63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Omsi-
    Üdv! Amikor blenderbe ablakot szerkesztek, akkor az Omsi 2 mindig fehéren jeleníti meg az üveget és nem átlátszón. Mi lehet ennek az oka? És mit lehet vele tenni hogy ne fehér, hanem átlátszó legyen? Előre is köszönöm!
  • Zoliikp
    Szia!
    A kerék középpontját rakd kb. 0,545-re (Z-tengely).
    Nem írtad, de remélem, minden módosítást mentesz, újrakonvertálsz, és felülírod vele a régit.
    Egyébként a model cfg-fáljában vannak azk a paraméterek, amelyek a kerékkel foglalkoznak.Pl.:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    [mesh]
    ik556\bek_556.o3d

[illumination_interior]
    -1
    -1
    -1
    -1

[newanim]
    origin_trans
    -0.995
    3.663
    0.545
    anim_rot
    Wheel_Rotation_0_L
    57.295779513082320876798154814105
    [newanim]
    origin_rot_y
    -90
    anim_trans
    Axle_Suspension_0_L
    1
    [newanim]
    origin_trans
    -0.995
    3.663
    0.545
    origin_rot_y
    90
    anim_rot
    Axle_Steering_0_L
    57.295779513082320876798154814105
  • drucsi
    Sziasztok!
    Elkezdtem egy busz elkészült alapjait konvertálni a játékhoz, és olyan problémába ütköztem tegnap, hogy a kerekek beleesnek a talajba. A blenderben nem a zöld vonalnál kell lennie a kerekeknek? Eredetileg ott voltak, de már feljebb toltam őket, de ettől függetlenül is ugyan ez a hiba...
    A .bus fájlban csak fordulókör átmérőt, súlyt, és hasonlókat találtam, a talajtól számított magasságot sehol.
    Köszönöm a segítséget! :)

Utoljára szerkesztette: drucsi, 2020.06.10. 09:40:44
  • Zsombor99
    Ha enged a kormányon lévő gombok közül beállítani, akkor szerintem áldozz fel egy gombot kuplungnak.
  • Maceehun13
    Sziasztok! Kérdésem lenne Thrustmaster T150 kormánnyal játszók felé: Mit kell beállítanom ahhoz, hogy a manuális váltóval rendelkező buszokat sebességbe tudjam rakni? Ugye ez a kormány típus nem rendelkezik kuplungpedállal
  • Zsombor99
    Ezt hogyan érted??
  • atiwrc
    És ha telepítenéd a Cirill karakterkészletet a gépedre? Úgy se menne?
  • Zsombor99
    Azt már letöltöttem és azt kell mondjam, hogy Dévényi tökéletes buszokat tud készíteni! Attól még a "BKV-s érzés" mellett jó lett volna valami orosz érzésű példány is a változatosság kedvéért...
  • dantre
    Nem vesztettél sokat, yt-n sok videót lehet látni róla és hát nem kecsegtet sok jóval.
    Ha ZIU-t akarsz szerintem a dévényi jó választás, korrekt munka csak ajánlani tudom.
  • Zsombor99
    Ettől tartottam. Mi a fenéért nem fejlesztenek inkább angolul? Az bárhol működne... Egy ilyenből kigyomlálni a cirill karaktereket határos egy "magasfokú orvosi diplomával". Csak a készítő képes átlátni saját kreálmányát... *smiley not found*
  • Zoliikp
    Ez nekik nem probléma. Nyelvi sajátosság. Ritka, hogy valaki a "nagyérdeműnek" fejleszt, de akkor is inkább a saját nyelvén. Ezzel nincs mit kezdeni, el kell fogadni.
  • Zsombor99
    A ZIU trolit csak példának hoztam fel (azóta már "Dévényi" adott ki budapesti verziót, viszont a külföldi variáns mégis más érzés lenne), mivel arról boztosan tudom, hogy nem működik. De van még néhány egyéb busz és pálya is, amiknél valósággal hemzsegnek a cirill karakterek. Akkor ez sajnos általános probléma lenne, ha jól értelmezem?
  • Zoliikp
    Szia! Ez is az 1-hez való. Amikor megjelent, sok embernél ugyan ez a probléma merült fel. Néhányan vették a fáradságot, és a kritikus fájlneveket javították.
    https://data.hu/get/12448652/Ziu.7z
  • domonkoszoli
    Próbáltam mindent, de nem elindul a játék azt le fagy így nem tudom ki próbálni a ziu trolit de próbálkozom.
  • Zsombor99
    Nálad mi a helyzet az orosz cuccokkal (mint például a linkelt trolival)? Betöltenek-e nálad vagy csak egy szétesett, hiányos valami jelenik meg a buszválasztó ablak előnézetében? Már "falra mászok", hogy a cirill karakterek jelenléte megakadályozza az adott dolog bármilyen használatát!
  • domonkoszoli
    Én még nem tapasztaltam ilyet így sajnos nem tudok segíteni benne. :(
  • Zsombor99
    Nem bizonyos fájllal van prtobléma, hanem a cirill karakterek fájlnévben való jelenléte teszi a dolgokat működésképtelenné. Például ez a ZIU troli sem működik, mivel cirill karakterekkel elnevezett fájlokat tartalmaz. Úgy általánosságban ha cirill karakterek vannak mappa vagy fájlnévben, akkor az egyenlő a teljes működésképtelenséggel!
  • domonkoszoli
    Nálam is elő fordul, hogy egy csempe eltűnik valamiért. De most ma akartam játszani be sem tölt a játék valamiért.
    Küldesz egy linket meg nézem mi lehet a baj a más karakterű fájlal.
    Pesze majd ki adom ha kész lesz, de előtte ki tesztelni kell de az egyenlőre nem megyek.
  • Zsombor99
    Miért van az, hogy ha bármi cirill karaktereket tartalmaz (fájlban vagy fájlnévben), akkor az nem tud működni?! Például emiatt orosz készítésű ZIU trolit sem tudok használni! Már eléggé elegem van ebből...
    Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2020.05.23. 12:42:36
  • Zsombor99
    Hát, szerintem ne tartsd magadban, lehetségesnek tartom, hogy mások is örülnének új, valós pályarészeknek.
    Most miért nem működik jól nálad az OMSI 2? Nálam vagy a Gmod, vagy az OMSI 2-höz (nem emlékszek hogy melyik) mellékelt DirectX van feltelepítve.

Az mitől lehet, hogy 4 GB videomemóroiám van, de ha egy-két percig nem nézek egy adott irányba, akkor kiüríti a memóriából a textúrákat és ha újra arra nézek akkor pár másodpercre megakad hogy gyorsan visszatöltsön mindent? Pedig be van kapcsolva hogy kezdéskor az adott pályát alkotó összes csempét töltse be. Egyszer átelenőriztettem az OMSI 2 fájljait, azóta nem találok teljesen vissza a beállításaimmal...
  • domonkoszoli
    Igen csak nálam váltózik mindig mert eddig Újpest Lehel tér között volt pótlás (akkor még jól működött az somi) de most a fel festéseket el kezdtem távolítani de a vissza fordító nincs el távolítva de már a másik vissza fordító meg van a nyugati felé a lehel térnél.
  • Zsombor99
    Jó lenne ha egyszer kiadódna! Minél több valós pálya érhető el, annál jobb!
  • domonkoszoli
    Igen én módosításaim, azt nem tudom, hogy mikor lesz elérhető, de ha lesz erős gépem akkor folytatom a pálya építést. Igen azért akartam, akarom egybe építeni.
  • Zsombor99
    Tehát, amiket írsz, azok a te módosításaid, vagy valahonnan elérhető verziók?
    Minél nagyobb valós területen lehet vezetni, annál jobb.
  • domonkoszoli
    Szóval én mindig valósághűen szeretem ha tudom hogy terelés lesz az igyekszem meg csinálni mint pl a 26osnál a zenélőkútig vagy az emlékműig járt és sorolhatnám
  • domonkoszoli
    Nem lehet le szedni ezeket én csináltam, mindig úgy hallattam a pályával ahogy volt terelés Délpeti pályámon ott a 93A és az 50 es villamospótló a határ út és a béke tér között meg van nekem.
    Csak kb 1-2 éve nem úgy viszi a laptopom a játékot azóta nem nagyon foglalkoztam vele csak most ahogy újra raktam, de igazából ez sem segített így vennem kell egy képet amin megy az omsi 2 mert lényegében az a tervem, hogy ezt a 3 pályát egybe építeni ami lényegében majdnem meg lenne csak már gyenge a laptopom.
  • Zsombor99
    Ezeket honnan szedted?? Nekem csak ezek vannak:
    - alap "Délpest" pálya - 50VP (pótló), 182, 183, 184, 193E, 282E, 284E
    - alap Óbuda pálya (2003-2013 verziók) - 26, 106, 37 (237), 34, 145, 146

Nekem az OMSI 2 azért van 500 GB partíción, mivel osztozkodik a többi Steam játékkal is.
    Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2020.05.22. 11:58:35
  • domonkoszoli
    A külső meghajtón biztonsági okokból is van. Nekem is úgy van, hogy külön az oprendszer és külön a a játéknak csak nekem az 500gb van két felé osztva.
    Igazából a pályák nem teljesen saját pályák úgy értem, hogy pl:
    Kispest pálya azon van az M3, M3A, M3E, 194, 194B,194M, 199, és a city troli.
    Óbuda pályán:4-6 villamos pótló, H5 hév pótló, 26, 34, 106, 226, 237,
  • Zsombor99
    Nem kell feltétlenül külső meghajtón lennie, csupán ne a rendszerpartíción legyen. Nekem külön 500 GB partíció van elkülönítve a Steam játékok számára.
    Esetleg spoilerbe felsorolnád, hogy neked milyen pályák vannak meg?
    Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2020.05.20. 08:35:37
  • domonkoszoli
    Érdekes módon úgy működik ha át teszem futáros buszbol nem futáros buszba.
    Csak eleve az a furcsa, hogy én direkt külső meghajtóra telepítettem a játékot, hogy ha ilyen van mint most hogy újra kellett rakni a gépet akkor ne kelljen megint újra le szedni minden buszt meg minden hanem kényelmesen használható mindig.
    Igen a Pesti pályákon, pályákhoz nagyon jó a futár és szeretem is meg én valóság hűen játszom mindig és mindig úgy alakítottam és bővítettem a pályámat mint a valóságban pl a terelések így végig tudtam menni a gép telepítse előtt kőbánya és a Lehel tér vagy Újpest között.
  • Edmond14
    A hofos problémával kapcsolatban megpróbálnám még azt, hogy a futáros buszból kimásolni a hof fájlt és áttenni egy nem futáros buszba. Ha ott sem tölt be megfelelően, akkor a fájllal lesz probléma.
    Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2020.05.15. 16:10:44
  • Edmond14
    A FUTÁR azért valljuk be, jó cucc. Budapesti pályához nagyon feelinges olyan busszal menni.
  • domonkoszoli
    Igazából azért lenne vagy lett volna jó a futáros busszal mert a saját pályámon az M3 és az M3E pótló bemondások miatt.
    Köszönöm a segítséget előre is akkor utána nézek a Directxnek.
  • alexandros123
    Sziasztok!

Valaki tud valamit a mabaomsi.ml oldalról? Már néhány napja nem elérhető...
  • Zsombor99
    Én azt javasolnám, hogy keress a neten leírást, hogy hogyan lehet eltávolítani a rendszeredből a DirectX-et, utána próbáld meg újra az OMSI 2-höz mellékelt verziót feltenni. Nekem a Gmod-hoz mellékelt DirectX van feltelepítve a Windows 8.1 rendszeremre, és tökéletesen használható az OMSI 2.
  • Zsombor99
    Miért erőlteted annyira a Futár-t? Nekem mindenből Futár mentes verzió van letöltve és egyáltalán nem hiányolom. Lehet, hogy te valóság-szerű szimulációt akarsz csinálni, viszont én csupán a "dolog öröméért" szoktam virtuálisan vzetgetni, még akár valóságtól eltérő elemekkel is. :)
  • domonkoszoli
    Azt a is próbáltam már, hogy le töltöttem újra mind a dél pest mind a Kispest és óbudai hofot is, de nem futáros busszal működik minden hof csak a futáros buszoknál nem működik.
  • Edmond14
    Nem találtam a hofot az üzenetben. Próbálj meg a netről letölteni egy Dél-Pest hofot.
  • Edmond14
    Én is Routeres beállításait javasoltam volna.
  • gabesz012
    Igen és melyik része? Beállításból is kipróbáltam azóta többet, Routeres, az adott pályához tartozó low, simán a low, illetve a saját régi működő beállításomat is... Egyszer végre kinyögte, hogy mi a baja: d3derr_invalidcall. Na most erre rákeresve ismét csak annyit találtam, hogy dx/vga driver probléma. Az omsi mappájában lévő dx-et meg nem engedi lefutni, merthogy a win-ben frisseb verzió van.

Természetesen a multi-threading-et kikapcsolva is próbáltam, ott is ugyanazt csinálja.
    Utoljára szerkesztette: gabesz012, 2020.05.13. 18:16:27