OMSI - Omnibussimulator 1 & 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bonyolult, de megoldható:
-az o3d-t nyisd meg a Notepad-dal;
-vidd le teljesen az aljára, ott a kiterjesztésbõl rá lehet jönni, melyik textúrát használja;
-ha meg is akarod jeleníteni, akkor a Sceneryobjects mappába létre kell hoznod egy mappa-rendszert, az eredetiek alapján;
- annak megfelelõen bemásolni a fájlokat, és létrehozni egy sco-fájlt, amit már az OmsiObjEditP.exe be tud olvasni.
Ha mindent jól csináltál, láthatod az eredményt...
-az o3d-t nyisd meg a Notepad-dal;
-vidd le teljesen az aljára, ott a kiterjesztésbõl rá lehet jönni, melyik textúrát használja;
-ha meg is akarod jeleníteni, akkor a Sceneryobjects mappába létre kell hoznod egy mappa-rendszert, az eredetiek alapján;
- annak megfelelõen bemásolni a fájlokat, és létrehozni egy sco-fájlt, amit már az OmsiObjEditP.exe be tud olvasni.
Ha mindent jól csináltál, láthatod az eredményt...
Tudnátok segíteni?Ha van egy .o3d és nem tudom mit ábrázol van e mod,hogy valahogyan vagy valami progival megnézzem és ne keljen mindig az OMSI-t elindítani?Elõre is köszi.
Sajnos itt azokat nem tudod kitörölni, viszont, ha megjegyzed/felírod a koordinátáikat, a szerkesztõben meg tudod keresni.
Olyan objektum lehet, amit le akartál tenni, de valami miatt nem jelent meg, és azt hitted, nem tette le.
Olyan objektum lehet, amit le akartál tenni, de valami miatt nem jelent meg, és azt hitted, nem tette le.
Az indítás, vagy a hiba?
Majdnem úgy, mint a szerkesztõt.
omsi.exe -debug utasítással.
omsi.exe -debug utasítással.
Rendben, köszönöm!
Nem tanácsos rosszban lenni a nőkkel... náluk van az összes pina.
Mivel így nem igazán lehet rájönni, melyik az, próbáld inkább fejlesztõi módban elindítani.
A boundingbox bekapcsolásával a "kék kocka" egybõl megmutatja, melyik "lóg be" az úttestre.
Más ötletem nincs...
A boundingbox bekapcsolásával a "kék kocka" egybõl megmutatja, melyik "lóg be" az úttestre.
Más ötletem nincs...
Ha jól láttam, az ajtónál a KY_doorfront_10 vagy 11, a csengõ pedig KY_bell, vagy KY_csengo.
de a 263.10 ben nem találtam tolóajtót...Amúgy letöltöttem a csengõ mododat ami jónak bizonyult.
omsigbm.ewk.hu
Figyu már, te lemaradtál az általam kiadott modról? 😮 Abban van tolóajtó is meg csomó minden...
Még annyi hogy ezeknek szeretnék vezérlõ gombot adni hogy a billentyûzetrõl is kezelhessem:

omsigbm.ewk.hu
Van a közelben valami nagyobb tárgy, ami el van fordítva?
Találkoztam már olyan objecttel, aminek nem a modell közepe volt a középpontja, és akkor a boundingbox sem úgy "áll", ahogy kellene...
Találkoztam már olyan objecttel, aminek nem a modell közepe volt a középpontja, és akkor a boundingbox sem úgy "áll", ahogy kellene...
A cfg-ben keresd:
pereg.o3d
fpereg.o3d
pereg2.o3d
Elõtte ellenõrizd, mert csak az animáció alapján van...
A elé üss egy space-t, hogy ne töltse be...
pereg.o3d
fpereg.o3d
pereg2.o3d
Elõtte ellenõrizd, mert csak az animáció alapján van...
A elé üss egy space-t, hogy ne töltse be...
Én csak azt nem értem, hogy ezt miért tetted... <#conf>#conf><#gonosz3>#gonosz3><#confused>#confused>
Szeretnék egy kis segítséget kérni:Sikerült beraknom a 263.10-be a BKV tolóajtót de az eredeti elválasztófalat nem tudtam eltüntetni.(3 darab .o3d fált kéne megtalálni)Szóval a régit szeretném eltüntetni.<#help>#help><#conf>#conf>

omsigbm.ewk.hu
Különben találtam a német fórumon egy érdekes megoldást:
már volt itt is, azt is kipróbáltam, de valahogy nem akart összejönni.
Szóval:
Azokra a buszokra jó, amelyek az IBIS-2.osc-t, vagy az IBIS-2_lcd.osc-t használják.
Az Ansagen mappát a Vehicles mappába másolva, majd az adott busz IBIS-2.osc-t megnyitva a következõkkel kell kipótolni az Ansagen bejegyzést:
{macro:IBIS_PlayAnnouncement}
(L.L.IBIS_busstop) 0 >
{if}
"..\..\Ansagen\" (L.$.act_busstop) $+
Ezzel nem kell minden egyes buszhoz bemásolni a wav-állományokat, ezzel "rengeteg" hely szabadul fel, hiszen minden ilyen busz egy mappából "veszi" a hangokat...
már volt itt is, azt is kipróbáltam, de valahogy nem akart összejönni.
Szóval:
Azokra a buszokra jó, amelyek az IBIS-2.osc-t, vagy az IBIS-2_lcd.osc-t használják.
Az Ansagen mappát a Vehicles mappába másolva, majd az adott busz IBIS-2.osc-t megnyitva a következõkkel kell kipótolni az Ansagen bejegyzést:
{macro:IBIS_PlayAnnouncement}
(L.L.IBIS_busstop) 0 >
{if}
"..\..\Ansagen\" (L.$.act_busstop) $+
Ezzel nem kell minden egyes buszhoz bemásolni a wav-állományokat, ezzel "rengeteg" hely szabadul fel, hiszen minden ilyen busz egy mappából "veszi" a hangokat...
Így van.
Az utolsó ékezetig ugyan az kell legyen.
Az utolsó ékezetig ugyan az kell legyen.
Okés, köszönöm! Az nem volt világos, hogy a Hof Creator hogyan fogja tudni megtalálni a megfelelõ hangot, de akkor csak az a lényeg, hogy a Hof Creatorban szereplõ buszmegálló neve egyezzen meg a hangfájl nevével, és legyen ott az Ansagen mappában, jól mondom?
A hangfájl elérési útja:
a busz mappáján belül, Sound/Ansage mappa.
Akkor tudja bemondani a megfelelõt, ha az nevében teljesen megegyezik a egálló nevével.
Csak olyan busszal mûködik, amelyik képes a bemondásra...
a busz mappáján belül, Sound/Ansage mappa.
Akkor tudja bemondani a megfelelõt, ha az nevében teljesen megegyezik a egálló nevével.
Csak olyan busszal mûködik, amelyik képes a bemondásra...
Mi a neve? 😄
Erre kíváncsi vagyok.
Erre kíváncsi vagyok.
Intel Core i3-3225 3.3GHz NVIDIA GeForce GT 640 4GB RAM http://www.gyoribuszok.hu
Csak azt tudod tenni, hogy egy az úthoz kapcsolható keresztezõdés behívsz a OmsiObjEditP.exe-be. Új spline-ként hozzáteszed a módosítani kívánt útelemet, és ott manuálisan a koordinátákkal játszva beállítod.
A mentését nem tudom, hogy van, de más néven kell, mert nem írja felül...
A mentését nem tudom, hogy van, de más néven kell, mert nem írja felül...
Találtam egy német nyelvû beszélõ programot, szóval majd õ bemondja helyettem a megállókat😄 Bár még nem próbáltam felvenni, de gondolom menni fog.
Viszont arra nem tudok rájönni, hogy hol keressem a hangfájl elérési útvonalát, mert Hof Creatorban semmi ilyet nem találtam.
Viszont arra nem tudok rájönni, hogy hol keressem a hangfájl elérési útvonalát, mert Hof Creatorban semmi ilyet nem találtam.
Hát nemigazán de azért nem adtam fel.Egyenlõre nem sikerül.<#conf>#conf>
Tömören. A pálya a következõképpen megy: Megy egy dombra, ahol egy hágószerûségre toppan. És fél sávos útlezárást akarok, csak a hegyek között furán néz ki a járda.1.
2: A szélessége sem megfelelõ az eddig elkészült úthoz.
3: Ha esetleg átvariálnám, akkor az egész tájat át kell variálnom.
Szóval a gyári úton nem lehet megváltoztatni az autók haladását?
2: A szélessége sem megfelelõ az eddig elkészült úthoz.
3: Ha esetleg átvariálnám, akkor az egész tájat át kell variálnom.
Szóval a gyári úton nem lehet megváltoztatni az autók haladását?
Neked bevált?
AMD A8-3850,ASUS GT640-2GD3,8 Gb RAM 1600MHz
Hogy,hogy?Parentold a lápmát a helyéhez(a szükülethez),add meg,hogy 0 vagy 1.Nekem mûködött.
Ezt kicsit bõvebben kéne megfogalmazni:
mi nem vált be?
Ugyanis ez komplett megoldás, a path-ok is át lettek rakva...
mi nem vált be?
Ugyanis ez komplett megoldás, a path-ok is át lettek rakva...
Tudomásom szerint nem lehet, csak forgatni...
Hello! Az editor-ban hogy tudnám az objektumokat bedönteni?
Köszi a segítséget.<#eljen>#eljen>
És a kép:

Kérésed számomra parancs 😄
fiat126:Az üvegre Fenster_braun-t nyomass rá DE-ben.(V.mi ilyesmi a neve.)
Brad33:Mikrofonba bemondod szépen a megállóneveket,.wav formátumba lemented,és voile.Ehez persze nem elég a ziel,hanem Route kell!És a .hofban nézd meg,hogy kell-e hangfájl elérési útvonalat adni.Ja és a felvett hangokat a Busz/Sound/Ansagen mappába másold!
Remélem segítettem nektek.
fiat126:Az üvegre Fenster_braun-t nyomass rá DE-ben.(V.mi ilyesmi a neve.)
Brad33:Mikrofonba bemondod szépen a megállóneveket,.wav formátumba lemented,és voile.Ehez persze nem elég a ziel,hanem Route kell!És a .hofban nézd meg,hogy kell-e hangfájl elérési útvonalat adni.Ja és a felvett hangokat a Busz/Sound/Ansagen mappába másold!
Remélem segítettem nektek.
Építünk egy pályát, és lenne egy félpályás útlezárás, és lámpával megoldani , hogy a forgalom egyszer innen, egyszer onnan menjen. Mint Bad Kinzaunál van.
Valaki nem tudna segíteni abban, hogy hogyan lehet elkészíteni, illetve a játékba beimportálni a megállók nevének bemondását?
Sziasztok!Tudnátok segíteni abban,hogy szeretném lesötétíteni az üveget azaz sötétebbé tenni.Ebben tud nekem valaki segíteni?Elõre is köszi.