63331
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
#59121 Szevasztok!
A CCV-520 féle 260-ashoz készült BPO-103 mod-dal mit lehet kezdeni, hogy a táblája működjön? -
#59120 Egy hozzászólásba is le tudod írni, amit szeretnél. De amúgy ezt a festést is te csináltad, ugye?
Ráadásul visszafejtési kulcs nélkül posztoltad a linket, szóval sokat lehet vele csinálni. -
lanerto #59117 Teljes mértékben kompatibilis.
Tudsz. -
Routeres #59116 Jegyzettömb, vagy Simple Spline Creator.
Az .skp-t sehogy nem fogod OMSI kompatibilissé tenni. Ha ragaszkodsz a SketchUphoz, akkor olyan pluginra lesz szükséged, ami tud .x-be exportáni. Vagy használj Blendert.
Menetrenddel és a többivel foglalkozz akkor, amikor teljesen szerkezetkész a pálya. -
#59115 Tudnál válaszolni a kérdésemre, hogy mi is a különbség a "te" buszod, valamint a 10 hónappal ezelőtti BKV Ikarus 280 között? -
kestrelHD #59114 Sziasztok! Spline készítésben kérnék segítséget milyen program kell hozzá? elkezdtem a 45ös vonalat de kellenek egyedi utak hozzá mert v 1:1be akarom megcsinálni minden egyes házat a valóságnak megfelelően ennek alapján szeretnék valós utakat csinálni hozzá.KB 1 éves projekt kezdete egyedül. ha valamire való eredményt tudok produkálni akkor jelzem és ismét segítség kell majd a menetrend készítésben is valamint futárprogramozásban is.Egyenlőre a modellezési fázisban tart. Kevés az információ interneten hogy mit mivel kell. elkészítem Sketchup-ban a modellt de nem jöttem rá még h az skp file hogyan lesz Omsi számára kajálható formátum.:( valamint sli file-okat hogyan hozhatok létre ha lemodelleztem az adott utszakaszt méterről méterre. -
névtelen91 #59113 Szevasztok!
Tudja valaki hogyan lehet a rádiót beállítani illetve az utasok hangját lenémítani?
Köszönöm. -
#59112 Csináltál egy buszt, de nem tudod, hogy lehet-e belerakni egyáltalán a játékba? wow m8 u r k den. -
#59110 Micsoda véletlen, hogy valaki ezt majdnem 1 évvel ezelőtt pont megcsinálta..
-
#59109 Garantálom, hogy semmit. :) -
Simeon85 #59107 Hello
Lenne egy kérésem tudom nem kívánság műsor de remélem tudok lesz kedvetek nekem segíteni.
Szóval Kerestem Vasi volán festéseket MB530/G C2 és Solaris de amiket találtam vagy halott az oldal ha meg sikerült akkor nem tölt be rendesen a busz a festéssel.
Előre is köszönöm a segítséget :D -
#59106 Pontosan mit változtattál a buszon? -
#59105 Csak mert ez alapjáraton az eredeti BKV mod ami kijött hozzá amikor kiadták. Mit változtattál?
Utoljára szerkesztette: Banderasbkv, 2016.01.28. 16:48:18 -
#59103 Akkor mit kreáltál rajta azon kívül, hogy nem lehet vele kanyarodni mert csúszkál? Mondjad hát!
Utoljára szerkesztette: Banderasbkv, 2016.01.28. 16:43:55 -
#59101 Konfliktusok elkerülése végett,kicsit takarítottam! :D -
#59100 Te most festést csináltál? -
#59095 GVM->Ganz Villamossági Művek->200-as 280.94T -
Geri556 #59094 Erre van egy egyszerű megoldás. Nem iskolába menet kell hangot felvenni, hanem szabadidőben... A GVM-008-at remélem nem gondoltad komolyan... Egyértelmű, hogy nem arra gondolt... -
#59093 Hát, én nem Szolnokon lakok, hogy a GVM-088-cal járkáljak :D Én pesti vagyok :D Ha a másik GVM-re gondolsz, a trolira, akkor azt se tudom, mert nem trolival megyek suliba, hanem busszal, februártól villamossal /12-es villamos/ Meg nekem nincs diktafonom, hogy tiszta 48000 hz-es minőségbe vegyem fel, nekem csak telefonom van /Nokia Lumia 635/ annak azért jól veszi a hangot, de van zaj, hallható benne
Utoljára szerkesztette: MineHeadHun, 2016.01.28. 13:15:03 -
norb82 #59092 Egy tipp: vegyél fel hídhangot GVM-en, szinte tiszta, és a gyorsítás is folyamatos ;) -
#59091 Küldtem privát üzenetet. -
HVN731 #59090 ..Rendben, holnap ha gépközelben leszek küldök felvételt, csak mond meg milyen típusból szeretnél: 260. (06/32) 266, 280 -
#59089 Mivel a hídhang mellett a motor hangja is szólt a felvételben, így muszáj volt fokozatokra felosztani. Lassú hídhanghoz nem tudnál nekem felvételt küldeni? Mert azt megköszönném. Akkor az 1-es és a 2-es fokozat még élethűbb lenne :D
Utoljára szerkesztette: MineHeadHun, 2016.01.27. 18:13:43 -
#59088 Hadd lássuk! :D -
HVN731 #59087 Az, hogy mindegyik fokozatban más hang van, nem reális. A híd fokozatosan gyorsul fel, váltastól függetlenül a hangja változatlan. Erre egy kísérlet: hangszerkesztőben pl, ha egy 260.32-esből a váltásokat kivágod, hasonló hangot kapsz mint a CKC-958, ez egy voithos 280.65-ös. Ezzel hallható hogy, a híd egyenletesen gyorsul fel, külön hang beiktatására akkor van szükség, ha a játék egy bizonyos fokozat után torzít, nekem külön van gyors, és lassú kívágva, így nincs torzítás benne. -
#59086 Ha azt nézzük, hogy két napja regisztráltál, vagy azt, ahogy fogalmazol, nem tűnik jó ötletnek. -
#59085 Talán mondjuk magasabb sebességben a wheel_rotationspeed el van írva kisebb értékre a fékhang is bizonyítja hogy a gyorsítás 70-80 km/h körül magasabb a hangja. Erre én azért próbáltam a sajátomnál odafigyelni. És mindegyik fokozatba 3 hangot raktam hogy élethűbb legyen /Tengex tanácsai(ő egy hangfelvételes aki Ikarusokról vesz fel hangot van úgy hogy egy óráig is)/ -
kestrelHD #59084 köszönöm szépen a segítséget így már menni fog :) -
#59083 Csak szólok, hogy az nem MVG 018-as híd, ami duruzsol benne, mert az a régi ősrába híd(példaként ott a "volt" HLN-324-es), ez MVG 118-as. Amúgy elég jó lett, nem semmi, nem is recseg, sebesség eltalálva! Talán a 3. fokozatba lehetett volna azt a jellegzetes 266-os 3. fokozatot belevarázsolni úgy hogy az csak a 3. fokozatba szóljon, de így is nagyon jó lett! Le a kalappal! -
HVN731 #59082 Ha már motorhang, kérésre én is elkészítettem egy Ikarus 266.25-ös hangját, amit az egykori FKF-361-ről vettem fel, viszont az alapjárat és a hídhang nem belőle származik.
Habár a valóságban nem is, mivel (motorhibás), legalább az OMSI-ban tovább rója majd az utakat :)
-
#59080 20h kapcsoló (switch) -
reveszda #59079 érdekes kérdéssel fordulok hozzátok! Mi a billentyűparancsa a bekarikázott gombnak?
-
warwot #59078 Sziasztok,lenne egy olyan problémám,hogy letöltöttem a sweet fx módot.feltelepítettem,és minden jól működik,míg nem busz akarok választani,akkor ezzel a hibával találkozok http://www.oriaslevel.hu/image/show/0pYGvIOV67/0.jpg
tudna valaki segíteni?
a válaszokat köszönöm:))
Utoljára szerkesztette: warwot, 2016.01.25. 10:21:46 -
#59077 Nos, a Google Drivera felrakom, nem mondom, hogy jól vezettem, de néhol azért nem mentem úgy, mint egy hülye (példa, mikor Csesztve felé mentem). 263-as vonalon furikáztam, 36 perces lett a videó(néha meg-megálltam, mert vagy siettem vagy a windows pittyegett mikor az alagútba mentem hogy 10%-on van az aksi így fel kellett rakni töltőre, meg egyszer megnéztem, hogy megy-e a videó)
A buszban annyit módosítottam, hogy a híd áttétele kisebb (5.11-es) magyarán igazi volános híd, a 3. fokozat meg 2.22-es, hogy a 39 km/h-t elérje a busz abba a fokozatba, illetve a motor constfileja a D10-es motorhoz lett igazítva(alapjáraton 2300-ig megy, fokozatokban meg 2200-ig, ott leszabályoz).
Belső motorhang: CCV (azaz nem cseréltem ki azt), Külső motorhang: GMI-féle Ikarus 256.44-ből kiszedve
Hídhang: CCV-445(Tengex felvétele, én megvágtam azt, 1 óra 44 perces hangfelvételről van szó, mivel Vác-Salgótarjánig ment vele)
Videó linkje (Google Drive) -
Routeres #59076 A modelleket .x formátumba kell menteni, azt pedig az OMSI saját konverterével (az SDK része, link a fejlécben) kell .o3d-be konvertálni. Aztán megcsinálod a mappastruktúrát, .sco-t, etc., etc.
Scripteléshez, hof készítéshez elég a jegyzettömb, vagy hasonló program, pl. Notepad++, de csinálhatsz hof fájlt a HOF Creatorral is. -
#59075 Szép lett, csak így tovább!(gondolom ez a titkos szerző titkos pálya :D)
Utoljára szerkesztette: MineHeadHun, 2016.01.24. 20:27:59 -
Routeres #59074 Szigorúan dokumentumjelleggel.
-
Geri556 #59073 Ok -
#59072 Ha már a CCV-féle 260.32 előjött, én meg sound modot készítettem hozzá(igazi volános hang!), amit több embernek megmutattam aki OMSI-t használt/ikarusokról csinál hangfelvételt(konkrét neveket nem említek), és ők azt mondják, hogy elég jó lett a hangfelvétel, van benne némi hiba, de azóta kijavítgattam őket. Talán a 25 km/h-s hang loopolása volt gond, mert a hang nem olyan jó, viszont a felvételben a 3. fokozatba a sofőr 30-35 km/h-nál váltott(Ikarus 256-os ról van szó!) így muszáj volt a hangmagasságot csökkenteni, és hát ahogy a hang ismétlődik, az ismétlődésnél ilyen pici "hullámozás van" de hát ilyen ez a popszakma, sosem lehet semmi sem tökéletes (még a Windows 10 sem :DD, néha az is bugos)
1-es fokozatot meg nem csináltam meg, mert az olyan rövid a CCV-445-ben, hogy muszáj volt kihagyni, nem rakhatom be a 2-es fokozat hangját mert akkor meg elrontaná az 1-es fokozat hangját.
Videó a befejezett verzióról nincsen, csak az általam V0.99-esnek titulált, ahol még több hiba van. Mellesleg amúgy van, de ott kihúzattam a buszt meg 3-asban mentem vele sokáig mert annak a pár embernek mutattam, hogy már a 30-40 km/h-s hang meg van csinálva hogy ne legyen hullámos.
Ha meg megosztom a videót, csak ide kerül fel, hiszen nincs kedvem a youtube-bal szenvedni, hogy meglegyen a 15 perces korlát legyalulása egy kicseszett telószám megadása végett. Mert a V0.99-es is 25 percesre sikeredett hiszen egy fordát nyomtam le a Börzsöny-fiktív 260-as vonalán. -
#59071 Üdv! Ikarus 412-nél a tetőfehéredésre, illetve fok-gyem-kruegeres változat esetén első kijelző doboz hiányára valaki csinált már homemade megoldást?