63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• padarmartin
    Mostanában elég sokat járt a BSN-528 sajnos szegénynek eléggé haldoklottak az ajtajai majd 1 hét után be is döglött a hátsó...az elsőt meg kézzel kellett nyitogatni : D
  • Zoliikp
    A jelenlegi verzió nem támogatja a csuklós buszt, ne is keress, csak próbálkozások vannak....
    Még mindig nem fejtette ki, mit értesz mod alatt:
    -új busz;
    -új pálya;
    -új út, vagy objektum?

Mindegyiknek más-más a telepítés módja.
    A buszok a Vehicles mappába kerülnek, a mapok a Maps mappába...
    A pályákhoz szoktak tenni Vehicles mappát, és a két alap busz mappa-strukturája szerint (ansagen) hangfájlt, és hof-fájlt. Az előbbi a megállók neveit mondja be, az utóbbi pedig a pálya menetrendjét, vonalait tartalmazza....
  • Tappancs83
    Sajnos semmi használhatót sem találtam itt. Túl homályos a kép, semmit sem lehet kivenni belőle. Ha leírnád hogy kell a modokat berakni, az jó volna, meg egy használható link is megfelelne, ahol láthatnám, hogy miként kell telepíteni. köszi. Egy csuklósbuszt keresgélek, de lehet, hogy nincs.
  • Erlau Trans #32707
    Pályakészítők!

Létrehoztam egy pár megállós vonalat. Menetrendem még nincs. Utasok felszállnak, vannak a megállóban is, ez rendben van. De nem szállnak le... Odafele alig szállnak le a megállókban, de legalább a végállomáson leszállnak. Viszont visszafele irányba csak a végállomáson hajlandóak leszállni, akkor is ha átnyomom a kijelzőt a másik végállomásra. Akkor viszont mindegyik megindul....

Ha valaki tud, írjon valami biztatót!

Köszi!
  • Tappancs83
    Kösz.
  • SnyperDv2
    Nem kell idegeskedni Bizton állíthatom hónap végéig kint lesz kedv függő :D Már csak a Tachográf ot üzemelem be meg berakok egy vészjelzőt és ha minden igaz kész :D Esetleg ha valaki tudna hangot hozzárendelni egy dummy_switch hez és a scritptet megcsinálná hogy kell annak nagyon örülnék :) A lényeg hogy a tetőventillátor nak nem lesz funkciója de hang fájl van hozzá így jó lenne egy gombhoz folyamatos hangot hozzárendelni pls segítsetek hogy minnél előbb kintlehessen az első munkám :)
  • cxaxoxc
    Majd ha SnyperDv2 kolléga úgy érzi, hogy készen áll a kiadásra, akkor majd ki lesz adva, ne izgulj Inkább örüljünk, hogy lesz egy nagyon szépen kidolgozott kis Credo is a flottában. Felesleges mindig megkérdezni hol tart, és ezzel zavarni
  • Zoliikp
    Hogy mire is gondoltam:

• matec1996
    Hello a credo ahogy láttam kb 95%-os lehet a héten vagy még a jövö héten megkapjuk ??
  • Zoliikp
    Csalóka bizony, mégpedig azért, mert ha a helyén van, akkor "fehér" gumi van rajta, vagy nincs gumi, és ez adja az "érzetet", hogy "ki akar dőlni"...

A konvertáláskor lesz szembetűnő, mert a felső takarólemez kifelé átlátszó lesz, mert a gumi nem takar...
  • Zoliikp
    Nem tudom, mit értesz mod alatt ebben a játékban.
    Itt olyan fájlok vannak, amik meghatározzák a busz, az objektumok, illetve az AI megjelenését, viselkedését.
    Semmi köze az ETS-hez, teljesen más a felépítése.
    Javaslom inkább, ha már feltelepítetted, hogy a manual sdk.pdf-t olvasd át.

Általában a tömörített állományban úgy van az elérési út, ahova másolni kell az adott mappát, esetleg fájl(oka)t.
  • halaszfi
    Arra is van tutorial, az általam írt csatornán.
  • Tappancs83
    Kicsomagoltam, Bemásoltam ide: C:\Program Files\Aerosoft\Launcher\aeroApps\Simulation\OMSI - Der Omnibussimulator
    Nemműködött, kiszedtem a könyvtárból, a helyszín ugyanaz maradt, akkor sem ment.
  • Tappancs83
    Már csak a módok betelepítése a problémám, de utasaim már vannak. Nemtudom pontosan hova kell másolni és hogyan. Az Etsekben ilyengondom nem volt. Ott csak az scs fájlokat kellett beraknom. Itt rar-okat kéne átnevezni scs-re és azt berakni?
  • gcs7e7
    :D
  • szikszaicsabi
    Csak nehogy találj rá valamilyen gyógyszert!:D
  • Dan122
    Dettó , mostmár én is alig fogom kibírni :D
    Na ez egy jó hír nekem a mai napra :D
    Ha felkerül a letöltő link tuti vagy egy napig csak ezzel fogok játszani :D SŐT....... egy hétig :D
  • Apocalipto
    A sima úton való pattogását hogy fogod lescriptelni? :)
  • gcs7e7
    még egy kérdés: átfesthető lesz?

--
    retróhullámban szenvedek! :D
    http://www.kephost.com/images4/2013/2/18/a1_2013_2_18_nei7i23zvh.jpg
    http://www.kephost.com/images4/2013/2/18/a1_2013_2_18_a3xkqb7db3.jpg
  • gcs7e7
    mennyi szép dolog jut ma estére :)
  • olimano2222
    menyei! :)
  • ccv520
    Ikarus 250.59

• bpyfan
    A műszerfala is páratlan lesz!
    Nálunk a Hajdú volánnál 2004-ben mikor megjöttek az SL223-asok akkoriban selejtezték le az 266-ost. Már csak 1 darabot őrizgetnek muzeális célokból még 2002-ben selejtezték le.BPY-008
  • omsifan
    1-2 hét vagy több, mert még jön az újabb verzió is, nagyrábával, fekete kapaszkodóval, tachográffal, meg fekete mintás műszerfallal.
  • halaszfi
    Beszélj nemezával, vagy IkarusSTRrel. Nekik sikerült megoldani.
  • gcs7e7
    gyönyörű! :O 1-2 hét? :D alig fogom kibírni! :D
  • omsifan
    Konkrétat nem tudok mondani, 1-2 hét.
  • Dan122
    Valami nagyon jó :D
    Esetleg lehet tudni mikorra lesz kész ? :D
  • omsifan
    Az direkt van úgy, meg a többi dolog is, ami olyannak tűnik, a fékpedál fehérre van festve a régiekben. :) A váltókar mozgását egyelőre nem sikerült lescriptelnem.
  • halaszfi
    A váltókar mozgását lescripteled? Huh. Gyönyörű. A 250-hez annyit: szép lett, de mintha egy-két részen lemaradt volna a textelés. Például az egyik pedál, többet is láttam, de nem jut eszembe.
  • omsifan
    Műszerfala:

Ez a régebbi féle 266, lesz egy újabb is, ami már nem lesz ennyire retro. Az EMKE a reallife csapat munkája, JXBELL modellje alapján lescriptelve, engedély még függőben van, kértem tőlük, de választ még nem kaptam.

bpyfan: köszönöm, itt a Nógrád volánnál még sok megvan, de áll a legtöbb tartalékként.
  • bpyfan
    Hu-hú De gyönyörű! Gratula hozzá! Végre egy 266-ost is vezethetünk.Méltó utódja lesz az igaziaknak amikből már sokan nincsennek közöttünk.
  • halaszfi
    Szép munka. Müszerfalát láthatnám?
  • omsifan
    Köszönöm a gratulációkat, még van munka vele.. Az ajtó jó helyen van, a kép csalóka!
  • Tappancs83
    Köszi.
  • Tappancs83
    Bocs, téves smiley.Ez helyett Ezt szerettem volna bedobni
  • Zoliikp
    Gyönyörű!
    Már én is gondolkoztam rajta, hogy "nekiesek", de még mindig az 556-ossal "harcolok".
    Azért, ha nem haragszol, egy tanács:
    ellenőrizd le az ajtók felső részét, mert ott kicsit kijjebb van, mint kellene....
    De gratula hozzá...
  • halaszfi
    omsihu.wordpress.com
    omsi.cz
  • LMG123
    Renault Agora: nem

Routeres: igen, de nem kell mindig csak európai járgányt berakni :D meg van itt is Chevy, csak nem terepjáró... :D

YoGabN: nem én modellezek, én csak konvertálom a kész modelleket, Passat B5 valószínűleg lesz majd, de most nagyobb testű járművek vannak terítéken, mert azok még úgyse voltak...fő a változatosság :D :D

Omsifan: nagyon jól néz ki a 266-os! :D
  • Tappancs83
    Köszi. A többibe szerintem majd bele tudok jönni könnyen. Nem ez az első busz szimulációm. De ez kicsit másként működik, mint a citybus simulator New York 2010. Tud- e valaki ajánlani egy oldalt ahonnan tudok modokat szerezni a játékhoz? Köszi.