63331
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
Edmond14 #62985 Hali! Le tudnátok írni a kormánykereket eltüntető billentyűparancs [entry] kódját a keyboard.cfg-ből? OMSI 2-ben alapból nincs benne. -
#62984 Üdv mindenkinek !
Olyan infót tudna valaki, hogy amit most adtak ki Ikarus 256 packot,, abban nem kellene benne lenni egy Steyr ajtós busznak is? Mert régen mikor megjelentek a csomagról fotók, abban volt Steyr ajtó változatú is.
Erre gondoltam :
Másik kérdésem az lenne, hogy a Börzsöny remastered-ben nem állítható be a menetrend kiválasztás. Pedig benne van a hof fájl.
-
bajusz_ati #62983 Kisberek nevű pályához kellene a "garázsépületek" objektum, ami hiányzik, máshol nem találtam meg. Ha valakinek ez meglenne, fel tudná tölteni valahova. Köszönöm előre is a segítségeteket. -
mokesz96 #62982 Kár érte. Ígéretesnek indult. Sajnálom hogy egyre több alkotás kerül süllyesztőbe. Nem kevés munka megy a kukába.. 415.26 is erre jutott.. -
gabesz012 #62981 Nem is írta senki, hogy kijött a faceliftes Volvo7700A. Egész jó lett, csak nekem spec az a problémám vele, hogy az első napon működött, azóta meg nem hajlandó betölteni... Már letöröltem mindenét és újra is raktam, de most is azt csinálja, hogy amikor betölt, fekete marad a kép, a windows karika tölt, az ffb rezeg, az ai kocsik hangját hallani lehet és itt meg is áll (olvastam a readme-t, hogy sokat kell várni, de amikor felraktam kb 5 perc alatt betöltött, most meg vártam 10-15 percig is, de semmi), csak akkor tér magához, ha törlöm a buszt. Ilyet csinál pl a Bremen MAN-je is, de az csak néha csinálja ezt, ha sima fehér festéssel töltöm be, akkor jó szokott lenni. -
#62980 Nem hiszem, hogy készül már. Kb. 2 éve volt róla hír utoljára, ebből 1 évig zárva volt a topikja. Felesleges rá várni. -
mokesz96 #62979 Valaki tud információt a Mercedes Intouroval kapcsolatban ? Készül vagy leállt a projekt ? Köszi előre is :) -
Zsombor99 #62978 Milyen sorrendben raktad ezeket fel? Nálam eleve a kijelző kontroller nem éled fel a buszban. -
#62977 Nem tudom, én egymás mellé telepítettem őket és ránézésre működik az összes kijelző. De nem próbáltam ki az összes variánst egyelőre. :) -
Zsombor99 #62976 Igazság szerint legalább három csomag telepítése javasolt, ahogy az egyik csomag leírásában szerepel:
omsi2-Ikarus_412_2015_V2.85.zipSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ezek közül kettő csomag Nemeza oldalán érhető el, egyet pedig te linlelsz () és elvileg így egy Futár nélküli Fok-gyem kijelzős verziót kellene kapni, ha minden megfelelően lett bemásolva a helyére. Nekem most már ezek meg vannak:INSTALL || TELEPÍTÉS
1. step | Schritt | lépés
download & install
www.omsicenter.com >> LETÖLTÉS / DOWNLOADS
Ikarus 412 V0.8 (Futáros)
2. step | Schritt | lépés
download & install
http://nemeza.hu/letoltes/omsi/bus_mods/omsi1-2_Ikarus_412_v09_fokgyem-release-nmz.zip
>> _info_Ikarus_412 tutorials
3. step | Schritt | lépés
download & install
omsicenter Facebook vagy
https://docs.google.com/uc?id=0B386R4afAwS1UDBrN0sySldpeW8&export=download
Ikarus_412 2015 V2 _ KIADVA.zip
4. step | Schritt | lépés
Overwrite all files included in this pack!
Jeder Datei mit diese übrschreiben!
Minden fájlt az itt lévővel írj felül!
Ikarus 412 (2015 V2) - KIADVA.zip
omsi2-Ikarus_412_2015_V2.85.zip
omsi1-2_Ikarus_412_v09_fokgyem-release-nmz.zip
...viszont a kijelző kontroller nem éled fel a buszban, így persze hiába választok ki bármit a hof fájlból, nem történik kijelzés. Milyen sorrendben kellene ezeket telepíteni és mit mivel kellene felülírni? Lehet hogy én nem csináltam valamit jól vagy esetleg még hiányozhat valami...
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2019.12.31. 12:43:22 -
bajusz_ati #62975 Sikerekben és Modellekben Gazdag Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek! -
#62974 Megtaláltam egy YT videoban, ha még valaki keresné:
Ikarus 412 V2.0 -
#62973 Részemről nem akadt be semmi, viszont én nem moddolok, "csak" játszom. :) Akkor fogom megvenni, ha teljes lesz a funkcionalitás. AI nélküli szellemváros utasok nélkül egyelőre annyira nem vonz. Viszont a cucc ígéretes és meg is fogom venni, ha nagyjából készen lesz. :) A villamosok nem nagyon mozgatnak meg, a streets module pedig csak most jelent meg.
Viszont rosszul emlékeztem, mert legalább 3-4 évesnek rémlett az első early access verzió, most láttam csak, hogy 2018-as úgyhogy azért haladnak vele. -
#62972 Ebben már van futár, már a 0.8-ban is van, ezutóbbi megvan.
Néztem, pont innen van meg az utolsó frissítés, ami hivatkozik a 2015-ös verzióra, ami az omsicenteren volt fent. De már nem elérhető. -
#62971 Ezt általánosságban írtam, hogy majd' mindenki ezzel jön hogy de hát EA meg béta meg anyámkínja, közben senki se próbálta ki, csak látatlanban fikázza.
@Zsombor
Az OMSI-ba egyáltalán nem bonyolult amúgy modelleket berakni, minden másba még nehezebb (az OMSI-ban ráküldöd a konvertert az x kiterjesztésű modellre és kész, másolással csinálsz hozzá egy sco-t és kész). Hogy a moddolás...hát nem tudom, a sok kis mitugrász hülyegyerek gagyi "festései" meg a rosszabbnál rosszabb taknyolások után én jobban örülök annak, hogy nem lehet más cuccába belenyúlni a LOTUS-ban. Ez a funkciója tetszik a legjobban. Végre nem lehet minden szirszarba futárt rakni meg gagyi átfestést. -
dantre #62970 Rendben elfogadom az érveket és a véleményedet.
Ellenben, azért felhívnám a figyelmedet, hogy én eléggé ritkán szoktam hozzászólni itt bármihez is akkor is inkább kérdezek általában egyébként válasz már nem nagyon szokott jönni.
Ezen kívül pedig, én nem "jövök" semmivel ahogyan te fogalmaztad, mindössze kérdeztem illetve a saját véleményemet mondtam el, elvileg erre való a fórum.
Nem igazán értem ezek tekintetében mire fel ez a kissé arrogáns válasz de ez a te dolgod, minden esetre elnézésedet kérem ha esetleg valamilyen formában és mértékben sértett az észrevételem !
Utoljára szerkesztette: dantre, 2019.12.30. 12:44:39 -
Zsombor99 #62969 Ha arra a verzióra gondolsz amiben még nincs Futár, akkor az nekem is kellene!
Itt már nézted?
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2019.12.30. 11:53:16 -
Zsombor99 #62968 Azért annak nem nevezném az OMSI 2-t! Bár nyilván meg vannak a tökéletlenségei, a maga szintjén még bőven használható ez is! Legalábbis nekem nem szokott "gyakrabban lehalni", viszonylag rendben fut, bár lehetne kicsit jobban opitmalizálva a grafika részletessége (kicsit "túl hamar" kiüríti a memóriából a textúrákat ha a kamera kis ideig már másfelé néz)! Az viszont tény hogy bárki belenyúlhat bárki által készített cuccokba, de hát nem a moddolás tartja össze az OMSI 2 közösségét? (Amíg valaki csak saját használatra nyúl bele valamibe, addig nem tökmindegy?)
Egyedül az nem tetszik, hogy kicsit komplikált pálya-objektumnak bármi modelt beimportálni, különben már nekiálltam volna ingyenesen elérhető modellekkel, ha lenne valami egyszerűbb metódus is... -
#62967 Nem tudom hol olvastál ilyet, de elég régóta látszik, hogy nincs így. Az OMSI 2 a LOTUS-hoz képest amúgy egy kalap lócitrom. Rosszabbul fut, rondább, sokkal rosszabb benne járműveket csinálni, gyakrabban hal le, bárki belenyúlhat a készített cuccaidba utána...stb. Nincs értelme a 2-t fejleszteni, ha a LOTUS itt van, miközben sokkal többet tud (több féle jármű, rendesen támogatott google earth meg térkép támogatás a pálya szerkesztőben...stb).
Egyébként úgy szeretem, amikor emberek ezzel jönnek, hogy hát de nincs kész, semmit se lehet csinálni. Oszt ugyan miért is? Nincs AI, nincsenek emberek, nincs időjárás, kb ennyi. Lehet pályát építeni, lehet járműveket csinálni (most már buszt is, plusz a rendesen késztíthető vasúti járművek). Bármilyen járművet meg lehet már most is csinálni (kivétel a troli meg a távvez. biztber), mégis mindenki ezzel jön, hogy de nem. Próbáltátok is, vagy beakadt a lemez évek óta? -
dantre #62966 Pont ezért nem értem miért állt le a 2 fejlesztése.
Azt olvastam még anno hogy a lotushoz is használhatóak lesznek a kiegészítések, ebből kiindulva megérné tovább fejleszteni a kiegészítéseket, pláne hogy fényéveket kell még a lotusra várni és nem is nagyon van alternatíva a játékot illetően. -
#62965 Valahonnan letölthető még az Ikarus 412-nek a 2015-ös verziója (Ikarus_412 2015 V2 _ KIADVA.zip)?
Sajnos az eredeti link már nem él.
Illetve Citaroból létezik az új Futárral szerelt változat?
Utoljára szerkesztette: [HUN]FaTaL, 2019.12.30. 03:52:25 -
#62964 Ilyen tempoban mire a LOTUS nagyjából elkészül (OMSI szintre kerülnek a modulok és az engine, funkcionalitásban) kb 2035 lesz. Hányan fejlesztik? Ketten, mint az OMSI-t?
Utoljára szerkesztette: [HUN]FaTaL, 2019.12.29. 23:54:59 -
dantre #62963 Értem, már kezdtem örülni :( -
#62962 Semennyire, és sosem lesz megcsinálva, az OMSI-t nem fejleszti már senki.
A LOTUS-hoz kijött a buszos modul karácsonykor, abban lesz troli lehetőség, a fél szedő már működik.
Szerk: amit te ígéretesnek látsz, az annyi, hogy a busz fordulásával arányosan csavargatja a szedőt. Ebben semmi őrdöngösség nincs, annyira kreatív, mint az OMSI 1-hez készült "csuklós" buszok, ahol a hátsó rész a kormány szögével arányosan fordult...
Utoljára szerkesztette: Ikarusfan, 2019.12.29. 11:39:38 -
dantre #62961 Sziasztok
Tud valaki valamit arról hogy mennyire van már megoldva a trolik áramszedőjének valós mozgása ?
Csak mert itt találtam egy videót ami elég ígéretesnek tűnik :)
https://www.youtube.com/watch?v=OI0Wuiw7vPE -
Zsombor99 #62960 mokesz96
Minek a frissítése volna? Természetesen annak az orosz oldalnak.
kem001
Mindent még én se tudhatok, virtuálisan meg "bármi" elfér fiktívben... Az csupán az egyéni véleményem volt hogy én hiányolom belőle az automata váltót, bár tényleg nem tudtam hogy olyannal nem is létezett...
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2019.12.28. 17:45:03 -
#62959 Sziasztok!
2 Ev kihagyas utan ismet letoltottem a jatekot.
Lenne valami pro gamernek ideje feltolteni valahova a Sceneryobjects es a Splines mappajat?
Nagyon megkoszonnem! -
#62958 Szerintem ő maga se tudja, hogy mit rakott ki. Automata váltót meg én se értem, ugyanis a busz soha nem létezett vele a valóságban se tudtommal. -
mokesz96 #62957 Nekem a frissítés szó az amit nem tudok feldolgozni. Minek a frissítése volna ? -
#62956 Lassan egy hónapja elérhető, mivel több évnyi porosodás után inkább úgy döntöttem, hogy kiadom, félkészen. De egyébként ott vannak a készítők nevei, a hangokon kívül csak magyarok vettek részt a készítésben. Semmi köze az oroszokhoz, csak ezek szerint voltak olyan kedvesek és feltöltötték saját tárhelyre.
Egyébként nem is értem hogy jön ide az automata váltó... -
bajusz_ati #62955 Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Mindenkinek! -
Zsombor99 #62954 Csak annyi, hogy azon az orosz oldalon találtam rá, mint legújabb frissítés. -
mokesz96 #62953 Mi köze ennek az oroszokhoz ? -
Zsombor99 #62952 Az oroszok frissítettek, méghozzá nem is akármivel: magyar készítésű SCANIA motoros Ikarus EAG 395! Szerintem a busz egészen jól sikerült , bár az alsó csomagtartók egyáltalán nincsenek megcsinálva, valamint nincs automata váltós verzió és az utastér-világítás csak a műszerfalról kapcsolható (billentyűzetről nem), továbbá az oldalsó kijelző helyett valamiért bent maradt a tábla tartó (táblát viszont sehol se találtam a buszban).
[szin=gray](Létezik-e ennek a modellnek fejlesztett (kicsit jobb) verziója?)[/szin ]
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2019.12.20. 20:46:37 -
mokesz96 #62951 Van ennek mindene :) Nem is akármilyen :)
Utoljára szerkesztette: mokesz96, 2019.12.17. 16:53:40 -
mokesz96 #62950 Ez remek hír. Lesznek képek információk ? :) -
padarmartin #62949 Megtaláltuk a készítőt, felvettük vele a kapcsolatot. Készül a modell. :) -
Zsombor99 #62948 Olyanom nekem nincs, anélkül kellene valahogyan megoldani...
Tömören: egyetlen csempe területén áll csak fenn hogy ha bármi spline-t oda rakok (vagyis bármit hozzáépítek amin path van) akkor azon sehogyan se tudom letiltani a forgalmat, ugyanúgy megmarad. A pályaszerkesztő szerint a forgalmilag hibás terület a "tile_-1_-1" területén található.
A "tile_-1_-1.map" fájlban az összes "trafficdensity" értékét (Notepad2 programmal) kicseréltettem "0.000"-ra ahol "1.000" volt, így a forgalom ugyan megszűnt, viszont hozzáépítettem még egy egyenes útszakaszt, ami átlóg egy másik csempére is (egy 10 méter hosszú ~25° kanyar és egy 100 méter hosszú egyenes szakasz). Mialatt ezen hozzászólásomat írtam, végig szemmel tartottam a betöltött mapomat, viszont egyetlen AI jármű se jelent meg ezen idő alatt. Lehetsétges hogy attól megjavult hogy manuálisan kicseréltem értékeket a .map fájlban???
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2019.12.10. 18:18:07 -
#62947 Ez csak egy renderkép, akinek a készítőjét anno keresték páran, és meg is lett. De ez csak egy modell, valószínűleg nincsen se belseje, se fülkéje, és ugye van rá esély, hogy irgalmatlan mennyiségű polygonból áll így is. Szóval szépnek szép, de biztos rengeteg munka van/lenne vele, ha valaki be akarja rakni az OMSI-ba. -
bajusz_ati #62946 Nagyon szép darab lesz, ha tényleg elkészül.