63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Peti134
    És lehetne több pálya is.. Ha nem egyből minden készítő a "háromévalattkészülel" hosszúságú és bonyolultságú útvonalakból készítene pályát.. A BKK-nál vannak igencsak rövid és egyszerű vonalak, lásd 186-143[-243], 16[A](mondjuk ott a bonyolultságon lehet vitatkozni), stb..

Ha lenne végre egy egyszerű 3D-s spline és kereszteződés készítő program, már rég lenne 186-143 mert nekiálltam. Csak feladtam mert f@szom kivolt hogy minden egyes kereszteződést 1-2 óráig pathelgettem..
  • TNH
    Eszerint jársz el? Működnie kéne...
  • Harixis
    Én nekem nem sikerült összehozni, ami nálad látható az első képen, hogy earth-os adat felhasználásával építed valósághűen a pályát.
  • TNH
    Higgyünk a Donate gomb Isteni mivoltában. ;)
  • Routeres
    Azé' ne az OMSI-s addonokból akarjon az ember megélni. Maradjon csak szépen hobbi. :)
  • norb82
    Szintén vizsgaidőszak.....

Munkaként mellesleg szintén 3D modellezésért foglalkozom, és aki ért hozzá az amúgy igen jó pénzeket tud vele keresni.

Nullákkal többet mint ha Omsiba fejleszt :)
  • jxbell
    Ikarusnak csúfolt ARC.
  • MineHeadHun
    Na jó, ebből én sem akarok kimaradni, a Routeres nagyon korrekt dolgot mondott, de amúgy tudod miért nem adják ki a modokat hamar?

Mert ilyenkor vizsgaidőszak van pl. vagy aki már dolgozik az nem tud ezzel foglalkozni mert azért nem sz*rjuk le a munkánkat és nem tojunk a tanulásra, hiszen, ha mindig a modellezéssel vagy netán a scripteléssel vagy textúrázással foglalkoznál és emiatt az iskolában vagy egyetemen kapnád rá az egyest a számonkérésért mert egy büdös szót se tudsz, akkor a szüleid mit szólnának ehhez? Vagy ha netán dolgoznál, a főnököd mit szólna, ha nem csinálod azt amit kért? Akkor kirúgna. Azért mondtam ezt, mert én is most vizsgázok angolból(kéttannyelvű suliba járok), ami a félévi jegyembe félig beleszámít és úgy kell tanulnom rá, hogy ez lesz az életemnek egyik fontos mérvadója...(nem akarom a magánéletemet spoilerezni)

És nem akartalak fikázni csak az igazságot mondtam el. Ennyi.
    Utoljára szerkesztette: MineHeadHun, 2015.12.09. 15:12:34
  • norb82
    Annál is budapestibb:)

Olyan amit magának hegeszt a BKV :)
  • Routeres
    Pre FUTÁR 260 pls
  • nemeza
    Localo? :)
  • norb82
    Amúgy dolgozom egy modellen ami még sokkal budapestibb busz lesz mint a Volvo 7700. Nagyon budapesti. Csak idő kéne rá, nem tart még sehol se.... De az a sehol is jó pár munkaóra:)
  • norb82
    Jó csak tudod ez olyan összefogás hogy az hogy fotózol textúrát az kb a meló 0,05%-a:)
  • nemeza
    Ezt a hszt be kéne keretezni, és kitenni a fejlcébe ;)
  • Routeres
    Ez nem egészen így működik. Ez nem csak annyi, hogy összefogás meg segítségnyújtás, és akkor két hét alatt kész a teljes BKK járműflotta.

Hány aktív, buszokkal is foglalkozó modder van a hazai OMSI közösségben? Egy-két tucat talán? Nagy jóindulattal. Nagy részük még csak nem is fővárosi, így teljes mértékben hidegen hagyja őket a BKK és társai.
    A busz- és pályakészítők a saját kis projektjeiket szeretnék csinálni, olyan dolgokat, amik a környékükre jellemzőek, vagy emlékek fűződnek hozzájuk, stb. Összefogás és segítség pedig igenis van, csak nem abban nyilvánul meg, hogy kérésre összeáll 14 ember egy buszt csinálni.

A közösség legtöbb tagja egyébként örül bárminek, ami hazai. Legyen az a "noname Setra", vagy éppen a "franc tudja milyen Börzsöny", amiben mindössze két és fél év munka van.

Nem mellébeszélni kell, hogy a te Steam verziód más (bullshit), meg a tutorial videó nem segít. Kezdj el foglalkozni a programmal akkor önállóan, kb. mint ahogy a legtöbbünk kezdte, és ha elakadsz, kérdezz, arra való a fórum.
  • kestrelHD
    Nem fikázást kértem hanem segítséget és tudtommal szólás szabadság van...Jó Magyar mentalitás egy megaszongya és jön a többi. Igen tisztában vagyok vele ,hogy nem 5 perc egy egy ház objektum se mint sem egy busz pl...De én a közösség érdekeit nézve mondom ezeket ,hogy a Volvo 7700A eltűnt a süllyesztőbe pedig nem vagyok Volvo fan de hiányolom a készletből és rajtam kívül biztos vagyok benne van olyan budapesti lakos aki a virtuális utakon szívesen vezetne. Össze kellene fognunk nem lehurrogni a másikat emiatt nem tartunk sehol. Ennyi erővel én is mondhatnám ,hogy kit érdekel a vidék elvégre Budapesten lakom de nem fikázásból írtam azt ,hogy nem Setrára van szükségünk hanem BKK busz felhozatalra. Youtube-on folytában azt látom WIP WIP WIP...Meg ,hogy kiadom ekkor akkor de sehol semmi nem lett belőle. Talán de csak talán találok egy békeszerető fórumozót aki hajlandó belevágni és időt energiát nem spórolva segítséget nyújtana én meg annyival segíteném ,hogy textúrát fotózom meg hangokat készítek. Ennyi erővel minek lett megcsinálva a 280-as elvégre van Solaris Urbino...Végszó: összefogás és segítség nyújtás nem fikázás. Köszönöm
  • dantre
    Köszi
    Esetleg tudna valaki linket adni, az utolsó Ik 280 BKV verzióhoz ? A saját oldaláról sajnos már nem lehet letölteni....
  • norb82
    Steam-helyi fájlok épségének ellenőrzése, és egyből jó is lesz.

Omsi 1-ből 2-be konvertált pályák elqrják a az ai autók scriptjeit.
  • dantre
    Sziasztok
    Volna egy olyan problémám, hogy a mozgó autóknak sajnos eltűnt a kereke, viszont amelyik parkol, annak meg van....
    Tudna valaki tippet adni hogy melyik fájlt kellene kicserélnem ? Sajnos az egyik kiegészítő (pálya) bemásolása óta van ez.
    Viszont fogalmam sincs melyik fájl lehet a ludas.... :(
  • TNH
    Jól látom, hogy nem DEM alapú?
  • nemeza
    Azért is próbál meg népszerű kiegészítőket készíteni, aki üzletelni akar: ha sokan megveszik, akkor visszajön a pénz, és lehet aránylag jó árat is adni.
  • nemeza
    Wow! Készítsd időnként biztonsági mentéseket! ;) Jól látom, hogy világkoordinátás lesz?
  • norb82
    Amúgy rinyáltok itt hogy drága egy kiegészítő 20-30 euróért.

Pl egy Volvo 7700A modellt piaci alapon úgy 1000 euróért csinálnék meg... (és akkor az még nagyon alulfizetett, akkor még alig több az órabérem egy diákmunkánál...

Kéne még fizetned legalább ennyit egy scriptelőnek, de inkább többet, mert ő is annyit fog vele dolgozni.

" tutorial videó meg nem adja vissza azt a segítséget mintha valaki itt ülne mellettem és mondaná mit hogyan kell és miért kell..." tudok neked ilyen embert ajánlani, de neki is meglesz az óradíja:D
  • nrgasdasd
    Ha már voltam olyan ostoba, hogy a 244-es vonalat veszni hagytam, azért remélhetőleg egy szép napon a 9-es eljut Kőbányáról a Deák térre.

Kép

Kép

Kép
  • norb82
    Mi lenne az az összeg amit fizetnél egy Volvo 7700A-ért?
  • nemeza
    Ha már - lehet tudni valami újabbat a 34-esről? :)
    Martin listáját bővítendő:
    Van C2-es - igaz sajnos egy ajtóval kevesebb van mindkettőn és fizetős. Van 280-as is valamilyen, VanHool is.
    Volvo 7000 szóló is készül a lengyeleknél.

Meg van a Hűvösvölgy pálya is - ha nagyon elvonási tüneteid lennének :D
  • TNH
    Én csak és kizárólag bejegyzett vállalatnak vagyok hajlandó dolgozni, hogy legyen miből adóznom! :D
  • padarmartin
    Nem nagyon akartam hozzászólni de ha már annyira nagy szád van...

Szóval nézzük csak sorra....

Van egy Dél-pestünk ami már a 4. verziónál tart.

Aztán vannak a Banderasbkv által linkelt készülő pályák, valamint a Routeres által készített Kispest pálya is.

Jó hát megértem, hogy ennyi pálya nem elég a kicsi lelkednek.
    Nézzük a járműveket..

Itt van egy 260-as, ami épp egy kis vérfrissítésen esik át, de korábbi verziója az internet bármelyik zugában fellelhető...

Emellett megtalálható 405 és 415 is az interneten.

Akkor itt van pl. Alterr Citaroja is. Abból is legalább 2 fajta készül ami közlekedik Pesten..

Igaz, hogy kértél arra mindenkit, hogy ne Solaris Urbinozzunk, de azért ez is gőzerővel készül, ha már mindenre rákenik a BKK festést...

No mindegy, legyen igazad... senki nem csinál semmi pestit csak a k*rva Börzsönyt...

• kem001
    Ugye avval tisztában vagy, hogy Magyarország nem csak Budapestből áll? Annyit meg biztos nem tudnál fizetni (ezek után meg biztos nem is lenne olyan ember aki elvállalná), amiért valaki neked elkészítené a bunkó stílusod miatt. Egyáltalán tisztában vagy avval, hogy mennyi munka van 1-1 pályával vagy busszal?
  • Routeres
    Mondjuk így már értem miért rühelli a FB csoport fele a BKK témát.
    Utoljára szerkesztette: Routeres, 2015.12.07. 19:19:05
  • bpo451
    Egy biztos, a NAV már nem fog bilincsbe verni téged, ha bruttó árajánlatot vársz :D
  • Banderasbkv
    Egyébként készül magyar budapesti pálya, nem is egy.
    pl:
    277-es:

34-es: 34
    Ja és nem pont éppen az a retekláda 7700A de volvo-k készülnek. 7900-as szóló és csuklós változata amire csak egy festés meg bele majd a futár kell és már is BKK. De ez még arrébb van. VOLVO (lentebb tekerve)
    Utoljára szerkesztette: Banderasbkv, 2015.12.07. 19:09:26
  • TNH
    Szerintem te vagy "gyökér" az Editorhoz.(Te szavaid)
    Fél év alatt pengén meg lehet tanulni kezelni.
    Hidd el, nem fizetnél annyit, hogy bárki is csinálna neked egy Volvo-t. Ha mégis, várom az ajánlatod bruttó összegben megjelölve.
  • LnD
    Azért (kevesebb, mint) 5 év alatt nekem sikerült összehozni egy noname Setrát. kestrelHD for president.
  • kestrelHD
    És ha ezért fizetnék is? Csak legyen végre Volvo 7700A BKK festésben ennyi az álmom...Bizony megtudnám tanulni de angol nem az erősségem, a tutorial gyakran nem tükrözi az én verziómat, Omsi editor meg eredeti az OMSI 2-őm de amit láttam ,hogy így meg úgy csináljam meg steamen ,hogy működjön is ,nekem más a verziója a steam-nek mint amit bemutatnak.Omsi editor egy túlbonyolított pályakészítő.(vagy én vagyok gyökér hozzá) De egy éve nem jöttem rá nincs aki segítsen tutorial videó meg nem adja vissza azt a segítséget mintha valaki itt ülne mellettem és mondaná mit hogyan kell és miért kell...De ne Solaris Urbinozzunk már meg franc tudja milyen Börzsönyön menjünk hanem legyen végre Budapesti pályából több elvégre 2millió lakosú város...És talán egy évtizedben egy kiegészítőt kiadnak a készítők...(nem fikázok senkit nyilván nem mindenkinek van erre ideje) Nekem lenne időm ,gépem csak tehettségem nincs hozzá...Mióta "tervbe" vannak de ezek a tervek már évek óta csak tervek...Azt se tudom hogyan kell módosítani egy Omsi formátumú buszt. Túl sok a vidéki pálya meg sczezin v mi a franc meg minden noname setra ez meg az...még 5 évet tanulok és talán letudok tenni egy út textúrát...
  • nemeza
    Korrekt!
  • jxbell
    A scriptelést meg a modellezést is meg lehet tanulni. Tehát ez a már rég megcsináltam volna duma itt bukik el, mert ameddig vártál a békákás kiegészítőkre, addig simán megtanulhattál volna modellezni pl. Dugig van a net tutorialokkal mindenféle programhoz.
    A másik, hogy egy vidéki ember nem (vagy csak ritka esetben) fog nekiállni fővárosi buszokat modellezni/scriptelni/stb. És ez nem beszólás meg fikázás, hanem tények.
  • kestrelHD
    Sziasztok! Lenne egy kérdésem...Az Ikarus 260 BKV 2015ből hogy tudom kivenni a futár kijelzőt és betenni a 280-asba az a otromba Ibis FOK-GYEM helyett? Mit kell hozzá módosítani? Mert annyira ott vagyunk az ilyen vidéki pályákkal meg minden ,jó nem fikázás de el kellene pár BKK kiegészítő is és több jármű...(és igen ha tudnám hogyan kell ezeket csinálni már rég csináltam volna pályát is és buszt is...de nem vagyok programozó meg poligonhálós autodesk mester...) A választ előre is köszönöm...Bulgáris megjegyzések és fikázások nem kellenek köszönöm! Bár sóhajaim halló fülekre találna és valaki csinálna hozzá végre egy BKK futárt a 280-ashoz és nem éveket kellene várni egy-egy pálya megvalósításához...bárkinek ha mondja textúrát kell fotózni ahhoz h legyen map akkor fotózok textúrát illetve besegítek de legyen már valami előrelépés és legyen Örs vezér tere Volvo 7700,7700A Citaro G2 4 ajtós BKK futárral...ezek hiányoznak de nagyon.
  • ozimak
    Általában alapból próbálok mindenkit normális emberként kezelni. Ezért megpróbálom megérteni a dolog, a felém irányuló hsz (még ha goromba is) "miértjét". De ez most n(s)em ment. Mea culpa. Ja... és igazad van, tényleg ne is legyünk soha kollégák! Hogy a te észjárásoddal fogalmazzak: nem bírnád te azt! Ott az ilyen hozzáállást nem igazán díjazzák! Gondolok it a "közösség" mint olyan, fogalmára.(#GÁSÓTLOZŰT) Innentől tényleg nem foglalkozom veled ígérem! ;)
  • kem001
    Azért mert szólás szabadsága van, szvsz ennyi erővel te is figyelmen kívül hagyhatnád a hsz-emet, és nem foglalkozol vele. Mellékesen Isten ments, hogy "kollégád" legyek..