Winnenden: egy ámokfutás után

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tanulj meg olvasni. Nem eladni, adni. Segítek az értelmezésben, akkor szoktak így fogalmazni, ha egy vitában azonos oldalon állók közül senki sem akarja egy dolog megtörténtét, csak a rendkívül korrekt és mértékletes ellenoldal adja azt a szájukba.

Történetesen most egyik "fegyverpárti" sem akarja, hogy kétes elemek kaphassanak lõfegyvert, sõt, a két szép szeméért senki se kapna. Nem csak a végletek léteznek.

MM pedig az általad idézett kétes értékû mû rendezõje.
Magnificat
végzõs gépészmérnök hallgatóként azért ezt kikérem magamnak a közgázosok nevében is, pedig nálunk sem szokás a közgázosokat védeni...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

A közgazdasági egyetemre mondják mifelénk, hogy majd ha lesz egy szabad hétvégém :)
Sokra megyek vele, ha az állam megbüntetni a gyilkosomat. A franc akar büntetni, védekezni akarok.
Vorpal
Ja - csak közgazdasági egyetemet sokkal nehezebb elvégezni, mint belelõni valakibe kettõt - viccország...

- mondta a medve, és fejbe lõtte magát...

Vorpal
Csakhát ugye a többségük illegalitásba megy - a nagy számoknak köszönhetõen.

Nemtudom van e még értelme, de azért kinyilatkozom, hogy mellbevágott amit a magyarság gondol a fegyvertartásról és a fegyverrõl és a törvénykezésrõl.
Van aki nemtanul semmibõl.

Nevetséges hogy kezelitek a számokat - ezaz elenyészõ statsiztika stb.

A büntetés az állam dolga - mer õ tudja ellenõrzött keretek közt ezt eszközölni.
Hamár számok Amerika bizony nagy számhalmaz és mindenki azt vesz k belõle ami neki tetszik - pl. hogy a rablásoknál nagy számban saját fegyverrel lõnek le az otthonokban stb.

Örüljetek, hogy ilyen dolgotok van Mo. on és nem vinnyogni - az állam ma képtelen ezt a feladatot itt ellátni - de ez nem azt jelenti, hogy fegyverkezni kell - ez azt jelenti, hogy politizálni kell és legyetek konstruktiv állampolgárok - legyetek politikusok, és javitsátok meg.

- mondta a medve, és fejbe lõtte magát...

Régi vicc:

- Lehet e Svájcban kommunizmus?
- Lehet. De minek?

Svájc egy kiegyensúlyozott, békés jóléti társadalom és EZÉRT alacsony ott a bûnözés, nem pedig azért mert mindenki fel van fegyverkezve.

Magnificat
mire alapozod ezt a : senki sem adna el rablóbandáknak fegyvert? :D
ezt az átkozott baromságot ki mesélte neked?
moss arcot, és próbáld újra...

nem csak a jelenre, a jövõre is gondolni kell... ha kiengeded a szellemet a palackból, onnantól be nem gyûjtöd õket, ha mégis tévednél...

MM alatt mit értessz forrásnak?

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Senki sem adna rablóbandáknak fegyvert, vedd ki a fejed a seggedbõl. Ha meg MM a hiteles forrásod, ahhoz külön gratulálok.
Magnificat
a kóla puska sültkrumplit sem kell gondolom amúgy bemutatni...
abban volt egy alternatív ötlet: legyen a golyó drága :) 5000$ egy skuló, és akkor nem tartanak otthon 40 000 db-ot vadászati célra, mint ahogy félautomata vagy automata fegyókat sem...

Magnificat
ha valakiben elpattan valami, inkább pattanjon el olyanban, akinél nincs pisztoly, csak kés mondjuk...

Magnificat
én sosem tagadtam, hogy nem csak a fegyver számít (hisz "csak" egy eszköz), én azt mondtam, hogy az emberek kezébe fegyvert adni bûn... Mert használni fogják. És sokszor... És nem csak önvédelemre... Sõt... Olan ember kezébe sem látnék szívesen, akiben megbízom, mert sosem lehet tudni, mi pattan el csupán egy másodpercre valakinek a fejében, tiszteljem még a legjobban is az embert...

Norvégiára utalva is mondom, hogy nagyon számít az, hogy kinek a kezében van. Probléma ott van, hogy ha ott is jönne 20 év böjt, 20 év kilátástalanság, nyugodj meg, nem ezeket az eredményeket kapnád, és akkor már késõ és lehetetlen begyûjteni a fegyvereket...

Alvarez: akkor miért is akarsz nekünk fegyvert adni?
mellesleg a lelõtt embereken ez marhára nem segít... ezzel érvelj azoknak az embereknek a családjánál, ahol az "ideiglenes" növekedés során meghalt pár hozzátartozó... köszi

mellesleg ha ennyire féltek az utcán (pedig én sem vagyok egy bátor vitéz), akkor tanuljatok önvédelmet, azzal 1-3 ember ellen hatékonyan védekezhettek, gyakran még akkor is, ha kés vagy hasonló van náluk... Ha pisztolyt adnátok nekik, nyugodj meg, nem lekéselni akarna...

Saját regisztrált fegyverével ölni? Persze hogy nem akarna... Elveszi a szomszédjáét, akinek szintén van, mert adtatok neki...
vagy a gyerekét, vagy valakiét az utcán... mert van neki, thx to nektek...

Azért vicces, hogy az állam kizárólag a parlamenti választások elõtt tekinti az állampolgárokat - legalábbis a választási beszédek szintjén - felelõs embereknek, minden egyéb alkalommal idióta gyerekként kezeli õket. Ebbõl talán az is kiderül, mit gondolnak kedves politikusaink valójában rólunk.
Soha nem is alakulhat ki a fegyvertartási kultúra egy olyan országban, ahol a lakosságot felelõtlen, imbecillis gyerekekként kezeli az állam és - bár megvédeni nem képes õket - úgy eltiltja a fegyverektõl, mint a felnõtt a gyereket a gyufától.

Egy esetleges széleskörû engedélyezés után talán ideiglenesen megnõne a fegyveres gyilkosságok száma. Aztán mikor suttyókám rájön arra, hogy a regisztrált fegyverével (ballisztikai minta a rendõrségen minden eladott fegyverbõl) elkövetett bûncselekmény után pár órával már csattan a csuklóján a bilincs és a börtönbõl már csak aggastyánként jöhet ki, akkor a többiek hamar észhez térnek. Ehhez persze nagy felderítési ráta (a regisztrált fegyvernél ez nem gond) és súlyos büntetés is kell.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/59/Homicide_rate_by_country.svg/800px-Homicide_rate_by_country.svg.png

Megjegyzem Amerikában is elenyészõ a legális fegyverrel elkövetett gyilkosságok aránya.
"While having a large amount of civilian owned guns, Norway has a low gun crime rate."
Normálisan mûködõ szabályozással, rendszeres pszichológiai felülvizsgálattal pedig még az érfelvágás elõtt kiderült volna, hogy nincs minden rendben.

De azt örülök, hogy beismerted, nem maga a fegyver számit, hanem rengeteg egyéb körülmény, amit a korrekt vitatkozók félresöpörnek.
Magnificat
nem értek veled egyet...

Magnificat
nem csak a fegyver a lényeg, hanem az is, hogy milyen társadalom kezébe adod... a svájciak fele annyira instabil lelkületûek sincsennek, mint akik kezébe te fegyvert adnál...
A fegyver általi halálozások több mint a fele öngyilkosság, szerintem sokan úgy lesznek öngyilkosak, hogy annyira nem gondolják át (hirtelen felindulás), mint mondjuk egy akasztást... Hisz elõbbi csak egy gyors kattanás, utóbbi nem megy annyira egyszerûen, és biztos nem kellemesebb... Szóval azért ezt is bele kell számolni, mert attól hogy valaki szuicidebb alkat, még nem feltétlen jogos csak rábólintani, hogy igen! Csináld csak... Van ismerõsöm, aki egyszer felvágta az ereit... Mára felnõtt, egészséges családanya, egy gyönyörû kisfiúval, és egy remek férjjel, és összességében az egyik legcsodálatosabb ember, akit csak ismerek. Pisztollyal tutira sikerült volna végetvetnie az életének, és akkor sokat vesztett volna az akkori és mostani környezete...

Ne Amerikával példálózz, miért nem teszed inkább Svájccal? Hja hogy az épp az ellenkezõjét mutatná, mint amirõl papolsz?

Amúgy elég könnyû megölni egy embert bármi nélkül is, csak eggyel többen kell legyenek.

A kardos mondás alternatív - és szerintem találóbb - változata egy másik fórum egyik fórumozójának aláírásából, remélem nem haragszik:

"'Ki kardot ránt, lehet hogy kard által vész el, de 'ki nem ránt kardot azt, bizony mondom néktek, Agyonverik egy karóval"
Magnificat
The proportion of Americans killed by firearms per year is more than seven and a half times greater than the comparable proportion of residents in the 10 developed countries with the next highest rates of firearm homicides

Kérdezd meg a svájciakat, minek nekik 3 millió fegyver otthonra. Pedig aztán ott is annyi a fegyveres gyilkosság, hogy tyúha.
Magnificat
fegyvert adni egy ilyen társadalomba, mint amilyen mi vagyunk, vagy akármelyik a környéken? Na abból lenne még nagy holokauszt... ha fegyver ellen fegyverrel küzdessz, csak a "ki kardot ránt kard által vész el" politikát követheted. Ellenben ha nem lennének fegyverek? persze minden fegyver, de mégis mennyivel nehezebb lett volna megölni ennyi embert, ha nem olyan "kiegyenlítetlen" fegyvert hord az ember, mint egy pisztoly, aminél marhára nem az számít, hogy a másiknál van-e, hanem az, hogy ki veszi elõ elsõnek... és aki ölni akar, az mint említették ölni is fog, ha lõfegyvere lehet, akkor tuti többet, mint ha pl "csak" kése lehetne (mivel kés minden háztartásban van)... Szóval aki azt hiszi, hogy ha mindenkinél lõfegyver van, akkor a másik kétszer is meggondolja, hogy elõveszi-e, az NAÍV!. Amerikában is mi a jellemzõ, ez? Nem... Az, hogy ha valakinek hirtelen felindulásból elszakad a cérna, már nyúl is a fegyveréhez... Köszönöm, ebbõl nem kérek... Inkább SENKINEK se fegyvert, mint mindenkinek...

És figyeljünk egymásra, mert ebbõl a nemtörõdöm életfelfogásból sem lehet csak baj... Sajnos egyre többet látni a mai fiatalok között is...

An estimated 520,000 people were murdered in 2000 around the globe.

approximately 17,000 murders in the United States

Az USA-n belül is a szigorú fegyverviselési törvényekkel rendelkezõ városokban magasabb a gyilkosságok aránya, kivétel NYC, ahol utcán nem viselhetsz fegyvert, cserébe telebaszkodták a várost rendõrökkel.
Dehogy látták be, ugyan azok csipognak, akik mindig is, csak hangosabban. 1-2 éve volt az egyetemi vérengzés, na ha ott lett volna valakinek fegyvere, akkor nem sétál órákat és gyilkol újra, amig a töketlen zsaruk összeszedik magukat.
n3whous3
Kérdés: mióta IT/Tech hír ez?.........................

púúúúú

Na gyerekek, itt nem csak szegény csórika volt a hibás, egy idõ után Te is bekattannál, és <ha nem is ekkorát, de> te is is hajlandó lennél nagy hülyeséget csinálni. Tegyük fel:
- õsdinka szüleid vannak, nem érdekled õket, odaadnak éléd kaját meg pénzt, ozt csinálj, amit akarsz <és ez nem pár napig, hanem évekig>
- az osztálytársaid kiközösítettek, csak mert te kedvesebb, rendesebb emberke vagy náluk <tegyük fel>, idegen számukra a magatartásod; te vagy a leggyengébb, akit a csoport mindig kipécéz <és ez megy 11 (!) éve>
- nincsenek barátaid, egyre antiszociálisabb vagy
- azok, akikkel mégis lógsz, rendszeresen vernek, megaláznak
- tanáraid szintúgy lenéznek, soha nem te voltál a legokosabb, õk is sokszor megaláztak <van, ahol komolyan elõfordul>
- a csajok a folyosón 'Kis Rudi' meg 'Mivan looserkém!?', vagy 'Ott a pisis!' üdvözléseket bõgnek utánad
- senki nem maradt már neked, csak amit magad találsz <és, hát értelemszerûen a darkos, depis dolgok felé fogsz fordulni>
.....
Na ezek után te egy ilyen mocsok, szenny társadalomban még képes lennél 'épelméjûnek' maradni?
Én inkább a sok geci faszkalapnak néznék utána a sulijába, nem a gyereket hibáztatnám, adott esetben kibelezném, aki<k> ezt tették vele...
"HA NEM ÉRZED ÁT, MÉG SOSE ÉREZTED."

Mondd, hogy nincs igazam :P http://www.hackthat.net/df/ddos/61410/index.hack

Narxis
"A volt diáktársak vallomásai nyomán és a szülõi ház átkutatása után a hatóságok kiderítették, hogy Tim K. - aki korábban maga is a winnendeni középiskola tanulója volt - otthon számos gyilkos videójátékkal rendelkezett, s ezek közül is kedvence a Counter-Strike nevû lövöldözõs játék volt. Ezenkívül - mint arról diáktársai beszámoltak - legkedveltebb otthoni idõtöltése a softair fegyverrel (mûanyaggolyót kilövõ légfegyver) való lövöldözés volt, s ezt a "hobbiját" nem csupán a kertben ûzte, hanem apja erre a célra külön lõteret létesített számára a pincében."

(velvet)

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

"bárki aki azt hiszi hogy TÉNYLEG veszélyben az élete akár itt és most is pár nap alatt fegyvert szerezhet, persze illegálisan de hát nem mindegy?"

Én pl. nem tudom, hogyan szerezhetnék akár illegálisan is fegyvert pár nap alatt és biztos nem egyedül én vagyok ilyen tudatlan. Amúgy nem mindegy, legálisan vagy illegálisan szerzem meg, mert nincs kedvem emiatt börtönbe kerülni.

"ha meg tényleg használni kell a pisztolyt akkor inkább jobb utólag magyarázkodni a bíróságon mintsem fegyvertelenül meghalni!"

Ugye te is látod, hogy ez nem szarkazmus, hanem hülyeség? Mi értelme van kriminalizálni azokat az embereket, akiket az államhatalom nem tud és nem is akar megvédeni az egyre terjedõ és durvuló bûnözéstõl? Ha illegálisan tartott fegyverrel védem meg magam, akkor ugyanúgy elítélnek illegális fegyvertartásért, mint ahogy elítélik ugyanezért a bûnözõt is - bár õ az elkövetett bûnért is kap valami csekély büntetést. Tisztességes az az államhatalom, amely törvénysértésre kényszeríti az önmagát megvédeni akaró embert?
Szerinted az normális, ha kipécézik a kicsit/gyöngét/ bármiben is eltérõt azok akik úgymond diktálják az iramot majd szanaszéjjel zrikálják? Nem lehet belenyugodni ebbe, mondván a legtöbb osztályközösség ilyen. Ez vezethet ilyen esetekhez többek között.
Tudom, mert nekem is volt ilyen szivatásban részem és én is fikáztam mást. Nem vagyok rá büszke, sõt. Ha lett volna rá lehetõségem, lehet én is vérfürdõt rendeztem volna. A fiatalok gonoszsága, kegyetlensége vetekszik a felnõttekével. Hogy korunk sajátja és pontosan miért van, nem tudom. Mindenesetre jobban kellene figyelni egymásra és rendesen megnevelni a kölyköket (nem dresszírozni).
Ahogy egy légikatasztrófákkal foglalkozó ember mondta: soha nem egyvalami miatt zuhan le a gép, mindig hibák és mulasztások láncolata vezet el a tragédiához...
Németország egy beteg ország.

Bezzeg ilyen hülyeségekre van gondjuk:
http://www.technet.hu/telefon/20090312/felmillios_buntetes_egy_rasszista_sms_miatt/
Liberális diktatúra...

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

"A liberális fegyverpártiaktól kérdem, hogy egy stabil, biztonságos országban Európában mégis mi a francért kell fegyver egy állampolgár kezébe?"

Egy stabil és biztonságos ország nem azért stabil és biztonságos, mert minden állampolgár jó, hanem azért, mert 1) a rendõrség gondoskodik a közbiztonságról, 2) a rendõrség hatékonyan felderíti a bûneseteket és 3) a bíróságok visszatartó erejû ítéleteket szabnak ki. Ám egy mégoly stabil és biztonságos országban is elõfordulnak élet elleni bûncselekmények, ezért kell az, hogy az állampolgár megvédhesse magát legalább az otthonában, mert a sarkon posztoló rendõr nem fogja tudni megvédeni.

Magyarország azonban se nem stabil, se nem biztonságos. Nálunk csak a felderítés van elfogadható szinten, a közbiztonság és az igazságszolgáltatás kritikán aluli. Szegény Szögi Lajos is élhetne még, ha le(hete)tt volna nála fegyver. Na meg Magyarországon olyan törvények is kellenének, amelyek a betörõ biztonságát és jogait nem helyezik az én jogaim és biztonságom elé.
ziipp
A legtöbb osztályközösség ilyen. Mégis csak pár gyerek van, akinél elszakad a cérna. Konklúzió: az adott gyerek a hibás.

Másrészt ezek a 'kényszerített közösségek' egyáltalán nem olyan rosszak, mint amilyennek sugallni próbálod, sõt kifejezetten hasznosak. Napjaink egyik problémája, hogy a fiataloknak nincs egy szervezete, klubja, ahol közösségi életet élnének.

"Ezért kellene a "fejlett" Amerikától átvenni a teljes fegyverviselési szabadságot. Ha rendelkeztek volna fegyverrel, akkor sokkal hamarabb lelõtte volna valaki, semhogy megöljön 17 embert."

Jah, akkor az utolsó 3 talán(!) nem halt volna meg, mert gondolom azt te sem akarod hogy az ISKOLÁKBAN a diákok/tanárok fegyverrel mászkáljanak, ugye... hozzáteszem az utolsó 3 így is úgy is meghalt volna mert a srác hamarabb lelövi õket mintsem azok elõvehették volna a fegyverüket (hát ja, ez így mûködik), az egészet talán úgy lehetett volna megelõzni ha a fasz apja rendesen tárolja a fegyvereit otthon vagy eleve nincs is fegyvere.

Az meg hogy a rosszfiúk így is úgy is fegyverhez jutnak itt lényegtelen mert a srác "jófiú" volt egészen addig amíg nem kezdett lövöldözni, még csak az kéne hogy minden félhülye panelzombinak alanyi jogon járjon a fegyver <#wow3>

*szarkazmus ON*
btw bárki aki azt hiszi hogy TÉNYLEG veszélyben az élete akár itt és most is pár nap alatt fegyvert szerezhet, persze illegálisan de hát nem mindegy?
Nyilván nem fog csak úgy az utcán lebukni egy igazoltatásnál hiszen "normális" és "rendes" ember akit a rendõrök nem piszkálnak, ha meg tényleg használni kell a pisztolyt akkor inkább jobb utólag magyarázkodni a bíróságon mintsem fegyvertelenül meghalni!
*szarkazmus OFF*

Fura dolog, többnyire pont azok akarnak fegyvert hordani akik alapból alkalmatlanok a fegyvertartásra...

Chocho
Itt van az igazság, teljesen egyetértek. Jó lenne, ha ezt többen is belátnák, de amíg olyasmik történnek, mint a zalai eset, nagyon nem látom, hogy mikor lehet ennek vége.

Gaming is believing.

Chocho
Valószínûleg semmi. Szerencsénkre túl nagy pénz van a játékiparban ahhoz, hogy ennek komoly következményei lehessenek. Maximum a németek fognak hisztizni és tiltanak be még pár ezer játékprogramot.

Gaming is believing.

Speciel nem értem, a SuperGamezen ez miért fõcikk? Azonkívül hogy a cikkíró maga elkezdi emlegetni hogy megint a játékokat fogják hibáztatni, nincs profilba vágó tartalma (na jó, a bloggerek).

Az elsõ gondolatoddal nem tudok egyetérteni.. Mégis mi az, hogy "normális ember" és ki dönti el, hogy ki normális, valamint mi alapján? Pszichológushoz meg nem járhat mindenki...
A liberális fegyverpártiaktól kérdem, hogy egy stabil, biztonságos országban Európában mégis mi a francért kell fegyver egy állampolgár kezébe? Hogy ezzel toldja meg piciny hímtagja méretét? Vagy netán Berettával és AK-val akar az erdõben vadászni?
Amerikában ez egy kényes kérdés, hiszen ott szinte mindenkinek a kenyérrel egyenrangú a fegyver, ezzel vívták ki a függetlenségük, ezzel nyerték meg a háborúikat, na és a fegyvergyártás sem alábecsülendõ iparáguk...
Persze ennyi erõvel a srác késsel is gyilkolhatott volna, és sajnos az ember saját fajtársa kiirtásában végtelenül kreatív tud lenni!
Ennek a srácnak tuti nem egy szeretõ család, rendes barátok adtak támaszt. Ez a baj az ilyenekkel, hogy az idióta szülõk benyomják õket a Tv-elé meg a gép elé anélkül hogy bármilyen értékrendet is tanítanának szerencsétlennek, aztán csodálkoznak, hogy a csemetéjük másnap már a tv-ben szerepel...
Ki kardot fog, kard által vész el!

Balumann
A járókelõ nem biztos, hoy meghalt.

"Tim K. összesen 17 halottat és 9 sebesültet hagyott maga után"

"Megölt összesen kilenc 14, illetve 15 éves diákot, 3 tanárnõt, majd menekülés közben lelõtt egy járókelõt, lefoglalt egy autót és egy üldözés után további két embert ölt meg egy wendlingeni autószalonban. A rendõrökkel vívott tûzpárbajban súlyosan megsebesített két nyomozót, majd õ is megsérült és öngyilkos lett."

9+3+1+2= 15

<#fejvakaras>

Hiába van biztonsági õr... Ha tételezzük fel egy félautómata pisztollyal elindulok, hogy ölni fogok... akkor én ölni fogok... és a biztonsági õr elsõdleges veszélyforrás... mire õ elõveszi a fegyvert én már 3 töltényt beleeresztettem... én felkészült vagyok... neki nincs olyan reakciója, hogy megelõzzön... minden a merénylõ szándékán múlik... ez ellen nem lehet védekezni.

"ismét bûnbaknak lehessen beállítani a számítógépes játékokat"

Amikor hallottam híradóban, hogy a gyerek "fegyveres játékokkal" játszott már fogtam a fejemet... Megint mi lesz ebbõl. -.-'
Balumann
Így van. Ha valaki ilyet csinál, az kevés eséllyel csinálja ok nélkül, ebben nagyobb százalékban felelõsek a szülõk és a környezete, akik cseszegették.
A 2 legnagyobb probléma, hogy nem figyelünk oda egymásra, nem próbálunk megérteni másokat, és a szülõknek egy részének sem fontos már a gyermeküket normálisan felnevelni. Nincs ember illetve életközpontúság, minden fontosabb aminek nem kellene (pénz, anyagi értékek). És ez a helyzet csak rosszabbodik, bár már Amerikában elindult valami (Zeitgeist mozgalom, szerintem mindenki hallott róla, bár elég utópikus, de talán a lényeget eljuttatja az emberekhez), talán valami változni fog.

Ez egy olyan probléma, ami nem fog megoldódni a számítógépes játékok betiltásával, sem azzal hogy mindenkinek engedélyezik a fegyverhasználatot.

Minden emberben lakozik némi agresszió. Mi a baj azzal, ha ezt kiéli a számítógépén és nem másokat kínoz? Most ne gyertek azzal, hogy ti nem is... Mindenki számára megvannak azon unszimpatikus emberek, akiket soha nem szeretne látni, vagy inkább pokolra kívánja mind.
Soha nem a normális emberek fegyvertartásával, vagy fegyverhasználatával van baj! Mindig voltak és vannak renitens emberek akik másképp gondolkodnak. Ezeket a pszichológusoknak kellene kiszûrni, és nem a személytelen 1000 kérdéses tesztlappal, hanem néhány szûrõbeszélgetéssel.
Azért ha tudnám, hogy másoknál is lehet fegyver, kétszer is meggondolnám, hogy elkezdjek-e ok nélkül lövöldözni másokra! Persze ez nem azt jelenti, hogy támogatom a hétköznapi emberek fegyverviselését.
Az ilyen gyerek környezete sokkal nagyobb mértékben hibás az agresszív magatartás kialakulásáért, mint a számítógépes játékok! Gondoljatok csak bele. Hányan játszanak ezekkel a játékokkal és hányan lettek ebbõl tömeggyilkosok? Továbbá, ha már szóba került Hitler! Õ vajon milyen számítógépes játéktól lett agresszív, hogy milliókat küldött halálba, lángba borítva Európát?
Ruley
Nagyon igazad van, sõt, odáig mennék, hogy az ilyen esetek sûrûsödése AZ EGÉSZ TÁRSADALOM HIBÁJA!
Ez az egész tömeges életmód, az elidegenedés egymástól, az idegõrlõ, monoton napi rutin, mind azt közvetítik hogy az egyén mennyire jelentéktelen, értékten. Mindez megfejelve a kiközösítéssel, és a médiából jövõ erõszakkal, bõven elég hogy az ember megállapítsa hogy "szar ez az élet", és megpróbáljon minél nagyobbat visszarúgni mielõtt kilép a mókuskerékbõl.

Ha csak a felszínt néznénk, javulnia kéne a helyzetnek. Az elmúlt években, (évtizedekben?), egyre jellemzõbb a pacifizmus, egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a szülõ-gyerek kapcsolatok kihangsúlyozására, csökken az erõszakos bûncselekmények száma, juhé. Csak aztán egyre gyakoribb hogy egyesek nem bírnak tovább jó képet vágni a lelki szenvedésükhöz amirõl már nem készül statisztika, és elpattan az a szál.

Mindíg a csendes, "senki nem gondolta volna róla" tipusúak azok.

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

DaemoonHunter
Ahogy a biosztanárom mondta anno: "Gyerekek, ha ilyesmire vetemednétek egyszer, mindig magatokkal kezdjétek!"

Magyarországon is sok zavarodott ember él. Elég csak felszállni pl Budapesten egy BKV járatra és szétnézni.
Ma is találkoztam két pigmentált egyeddel, akik leszarok mindenkit módra üvöltették a nyomorult mobiljukat. Jó 10 méterre álltam tõlük és még így is majdnem megsüketültem.
Jó, persze õk valószínûleg nem fognak mészárlást rendezni az iskolában, de már eléggé elterjedt ez az én vagyok a fasza gyerek és mindenki le van szarva gondolkodás errefelé (is). Ez legalább akkora probléma, mint az, hogy legyilkolnak 20 embert itt-ott..

Az a legnagyobb baj, hogy a társadalom nem bünteti az ilyen viselkedést, sõt mintha mostanában már ez lenne a divat. Az elõzõ példában is csak mindenki nézett bambán. Én meg nem fogok egyedül odamenni két ilyen zavarodotthoz, hogy azért már mégis mit képzelnek magukról, mert még véletlenül megszurkálnak kisbicskával. Az meg annyira nem hiányzik.

Én sem lepõdnék meg, ha Mo-n is történne valami ilyesmi.

https://twitter.com/foodlfg

DjDano
Gratulálok, a te hozzászólásod ékes bizonyítéka annak kik miatt történik ilyen tragédia... Lúzer? Nézzenek magukba azok akik esetlegesen cikizték, cseszegették a srácot, mert õk is felelõsek a gyilkosságokban, nem is kicsit! Védeni persze nem akarom, sõt, de látni kell, hogy minden éremnek 2 oldala van!

Aki meg az ország fegyverekkel való elárasztásáról hadovál, az sürgõsen felejtse el ezt... Az ilyen ámokfutások is pont azért kezdõdtek Amerikában, mert csak az nem vehet ott fegyvert (legálisan) aki nem akar, már belátták az amcsik is, hogy óriási hiba volt a fegyverhasználat kiterjesztése és most szigorítani akarják...

FragStaR
De minden ajtón úgy mész be, hogy berúgod igaz ?:D

püspök 2 évig nem veszek új gépet olyan jó (remélhetõleg)