36
Milyen internetes számlát érdemes nyitni?
 • Ferenc5
  #36
  Payza részletes leírás itt: Payza útmutató részletesen
 • Ferenc5
  #35
  Aki Hyip oldalakra fizet be annak elengedhetetlen magyar nyelvű leírás az EGOPAY -ről: Egopay magyarul
 • zL
  #34
  A sztori a következő:

  Van egy munkám, ami PayPal-on keresztül fizetnek, készítettem PayPal accountot. Megtörtént. Csináltattam külön bankkrtyát is, olyat amilyet a PayPal kér (Visa). Megtörtént. Kissebb gondjaim voltak, míg a Paypal és a bankkrtyám között kapcsolat jött lérte és a paypal leellenőrizte, hogy valóban az enyém-e a bankszámla bla bla stb. (Levett az új bankkártyámról 1,5 eurót, majd a megjegyzésben küldött egy kódot, amit én elmondtam a paypalnak s woálá, aktiválta a kártyám). Ahogy ez megtörtént, jelzem 1 nap sem kellett hozzá - átutaltam (volna) a paypal-ra megérkezett fizetésem, hogy feltudjam venni - mondván ha az eurót letudta venni és vissza is küldte akkor minden oké. Megtörtént, átutaltam. A megjegyzésben 1-2 munkanapot írt, míg megérkezik a bankszámlámra. Ennek 5. munkanapja és most jövök a bankból - a bankszámlámon egy cent sem mozdult meg.

  Namármost, beléptem a paypal-hoz és tranzakciómon látom, hogy el van küldve x napja a pénz, ha rálépek megjelenik egy diszkrét narancssárga vagy inkább citromságra felkiáljójel ezzel a szöveggel: Provide information about your account. Click to Resolve or Check Status - rálépek és már egy behajtani tilos tábla alatt ezt irja: Provide information about your account. Why?. Ha meg a Why-ra lépek autómatikus válaszokat ad hülye kérdésekre.

  Kérdem én, laikusként, ha az eurót megtudta mozgatni a számlámon 1 nap leforgása alatt, mi az akadálya, hogy nem tudja elküldeni a pénzt? Hallottam olyasmit, hogy lehet, hogy a banknál a gond, hogy autómatikusan nyittanak egy dolláros contot s oda jön a pénz - nem. A paypal-omon Euróban volt a pénz, ha átutalom a bank szerint autómatikusan átszámolják azt nekem helyi pénzbe. Nem ezzel van gond, hisz az 1,5 eurót sem euróban raktam fel, lényegtelen.

  Mi a teendő?

  Kérlek segítsetek, árpilis 1O-én kaptam a fizetésem és azóta még mindig nem tudom felvenni.
 • cmsworld
  #33
  Az Alertpay Adress szerintem a felhasználóneved az Alertpay-nél.
 • wrestlershit
  #32
  sziasztok!
  reggeltem az alertpayre, és azt szeretném, hogy majd oda fizessen egy adott oldal nekem, de kéri az "Alertpay Adress"-t. az lenne a kérdésem, hogy az mi és hol találom meg?
  bocs az amatőr kérdésért :\
  [email protected]
 • Ferenc5
  #31
  Alertpay -ről és a regisztrálásról részletes infó itt van: Alertpay regisztráció
 • Aramir
  #30
  Sehogy.
 • cmsworld
  #29
  Ha egy paypal-os számláról szeretnék egy moneybookers számlára pénzt küldeni, az hogyan oldható meg?
 • Ferenc5
  #28
  Moneybookers -ről és Neteller -ről itt lehet a legtöbbet megtudni szerintem (részletes leírás): http://moneybookersmagyarul.info
 • cmsworld
  #27
  Nemrég olvastam, hogy lehet igényelni PayPal-os bankkártyát, az hogy működik és hol lehet igényelni?
 • Aramir
  #26
  Ez így nem teljessen igaz, a pénzfogadás csak akkor ingyenes, ha personal accountod van, és nem bankkártyás fizetéssel küldik.
  https://www.paypal.com/us/cgi-bin/webscr?cmd=_display-fees-outside
  A pénz lekérése meg 25000 Ft fölött ingyenes, alatta meg 250 Ft, de ez is országonként változó, a németeknek pl teljessen ingyenes.
 • Hellhammer
  #25
  Ok, értelek.
  De sztem vannak olyan területek, ahol még így a gyenge forint mellett is sokkal olcsóbb az ebay. Én eléggé specifikusan szoktam böngészni, szal azt tudom mondani, hogy a hangszerekkel és a zenével kapcsolatos dolgokat, az autóalkatrészeket (nem biztos hogy minden típushoz, de az én autómhoz biztosan), a ruházkodási cikkeket még mindig érdemes egy kis utánajárással külföldről rendelni.
 • takysoft
  #24
  mint írtam. nagyon, nagyon sokszor vásároltam eBay-en. remek, megbízható rendszer, remek eladókkal. egyetlen olyan eset volt,h nem kaptam meg a cuccot, akkor maga az eladó adta vissza a pénzem.

  egyetlen bajom, ismétlem, a forint mélyrepülése. most drága az ebay. nem mondtam h nincs, ami így is olcsóbb lenne, de általában most drága nekünk. erről nem az ebay tehet persze, hanem a forint.
  határmenti területekről éppezért sokan járnak is át hozzánk most vásárolni. olcsók vagyunk...
 • Hellhammer
  #23
  Az hogy neked fizetnek az is ingyenes. Ami nem ingyenes az az, hogy ha a bankszámládra vissza akarod venni a lóvét. Sztem annyira nem gáz, mert most eléggé instabil a deviza piac, meg ha az ember rendszeresen használja a paypal számláját, akkor meg tök mindegy, hogy hol van a pénze.
 • Hellhammer
  #22
  Paypal. Külföldön majdnem mindenkinek van paypal számlája, így akár magánszemély részére is tudsz küldeni pénzt (nálam épp most esedékes, hogy német arccal csináltatok meg egy melót, és paypal-on fizetek neki, banki átutalással szemben jobb is, mert nincs banki kezelési költség így).

  E-bay-hez meg a legjobb, mert van biztosításuk, így bizonyos esetekben 2000 dollár értékik fedezve vagy. Nekem volt, hogy egy gyökér nem küldte el a cuccot, reklamáltam paypal-nál, nem tudták elintézni a dolgot, így fizzafizették a pénzemet (gondolom az eladótól meg levonták).

  "de külföldi vásárlást azt nagyon nem ajánlom. de nagyon nagyon nem.
  főleg ebay meg hasonlók..."

  Ezt magyarázd már meg jobban légyszíves. Nagyon sok minden még így is olcsóbb mintha itthon vennéd. Ismerősömnek pl. most vettem 2 napszemüveget angliából, és postával együtt is kb. 2/3 volt az ára, mintha itthon vette volna. Keresgélni kell egy kicsit és akkor az ember megtalálja a jó vételeket.

  Az hogy átbasznak e-bay-en az kamu, egyrészt nyilván megnézed kitől veszel, másrészt nagyon erős jogi háttere van a dolognak, és hát külföldön azért sokkal menőbb a jogkövető magatartás mint kis hazánkban, harmadrészt ott van az említett paypal által nyújtott biztosítás. Amivel szoktak még jönni, hogy a postán lenyúlják a cuccot az is kamu, nekem eddig egy csomagom sem tünt el, pedig volt már 50 kilós gitárhangfaltól kezdve 1 db A3-as poszterig minden amit el lehet képzelni méretben/súlyban.
 • takysoft
  #21
  eddig 4-5 haverom is regelt paypalre. semmi spéci bankkártyájuk nem volt.
  World of Warcraft-ot akartak fizetni, de nem tudtak, mert nem volt dombornyomott kártyájuk, v mi. PayPal-lel semmi gond nem volt.

  de külföldi vásárlást azt nagyon nem ajánlom. de nagyon nagyon nem.
  főleg ebay meg hasonlók...

  régebben ment ez nagyon jól, én is sokmindent vettem ebay-en(játékokat főleg), de manapság amilyen mélyrepülése van a forintnak... hát elég húzós ára van a cuccoknak..
  régebben(nem is olyan nagyon régen) 140 is volt a dollár.. ma meg 229..
  az euro meg veri a 300-at. nemrég még felette is volt...

  persze azt se mondom, h várj, és olcsóbb lesz, mert azt se tudni... nem vagyok én bróker:D csak azt tudom mondani, ha kapható itthon is, most itthon jobban jársz vele:D
 • cmsworld
  #20
  Tehát ehhez először is szükség van egy normál bankkártyára is?
 • schlosszer
  #19
  PayPal-nál nincs külön kezelési díj abban az esetben,ha fizetsz.Tehát:ha valami mondjuk az Ebay-on 8$,akkor a bankkártyádról valóban 8$-nak megfelelő forintmennyiséget fognak levonni.
  Regisztrálásnál van egy egyszeri levonás, 1.5 Euro,de ezt jóvá is írják,ha valóban tiéd az adott bankkártya (ez a bankkártya azonosítási procedúra megtörténte után fog visszakerülni a számládra).
  Amennyiben azonban azt szeretnéd,hogy NEKED tudjanak fizetni PayPal-on keresztül,nos ez sajnos már nem ingyenes.A pontos összegekről nem tudok,de nem egetrengetően magas...
  Mindenesetre,ha külföldre akarsz fizetni,akkor én bátran ajánlom a PayPal-t.Több mint 4 éve használom külföldi fizetések lebonyolítására,eddig semmi problémám nem volt...
 • mod
  #18
  PayPal topik.
 • cmsworld
  #17
  Ha pénzt utalok, vagy veszek le róla milyen költségekkel kell számolnom? Van számlavezetési díj, meg ilyenek?
 • HUmanHunter
  #16
  amúgy tudtommal ugyanaz a tulajdonosa mindkettőnek szóval tökmindegy.
 • N o N a m e
  #15
  egyikről sem hallottam idáig :D
 • CzGobe
  #14
  moneyBOOKers
 • Vaxi
  #13
  2 okból nem mondok neked semmit.
  1. #8
  2. Életkor: 14 alatt
 • szjuca
  #12
 • Rash87
  #11
  Itt a pont:)
 • biomage
  #10
  1értelmüen paypal
 • Beast Machine
  #9
  AlertPayről még nem hallottam, de PayPallel kapcsolatban csak jó tapasztalataim vannak, így erre szavazok.
 • Carlos
  #8
  póker tisztességtelen?
  Meg vagy tévedve barátom...

  (lehet, hogy neked nem a kedvenc pornóoldaladról kéne regelni a mostnyerjmilliókatpókeren.punci.com-ra)

  Nem nevezném azokat az oldalakat (Full tilt, Party poker, Pokerstars)tisztességtelennek, akik olyan játékosokon hirdetnek, mint Jenifer Harman, Patrik Antonius, Daniel Negreano, Phil Laak, Phil Helmuth, satöbbi.
  Nem vagy benne a témában, ne szólj hozzá!
 • Csirke4
  #7
  PayPallal lehet a legtöbb helyen fizetni. Úgyhogy sztem az javasolt. :D
 • zomgzerg
  #6
  paypal jó a legltöbb legális helyen
  poker meg hasonlo tisztessegtelen dolgokra meg ugyis kulon kell nyitni majd vmit
 • Palinko
  #5
  paypal pl ebayon jön jól többet nem tudok mondani, de simán lehet mindkettőnél számlád és nem kell gondolkodnod hogy melyik az érdemes :)
 • karajjj
  #4
  moneybrokers?
 • cmsworld
  #3
  Ezt szeretném megtudni, melyiket hol tudom jól használni.
 • Palinko
  #2
  erre topicot??? nyiss mindkettőt, aztán egyiket itt lehet használni másikat meg ott...
 • cmsworld
  #1
  Milyen internetes számlát érdemes nyitni? Előnyöket, hátrányokat szeretnék megtudni, főleg azoktól, akik rendelkeznek ilyennel. Válaszaitokat előre is köszönöm!