OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ozimak
Pont most akartam beírni ide segítségért. De úgy látom másnak is pont ugyanez a hiba van. Nekem is állandóan mindenre ezt a "kein gültiger gleitkommawert" hibát írja. Gyakorlatilag játszhatatlan. Előtte simán tudtam vele játszani. Most 3 dolog változott: Win10 lett a 7-ből, egy 4k-s monitorom van és egy R9 390-es vga-m. Pont ezek miatt a változások miatt akartam volna kipróbálni. Gondoltam hátha most már értelmes fps-el tudok játszani. De nem... És megoldást sem találok rá.
Fognar
Videókártyára gondolt.
TNH
"Vinyó 2 Gb"
Az OMSI maga ennél többet foglal, nemhogy maga a Windows. 😄

http://www.youtube.com/user/OMSITNH | Intel Core i5-4460 | 8 GB RAM | Geforce GT640

Ezen játssz a Vice Cityvel...

Mert a kamion a mienk és el akarunk menni vele!

Valaki tudna nekem egy olyan beállítást létrehozni ami valamennyire futhatható a játék: Cpu: intel Duo2 2 ghz
Ram:2.25Gn ddr2
Vinyó 2 Gb Amd radeon 6670HD
TNH
Windows 10-et használok én is.
Winsenburgot ezen a gépen nem próbáltam, de a laptopomon (i3-380m,6Gb,HD5730) sem nagyon akadt vele probléma. Beállítás kérdése az egész.

http://www.youtube.com/user/OMSITNH | Intel Core i5-4460 | 8 GB RAM | Geforce GT640

Ez tök jó. Nem tudom akkor miért megy nálam ilyen szarul, árnyékok úgyszintén kikapcsolva nálam is. Lehet a win10 miatt, azt nem szereti annyira? Winsenburg Citaroval is eléggé megkajálta, a buszállomás környékén tükörbe nézve ott is akad. Igaz, hogy ezek kb. a legdurvább mapok, de azért mégis na.

TNH
A VGA-m a tiednél gyengébb (GT640), minden más u.a.
Rathaus Spandau min. 40 FPS, az alá nem megy tiszta időben, sok AI-val, árnyékok nélkül.

<#hehe>

Jézus Veled Billy!

@landiarpi: más pályával is ezt csinálja, szó szerint minddel
@Hotemak: Igen csináltam, és az alapjátéknál is ezt csinálja már, tehát ez nembiztos, hogy omsival kapcsolatos probléma :/
Másnak akinek win10-e van mükszik hibátlanul?
Ez nekem is aktuális téma. Nagy elvárásaim nem voltak, fix 50-60 fps-ek, de azért röhej, hogy még mindig nincs meg csomószor a 25... (i5 4460+8 giga+ gtx960) Több beállítást is próbáltam, többek között a tiédet is. A teljes pálya betöltése a lag-okat megszünteti, de az is legalább 10 fps mínuszt jelent. Berlin X10 egyik nap jól ment, másik nap már nem, pedig közben nem piszkáltam a beállításokat, csak más időjárás volt. De az alap Berlin fut még mindig a legszarabbul, tiszta időben Rathaus 23 fps körül, azért ez tényleg gáz (kevés AI busszal, 2-es priority-val). Bécs 2 Solarissal rendesen megy, a hozzá mellékelt csuklóssal 15 fps a végállomáson, az volt a csúcs, jót "röhögtem" rajta. Sajnos úgy látom ez a program olyan, ami soha nem fog tökéletesen, élvezhetően menni.

Tiszta újratelepítést csináltál? Tehát töröltél minden Omsi-val kapcsolatos fájlt a Steam könyvtárból?

Szerintem valami a Dél-Pest 4.0 -val nincs rendben, mert az az első pálya amit be akarna tölteni.
Szerintem töröld a Dél-Pest 4.0-t és próbáld anélkül, hátha.
Bármire kattintok ilyesmi hibákat ad, közbe újratelepítettem, és már a géppel is mindent csináltam:
PC újraindítás után is ezt írja ki?
Utoljára szerkesztette: landiarpi, 2015.12.03. 22:42:53
Igen, már ujra is telepítettem és akkor is ezt írja ki, a sok szám mellett, bárhova kattintok hibaüzenet 😞
Szia! Próbáltad már a Steamben az Omsi2 tulajdonságok fül alatt a Helyi fájlok épségének ellenőrzése funkciót?

Sziasztok! Már napok óta eszi az agyam, hogy az omsi miért nem indulhat el, mert ha bármire kattintok, akkor kidob valamilyen hibaablakot, melybe számokat látok, majd mikor elindítanám az utoljára kiválasztott pályát, akkor meg ezt a hibát adja:

A logfile semmit nem ir, és jelenleg használhatatlan a játék, valakinek vmi ötlete? köszikee
Utoljára szerkesztette: reveszda, 2015.12.03. 17:08:53
Mi? OMSI-ban? Gyorsan felejtsd is el ezt a fix 60 fps dolgot, mielőtt beleéled magad. 😊
Maximum akkor, ha a játék elején bekapcsolod a teljes pálya betöltését. Egyébként a játék közbeni töltések miatt időnként mindig meg fog akadni egy kicsit, ez mondhatni a játék hibája.
Körülbelül milyen grafikai beállításokat kéne használnom?
Szerintem igen
Sziasztok!
Ezzel a Géppel el lehet érni az Omsi 2-be a stabil 60 fps-t?
AMD Radeon R9 280X Videókártya
AMD FX-8320 Eight Core Processor 3,50 Ghz
16 Gb Ram

Utoljára szerkesztette: abner56, 2015.12.03. 14:07:08
Köszi tudom egy videósnál láttam és gondoltam jó lesz de nem az
jxbell
Ezzel a pizap-pal olyan lehet festéseket készíteni, mint csúzlival lerohanni az usát.
Ezek közül tessék választani: Photoshop, Gimp, CorelDraw, Paint.NET
Sziasztok mostanság repaintokat probálok csinálni de egy kérdésem lenne mégpedig az,hogy ti a volvo 9900 hoz hogyan csinálnátok rep....
mert én használok egy pizap nevü alkalmazást de a .bmp-s dolgokat nem találja és így nem igazán tudok mit tenni ezért kérem a segitségeteket .Lehet más progival kellene probáljam vagy csak újra hülye vagyok és nemtudom mit is kell csinálni.Válaszokat elöre is köszi
Sztivi05
Közben rájöttem hogy Z -re van állítva de Y érzékelte . Ezért Y-ra állítottam és már érzékeli is a Z-t. 😄
Az SDK kézikönyvben elég jól benne van hogy kell használni.

Mert a kamion a mienk és el akarunk menni vele!

Régi verzióknál volt ilyen bug, elvileg mára ez javítva van. (Jól tudod, Shift+Z ha nem állítottad át)
Sztivi05
Amivel előlehet hívni a fenti piros információt annak mi a billentyűparancsa mert hiába nyomom a Shift Z nem jön elő .
Sziasztok az lenne a kérdésem,hogy ezt az Editor-t nehéz-e használni?
MineHeadHun
Ja értem már, miért nem működött.(amióta a lapos megvan azóta nem raktam át a keyboards.cfg-t mert elfelejtem) Köszi a tanácsot. Akkor bele is nézek majd hétvégén(most nem mert a laptopom nincs bekapcsolva iskola miatt(csak hétvégén van beindítva), a nagy gép is csak a tanulás végett van benyomva)

Azt nem értem hogy valaki képes volt 4 dislikeot a videóra (tegnap még ez nem volt így) de az összesre kivéve egyre ami nem omsis.( Lehet hogy 4 ember volt, de ha 1 ember és 4 profiljával trollkodott, elküldeném a halálba. Persze ha 4 különböző ember dislikeolta, i don't mind... Ha nem tetszik, ez van. Az OMSI moddolásra is jó, de higgyétek el, van ennél gyengébb is(nem mondok konkrétumot de tudnék).
A trollokat meg úgy gyűlölöm ahogy vannak.
Utoljára szerkesztette: MineHeadHun, 2015.11.30. 16:45:25
nemeza
Azt hiszem benne van a válasz a leírásban, amit készítettem a modhoz.
Ha nem működne a mod, fel sem szállnának az utasok szerintem.. Igyekeztem valósághűre készíteni a játék adta lehetőségeken belül.
3. oldal
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Táblák kezelése
1. Futártól függetlenül lehet léptetni felfelé és lefelé a célok számát egyesével.
2. A futárhoz lehet igazítani a táblát -cal.
A kapcsolódó kódok / triggerek
bus_rollband_setT - futárhoz igazítás -
bus_matrix_change_steckschild - felfelé léptetés - tábla tartóra klikkelés,
bus_rollband_up_step - felfelé léptetés - tábla tartóra klikkelés,
bus_rollband_dn_step - lefelé léptetés -
A saját inputs\keyboard.cfg fájlt mellékeltem. Az addon mappában található.
Jó játékot! 😉
nemeza

Utoljára szerkesztette: nemeza, 2015.11.30. 14:19:42
nemeza
Én meg csokit! 😊
Sztivi05
Igen ezt tudom csak gondoltam jobb lenen billentyűzeten.
Ikarusfan
Van amúgy egy leírás is a busz mellé.
Először ki kell venni a kulcsot a fiókból (rákattintasz, és akkor a helyére kerül), utána megnyomod a jobb panelen az akku gombot. Ezután az egérrel ráböksz a kulcsra, és elkezded húzni (azt hiszem lefelé kell). Először csak a gyújtást adja rá, majd utána a motort is be lehet indítani.

Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM

Sztivi05
A kulcs be helyezést és a áram kapcsolót meg találtam csak a kulcs elfordítást nem.
Engem viszont zavar :/ Nemeza választ kérek! :3
MineHeadHun
Nálam se működik a tábla mod (de ez engem nem zavar mert akkor is felszállnak az utasok) mert hiába van a futár beléptetve a buszon a táblán semmi nem jelenik meg. Nem tudom miért, ha nemeza itt van gondolom tudja az okát akkor, hiszen ő készítette azt a modot.
És arra mi a válaszod hogy hiába van a táblás busz amikor a táblát se jeleníti meg. :c minden a helyén van.
MineHeadHun
Próbáltam megcsinálni(működik is! Én leellenőriztem.) Azért nem működik, mert a mappa név nem egyezik. Az Ikarus 260 BKV 2015-ből másold ki a tartalmakat a buszba és a nemeza modjából is. Először nekem sem működött(ezért ellenőriztem le kiadás előtt), de rájöttem, hogy azért nem mert amit behúztam a mappába nem működik. Nem az én hibám, Mark0244 nevezte át a mappát Ikarus 260 BKV-ra(azaz elhagyta onnan a 2015-öt). 😄 Utána már működött rendesen. Szóval a nemeza modjában a Vehicles mappán belül az Ikarus 260 BKV 2015-be menj bele és a tartalmát másold be a buszba utána majd az én modomat. Ja, és a V2-nek meg kell hogy legyen neked mert a ZF mod is benne van.
Utoljára szerkesztette: MineHeadHun, 2015.11.29. 14:28:26
Ikarusfan
Nem tudom, van-e egyáltalán billentyűparancsa, de jobban jársz, ha egérrel indítod (a kulcsra nyomsz egérrel, és eltekered).

Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM

El tudod nekem küldeni a fok-gyemet és a tábla módot? Mert amit most csináltál nem működik :c
Utoljára szerkesztette: GTT436, 2015.11.29. 11:49:20
Sztivi05
Valaki meg tudja mondani hogy az Ikarus EAG -t melyik billentyűparancsal lehet beindítani ?
MineHeadHun
Letöltés
Használjátok egészséggel, egy kicsit javítgattam a váltó és a motor scripten a BPI-566 modnál, hogy a valóságot tükrözze. 5 modot tartalmaz. (00-63, 00-66, 03-55, 06-67, 15-66)
MAN014
Sziasztok!

Tud valaki adni, vagy csinálni az Ikarus 256.44-hez álló utas módot?
Szerintem jó lenne, mert elég hamar megtelik a férőhely e jó kis buszon! 😄

MSI B350 | Ryzen5 1600| Hyperx-Predator 16GB | Geforce GTX 1050 2GB | Chieftec 600w-smart | Windows 10 Pro (64bit). Játékok: OMSI2, SA-MP, MTA, CS:GO. Kormány: DFGT.

MineHeadHun
BPI-566 v0.99 (ha azt mondjátok hogy ez már nagyon hasonlít az igazi BPI-566-hoz, akkor talán v1.0-nak is nevezhető), BTW, a csatornámon még van 3 új videó : BPO-063ról. BPO-066-ról és BPO-355ről még. Még készíteni fogok modokat hozzá csak mivel most lesz angolból vizsgám 2 hét múlva így a vizsga után tudok ezekbe belevágni. Meglepetés lesz, nem akarom lelőni a poént Kiadás: hétvégén (+ a nemeza féle tábla + FGY + kmgy km óra modot használja a sound mod pack)
Nagyon komoly lesz, sok sikert a pálya további építéséhez, én már várom! 😊
Aki eredeti Omsi 2 szeretne most 25% kedvezmény van rá a Steam-en.
Kiegészítők 20% kedvezmény. (kivéve az új Bécs)

i7-3770 / 16GB / GTX970 / 500Gb SSD / Win10 64bit / Logitech G27 / UE40HU6900

Lehet el kellene olvasni:
"FIGYELEM!

Az oldal összes letöltése megtalálható a MEGA-n! További információk az OMSI.HU Hagyaték posztban!"
Minden aloldal tetejére kiraktam...