63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Erlau Trans #33273
    Érdekes megoldás. Én úgy vagyok a félig-meddig valóságos és fiktív pályámmal, hogy többségében a gyári modelleket használom, + pár dolgot amit a netről szedtem le hozzá. Egyrészt nem is értek a modellezéshez (bár biztos meg tudnám tanulni), de nem vagyok időmilliomos, hogy minden egyes jellegzetes épületet lemodellezek, texteket fotózzak hozzá. Ezt meghagyom az időmilliomos diákoknak, meg a munkanélkülieknek.
  • Zoliikp
    Ha szerkesztőben ott "alánézel", a házak többségének alja a szint alatt van.
    Tehát olyan, mintha egyedi lenne a ház, de már mintha máshol, így teljes egészében láttam volna...
    Mindegy, csak egy egyszerű téglatestre kellett volna "ráhúzni" azt a textúrát.
  • kem001
    Köszi, közben rájöttem, csak kicsit érzékeny.. Azt hiszem gyakorolnom kell ezt még.
  • Zoliikp
    Mondtam, hogy működik...
    Először elindítod a FaceTrackNior-t, beállítod.
    Mikor megjelenik a bal felső sarokban az "arcon" a sárga jelölés, lekicsinyíted az asztalra, és indítod az Omsit.
    A hirtelen mozdulatok miatt néha kiehet a szinkronból, de ilyenkor a Home, vagy Ctrl+Home kombóra visszaugrik középre, a játék pedig a Space-re.
    Én így állítottam, de kilépéskor felajánlja, hogy menti a konfigot.
    [img=http://www.kephost.com/thumb/2013/2/25/a1_2013_2_25_zrvqhyapf5_tn.jpg]
    Itt a kép...
  • halaszfi
    És jön a 4... Mondjuk az az Omsi 2 után jön, tehát nagyjábol marad a teljesítmény.
  • kem001
    TrackIR-t sikerült amúgy beüzemelnie játékhoz valakinek? Hiába telepítettem, és állítgattam be, játékba ha bekapcsolom, nem működik.
  • Erlau Trans #33267
    Én 5 perc körül mentem vele, de engem nagyon zavart. Media Marktban bóklászva láttam 3D TV-ben olyat aminek nem vagy csak alig látható vékonyka széle volt. Na valami olyasmi kellene ezeknek is.
  • Erlau Trans #33266
    Igen, ott a legdrasztikusabban. Erre írtam azt speciel, hogy baromni nagy objektek vannak ott. Kereszteződés, a végállomás már nem is tudom mi alkot egy egész nagyot, de nem valami szerencsés megoldás. Jó, jó egyedi, meg élethú pálya de sok mindent meg lehetett volna oldani splinékkel is (szerintem).
  • halaszfi
    Vasutas találkákon is 3 monitoron ment az RW. A képernyő széle baromi idegesítő, pedig elég vékonyak voltak a szélei.
  • kem001
    Pont tőled akartam kérdezni, mert eszembe jutott, hogy Plac Rodla-nál ahol a végállmásnál kanyarodunk le U alakban, elvileg ott van egy hosszú szakasz, és ott szokott nálad is leesni az FPS?
  • olimano2222
    Igen ,igen ez 3 monitor ez is teljesen jó megoldás hogy meg változtatod igazán rally szimulatorokban nagyon jó
  • Erlau Trans #33262
    Príma. A franc se tudja, hogy viszi a kamera a 30-cat vagy sem. De kipróbálom. Köszi!
  • Erlau Trans #33261
    Én egy kiállításon vezettem az ETS-t így három monitoron (igazából 3 nagy legalább 100cm körüli lapos tévén, meg egy Logitech DTF-el, de engem zavart a monitorok széle egy kicsit. Bár ha nem állt volna akkor sor és nem csak 5 percre engedtek volna oda, biztos megszokom.
  • Zoliikp
    Igen, csak kamera kell, ami tudja a legalább 30FPS-t...

De kipróbálni bármelyikkel lehet...
  • Zoliikp
    Akkor ez most 3 monitor?

Nekem csak egy van, ezért "csaltam" a Setra esetében:
    [img=http://www.kephost.com/thumb/2013/2/25/a1_2013_2_25_pd3o2ig9rk_tn.jpg]
    Egy értéket változtattam meg....
  • Erlau Trans #33258
    Jól értelmezem (így mobilról lesve a belinkelt oldalt), hogy ehhez elég egy webkamera is?
  • Zoliikp
    FaceTrackNoir a program neve.

És az Omsival is működik, kipróbáltam.
    Persze kicsit érzékeny, de megvalósítható a jó játékélmény...

http://facetracknoir.sourceforge.net/home/default.htm

Ingyenes, viszont figyelni kell, hogy az op.rendzerhez megfelelő API-t tedd rá.
  • Haulin
    Sziasztok! Egy ideje nem játszottam már az OMSI-val, az érthetetlenül alacsony fps miatt! Egy kéréssel fordulnék hozzátok. Ha nem nagy gond és lennétek oly kedvesek írnátok akár ide, akár privátba olyan pályát, ami nem zabálja a gépet, de legalább 3 járat van rajta ami nem 2-5 perces. Nagyon megköszönném.

Ui.: A számítógépem bőven elég az OMSI elvárásainak, a régi gépem ami 100x gyengébb volt, jobban vitte ezt a játékot. Várom a 2. kiadást, hátha ott már nem lesznek ilyen gondok! Köszönöm, hogy elolvastátok!
  • Erlau Trans #33255
    Na igen, ez jó ötlet. Engem is érdekel, gondolkoztam már a megvalósíthatóságán. Tulajdonképen a lapos TV-ém tudnám monitornak használni (szoktam is azon OMSI-val karikázni), másiknak a monitorom... már csak egy kéne hozzá. Tudnék is olcsón, csak van jobb helye is a pénznek, minthogy lutriba vegyek egy még egy LCD monitort. Mondjuk ez úgy az igazi szerintem, hogy van az a fejmozgatást lekövető cuccod (nem jut eszembe a neve...).
  • gera995
    Mai meló!:)
  • olimano2222
    Szép napot!
    Nem tudom ti hogy vagytok vele de engem mindig is vonzott az az "őrültség" hogy ki próbáljam az ATI Eyefinity -t azaz (omsi 3 monitoron!
    22"-os 3x 1920x1080 )

Ehhez nem kellet más csak egy kis idő és pénz spórolás! na meg kitartás nem egyszerű normális kábelt stb-t találni.

De hogy vissza térjek a játékhoz hoztam egy videót róla

• Erlau Trans #33252
    5*
  • LMG123
    Bocsi, hogy belekötök, de 1 hozzászólásban is megköszönhetnéd az embereknek, úgy, hogy leírod a nevüket, stb, miért kell mindig mindenkinek egyesével válaszolni? Gyakorlatilag teleflood-olod az egész midenséget. És ezzel nem bántani akarlak, csak idegesítő nagyon, például az ilyenek miatt siklik el az ember azok felett a kérdések felett, ami(ke)t pl. te is feltettél.
  • Warrior888
    Ott nekem is, főleg este... Általában 59-essel megyek, a 2. megállótól tökéletes az FPS, addig elég gyatra.
  • Tappancs83
    Köszi.
  • Tappancs83
    Köszi.
  • Erlau Trans #33247
    Ha már pályaszerkesztés:

gyakorlottabb pályakészítőket kérdezem, hogy Ti, hogy láttátok, gyári objektumok közül mi eszi a legjobban az FPS-t? Vagy úgy általában mi (ha nem gyári?).
  • Erlau Trans #33246
    Pont ott a Plac Rodla végállomásnál van ugye több nagy több sávos út. Az egyiket tudom, hogy egyszer csak vége lesz, de a többit nem (de gondolom azok is).
  • Zoliikp
    Ha csak egysávos elég olyan, mint Grundorfban, egy invis_treet-t kunkorítani, csak azért, hogy folyamatosan haladjon az a "nyomorult" AI...
  • Zoliikp
    Ma már nem, de holnap napközben rákukkolok...
  • Erlau Trans #33243
    Egyébként van benne valami. Mert ép az előbb törtem a fejem, hogy az építés alatt lévő pályámnál, ahol még nem tartok sehol egyszer vége lesz a házaknak, objekteknek mint a botnak, azt ott esik le drasztikusan az FPS. De most a pálya azon részére visszagondolva igen sok a kis csonka út. Na majd összekötöm őket.
  • Zoliikp
    Arra emlékeztem, hogy volt vele galiba a németek részéről, a bemásolás terén akkor a 260-assal kevertem.
    Rég volt, na...
    Bocsánatodat kérem a "gyanusítás" miatt...
  • Erlau Trans #33241
    Csak Plac Rodla környéke, akármilyen időpontban. De ott mindig.
  • kem001
    Amikor bezzeg busz nélkül nézem Plac Rodla-t, akkor bezzeg meg van a normális FPS..
  • Zoliikp
    Azon a pályán mindig ugyan abban az időben, vagy folyamatosan, és csak ott esik az fps?

Más pályánál rájöttem, hogy egy két helyen azért esik, mert a környező utak végei közel vannak. A megjelenő/eltűnő AI-k lassítják a játékmenetet, ezért "undorító módon" mögé tettem egy eleme, vagy visszafordítót. Nem sokat, de javult a helyzet....
  • dgufoplast
    Azok azért nincsenek benne mert német fórumon volt pár ember aki bele kötött pár dologban és így nem kerültek bele azok a dolgok amik hiányoznak belőle de minden meg van az omsi könyvtáradban olyan biztos nincs hogy nem találtál meg valamit hozzá és Ikarus 415.14 azért nincs benne mert azzal a modell én probálkoztam amatőr kezdőként és a 04-re épült rá de már azóta meg van az eredeti Ik 415.14 modell is és kettő közt van el térés de én lényegébe mikor el keztem konvertálni a modelleket én még az előtt nem láttam olyan járművet csak más fajtát(mondjuk ez már egy kicsit off dolog a témába)

#33233:
    Zoliikp:A Ikarus 415.04 v 1.1-es modell az külön telepítendő modell a másikra nem kell rá másolni semmit csak simán ki kell törölni és ezt be rakni a másik helyére :)
  • Erlau Trans #33237
    Úgy nagy átlagban a pálya nekem is jó FPS-sel fut, csak a lentebb említett részen kritikán aluli.
  • kem001
    Nálam viszonylag jó FPS számot produkál. Báár gondolom villamossínek nem dísznek lettek letéve, szóval azok is fognak majd elrabolni pár FPS-t.
  • Erlau Trans #33235
    Meg remélem, hogy ennél nem lesz FPS zabálóbb. Palc Rodla környékén a hatalmas objektumként kezelt tereknek, körforgóknak, kereszteződésednek köszönhetően nekem ott ma 16-18 FPS.... De egyébként is a Palc Rodla környékén sokkal kevesebb az FPS... a régebbi városi részeken sokkal barátságosabb.
  • Erlau Trans #33234
    Azért mert azonnal nem válaszol Neked valaki, nem kell megismételni.. Ma igen nagy a forgalma a fórumnak, de hétköznap általában 4-5 hsz./nap. Ilyenkor akár több nap is eltelhet mire idejön valaki aki tudja a választ. Türelem, rózsát terem!