63331
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
Sprintex #59070 Sziasztok!
Editorral kapcsolatban lenne kérdésem, azonbellül az "attach to spline" részleghez. Lenne egy objektum amit szépen az út mentén kéne végigvezetni. Ez szép és jó, követem a hivatalos SDK-t is de egyszerűen sehogy sem akar perfektül menni. Valakinek van valami tippje/trükkje? -
#59069 Tehát nem normális... :D -
kestrelHD #59068 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni pálya építés téren.Első kérdésem a fotózott textúrákat gondolom a google sketchup programmal kell objektumokká varázsolni, a kérdés az lenne hogy ezt a formátumot hogy tudom az omsi editor könyvtárába varázsolni h felismerje a formátumát? milyen segédprogramok kellenek pl scripteléshez és HOF file készítéséhez. Az a tervem hogy a 45-ös buszvonalat megcsinálom mert eleget vártam és senki se fogja helyettem megcsinálni így magam kezdem el egyedül és az a terv h éjt nappallá téve fogok rajta dolgozni amint valami távpontot kapok hozzá hogy mit mivel kell megcsinálni benne. Előre is köszönöm a segítséget!!! -
#59067 Van normális 280-as, csak azt itt tiltják ha jól tudom, mert elvileg lopott. Na meg FPS zabáló, de az mellékes. -
lanerto #59066 Ha csak a maps-ból törlöd ki, akkor elvileg nem (amiket használhatnak más pályák az alapból, azok más mappákban vannak). -
#59064 Sziasztok!
A letöltött pályák helyes működéséhez szükséges az alap pályák megléte? Helytakarékosság miatt törölném ki őket. -
padarmartin #59063 Úgy gondolom, hogy ideje egy kicsit rendet rakni itt a fejekben ezzel a FUTÁR témával kapcsolatban. Ez persze nem neked szól, de mivel egyedül a te hozzászólásod maradt meg amire válaszolni tudok, így erre teszem meg.
Természetesen az OMSICenter készíti folyamatosan a FUTÁR-os buszokat.( Citaro C1 szóló és csuklós, Solaris Urbino család, Ikarus 260 BKV mod 2016 és stb.) Persze azért ez a munka nem csak abból áll, hogy csak belerakjuk aztán jóvanaz'. (Ahogyan egyesek gondolják.) Általában egy busz "futárosítása" több dologból áll pl.: jegykezelők belerakása, kijelzők lecserélése, ha úgy van az eredeti busz módosítása (lásd: Citaro C1 utasterének budapestiesítése, ajtóműködés megscriptelése.). Az OMSICenter tagjainak és más készítőknek 1-2 ember viselkedéséből lett elege a tipikus "ki ha én nem?!" viselkedésből. Abból, hogy már nekünk szabtak feltételeket, hogy ha nem írunk vissza akkor ő fogja és kiadja, meg hasonlók.
Jancsi23 kedvéért pedig leírom, hogy nem lesz FUTÁR-os Ikarus 280-as amíg egy normális 280-as sincs. -
#59062 Én a 260 Steckshield-et tettem át, de a modellt csak minimálisan módosítottam
Így a text sem igazi valamiért - látszik is.
Egyébként a Steckshield is lényegében rollband elven működik. -
#59060 Érdekes... kb. 20 perce még elérhető volt.... -
reveszda #59059 Maga az oldal se elérhető.... -
GLevi10 #59058 Sziasztok! Valamelyikőtök tudja hogy a két 280-as miért nem elérhető? SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!http://omsi1-2.webnode.hu/letoltesek/jarmuvek/?utm_source=copy&utm_medium=paste&utm_campaign=copypaste&utm_content=http%3A%2F%2Fomsi1-2.webnode.hu%2Fletoltesek%2Fjarmuvek%2F -
Dani020 #59057 Legyen már kész *-*
http://www.omsiplus.hu/raba-premier-ujabb-magyar-autobusz/ -
reveszda #59056 Köszi, a nem rég megjelent borsod volános pálya ;) -
PetiM44 #59053 Ez a nemrég megjelent Sajószentpéter - Alacska pálya. Innen tölthető le: http://www.omsiplus.hu/letoltesek/4051-sajoszentpeter-alacska/
Utoljára szerkesztette: PetiM44, 2016.01.22. 16:50:28 -
Harixis #59052 Tetszik a festésed! Milyen pálya ez Börzsöny? -
#59051 Nem nagyon akartam ezzel a "tedd bele a futárt" témával foglalkozni,de akkor a bizonyos felhasználó hozzászólásai törölve lesznek.
-
Kenike #59050 Egy kis kiegészítés. A tábla nem a BKV modban jelent meg először, még én csináltam eredetileg a CCV-féle 260-asokhoz (.06 és .32 egyaránt) ezért van a BKV-s rollband mappájában a "H" mint "helyi" jelzés, mivel a két verzió eredetileg 2 külön textúrát használt. A helyközi verzió volt kész először, annak pedig nem volt szüksége a belső oldalra a megállókkal, az később készült, de a helyközis verzió nem kapott textúra cserét. -
reveszda #59049 Nekem is kedvem lett átrakni a BKV modbol a táblát az ikarus CCV családba...
-
#59048 Ha valaki akarja, majd megcsinálja. Ha meg senki nem akarja, akkor teljesen mindegy mennyire romboljátok a topikot.
Nekem pl. volt kedvem áttenni a 256-ba a 260 BKV-ba korábban debütált táblát.
Egyébként scriptet fel lehet úgy is használni, hogy az ember linkel.
A modell is áthidalható éppenséggel, csak kicsit körülményes. Ráadásul ott mindenképp kell másolni - legalább a texteket. -
atty707 #59043 Kedves jancsika!
Szerintem most fejezd be a hisztit, elég volt!
Nem rakják be neked a futárt több okból is:
1. NINCS FUTÁR, amit berakhatnának. Amit pár buszban látsz, az az omsicenter-es srácok műve, ők pedig kifejezetten TILTJÁK, hogy más felhasználja. Ez szívük joga.
2. Mivel nincs kész FUTÁR, így valakinek azt el kellene készíteni. A modellezés alsó hangon 5-10 óra, a scriptelés - ha jól akarod megcsinálni, és tudod is, mit kell csinálni, akkor 35-40 óra.
KIFIZETED EZT VALAKINEK?
Átlagos órabér legyen 5000Ft (Modellező, fejlesztő esetében elfogadható.)
Ez eddig 200000Ft-250000Ft.
Gondolom kellenének a hangok is, azt a BKK-tól meg lehet vásárolni. Elárulom, nem lehet olcsó.
Még egyszer kérdezem: KIFIZETED EZT VALAKINEK?
-
reveszda #59032 Sziasztok!
Elkészítettem ik260.32hez a táblás kiírást, illetve az új pályához tartozó táblákat átméreteztem az ikarusoknak megfelelő méretre. Engdélyezitek-e a publikálást? -
#59029 Tapasztalatból mondom, hogy nem nehéz ferdíteni egy valós pályán. Elég, ha beraksz valami nagyon nagy sugarú, már már egyenes szakaszt, abból pár száz méter, és ki is jött pár fok ív. Annyinak meg elégnek kell lennie, hogy elférjen a szakasz, legfeljebb nem lesz több kilométer a két rész között, csak max száz méter (kellő mennyiségű és jól elhelyezett objekt esetén fel se tűnik senkinek). -
norb82 #59028 Mi van ha csalsz egy kicsit a gyorsforgalmival? :D -
reveszda #59026 Gyönyörű pálya! Gratulálok! -
sza5678 #59025 Aki szereti a valós helyközi pályákat: :D
Sajószentpéter - Alacska -
bpi 773 #59023 hali. Én egyszer neki álltam a délpest pályából szerkeszteni, csak annyi a baj hogy ugye a gyorsforgalmi az a csévézőnél egy kicsit jobbra megy és utána nyíl egyenesen végig. Csak hogy van egy elég nagy bőkkenő...a 183-as vonalába belemgy az út. Vagyis akik a 183mat csináltak valoszínű hogy nem ugyanazokkal a paraméterekkel mint a valóságban és emiatt nem lehet a 200E-t meg csinálni sajnos:// -
#59022 Beleraktam a vmatrixos fokgyemet 1 futáros és 1 fokgyemes busszal. Meg a linket is. -
#59021 412 - feltehetnék az omsicenter oldalra is a plusz új hangokat.
Gondoltam nem hagyom ki. Lehet, hogy frissítem a csomagot a két linkkel. ;)
Danika: Sok járat nagyon jó lenne, de csak annyi az egész, hogy az ember beleássa magát és megcsinálja - vagy besegít valakinek.
Azért JXBell már elég sok szép buszt készített, szóval én nem osztanám a helyedben. Ő sem 3D modellezési tudással a fejében született meg, képzeld. Bár van elég türelme, és szerintem tehetsége is hozzá.
-
Dani020 #59020 HA-HA-HA, Nem kérek gúnyos hozzászólást, ezzel ne is offold a chatet! -
#59019 Senki sem úgy születik, hogy ért a pályakészítéshez.. vagy akármihez.
Én meg szeretnék meggazdagodni a vóll sztríten, de nem értek hozzá. Megcsinálja nekem valaki? -
Dani020 #59018 Sziasztok!
Valaki nem csinálja meg a 200E reptéri járatot? A fele már megvan a délpest pályában, az a baj én nem értek a pályakészítéshez, de ez egy nagyon jó járat lenne.. -
#59017 Elég nagy szamárság valóban... -
Tierhold #59016 Megértem, én is háromszor szenvedtem végig...
És a modelt is megértem, halál borzalmasan néz ki, plusz, egy átkozott állóhely van benne, nem tudok egy járatot végig vinni anélkül, hogy pár megálló után már ne legyen tele, de, és ez nagy de...na, várjunk csak... de a hangja tényleg egész jó, bár igaz, ez nem segít a modellen akkor sem.
Utoljára szerkesztette: Tierhold, 2016.01.16. 23:50:02 -
Geri556 #59015 "Ikarus 412-eshez plusz 4 új soundmod". Ebből aztán tényleg kiderül, hogy ez lenne a 2.0... Amúgy nem igazán érdekel a busz, inkább megkímélem magam tőle.
Utoljára szerkesztette: Geri556, 2016.01.16. 23:39:03 -
#59014 Pedig ott van a 2.0 fent, de belinkeltem neked. A többit a lent említett helyeken keresd. -
Tierhold #59013 Jaj már, múltkor belinkeltem, és azt azon a bizonyos facebook oldalon találtam meg. A link link az a link. De a facebook posztot is belinkelem, az első az.
Megjegyzem, tényleg halál szenvedés, hogy egy letöltés csak így van közzétéve...
Utoljára szerkesztette: Tierhold, 2016.01.16. 23:31:25 -
Geri556 #59012 Épp ez az ! A szóban forgó Facebook-oldalon nincs semmiféle letöltés... -
#59011 0.8 (OMSIcenter weboldalán) -> 0.9 (Nemeza weboldalán a FOK-GYEM kiegészítés) -> 2.0 (OMSIcenter Facebook oldalán lévő) -> 2.8 (szintén Nemeza oldalán van fent, a 2.0 bugfixe tulajdonképpen) -
Stefan28 #59010 Mi? -
#59009 Az előző két verzióból, az egyik a 0.8-as. De a 2. a Facebook OMSIcenter oldaláról lenne a readme alapján? Mert ott sehol nem látom a facebook-on...! Mintha el lett volna távolítva..?