OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kem001
Az Avatar nagyon jó ötlet! Viszont kicsit fura nekem ez a betûtípus.

XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB

LMG123
Nem hisztizek, de ahol nem érzi jól magát az ember, ott nem tartózkodik szerintem. Ha egy olyan szobában vagy, ahol a fal sz*rral van összekenve, az nem tetszik és nyilván nem érzed jól magad ott és távozol. Ennyi.

Erlau Trans
Egyfelõl, nem veszem sértésnek, fõleg már csak azért sem, mert a témát nem én készítettem, csak alapul veszem a késõbbi fejlesztésekhez. Másfelõl pedig, nem a kinézet alapján kell megitélni egy fórumot, egy közösséget. Harmadrészt pedig, én sajnálom ha emiatt elmész, gyerekes dolog (lenne) szerintem ezen hisztizni.
LMG123
Hát bocsi, nem akarlak megsérteni, de a eredeti sokkal jobb volt...ez a téma nagyon gáz...alig lehet a neveket is kivenni, hogy ki kicsoda...meg azok a kisképek is hülyén néznek ki így...
De nem probléma, nem fogok ide járni és ennyi. 😊

Erlau Trans
Tisztelt buszvezetõ kollégák!

1.: Kiválasztod a képet, melynek mérete 50*50-es lehet.
2.: Feltöltöd az internetre.
3.: A feltöltött kép URL címével küldessz nekem egy privát üzenetet.
4.: Ahogy az idõmbe belefér, beállítom.
Ha a méret módosításához nem értessz, vagy nem tudod a netre feltölteni akkor küld el nekem e-mailben a képet: [email protected]. Én átalakítom és feltöltöm a saját tárhelyemre.

Módosult a topic design. Folyamatos fejlesztés alatt áll, a színséma még valószínûleg változni fog, de az elrendezés már nem.
cSuwwi
a betöltés gyorsítása érdekében célszerû lenne, ha mindenki az sg-s képfeltöltõvel rakná fel (habár ha törli akkor nem jelenik meg semmi)

akkor inkább te töltsd fel a saját helyedre

shit happens

Erlau Trans
Kösz, ezt kifelejtettem belõle.
Ha már így elindult a dolog, akkor egy új háttér esetleg?
cSuwwi
Atyaég, már itt is a dromos skinem? 😄
A css-be majd a képkilógás miatt ezt a sort varrd bele pls: .msg-text img { max-width: 720px }

Akkor lenne szép ezzel a skinnel, ha az egyedi avatarok be lennének állítva. Hol lehet igényelni? 😊

shit happens

Szia Erlau Trans !

látom változtattál a topic desing-on, a kis busz kép helyére lehet tenni képet?. Milyen méretütt lehet és melyik URL linket kell bemásolni?.
És a névnél már nem lehet fejlécet oda tenni,csak így marad a név?.
A válaszokat elöre is köszi .

Lehetne különbözõ gyárakat, telepeket "építeni" ezekre az üres részekre. Ezek változóan kisebb, illetve nagyobb területeket foglalhatnának el útmenti szakaszokon. Talán ha van belõle 3, akár 4 a pályán, még az sem sablonos. (Gondolok itt nagy gyár épületekre, esetleg egy fafeldolgozó üzem esetében egy kivágott fa objectekre (ez is egy nagyobb területet venne igénybe, munkagép objectekre...stb).

Nem tanácsos rosszban lenni a nőkkel... náluk van az összes pina.

Ez a kamion nagyon jó lesz<#vigyor3> Jó ötlet<#eljen>
fuszhi
Gondolkoztam olyan dologról hogy lehetne kocsmákat, bárokat, útszélieket néha egy benzin kutat lerakni. Ahogy az szokott lenni tipikus amerikai filmekben. Csinálhatsz olyat is hogy jobb és baloldalt csak homokbuckák vannak és amerre csak a szem ellát semmi csak a pusztaság van. Lehetne olyan pihenõt is csinálni ahova busz megállót is raksz és kis beülõs kávézó van illetve szálláshely panzió. Lehetne olyat is hogy strand mellett haladsz el ahova természetesen belehet látni hogy épp fürdõznek az emberek, napoznak isznak eszik a palacsintájukat.😊 sátrakat kihelyezni mint ha kemping mellett haladnál el kis tavat ahol épp horgásznak 😊

"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."

az a kamion,ááá.... tetszik 😄D
Remélem hogy ha elkészül majd kiadod vagy feltöltöd valahova ha ki lesz dolgozva a belseje tehát ha mûködni fog a mûszerfal + lesz manualba is fog kelleni meg amúgy is. 😄 Grat! 😊

CPU: AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3.4 Ghz RAM: Corsair XMS3 4GB DDR3 1600Mhz GPU: ASUS nVidia GeForce GTX 750 Ti OC 2GB GDDR5 OS: Windows 7 PSN ID: Robbie_0222

credo 1
credo2
Új felni 😊
credo3
credo 4
És elkezdtem egy kamiont is hogy az én kategóriám is benne legyen az OMSI ba 😊 A kamiont úgy töltöttem csak mivel szér kell szedni a modellt ezért sketchup al dolgozom ami rengeteg polygont rakott bele így butítom a modellt miközbe szedem szét de úgy is szép lesz 😊 a színes részeken látni 😊
Kamion 1
Kamion 2

Miért nem rakja be ? -.-

Mostanában a jogosítvánnyal foglalkozok szóval kevesebb idõm van de azért haladok 😊

Új felni 😊

És elkezdtem egy kamiont is hogy az én kategóriám is benne legyen az OMSI ba 😊 A kamiont úgy töltöttem csak mivel szér kell szedni a modellt ezért sketchup al dolgozom ami rengeteg polygont rakott bele így butítom a modellt miközbe szedem szét de úgy is szép lesz 😊 a színes részeken látni 😊

ozimak
Köszönöm a segítséget! A kocsiszámot sikerült eltüntetni,most már csak a rendszám maradt. Ugyanis azt elfelejtettem mondani,hogy a textúrát már kicseréltem magyar rendszámra,csak éppen a szám lóg most túl. Tehát át kellene írnom a rendszámot valami másra,rövidebbre. 😊
hello sziasztok a 2 ajtós ik415 és a credoról miújság már tényleg régen hallotam rola kérlek írjátok meg 😄 köszi
Ez õrület:
az eddig használt képfeltöltõ oldalak megadták magukat, és ez is szórakozik.
A második kép még egyszer:
Az elsõ kép:

A második kép:
A rendszám a body.bmp-n középen, közel az aljához találod.

A kocsiszám eltüntetése kissé macerás lesz:
célszerû letiltani azt az o3d-t, ami meghívja;

http://s7.images.www.tvn.hu/2012/08/12/00/58/www.tvn.hu_e91f4aa7952c1d1ef3743e34d1a1f559_k.jpg
Ezt a cfg-ben találod, és Tab-ot ütve a sorok elé, nem hajtódik végre az utasítás:
http://s7.images.www.tvn.hu/2012/08/12/01/02/www.tvn.hu_26f3df9d4358b9ca138002c3a6a23ea9_k.jpg
matesz19
Köszi, akkor majd holnap, ma már úgy se tudnám hová letölteni. 😄

ALAPLAP: MSI MPG GAMING PLUS Z490-es (LGA 1200), CPU: i5 10400 6 MAG 2,90 GHZ, RAM: KINGSTON FURY 24 GB DDR4 2666 MHz, VGA: MSI GAMINGX GTX 1650 4 GB

ozimak
Szép estét mindenkinek!
Úgy döntöttem megcsinálom az elsõ buszfestésemet,ezért belefogtam a Solaris "elBKVztatásába"! 😊) Megy is gond nélkül,csak egy dolgot nem találok: A rendszám feliratát hol lehet átírni? Valamint hogy tudom kitörölni a járatszámot róla? Van egy bizonyos "D_wagennummer" nevû .bmp kép amirõl veszi a mintát a számokhoz. Esetleg ha azt teljesen "kifehérítem" akkor nem fog látszani a buszon sem a száma? Törölni nem akarom mert a nagy keresgélés közben rábukkantam a solaris.cfg-ben egy erre a "D_wagennummer.bmp" nevû képre való hivatkozásra,szóval gondolom törölni nem kéne 😊
Elõre is köszönöm a segítséget!
kem001
Regisztráció után tudod csak letölteni!

XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB

matesz19
Ez igaz, utólag vettem én is észre hogy onnan van de egy új posztot nem akartam írni miatta...

ALAPLAP: MSI MPG GAMING PLUS Z490-es (LGA 1200), CPU: i5 10400 6 MAG 2,90 GHZ, RAM: KINGSTON FURY 24 GB DDR4 2666 MHz, VGA: MSI GAMINGX GTX 1650 4 GB

Nagyon szép estét !
Éppen én is ezt akartam írni hogy a brazil busz nem letölthetõ már mert törölték az oldlaról.

Erlau Trans
Playgobe... nem csodálnám ha kiderülne, hogy lopottak, engedély nélkül feltöltött buszok voltak.
matesz19
Pfff... mind a kettõt törölték vagy nem tudom, de nem lehet már letölteni... 😞

Textúra nélkül ne konvertáld, mert utólag az o3d-nek nem tudod "megmondani", hogy melyiket használja.
A kérdésed másik felére meg a válasz:
mindkettõre.
Az elsõ adja meg az o3d-t, a második pedig az ütközési o3d-t, ami ugyan az...
Jelen esetben.
Én is pont ilyenekre gondoltam amiket írtál!
Lehetne játszani a domborzati szintkülönbségekkel az út mind2 oldalán eltérõvel, és így pl. az út egyik oldalán pár ház közvetlenül a másikon pár fa, vagy vasúti sín, folyó, szántóföld, mellékutak, az út mentén villanyoszlopok, korlát, kerítés, óriásposzterek, vagy kerítéssel parcellázott terültek kicsit beljebb, az úttól messzebb házak fákkal, sziklafalak, és mindezek random használata a szintkülönbségek variálásával!

Itt van 1-2 kép, h vizuálisan is lehessen látni mikre gondoltam!

ETS2 képgaléria: http://www.flickr.com/photos/_retoucher/sets/

húzz rá textett

Mit rontottam el? Ott tartok:... Mappába egy model mappát és egy texture mappát. A model mappába tettem a saját o3d fálj (érdekes nem adott ki textúrát amikor a galambot konvertáltam) így nincs a textúra mappában semmi.
Az ScoCreator-ral csináltam egy Sco.fáljt, Nem tudom hogy a "Mesh Datei Auswahlen"-re vagy a Collisionmesh-re kell rámenni?
TheSosy

Intel Core i3-3225 3.3GHz NVIDIA GeForce GT 640 4GB RAM http://www.gyoribuszok.hu

Bezzeg ha az oroszok készítenék, csodálkoznál<#hehe>
Hááát, a braziloknak nem akar összejönni ez az OMSI-s buszkészítés...
TheSosy

Intel Core i3-3225 3.3GHz NVIDIA GeForce GT 640 4GB RAM http://www.gyoribuszok.hu

ccv520
Szántón lehet traktor is...

&#171;&#171;&#187;&#187; &#8226; &#166; CCV-520 &#8226; CCV-537 &#8226; HKZ-209 &#8226; MBZ-329 &#166; &#8226; &#171;&#171;&#187;&#187;

Erlau Trans
Szerintem a laposabb részekre szántó (szerintem festés texttel megoldható elég is). Szõlõ a dombos részen... jó hát tudom ilyen object nincs, de a Börzsöny nyugati oldala tele van szõlõvel. Útszélén ( nyáron ott is ott felejtett) hófogó. Út mellett futó földút, lerakva mellé 1-2 házikó, mintha telek lenne az út mellett, a házak mellet 1-2 (gyümölcs)fa. Nem tudom mennyire vannak állat objectek, de pl. pár legelészõ valami. Tó az út mellé, földúttal körülötte, + pár fa.
matesz19
És mûködik a kifelé nyíló ajtók. 😛 Király 😄

matesz19
Kifelé nyíló ajtók a Solaris-hoz. Itt megtalálod.

LMG123
A jármûvek már készülõben vannak. 😊 Tûzoltóság, rendõrség, mentõállomás sztem majd megoldható.

matesz19
Nem tudom vannak-e olyan objektumok mint Pl. építkezés darukkal (gyár telep, irodaházak, lakótelep) épülõ fél kész házakkal, nagy vasút állomás mint pl. a Kelenföldi p.u., busz pálya udvar, nagy busz garázs, csinálj tavat, homokos strandot, vagy ö vidámparkot, épülõ felüljáró ami nincs kész és akkor forgalom lassítás van bójákkal; lámpákkal; táblákkal; út féltúrasokkal vagy csinálj kórházat, tûzoltóságot, rendõrséget (tudom egyenlõre nincsenek hozzá jármûvek csak 1-2, de mint épületnek szerintem megfelelnek). Leégett lakóházak, atomerõmû, szemétégetõ, régi elhagyatott vagy használaton kívül álló gyártelepek, elhagyott falu ahol régi laktalan házak repedezett útburkolattal és sok gazzal. Remélem adtam pár ötletet a terep kitölétéséhez. 😄

Azt kellene kikisérletezni, hogy a buszból nézve mit mutat az egymás mögé helyezett bokorsor, és fasor objektum.
Ha a alapját képezõ o3d helyett egy kicsit magasabbat készítenénk, akkor nem csak fát, bokrot, hanem akár tájképet is rá lehet tenni.
Elméletileg...
meg fogjuk oldani. ha már ennyit foglalkoztunk vele, és beleadtuk szívünket-lelkünket, a végét nem fogjuk összecsapni.
cSuwwi
a legtöbb map szerintem nem eléggé "átélhetõ", nem érzem városiasnak, de inkább a vidéki részeken jellemzõ, hogy csak le van vágva egy út, két fa és csók

a szczcin pályán ezt jól eltalálták (nem tudom mennyire valós nem néztem meg a google mapon), talán ezért is fav sokaknál az 59-es járat

bízom benne, hogy ti jól megoldjátok ezt a feladatot 😊

shit happens

cSuwwi
google maps utcanézetben akármilyen kanadai másodrendû út?
a valós "megoldásnál" nincs jobb szerintem

shit happens

Persze csodát én sem tudok tenni, de majd igyekszem jól elosztani az objekteket. Börzsönynek van egy nagy elõnye, mégpedig a sok üres rész. Az út a pusztában, a városok között.

Egy kis ízelítõ, avagy mennyit változtat pár fa egy város hangulatán:
Városközpont a fák között

De ha már így szóba került, akkor segíjjetek má' tezsvíreim!
Ötletekre lenne szükségem, hogy az ilyen és ilyen és ilyen na meg az ilyen kilométernyi aszfaltcsíkok környezetét mivel töltsem ki. Ezek nem hegyen futnak, hanem mellette. Ezért nem akarom telepakolni erdõvel, mert abból már van elég. Olyan ötletekre lenne szükségem, amik hosszabb szakaszokon is mûködhetnek. És per pillanat kiszáradt az agyam, porzik, és semmi használható nem jut eszembe!

Csupa fül vagyok. Köszönöm!
Köszi!

Máté nagyon odafigyel rá, hogy ne menjen az fps 30 alá
Az összes leírt dolog közül én az utolsó 4 szónak örülök a legjobban<#smile> Remélem sikerülni fog.