139
  • Mighty
    #139
    Inkább így: "Lehet, ez a magyarázat?"
  • Mighty
    #138
    Lehet ez a magyarázat?
  • B0nFire
    #137
    off

    "A nyelv nem filozófiai, logikai vagy matematikai rendszer, amelyben csak az ésszerűség - vagy még inkább a magunk kikövetkeztette vagy fölállította szabályszerűség - uralkodik. A nyelv a valóság logikáját a maga törvényei szerint tükrözi a kommunikáció eredményessége és hatásossága érdekében."

    A te érvelésedet nevezi Szepesy Gyula - Nyelvi babonák című könyvében "logikázó nyelvészkedésnek".

    Mielőtt elkezded a hülyeséget hinteni (ha már a témához érdemben képtelen vagy hozzászólni), olvasgass egy kicsit!

    /off
  • adamtoth91
    #136
    http://maffiozo.hu/rablas.php?rablo=Tothadam91
    Bocs de jó játék!
  • Piel
    #135
    A rendőrségi meg olyan mint a Tesco - a legszittyább mindenből - ha te ez elhiszed te súlyos tévedésben élsz. Korrumpálják a p*ba ha nem dédó.

    Ha nem ismered ne mondj véleményt róla, ha ismered akkor nincs okod szidni! Viszont felhívnám a figyelmet arra, ami máshol a világban jól működik, az Magyarországon nem megy vagy veszteséges. Nem szabad összekeverni a magyar sajátosságot.
  • flimo
    #134
    Félelmetes ez a sötétség a fejedben..
  • Vorpal
    #133
    "Ezt mindig meg tudja ítélni egy pszihológus, mielőtt fegyvert adna valaki kezébe." - loool - elég csak megnézni a zsanett pert és nem is sorolnám - milyen pszichológusok vannak az országban.

    A rendőrségi meg olyan mint a Tesco - a legszittyább mindenből - ha te ez elhiszed te súlyos tévedésben élsz. Korrumpálják a p*ba ha nem dédó.
  • Vorpal
    #132
    Elsősorban a politikai korrupció elleni törvénykezést kéne szigorítani - de ez itthon másodlagos - mert ha a magyar ember szorongathatja a pisztolyát akkor már jó neki. Remélem mindenkinek jó lesz.
  • Android78
    #131
    Vagyis 120k kb az összes bűnöző és ebből 20k szabadon mászkál mivel nincs hely.
  • Android78
    #130
    Na szóval elmesélem nektek hogy bizony Magyarországon nem olyan könnyű az igazság szolgáltatást betartatni.A családban van ügyvéd és smasszer is=)szóval kb 120k elítélt bűnöző van ma Magyarországon akit nem tudnak hova rakni.A börtönök tele vannak van akit már jogerősen elítéltek 2-3éve és még mindig nem hívták be mert nincs hely.A másik van olyan elítélt aki 2 diplomával több nyelven beszél még is emberölésért pihenget.Van is a mondás a zsenit csak egy hajszál választja el az őrülettől.
  • Piel
    #129
    Nevetségesnek tartom azt a társadalmat ahol egy utcai tojásdobálós nap után a bíró felmenti a köcsögöt, azért mert az nem tudta, hogy ilyet nem szabad tenni! Menjen a fenébe az ilyen bíró! Ezek után tényleg nem lehet érvényt szerezni a jognak! Ezért van Magyarországon az, hogy nyugodtan lehet lopkodni az állam pénzét, mert "úgysem fognak meg" vagy "ha meg is fognak alig ülök valamit és röhögök a markomba!" Csak mindig nagyot kell szakítani, hogy maradjon ügyvédre is. Nézzétek meg politikusainkat a Zu..g a jéghegy csúcsa és a többi nem látszik! Egy ilyen államban nem szabad senkinek sem fegyvert adni a kezébe, kivéve a katona, a rendőr, és a speciális alakulatok.
  • Piel
    #128
    Szeretném leírni gondolataimat, de nem akarom a sok nevet leírni akik az egy-egy gondolatot felébresztették bennem.
    - A normális ember az akinek nincs deviáns viselkedése és az elvárt társadalmi normának megfelel. Ezt mindig meg tudja ítélni egy pszihológus, mielőtt fegyvert adna valaki kezébe.
    - Ha félsz zárd be otthonod. Még börtönben érezné magát az ember saját otthonában! Ráadásul a rosszban sántikálók figyelmét is felkelti, mert mit védenek ebben a házban egyáltalán? Ugye?
    - Nézd meg az amerikai filmet! Ha egy rendőr be szeretne menni egy lakásba, akkor engedélyt kér a házigazdától. Ha nincs válasz bemutatkozik, hogy rendőrség és felhívja a figyelmet, hogy be fog menni! A magántulajdon védelme itt is megoldott. Ne menj lopni, mert seggbelőnek alapon.
    - A fegyvertartóknak előírnám a szigorú pszihikai alkalmasságot. Ezt kellene erősíteni a hétköznapi állampolgárokkal. Ha már biztonság őr, akkor meg tudja védeni azt, akit meg kell! Nem kell mindenkinek fegyver a kezébe, de akinek társadalmi szerepvállalása ezt megköveteli az tudja is használni.
    - Próbált már valaki késes támadóval szemben állni? Még a vérprofi kommandós is tudja, hogy késes támadó leszereléséhez be kell vállalni egy két vágást, hacsak nem lövik fejbe az elkövetőt!
    - Ha valaki elveszi az életét több embernek, az nem elegendő ha ő is öngyilkos lesz! Haljon meg ő is többször, élje át annyiszor a halálát ahány embert ő is megölt! Nézzétek meg Amerika egyes államaiban, ahol még van halálbüntetés! Az elitélt sokszor évekig retteg amíg egyszer végeznek vele! Megérdemli, hogy álmában is rettegjen.
  • Balumann
    #127
    Most úgy őszintén, szerintetek Svácjban azért kevesebb a gyilkosság meg erőszak, mert mindenkinek lehet fegyvere? Azért nincsenek ilyen iskolai gyilkolászások, mert a tanároknak meg tanulóknak is saját fegyverük van?

    Az emberek, környezet mentalitásától és rengeteg mindentől függ az, hogy valaki hajlamos lesz ilyenre. Lehet felelőssé tenni a szülőket, számítógépes játékokat, de az összes ember aki ismerte felelős ezért, sőt a rendszer is. Előző hozzászólásomra nem is reagált senki.
  • USAMEN POWER
    #126
    Jaja ! Nem csodálkozok azon hogy ilyet tesz valaki... Ha a közösségben ahova tartozol folytonos baszogatás kereszttüzében vagy, csúfolnak, kiutálnak esetleg azért mert nem tetszik a pofád, nem öltözöl divatosan, nem laksz városban ezért egy nagy paraszt vagy, stb... csúnyán nézel ezért megvernek, számtalan dolog van amiért belé köthetnek valakibe. A közösségekkel is az a gond, hogy minden közösségben vannak "nagyarc" tetves emberek (miattuk sose lehet közösség egy közösség) akik túl magas lovon ülnek átvitt értelemben és elkezdenek egy kiszemelt egyént basztatni, a közösség többi tagja pedig megy utána... Ezekhez pedig hozzájön hogy a családdal a rossz viszony, úgy érzed hogy a világ kiutált, semmi se jön össze stb... Ezek mind közrejátszanak ilyen dolgokban. Ez a szerencsétlen se csinált volna vérengzést, ha valamilyen szinten elfogadják az őt körülvevő emberek ! Persze elítélem az emberölést, főleg mészárlás szinten ! És az meg rohadt nagy hülyeség hogy ezeket a dolgokat megint az agresszív játékokra fogják...
  • muerte2
    #125
    A legy egyszerubb mindig a tarsadalomra es egyeb mas kulso tenyezokre fogni a szulok hibait. Ennyi. Apu anyu elcseszte.

  • flimo
    #124
    Már rajta vagyok az ügyön, nyugi. Elvégzem az egyetemet, és megyek nyugatra.
  • flimo
    #123
    Nem, csak megkéselnek az utcán. Béke, nyugalom. Egyszer menj ki a való világba is.
  • flimo
    #122
    Igen, a focihuligánok tipikusan az a csoport, akiknek mindenki elsőnek adna fegyvert.
  • Vorpal
    #121
    "Szépen felmondtad a fegyverellenesek "agresszívabb lesz" mondokáját, grat."

    Te meg szépen oltottál egy laza mondattal ahelyett, hogy akár kifejtenéd.
    Hát köszönöm szépen - tudom, hogy jól felmondtam - ezért van a történelem - hogy tanuljak belőle ne az első hülye ideológiát bevegyem a számba.

    Akkor neked is azt mondanám amit a RADIKÁLISOK a ROMÁKNAK:
    Nem tetszik az ország? - nem tetszenek a szabályok? - lehet elmenni innét.DDD
    Menjél Szlovákiába - lesz pisztolyod.DD Ugye ebbe a kontextusba milyen szar?

    Fehér hatalmat akartok meg fegyvereket - észre sem veszitek ez mind milyen felesleges hülyeség.
  • Vorpal
    #120
    Ezzel egyetértek - én is emiatt aggódom - Magyarországot nehogy már a nyugati társadalmakhoz, vagy akár Szlovákiához hasonlítjátok?

    Én Szlovákiában születtem és akkor én mondom nektek - ti semmiben nem hasonlítotok a szlovákokhoz. Az egy békés nyugodt nép. A magyarok meg állatok.

    Császár Attila bácsi - TV székház : "emberek - itt a forradalom!!" - mi a f*??
  • Vorpal
    #119
    "A svájci katonák otthon tartják a lakásban a szolgálati gépkarabélyokat. Gondolom, nem csak én nem hallom, hogy minden héten kivégeznének egy fél iskolát Svájcban az idegbeteg dzsíájok."

    De a jó istenér emberek - Magyarországon sem lehet ilyet hallani - senkihez nem mennek be és nem lőnek le. Meg a sulikban sem lőnek, akkor miért kell azon gondolkodni, hogy fegyvereket vegyünk???

    A béke nyugalom már szart sem ér?
  • Amiga
    #118
    A fegyvertartással kapcsolatban: megnézném, hová fajult volna el a TV-ostrom, vagy a 2006-os október 23.-i tüntetés, ha a lakosság kezén fegyver van...
  • szily3
    #117
    Na ugye, hogy iagazunk volt? http://www.gamekapocs.hu/hir/14665
    'A németek száműznék az erőszakos játékokat'

    Esküszöm, ezek struccpolitikát folytatnak, vagy csak simán hülyék...
  • atomkrumpli
    #116
    az új szabály szerint elfogadott az is
  • The Termentor
    #115
    médium te fogyatékos
  • harcu
    #114
    Nem az a lényeg, hogy meg tudod-e magad védeni fegyverrel, hanem hogy a támadó elgondolkodjon, hogy lehet, hogy gondolkodás nélkül lelövöd, ha feléje közelítesz, és fenyegetve érzi magát. Szlovákoknál már jogod van a magánlaksértőket (akik valszeg lopni, rabolni mennek) azonnal a helyszínen lelőni, nem kell semmit sem indokolni később.
    A svájci katonák otthon tartják a lakásban a szolgálati gépkarabélyokat. Gondolom, nem csak én nem hallom, hogy minden héten kivégeznének egy fél iskolát Svájcban az idegbeteg dzsíájok. Angliában nem hordanak fegyvert az utcai rendőrök, lövik is őket évente szépszámmal agyon. Akkor ott most gondolom, szép és biztonságos világ van. Itthon a rendőrök hordanak fegyvert, ritkán is lövik le őket, akkor is sokszor a társaik tévedésből.
  • Sadun Tryst
    #113
    "Winnenden persze arra jó lesz, hogy ismét bűnbaknak lehessen beállítani a számítógépes játékokat, a valódi okokat (szociális, családi, jogi és társadalmi problémák stb.) pedig ezúttal is a szőnyeg alá lehessen söpörni."

    ez az utolsó mondat mindent elmond a helyzetről, mert sajnos tényleg itt állunk napjainkban...
  • wednes
    #112
    hmm Kovács elítélt helyett inkább legyen Lakatos. :)
  • wednes
    #111
    Ha lehet először az előbbi variációt kéne megvalósítani.
    Ha mindenkinek fegyvere van kicsit anarchikus lenne a helyzet. Akkor már nem csak a bűnözőktől kéne félnünk, hanem egymástól is egy 40 fokos nyári napon. Ebbe a stresszes világban sokan veszíthetik el a józan ítélő képességüket csak 1 pillanatra is. Utána már késő bánat. Az otthonokat lehet biztonságosabbá tenni. Azért nem törtnek be csak úgy, mikor otthon vagy. Mire levágnák a rácsot az ablakról, már kiér mégis a rendőrség. Az otthoni fegyver a gyerekekre veszélyes.
    Az meg, hogy állandóan az emberek maguknál tarthatnák és vinnék a töltött fegyvert ugyancsak ijesztő. Ott lehetne, a kórházakba, iskolákba, moziba, kocsmákba (alkohol), szórakozó helyeken (drog).. Történnének tragédiák.

    Én azt mondom, inkább menjen az adóm nagy részbe börtönök építésére és fenntartására, hóhérok fizetésére, mint, hogy a bűnözők kint lopjanak és gyilkoljanak, a bírósági intézmény fizetésére, perekre, mikor Kovács elítélt 25. bűncselekményét tárgyalják.
  • jalos
    #110
    Ezzel van a baj:
    >Erősebb rendőri jelenlét kell és a visszaesőket meg lesittelni egy életre. Ha
    >harmadszor is TV-t lop akkor is életfogytiglan. A börtönbe meg kötelezően
    >dolgoznia kelljen az elitéleknek, ha jobb ellátást akarnak (a kinti világba

    A helyzet ezzel szemben az, hogy az Állam erőszakszervezetei NEM TESZIK MEG A FENTIEKE-t, de azt sem engedi meg az egyszerű állampolgárnak hogy akkor helyette Ő VÉDJE MEG MAGÁT.

    Én nem fegyvert akarok, én biztonságban élni akarok. Igy vagy úgy. Ha nem védenek meg akiknek az a dolga, akkor megvédem magam - de ezzel az állam engem ugyanolyan, ha nem méginkább kirminalizál mint a bünözőket.
  • wednes
    #109
    Ezzel is egyet értek. A súlyos bűncselekményekért halál büntetés. Aki vétkezett az emberi jogok ellen (ilyen az élethez való jog) az önmagát kizárja tettével ezen jogok élvezete alól.
    A kevésbé súlyos esetekért is komoly börtönbüntetések legyenek, főleg a visszaesőknél.
    Ami nálunk megy az meg vicc, "jogvédők" már azt hangoztatják biztos a Cozma cigányozott, meg ő kereste a bajt. Hát őket is lesittelném, mert ez kegyeletsértés. Biztos azért, ment le a szórakozó helyre, mert jövőbe látó képességével előre tudta, hogy oda majd cigányok mennek le.
    De nálunk meg azt csinálják, hogy hopp 10eFt-ról 20eFt-ra emelik az értéket a lopásnál, ami a határ bűncselekmény és jogsértés között. Ez is egy vicc. Egy ilyen áruházi szarka nyilatkozta egyszer, hogy megmondja őszintén, neki ez sokkal jobban megéri, mintha elmenne dolgozni. Tudja hol a határ. Napi 20 ezer alatt lop. És ha véletlenül elkapják párszor úgyis elengedik.
  • Runner01
    #108
    A fegyvertartást illetően nekem is az a véleményem, hogy jóval szigorúbbnak kéne lennie. A számítógépes játékokat hibáztatni meg teljesen felesleges, ha ez igaz lenne tömegesen lennének ámokfutó gyilkosok amennyi fiatal játszik lövöldözős játékkal. Ha normális nevelést kap akkor nyugodtan játszhat akár lövöldözős játékkal is mondjuk nem 10 évesen. Büntetésről meg az a véleményem, hogy aki gyilkosságot követ el szándékosan azt nem tartanám életbe az állam pénzén. Amerikával nem sok mindenben értek egyet de a halálbüntetéssel igen, bár már ott is csak kevés helyen létezik. És nem a humánus injekciót, hanem a jó öreg villamosszéket léptetném életbe! Konkrétan a nem rég gyilkolászó cigányokat is megsütöttem volna 4000V-al nem börtönbe zártam volna őket. És ezt mindenkinek meg kéne kapnia aki szándékosan embert öl. Biztos vagyok benne, hogy lenne visszatartó ereje.
  • wednes
    #107
    Egyáltalán nincs szükség semmiféle fegyvertartásra. Ezt csak azok hangoztatják akik fegyvermániások és ezzel, hogy "megvédi otthonát" szépen meg is indokolja miért is van rá szüksége.

    Sokkal több, bajhoz vezet, mint ami előny származik belőle. Itt a fenti példa is.
    Az otthonodat zárd be ha félsz, vegyél rácsot az ablakra és gond letudva. Ha a betörő gyilkos hordák nem tankkal rontanak be 9. emeleti panel lakásba akkor nincs baj.
    Akiknek félni valója van az a 86 éves özvegy Joli néni a kis faluban. Ő meg aztán, hogy védené meg magát? Azért törtnének be hozzá, mert fegyvere van és meg lehet szerezni.
    Erősebb rendőri jelenlét kell és a visszaesőket meg lesittelni egy életre. Ha harmadszor is TV-t lop akkor is életfogytiglan. A börtönbe meg kötelezően dolgoznia kelljen az elitéleknek, ha jobb ellátást akarnak (a kinti világba sincs másképp). Ha szeretnének párnát a matracra, a kenyérre valami felvágottat, akkor dolgozzanak meg érte.

  • Sanyix
    #106
    jönnek a sok médiákokok
  • Runo
    #105
    ééésakkor mijaz egyes szám?
    apropó, a médiákok az milyen szám?
  • The Termentor
    #104
    Mèdia nem mèdiàK!!! a mèdia màr eleve többes szàm. lègyszìves...
  • Sanyix
    #103
    Vagy szadesz/maszop szimpatizáns. Azok se látják, csak a "rasszizmust". Ugye? A magyarok folyton sváboznak meg tótoznak, meg szlávoznak nem? Vagy csak ilyen szelektív rasszisták a magyarok, hogy pont csak a cigányokat utálják? Lehet igazi oka van, nem csak a bőrszín?
  • who am I 7
    #102
    Jah, nevetségesen barmok...Kíváncsi lennék, hány cigó késelő közül játszott egyáltalán azzal...Vagy hány ilyen elmebeteg majom játszott közülük vele..Megdöbbentően alacsony %-jönne ki, innen mondom...
  • tntmax
    #101
    Unalmasak ezek a hírek már (ez nem a cikkírónak szól), az viszont vérlázító szánalom hogy Counter Strike meg ilyesmiket emlegetnek.. komolyan mondom agyon kéne lőni azokat akik ezt kitalálják, boooom headshot!
    sok nyomi
  • Arwenke
    #100
    Mondjuk ez a cigany bunzest nem lattam kicsit eros, lehet akkor csukott szemmel jarsz.:)