzolója is kikerült a törénetbõl, így meg totál nem illeszkedne már semmihez. Nem hiszem hogy csak a rajongók miatt érdemes lenne öncélúan belegyömöszölni, fõleg hogy nekem a képregényben baromi idegesítõ és oda nem illõ volt az egész.
Maximum akkor dvd-n nézzük a 30 perccel hosszabb változatot , az is 3 óra 10 perces lesz kb 😊 Azért a GYûrûk Ura 3 bõvített 4 órás ideje még messze van. 😊
Jah, és Jackie Earle Haley nagyot alakít Rorschach.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
a végét meg is könnyeztem, mikor meghalt.
Korrekt cikk. És a film is korrekt... de még mennyire. Szerencsére elolvastam min a 3 részt a film elõtt így tisztában voltam dolgokkal. Igaz sok dolgot kihagytak, de végülis majd jön a rendezõi, ami mindenért kárpótolni fog, úgyhogy szerintem, ez a film 10/10.
Kicsit sok a "ruha". Bocs a szóismétlésért.
Spoiler: Rorschach 16 éves korátol egy ruhatisztító gyárban dolgozott. Egyik nap jön egy nõtõl egy különleges ruha - két réteg latex( ha jól emlékszem) között egy fekete folyadékkal, nem keveredik csak fehér és fekete, semmi szürke- , de a nõ soha nem jön érte, mert szerinte csúnya a ruha. Rorschach megtanulja hogyan vágja, alakítsa a ruhát(asszem sima forró olló ami rögtön össze is forrasztja az anyag végét), így csinál belõle maszkot. Egyébként a nõt , mint késõbb kiderül, meggyilkolják.
De, ha jól tudom a Rendezõi változat csak Amerikába kerül mozikba. Idehaza nem.....
Mi a maszk története? 2 percben.
nyáron jön a rendezõi változat integrált Balck Freighter nélkül. év végén meg jön a 4 órás verzió, amiben benne lesz a BF is 😊
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Pedig a kalózos sztorit is megcsinálta Snyder😄
Mindent befejezett Snyder csak hát 2 óra 40 perce a Watchmenre kevés.
Mindent befejezett Snyder csak hát 2 óra 40 perce a Watchmenre kevés.
Én tegnap végeztem ki a képregényt és sokkal jobban jártunk a vége megváltoztatásával, meg a kalózok teljes kihagyásával. Nálam 100%-os a film, ennél jobban nem igazán lehetett volna megcsinálni (a maszk története viszont nekem is hiányzott, fõleg hogy kb. 2 percben el lehetett volna intézni, bár tényleg kell valami a bõvített verzióba is). Másrészt sokan szidták hogy erõszakosabb mint a képregény, szerintem a téma az egész vezetése teljesen indokolja hogy a Rorschachhal összefüggõ részek olyanok amilyenek.
Nekem kb. olyan élmény volt mint amikor az elsõ Matrixot megnéztem moziban.
Nekem kb. olyan élmény volt mint amikor az elsõ Matrixot megnéztem moziban.
Az is furcsa lehet, hogy jó pár dolog, mint például Kovács Valter, azaz Rorschach maszkja nem lett megmagyarázva, néhány történés nem kapott kellõ hátteret, de ez az alkalmi nézõnek nem mindig hiányzik, a rajongók meg úgyis tisztában vannak vele. Meg aztán a film így is két és fél órásra sikeredett.)
Ne feledjük a bõvített verzió még hátra van. Lemerem fogadni, hogy abba sok minden benne lesz még...
Ne feledjük a bõvített verzió még hátra van. Lemerem fogadni, hogy abba sok minden benne lesz még...
Nekem a vége kifejezetten tetszett. Sokkal jobb véget kapott mint a képregénybe.
"a spórolósabbja félrevonulhat a lakóhelyéhez legközelebbi Libri/Alexandra könyvesbolt olvasósarkába és egy-két óra alatt végigpörgetheti a történetet."
jó ötlet, de ehhez a mûhöz ez kevés. a végigpörgetés eredménye maximum annyi lesz, hogy az ember látja a vizuális adaptáció nagyszerûségét.
jó ötlet, de ehhez a mûhöz ez kevés. a végigpörgetés eredménye maximum annyi lesz, hogy az ember látja a vizuális adaptáció nagyszerûségét.
Az anti-winnie brigád elsőszámú képviselője.
← ElőzőOldal 2 / 2