OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TheSosy
Csak bejelentkezve lehet belépni a warez-ba.
Amúgy nem kell ott kérdést feltenni,csak keress ott vissza egy kicsit.
Még az 1. oldalon lesz 1 link.

Intel Core i3-3225 3.3GHz NVIDIA GeForce GT 640 4GB RAM http://www.gyoribuszok.hu

Sziasztok!Tudnátok segíteni nyomógomb animálásában.Elõre is köszi?

Üdv!
Feltettem itt vagy 2x a kérdésemet a Marci Camo letöltését illetõen csak ki lett mind a 2 hozzászólás valamiért törölve... Feltettem a warezba az meg most valamiért nem jó.. (azt írja a link nem mûködik) Gondoltam szólok
Köszi! <#wave>

Nem tanácsos rosszban lenni a nőkkel... náluk van az összes pina.

Erlau Trans
Like! 😊
Ja, igen: természetesen úgy jött össze ez a felüljáró, hogy két zsákutcát összekötöttem<#hamm>

Mászkáltam Editorban, aztán találtam két zsákutcát. Még maradt két járat, ami nem készült el, szóval ezt az új útszakaszt mindkettõnél fel fogom használni:

Nem emlékszel véletlenül, hol van ez a fórum? Mert lenne egy ötletem, ami nagyon egyszerû és sokat segítene.
Gyakran van (leginkább nagy pályákon), hogy keresztezõdésekbe beragadnak a jármûvek, mert az egyiknek már pirosra váltott, de még átjött a keresztezõdésen, a másiknak meg épp zöldre váltott, és már elindult... így alakul ki az, hogy senki nem tud tovább menni. És több idõt kéne ráhagyni a lámpaváltásra: miután az egyik pirosra vált, legalább 10mp teljen el, amíg a másik zöldre.

TheSosy
Kellett lennie agy Fonts mappának is,
ha nem volt benne,töltsd le még1x a buszt.

Intel Core i3-3225 3.3GHz NVIDIA GeForce GT 640 4GB RAM http://www.gyoribuszok.hu

Na akkor mégegyszer, mert rosszul jelöltem be a válasz gombot.
Tehát.
Én ahogy letöltöttem a buszokat, és kicsomagoltam,
és betettem a vehicles mappába, nem volt mellette semiféle betükészlet fájl.

igen, valami fórumot direkt létre hoztak emiatt, ha jól emlékszem....
Szia a malévos festés honnan van?
Akinek erõsebb a gépe, az indítsa a játékot fejlesztõi környezetben.
omsi.exe -debug

Bal oldalt fent a helpers alatt, felülrõl a második a Show Buildingbox kapcsoló.

Ezzel láthatóvá válnak a "dobozok" az objektumokon...

Ha "lekövetsz" egy AI-jármûvet, akkor látni lehet, hogy az "mit lát, és mit nem", megkönnyítve ezzel pl. az úton a sebességhatár beállítását.
Ugyanis nem biztos, hogy a bekanyarodni készülõ kocsi Téged lát, hanem a mögötted érkezõ, és lassító gk-t, de mivel megszûnik a jel, elindul, pont akkor, amikorra odaérsz...
Mármint az OMSI készítõinek?

Anno volt valami olyasmirõl szó, hogy meg lehetett írni a készítõknek a hibákat, és amit lehet, korrigálnak.
Ha jól emlékszem, ez is bele lett véve.
Ezekrõl a hibajavításokról nem mondogattak valamit a készítõk?
Sajnos én is kénytelen voltam kikapcsolni a ütközéseket, mert folyamatosan belém jött valaki... Volt, hogy csak simán álltam a megállóban, erre teljes erõbõl nekem jött egy autó<#rolleyes> Ugyan így kevésbé valósághû, de legalább nem történik valami minden második sarkon<#vigyor0>
Erlau Trans
Sofõrként és pályaszerkesztõként is tapasztalom... semmi, de semmi értelme, hogy beállítgatom a közlekedési szabályokat, az idõt cseszem el vele. Én a kis keresztutcákból ki-bejövõ forgalmat egész egyszerûen letiltottam, akármit csináltak kikanyar elém, bekanyar elöttem és társai....
Sajnos én is tapasztalom a hülye AI-t.
Észak-Pesten többször nem adják meg az elsõbbséget- hiába van beállítva.
Pl van az Elem utcánál az a rész, ahol a belsõ sáv beszûkül.
Hiába állítottam be az elsõbbséget, egyszerûen nem veszik figyelembe.
Szerencsére a gyalikkal nincsenek gondjaim. Úgy csináltam meg a pathjaikat, hogy az útkerekben vagy letiltottam, vagy nem is csináltam nekik úgy pathot, hogy a busz útvonalát ne keresztezzék.
Igen, én pont emiatt vettem le az objektumokkal való ütközést. Az én hibámból szinte nem is volt karambol, viszont az AI....

Erlau Trans
Sajnos az AI nagyon hülye... szûk kanyaroknál én néha nem is értem mit akarnak... megáll, akkor amikor elindulok elindul az is, pedig akkora már nem fér el egyáltalán és durr belém... de sok helyzetben úgy látom elenged, én nem is tétovázom, hogy megállnék vagy valami és durr belém... Hülye össze-vissza sávváltások... keresztezõdésekben simán kivág elém... lassit, meg is áll és amikor már elérek mellé akkor simán kijön és bele a busz farába. Akárhogy is csinálom, egy-egy kanyar alatt van legalább 1-2 iyen, fõleg ha hosszabb mentrõl van szó. Akárhogy is vigyázok ezek annyira lehúzzák a vezetési százalékom (nem mintha valamit is jelentenek ezek miatt; nem mintha számítana bárhol is), hogy öröm nézni...
Alapjában tényleg nem baj, ha kicsit manõverezni kell, de lehet, hogy picit túlzás lett. Vagyis éppen még bevehetõ (ha nem jönnek a szembesávban), viszont az AI legalább 3 villanyoszlopot letarol kanyarodás közben...

Köszi cSuwwi, igyekszem 😊

Bemásoltam az összes letöltött pálya ".hof"-ját a buszok fõmappájába és ugyanúgy nem száll fel senki... csak ami alapból benne van a programban.
cSuwwi
<#eljen>

várjuk

shit happens

Erlau Trans
Nem baj az ha szûk, nekem már elegem van sok pályán a hatalmas fordulókból, beállókból a végállomásokon. Holott az életben pont helyhiány és költséghatékonyság (inkább utóbbi és nem csak hazánkban) a buszvégállomások, pályaudvarok felérnek egy rutinpályával 😊 Az OMSI-ban pont a centizgetést hiányolom. Van egy-két pálya ahol kb. a valóságot tükrözik a fordulók, a keresztezõdések stb., de a legtöbb esetben igen nagy ráhagyással dolgoztak a építõk.
Berlinhez 10 új járatot terveztem kiadásra, amibõl végülis 11 lett. Ebbõl 8-nak az útvonalával el is készültem, illetve a pálya benyilazása is sorra került, már csak a teszt, a menetrend és az IBIS van hátra belõle, ami különösebben nem okoz nagy fejtörést, inkább csak idõigényes. Kb a hét végégére, vagy a jövõhét elejére lesz kiadható állapotban, de le szeretném elõtte tesztelni természetesen, ami elég idõigényes, ugyanis van benne több járat is, ami oda-vissza több mint egy óra.

A három új végállomás Kladow Hottengrund, Heerstr. Gärtnereiring, illetve U Kaiserdamm Oktoberfest lettek, amelyek közül ugyan az elsõ kettõ nem nagy munka, illetve a harmadik sem lett egy hû-de-nagyon-jól-összedobott állomás (ugyanis egy kicsit szûkre sikeredett), de mégis csak gyarapodott a pálya lehetõséget adva ezzel az új járatok létrejöttének.

olimano2222
Okés én is skypen!

Oli - Simulators&Others Omsi - Omnibussimulator 1 & 2 Házigazda

LMG123
OFF: Most jön az "azt hittem" kezdetû sor...de nem folytatom... 😄

adam993
Írtam

olimano2222
Sziasztok!
Úgy alakult, hogy sikerült beújítanom egy új gépet, amivel most már rendesen tudom használni az OMSI Editorát.régebben is foglalkoztatót ez a dolog de a gépem nem akarta úgy.Egyedül nem lenne kedvem hozzá de ha valaki csatlakozna hozzám akkor meg beszélnénk a részleteket,és meg alkotnánk egy pályát.Routerest kollégát hiába nyaggatom, õ Börzsönnyel foglalkozik, így ha valaki kedvet kap az egészhez, és elég kitartó hozzá, akkor keressen meg, itt sg-n ,késõbbiekben msnen ,skypen ,akár ts-en is beszélhetnénk 😊...

Oli - Simulators&Others Omsi - Omnibussimulator 1 & 2 Házigazda

bmwcrash
van benne igazság😄DD
Ez gyönyörû munka.
Fõleg, hogy a videó alatt megtalálható az Excel tábla letölthetõsége...

Aki szörnyülködni akar, hogy mekkora munkát végzett a készítõje, ajánlom töltse le:
egy életre elmegy a kedve "a mikor lesz kész" címû monológoktól....
nico79
Valóban nagyon szépek ezek a skinek,de
Valahol túl makulátlanok.Nem tudom,hol rohangálnak ilyen szép tiszta és precíz festésû buszok.Hamarosan bemutatom mire is gondolok.
😊

Tekerd a kormányt ahogy bírod, és nyomd a gázt padlóra.Csak a gyávák nem mernek kérdezni.

Ezt láttátok? http://www.youtube.com/watch?v=UFz6TXIiHQA

Még csak csehül van fent róla infó, de én úgy vettem ki, hogy készül benne egy trolibuszvonal is. Kíváncsi vagyok, azt hogyan oldják meg.

Köszi a választ!

Látom új busz készül,új pályarész.

AMD A8-3850,ASUS GT640-2GD3,8 Gb RAM 1600MHz

Meg lehet a pálya nélkül is csinálni a kijelzõt,mert alap benne sz usti.hof.Ez alapján elkészíthetõ a saját .hof.De tényleg ez az üzletpolitika.Gondoljunk csak az MSTS kieg.-ekre.

Alapvetõen a kijelzõn használt feliratokat a saját "készlete" alapján dolgozza fel.
Az alap hof-ban a kiírás pl.:

013
Betriebsfahrt
BETRIEBSFAHRT

BETRIEBSFAHRT
BETRIEBSFAHRT
Betriebsfahrt.tga
Betriebsfahrt
A Renault-hoz készített hof-ban viszont egy ilyen bejegyzés:
(inkább nem másolom, mert akkora, hogy elfoglalja az oldalt...)
Ugyan úgy "egyedi" hof fájl kell neki, a hagyományosat továbbra sem eszi meg.

A changelog-ban valami ilyesmi van:
* Automatikus megállóbemondás törölve, ezek után csak manuálisan lehet.
* Kijelzõ javítva. A betûk most már rendesen jelennek meg. (???)
* Jegyek elhelyezése javítva.

A módosítás telepítése után két verziót kapunk a buszból. A 'Citybus DPMÚL' változatlan maradt, és 'Citybus' néven érhetõ el a módosított verzió.
Nem tervezem a busz letöltését, de csak kíváncsiságból: miben más az a hof fájl, amit használ?

És jó? Vagy olyan mint az eredeti manoknak?

LMG123
http://www.usti.omsi.cz/
#13-as bejegyzés
Letölthetõ a Renault normál kijelzõs változata...

Erlau Trans
Amúgy így kell ezt csinálni... kérni pénzt egy olyan pályáért ami nem is akkora durranás, csinálni hozzá egy buszt amit csak ahhoz készítek el, nehogymá' másik pályán buszozzál vele és vedd meg a pályát ha vezetni akarod kijelzõstül, mindenestül. Árukapcsolás... 😊
omsi.cz-n van egy csomó .hof fájl kifejezetten ehez a buszhoz.Így ezeken a mapokon már mükszik.Amúgy más .hof fájlt használ,mint a többi busz.

Sziasztok! valakinek sikerült már mûködésre bírnia a Renault kijelzõjét?
bmwcrash
Na jó ennyi a logot nem tudtam igazán megcsinálni viszont kicsit felújítottam a belsejét, lefestettem a tetejét:

Letöltés
A betûkészlet fájlokat telepítetted?
Üdv mindenkinek!

Egy észrevétel a Rotterdam-ban,nem tudo ki játszott már vele úgy hogyha a Ikarus 263.10 & 263.11 választom,egyik sem írja ki a járatszámot és a célállomás nevét.

Egy kép menetközben,jó sokan összegyültek a buszon az utasok. <#nevetes1>

Köszi.