63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• domonkoszoli
    Elküldtem privát üzenetben
  • Edmond14
    Fekete képernyőt okozhat nem megfelelő grafikai beállítás is.
  • gabesz012
    Pl Morphi Solo C2 sound mod. Meg a fülke nézet is csak így változtatható. De ez a kisebbik gond. A fekete képernyős szarság zavar inkább. És már mindenen átmentem, 4GB patch fent van, dx reinstall is volt, vga driver is. Anno is volt vmi ezzel a 3d device lost errorral, csak már nem emlékszem, mi oldotta meg. Külföldi fórumokat átfutva sem lettem okosabb.
  • Edmond14
    Ilyenkor általában a hof fájlal lehet valami probléma. Ha meg tudnád nyitni jegyzettömbben, és az egészet beillesztenéd ide spoilerbe, lehet többet látnánk.
    Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2020.05.13. 12:44:49
  • Edmond14
    "itt írj bele a scriptbe, ott írj bele abba a cfg-be"
    Ezt nem igazán értem. Minden kiegészítőnek mennie kellene anélkül is, hogy bele kéne irogatni. Melyik az a mod nálad amelyikhez egy fizetős kiegészítő régebbi és újabb verziója szükséges?
  • gabesz012
    Én eddig kitartottam emelett a f*s mellett, de asszem most lett belöle végleg elegem, akármennyire is jó vezetni benne. Már 3szor újra pakoltam, de egy csomó busz nem működik, csak fekete képernyő van a betöltésük után (vagy mintha nem lenne aktiválva, közben az AS launcherben aktivált) és a windows karika többször felvillan (a hangok viszont mennek). Csomó pálya sem megy, csak az ég látszódik. Természetesen maptools és logfile megnézve, de semmi extra infó, illetve a nem működő pályákból nem hiányzik semmi (aktiválás itt is pipa). A mod-okról nem is beszélve, valamelyikhez az adott kiegészítő legfrissebb verziója kell, a másikhoz egy régebbi, itt írj bele a scriptbe, ott írj bele abba a cfg-be. Ettől függetlenül, ha van ötlet a két hiba megoldására, azt szívesen veszem (a fájlok ellenőrzését hagyjuk, mert maga az omsi 2 az alap cuccokkal működik, a többi kiegészítő meg úgy van, meg, ahogy, de a win újratelepítés előtt nagyjából minden működött, igaz a fekete képernyő+karika már akkor is előjött, pl a Bremen MAN-nél, de nem mindig, néha betöltött, ami úgyszint lol, néha működik, néha nem).
  • domonkoszoli
    Sziasztok!

Mi lehet az oka annak, hogy ki választom a hofot pl délpest hofot a délpest pályán és még sem a délpest hof tölt be mondjuk ez minden pályánál így van.
    Ha ki törlöm és csak a délpest hofot hagytam meg akkor nem tölt be semmit, de csak a futáros buszoknál csinálja így és nem tudom mi lehet a probléma a segítségetek nagyon szépen köszönöm.
  • Ikarusfan
    Most se csinálnak vele semmit se, nincs bugfix, nincs fejlesztés. Egy fórumot pedig nem neveznék terméktámogatásnak nagyon.

Egyébként miért, az MSTS-nek sincs terméktámogatása, mégis rengeteg ember használja (mondjuk OR-rel, tehát kicsit csaltam a példával). Vagy pl. a különböző WoS verziókkal is biztos sokan nyomják, pedig azokkal sincs semmi a stúdió részéről. A kiadott cuccok nem szűnnek meg attól, hogy már nincs terméktámogatás hozzá.
  • Zsombor99
    Ugye ez nem azt jelenti, hogy előbb-utóbb át kellene majd térni másik szimulátorra, mivel a támogatás lassan leállhat?
    The forum is in reduced operation. The Addon and Support forums remain open.
    Please note that OMSI is no longer under development. Some of the developers are now working on a new simulator. Further information concerning the LOTUS-Simulator can be found here.
    A community-lead successor to the OMSI forum will be linked here as soon as it is founded and ready.
    Ez a hivatalos fórum tetején lett kiemelve.
  • Zsombor99
    Akkor vajon mi lehetne a helyettesítője?
    Amúgy pedig a "hivatalos Honlap", a "Hivatalos Fórum" és az "OMSI SDK" linkek ide irányítanak át: Marcel's OMSI-Forum. Lehetséges, hogy itt is és a "warez" altopikban is felül kellene vizsgálni a fejlécben található linkeket?
  • Edmond14
    Nem csoda, lassan 2 éve, hogy megszűnt az oldal.
  • Zsombor99
    A topik fejlécében az "OMSI+" link már nem működik!
    This account has been suspended.
    Either the domain has been overused, or the reseller ran out of resources.
  • Maceehun13
    Köszi szépen
  • Zoliikp
    Szia!
    Csak ezt találtam, és az Omsi 1-hez való. Ha jól láttam 6 busz, ebből az egyik manuális váltóval.
    Maz 152 A
  • Maceehun13
    Nem, ez a tuningolt változata ( függöny, tábla stb stb..)
  • Zsombor99
    Esetleg ez lenne az? Alig max két perc keresés alatt találtam. (Nekem még letöltve se volt, ezért nem ismerem a modellt.)
    Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2020.05.10. 10:25:55
  • Maceehun13
    Sziasztok, az lenne a kérdése, hogy megvan-e valakinek a MAZ 152A tuning nélküli változata, az eltudná nekem küldeni? Sajnos sehol sem találom.
  • drucsi
    Véleményem szerint jobb (lesz) a LOTUS, mint az OMSI. Ami a konvertálást illeti, még ha lehetne is írni olyan programot, ami képes valamit .lob állománnyá alakítani, már a kezdetek kezdetén megállna a projekt, hiszen, mint azt már Ikarusfan kolléga kifejtette, más a fájlrendszer, más minden az OMSI-hoz képest. Kezdve ott, hogy bár az OMSI Model.cfg-t használ, és bus-fájlokat, még ha ezt értelmeztetni is lehetne valamilyen csoda folytán a LOTUS-szal, akkor a scriptek, és a textúrák lennének a nehezítő körülmény. Ja, igen! A LOTUS jelenleg (és szerintem később is így fog maradni ez) csak a bmp, és dds fájlokat hajlandó kezelni. Ezen túlmenően, a script is teljesen más, hiszen a LOTUS pascalt használ az OMSI pedig nem is tudom, hogy pontosan mit. :)
    Utoljára szerkesztette: drucsi, 2020.05.08. 10:53:12
  • Ikarusfan
    Nem értem a meglepődést, sose volt szó közös platformról, a készítői ugyanazok, ennyi. Más kiadóknál se szokás teljesen más programok közt átjárhatóságot hagyni. Egyébként is teljesen más a fájlrendszer, a kiterjesztések, a felépítés, a minden.
  • Zsombor99
    Ettől tartottam... Minden eddigit újra kellene kreálni, hogy működjön ott is... Remélem, hogy esetleg majd készül olyan program, amivel OMSI 2 dolgokat lehetne LOTUS-ba átkonvertálni...
  • Ikarusfan
    Soha nem is volt róla szó, hogy kompatibilis lenne az OMSI-s cuccokkal, teljesen új program...
  • Zsombor99
    Viszont gondolom, hogy még véletlenül sem OMSI 2 kompatibilis, vagyis még az objektumok sem működnének benne, nemhogy a járművek...
    Még sok időnek kell eltellnie, hogy a LOTUS egyáltalán helyettesítője lehessen az OMSI 2-nek. Ráadásul a meglévő buszok, mapok, objektumok átrakását is jó lenne valahogyan megoldani, ha rendesen ki szeretnénk használni... És remélem, hogy ebben már viszonylag normális "ego nézet" is lesz kialakítva...
  • Ikarusfan
    Vannak fényforrások, van napfény. Vannak napszakok, van esti világítás, az épületek ablakán tükröződik a napfény (naplementekor tényleg állatul néz ki). Van járműforgalom, a mostani patch-ben került bele. Pályaszerkesztő a kezdetektől van, és elárulom, sokkal jobban használható mint az OMSI-s (egy-két hülyeséget leszámítva).

Emberek és évszakok tényleg nincsenek még, se eső/hó, de köd elvileg már van. És van rendes eszköz a jármű készítéshez, rendes programozási nyelv a scriptekhez, grafikus felület a hangok berakásához, nem kézzel kell volcurve-öket csinálni.
  • Zsombor99
    Én a LOTUS-nak közelébe se akarok menni, míg nem kap az OMSI 2-höz hasonló képességeket, mint például: időjárások, napszakok, fények és fényforrások (lámpák, napfény), gyalogosok (utasok is), járműforgalom, pályaszerkesztő. Szerintem ezek mind fontos részét képezik egy szimulátornak.
    Jó, rendben, simán lehet az általam linkelt modell olyan régi, hogy még a sima OMSI-ból hozhatták át (igen régen is láttam már róla videót), viszont majd ha elkészül valami, akkor meglátjuk, hogy tényleg jobb lett (lesz)-e a te modelled vagy sem. Csak botváltósra tervezed, vagy lesz benne automata váltós betöltési lehetőség is?
  • drucsi
    Figyelj, ne vesszünk össze, én már inkább LOTUS-ozok. :)
    Ha neked az tetszik, játsz azzal, és tiszteletben tartom.
    Szerintem ronda (ezt nem tudom jobban megindokolni, ránézel és látod, hogy ronda), nekem nem jött be, ezt kérlek te tartsd tiszteletben. :)
  • Zsombor99
    Miért lenne "gagyi, ocsmány"?? Nekem hosszú ideje le van már töltve, és egészen normálisnak tartom (modellezéshez nem értek).
    Bár kétségen kívül egyáltalán nem valós, hogy a botváltós modellt van lehetőség "automata váltóval" is betölteni (annak ellenére, hogy csak botváltó van bemodellezve).
    Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2020.05.04. 08:49:40
  • drucsi
    Én pontosan tudom, hogy létezik, de gagyi, ocsmány. :)
  • Zsombor99
    Ezt hogyan érted?? Az általam linkelt modell manuális botváltós (mint a valóságban is) és legalábbis én nem találok rajta bármi kivetni valót...
  • Geri556
    Csak ez nem épp a legjobban sikerült modell
  • Zsombor99
    Ki kell ámbrándítsalak, de ilyen modell már létezik. Ikarus 266

Elárulnád, hogy a tied mitől lenne másabb?
    Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2020.05.01. 21:52:03
  • drucsi
    Ikarus 266
  • Zsombor99
    Azt szoktam tapasztalni... Például vannak buszok, melyeket hiába töltök le, egyáltalán nem működnek vagy csak iszonyatosan hiányosan (használhatatlanul) jelennek csak meg a buszválasztó ablakban (főleg az orosz készítésű modellek, de olykor mások is)...
    Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2020.04.24. 09:05:53
  • Edmond14
    Ez az OMSI. Itt bármikor bármi tönkremehet
  • Zsombor99
    Biztos ami biztos, előtte elmentettem a "GUI", "Humans", "Inputs" és "option_presets" mappákat, mielőtt még elszállna valami. Régebben egyszer már átellenőriztettem a fájlokat, melynek eredménye képpen akkor elvesztek a beállításaim (még a beállított gombok listáját is gyári alapértelmezésre rakta vissza)!
    Hűha!
    1176 fájl ellenőrzése sikertelen, ezért újra le lesz töltve.
    Ezek szerint eléggé sok dolog nem stimmelt...
    Viszont ez most úgy néz ki, hogy helyrehozta! Bár kérdéses, hogy mi ronthatta el...
    De legalább a probléma megoldódott: a buszok is és a Berlin map is hiba nélkül betöltött!
    Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2020.04.23. 09:29:13
  • Edmond14
    Steam > Tulajdonságok > Helyi fájlok > Játékfájlok épségének ellenőrzése
    Ilyenkor újratölti az egész játékot, viszont felül is írja a meglévő állományokat, tehát ha van valami módosításod, ami a gyári fájlokra épül, akkor azokról feltétlen készíts mentést, mivel az újratelepítés után felül fognak íródni.
    Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2020.04.22. 16:16:58
  • Zsombor99
    Az összes alap "MAN SD 202" buszom elromlott! "SD 202 - D92 - D3E Electric" kivételével egyiket se tudom használni!
    "engine_starter" ist kein gültiger Integer-Wert.
    Mindegyiknél ezt írja, mikor be akarom tölteni! És ez persze az alap Berlin map használatát is megakadályozza (mivel az ilyeneket használ AI busznak)!
    Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2020.04.22. 14:28:39
  • Edmond14
    Tudja esetleg valaki, hogy a hamburgi jegykezelőkhöz hogyan kell menetrendet illeszteni? Létrehoztam új fordát, de mikor menni szeretnék rajta, a jegykezelő azt írja hogy "Falsche Umlaufnummer". Ezt az Umlaufnummer dolgot hol lehet szerkeszteni, illetve hozzáadni új textet? Mélyen bele kell nyúlni a scriptekbe, vagy egyszerű Ctrl+C, Ctrl+V megoldással lehet ezen segíteni? Más pályákon ugye működik alapból, de nem tudom, hogy hol kéne kutakodjam ahhoz, hogy hozzáadhassak sajátot a hamburgi alapokhoz.
    Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2020.04.07. 23:18:40
  • Edmond14
    Köszi!
  • Zsombor99
    Elvileg ennek kellene lennie. Nálam "Shift + K" a beállítás, ami eltűnteti a kormányt.
    (A keyboard.cfg fájlban németül vannak megnevezve az egyes funkciók.)

[entry]
    cp_lenkrad_toggle
    37
    2
    Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2020.03.31. 08:41:17
  • Kenike
    Ha az emlékezetem nem csal, akkor a Steyr ajtós az CCV féle és nem ehhez a packhoz köthető.